Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Χμμμ....Τό ερώτημα που τίθεται σέ κάθε ΑΡΙΣΤΕΡΗ διαμαρτυρία, δεν είναι ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ δέν τήν εμποδίζει, αλλά ΠΟΙΑΝΟΥ τά συμφέροντα ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ!...

 



Οι ανατρεπτικοί ακτιβιστές για το κλίμα της Letzte 

Generation (Τελευταία Γενιά), είναι ελαφρώς κεκαλυμμένοι πράκτορες του κράτους, οι οποίοι έχουν λάβει μια ευρεία άδεια να διαταράσσουν και να βανδαλίζουν για την προώθηση της πράσινης ατζέντας...


Είναι δύσκολο να μην γελάσει κανείς με τους αυτο-κολλημένους τρελλούς του κλίματος της τελευταίας γενιάς.

Τα μέλη τους συχνά κάνουν απίστευτα αφελείς δημόσιες δηλώσεις (https://www.eugyppius.com/p/meet-the-bizarre-german-climate-activists) και κατακλύζονται από ηλίθιες δημόσιες ενέργειες (https://www.swr.de/swr2/musik-klassik/protest-in-der-elbphilharmonie-letzte-generation-am-dirigentenpult-100.html), οι περιβαλλοντικές ανησυχίες τους είναι ασυνάρτητες και αστήρικτες και τα μέλη τους είναι γεμάτα με νεαρές γυναίκες της μεσαίας τάξης που ξεχνούν γρήγορα τις αποκαλυπτικές εμμονές τους όταν έρχονται οι σχολικές διακοπές (https://twitter.com/eugyppius1/status/1661083888347643904?s=20).

Αυτό καθιστά εύκολο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι είναι βαθιά ενσωματωμένοι στο πυκνό δίκτυο των ΜΚΟ για την κλιματική αλλαγή. Βασικοί ακτιβιστές λαμβάνουν μισθούς από μια οργάνωση του Βερολίνου που ονομάζεται Wandelbündnis (η «Συμμαχία για την Αλλαγή» https://wandelbuendnis.org/), η οποία διοχετεύει χρήματα από το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για το Κλίμα. Η τελευταία οργάνωση, που ιδρύθηκε από την Αμερικανίδα κληρονόμο πετρελαίου Aileen Getty, χρηματοδοτεί παρόμοιες ακτιβιστικές οργανώσεις σε άλλες χώρες, όπως η Renovate Switzerland (https://en.wikipedia.org/wiki/Renovate_Switzerland) και η Just Stop Oil (https://en.wikipedia.org/wiki/Just_Stop_Oil) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ένα διεθνές δίκτυο ακτιβιστικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το κέντρο της αυτοκρατορίας – όπου, μυστηριωδώς, φαίνεται ότι τέτοιες διαμαρτυρίες σπάνια συμβαίνουν.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η Letzte Generation έχει επικεντρωθεί στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας στο Βερολίνο, ακριβώς τη στιγμή που ο Robert Habeck, ο Πράσινος Υπουργός Οικονομικών, επιδιώκει να υλοποιήσει μια σειρά από από καιρό σχεδιασμένα και οικονομικά καταστροφικά μέτρα ενεργειακής μετάβασης για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Οι συνεχείς διαμαρτυρίες τους διατηρούν ένα περιβάλλον αταξίας και υστερίας στη γερμανική πρωτεύουσα και διασφαλίζουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν θα φύγει ποτέ από τα πρωτοσέλιδα. Επίσης, δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γερμανικό κράτος εργάζεται πολύ σκληρά για να διατηρήσει μια επίφαση αντιπολίτευσης σε αυτούς τους αντιπαθητικούς διαδηλωτές, ενώ ποτέ δεν κάνει πραγματικά πολλά. Ο Όλαφ Σολτς χρησιμοποίησε μια δημόσια εμφάνιση για να αποκαλέσει τους ακτιβιστές «τρελλούς» (https://www.rbb24.de/politik/beitrag/2023/05/scholz-letzte-generation-blockaden-voellig-bekloppt-.html) και εκείνοι απάντησαν αλείφοντας τα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο με πορτοκαλί μπογιά. Τα πιο σημαντικά μέτρα επιβολής μέχρι σήμερα εκτυλίχθηκαν αρκετές ημέρες αργότερα, καθώς οι εισαγγελείς του Μονάχου διέταξαν ευρείας κλίμακας επιδρομές στα διαμερίσματα των ακτιβιστών, έκλεισαν την ιστοσελίδα τους και κατέσχεσαν ορισμένα από τα περιουσιακά τους στοιχεία (https://www.tagesschau.de/inland/gesellschaft/letzte-generation-durchsuchungen-104.html). Αυτό προκάλεσε μια περίεργη καταδίκη από τη Διεθνή Αμνηστία (https://www.fr.de/panorama/generation-website-bundesweite-razzia-wohnungen-vorwurf-kriminelle-vereinigung-blka-news-durchsucht-letzte-92299029.html) και ώθησε ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη να απαιτήσουν την προστασία των ακτιβιστών για το κλίμα (https://www.welt.de/politik/deutschland/article245549232/UN-fordert-nach-Razzia-gegen-Letzte-Generation-Schutz-von-Klima-Aktivisten.html). Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη Letzte Generation, η οποία κεφαλαιοποίησε τη δημοσιότητα (https://www.spiegel.de/panorama/letzte-generation-spendenflut-nach-razzia-hunderte-demonstrieren-in-muenchen-a-8e324086-1da7-4f6d-9348-cd51d1e3786b) και συνέχισε να διαμαρτύρεται όπως και πριν.

Στην πραγματικότητα, όπως η Berliner Zeitung επισημαίνει (https://www.berliner-zeitung.de/mensch-metropole/letzte-generation-freiheitsberaubung-noetigung-warum-ermittelt-die-polizei-berlin-so-lasch-gegen-die-klimakleber-li.352897), η αστυνομία και οι εισαγγελείς έχουν υιοθετήσει μια συντριπτικά επιεική προσέγγιση στη γενιά Letzte, ερευνώντας και κατηγορώντας τους ακτιβιστές που εμποδίζουν την κυκλοφορία για το μικρότερο αδίκημα του «εξαναγκασμού», αντί για την πολύ πιο σοβαρή «στέρηση της ελευθερίας», κάτι που στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με παγίδευση χιλιάδων αυτοκινητιστών στα αυτοκίνητά τους. Και όταν δικάζονται ακόμη και για αυτά τα μικρότερα αδικήματα, οι ακτιβιστές γενικά δεν λαμβάνουν τίποτα άλλο παρά πρόστιμα από ένα συνένοχο δικαστικό σώμα και σπάνια φυλακίζονται. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή δεν υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά. Αν το κράτος άρχιζε να φυλακίζει συστηματικά τα μέλη της Letzte Generation, ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας σύντομα θα τελείωνε.

Οι διαμαρτυρίες κατά των αυταρχικών μέτρων υγιεινής απαγορεύτηκαν συστηματικά σε όλη τη Δύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Στη Γερμανία, οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν απίστευτη αστυνομική βία και σημαντικές ποινές και η πολιτική αστυνομία ερεύνησε τις οργανώσεις τους ως υποτιθέμενους «εχθρούς της δημοκρατίας» (https://www.sueddeutsche.de/politik/innere-sicherheit-verfassungsschutz-warnt-vor-verschwoerungsideologen-1.5598793). Ενώ αριστεροί διαδηλωτές όπως η Letzte Generation θα μπορούσαν πολύ πιο εύκολα να χαρακτηριστούν ως αντιδημοκρατικοί, δεν είναι καθόλου αντίπαλοι του κράτους, αλλά μάλλον οι χαλαρά συνδεδεμένοι πράκτορές του. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να σταματήσουν τα μπλόκα και τους βανδαλισμούς ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν θα το κάνουν. Η Letzte Generation και οι αδελφές οργανώσεις της είναι πρωταγωνιστές σε μια περίτεχνη παρωδία, με σκοπό να προσδώσουν μια λαϊκιστική δημοκρατική αύρα στις πολιτικές προστασίας του κλίματος, οι οποίες δεν προέρχονται από τους ανθρώπους, αλλά από ασύδοτες δεξαμενές σκέψης, ΜΚΟ και γραφειοκρατικούς θεσμούς. Η ριζοσπαστική ρητορική τους επιτρέπει επίσης στους πραγματικά τρελλούς πολιτικούς που διαχειρίζονται την ενεργειακή μετάβαση να φαίνονται λογικοί και μετριοπαθείς. Βλέπουμε μπροστά μας την εμφάνιση ενός εντελώς νέου είδους αυταρχισμού, ο οποίος ντύνεται με τις μορφές και τις εντολές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ενώ επιβάλλει πολιτικές από πάνω προς τα κάτω σε ένα συγκεχυμένο και αποπροσανατολισμένο σύνολο πολιτών. Ο αυταρχισμός της ΛΔΓ ήταν πολύ πιο άμεσος και ως εκ τούτου πιο εύκολα αντίθετος.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.eugyppius.com/p/the-disruptive-climate-activists?utm_source=substack&utm_medium=email


6 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.......
    «Το παράθυρο Overton και η χειραγώγηση των μαζών» - ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ - ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=J_-ySYCz3rg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν, το Target δυσφημεί τους πελάτες που θέλουν να προστατεύσουν τα αθώα παιδιά από τη διαστροφή των LGBT, χαρακτηρίζοντάς τα «εξτρεμιστές».

      https://www.naturalnews.com/2023-05-30-target-vilifying-customers-protect-children-lgbt-perversion.html

      Eξτρεμιστές...........AKOYTE???

      AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
    2. Το τραγούδι που καλεί για μπουκοτάζ στην Target και την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα της,
      έφτασε το Νο 1 στο Apple Music.
      Είμαστε τσουνάμι

      Προστατέψτε τα παιδιά
      https://twitter.com/poirazis/status/1663873484353593348
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ........

      Διαγραφή

  2. ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔ@ΦΙΛΙΑ, ΚΤΗΝΟΒ@ΣΙΑ ΚΤΛ
    ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…
    ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ!!!

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ
    https://rumble.com/v2qqmtf–…-.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!