Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η επαλήθευση ηλικίας για ιστότοπους, μπορεί να οδηγήσει σε σύστημα ψηφιακής ταυτότητος...

 


Η ιδέα της επαλήθευσης της ηλικίας για την πρόσβαση σε ιστότοπους προωθείται σε πολλές χώρες. 

Δεν παραδέχονται όλοι οι πολιτικοί ότι αυτό είναι το αρχικό στάδιο ενός συστήματος ψηφιακής ταυτότητας...


Η Υπουργός Επικοινωνιών της Αυστραλίας Michelle Rowland

παραδέχτηκε ότι η επαλήθευση της ηλικίας σε ιστότοπους ενηλίκων θα μπορούσε να συνεπάγεται την εισαγωγή ψηφιακής ταυτότητας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αυτό αναφέρεται (https://reclaimthenet.org/australia-minister-admits-age-

verification-for-websites-may-lead-to-digital-id-system) από το Reclaim The

Net.

Η ιδέα της επαλήθευσης της ηλικίας για την πρόσβαση σε ιστότοπους, όπου οι χρήστες αναγκάζονται να παρουσιάσουν ταυτότητα, προωθείται σε πολλές χώρες και κράτη, αν και δεν παραδέχονται όλοι οι πολιτικοί ότι αυτό είναι το αρχικό στάδιο ενός συστήματος ψηφιακής ταυτότητας, προειδοποιεί η πύλη μέσων ενημέρωσης. Ορισμένες κυβερνήσεις ήθελαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα για να καταργήσουν την ανωνυμία στο διαδίκτυο.

Η Rowland ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η έκθεση σχετικά με έναν πιθανό οδικό χάρτη για την επαλήθευση της ηλικίας σε ιστότοπους ενηλίκων θα δημοσιευθεί σύντομα, αφού η κυβέρνηση εξέτασε επίσης άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως η εισαγωγή της ψηφιακής ταυτότητας και οι αλλαγές στο νόμο περί απορρήτου.

«Δουλεύουμε μεθοδικά πάνω σε αυτό. Το εξετάζουμε αυτό στο σύνολό του εντός της κυβέρνησης, επειδή φυσικά έχουμε άλλα χαρτοφυλάκια και εξετάζουμε ψηφιακά αναγνωριστικά, οπότε τα βάζουμε πραγματικά όλα αυτά μαζί. Θα το κάνουμε γρήγορα», δήλωσε η Rowland.

Η Rowland δεν αποθαρρύνεται επίσης από τις ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ανταλλαγή ψηφιακών δεδομένων, αναφέρει το Reclaim The Net. Αντίθετα, λέει:

«Βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον στην Αυστραλία όπου οι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να μοιραστούν τα δεδομένα τους... Σταθερή μας πρόθεση είναι να κλείσουμε το θέμα και να δημοσιεύσουμε την έκθεση. Προχωράμε όμως μεθοδικά και μέσα σε αυτές τις παραμέτρους. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό».

Πηγή:

Reclaim The Net: Αυστραλία: Υπουργός παραδέχεται ότι η επαλήθευση ηλικίας για ιστότοπους μπορεί να οδηγήσει σε σύστημα ψηφιακής ταυτότητας - 18 Μαΐου 2023

(https://reclaimthenet.org/australia-minister-admits-age-verification-for-websites-may-lead-to-digital-id-system)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://transition-news.org/altersuberprufung-fur-websites-kann-zu-digitalem-id-system-fuhren

1 σχόλιο:

  1. `Eδώ είναι...Ο πραγματικός λόγος "Ο COVID-19 βοήθησε στη νομιμοποίηση των μέσων ΕΛΕΓΧΟΥ"
    ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΡΠΕΤΟ

    https://twitter.com/Risemelbourne/status/1663049329492500480

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!