Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η κουρκουμίνη παρέχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, σέ ενήλικες που ανάρρωσαν από τόν 'COVID-19' καί στήν συνέχεια εμβολιάσθηκαν: Μία τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή....

 

Το συμπλήρωμα παρέχει ελπίδα, για μεγάλη ομάδα με σειριακές εκθέσεις πρωτεΐνης ακίδας.



PETER Α. MCCULLOUGH, MD, MPH™

24 ΜΑΪΟΥ 2023

Από τον Peter A. McCullough

Περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν κάνει εμβόλιο COVID-19 και τώρα οι περισσότεροι τό μετανοιώνουν!!!!.... 

Σε χώρες όπως η Αυστραλία, ο πληθυσμός εμβολιάστηκε πρώτα και στη συνέχεια οι περισσότεροι παρουσίασαν αποτυχίες εμβολίων COVID-19 και προσβλήθηκαν από τη λοίμωξη SARS-CoV-2. 


Στις ΗΠΑ, πολλοί κόλλησαν τον ιό πρώτα το 2020 και το 2021 και αργότερα αναγκάστηκαν αποτελεσματικά σε μια περιττή βολή με εντολές εμβολίων COVID-19. 

Τόσοι πολλοί από τους ασθενείς μου ρωτούν τι μπορούν να κάνουν μόνοι τους για να μετριάσουν ορισμένες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες τόσο της λοίμωξης SARS-CoV-2 όσο και του εμβολίου. 

Ο Fessler και οι συνεργάτες του ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια δοκιμή σε ασθενείς που είχαν πρώτα τη λοίμωξη και στη συνέχεια έλαβαν ένα ακατάλληλο εμβόλιο.

Η μελέτη αυτή διεξήχθη μεταξύ Ιουνίου 2021 και Μαΐου 2022. 

Υγιείς ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών, ήταν επιλέξιμοι εάν είχαν προηγουμένως εμφανίσει ασυμπτωματική, ήπια ή μέτρια λοίμωξη COVID-19 και στη συνέχεια έλαβαν την πλήρη αρχική σειρά εμβολίου COVID-19 τουλάχιστον 3 μήνες πριν από την εγγραφή. 

Οι συμμετέχοντες έλαβαν την ενεργό κουρκουμίνη 500 mg HydroCurc® δύο φορές την ημέρα για τη δοκιμαστική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων έναντι του αντίστοιχου εικονικού φαρμάκου. 

Κάθε δόση 500 mg HydroCurc περιέχει πάνω από 90% κουρκουμινοειδή συμπλοκοποιημένα με LipiSperse. 

Το LipiSperse είναι ένα νέο σύστημα χορήγησης που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη βιοδιαθεσιμότητα των υδρόφοβων μορίων.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων γραμμικής παλινδρόμησης αποκάλυψαν ότι η ανάθεση στην ομάδα CURC συσχετίστηκε με σημαντικά χαμηλότερες μέσες συγκεντρώσεις μετά τη δοκιμή των φλεγμονωδών βιοδεικτών, IL-6 και MCP-1, μετά τον έλεγχο για διαιτητικούς παράγοντες. 

Έμεινα έκπληκτος που ένα συμπλήρωμα ήταν σε θέση να μετακινήσει οποιονδήποτε από τους φλεγμονώδεις δείκτες, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε με τη φλεγμονή που σχετίζεται με την πρωτεΐνη SARS-CoV-2 Spike.

Αυτή η μελέτη έχει όλες τις επιφυλάξεις μικρών τυχαιοποιημένων δοκιμών, ωστόσο, δεδομένης της ισχύος των δεδομένων σχετικά με την κουρκουμίνη και ιδιαίτερα τα νανο/λιποσωμικά σκευάσματα για καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, πιστεύω ότι προσφέρει σημαντική ελπίδα σε ασθενείς που είχαν τόσο COVID-19 όσο και μία ή περισσότερες ενέσεις εμβολίων. 

Μπορεί να είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα για ηλικιωμένα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο και καρδιακές παθήσεις που έχουν πέσει στην παγίδα του COVID-19. Είναι σαφές ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

 

Fessler SN, Chang Y, Liu L, Johnston CS. Η κουρκουμίνη παρέχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα σε ενήλικες που ανάρρωσαν από το COVID-19 και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν: μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή. Θρεπτικά συστατικά. 2023 Μαρ 23;15(7):1548. DOI: 10.3390/NU15071548. PMID: 37049389; PMCID: PMC10096702.

Lavian S, Mardaneh P, Bagherniya M, Emami SA, Butler AE, Sahebkar Α. Η επίδραση των συνθετικών αναλόγων κουρκουμίνης στην παχυσαρκία, τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις: μια βιβλιογραφική ανασκόπηση. Curr Med Chem. 2023 Μαρ 2. doi: 10.2174/0929867330666230302114522. Epub μπροστά από την εκτύπωση. PMID: 36861802.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://petermcculloughmd.substack.com/p/curcumin-confers-anti-inflammatory?utm_source=substack&utm_medium=email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!