Κυριακή 28 Μαΐου 2023

'S.O.S.' γιά τήν Εθνική Ασφάλεια της Ελλάδος μας! / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 


Ο διευθύνων σύμβουλος της CP Consulting στη Μασσαλία και εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών Κώστας Πικραμένος και ο ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού Γιώργος Κουκάκης στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού '98,4' μιλούν με αφορμή το βιβλίο τους, από τις εκδόσεις "Ινφογνώμων" με τίτλο «Εθνική Ασφάλεια - Μύθοι και πραγματικότητα».


Αναφέρονται σε βασικές αρχές του τι συνιστά Εθνική Ασφάλεια ενός κράτους και τι ορίζεται ως απειλές του, αλλά και γιατί η επιλογή ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας πρέπει να αφορά ένα σύγχρονο οργανωμένο επιτελικό κράτος.

Αναφέρονται επίσης με παραδείγματα από την επικαιρότητα σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας ακόμη και σε φαινομενικά ζητήματα της καθημερινότητας.

Αίσθηση όμως προκαλεί η αποκάλυψη του Κώστα Πικραμένου ότι ευθύνες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκτός από το υπουργείο Υποδομών, θα έπρεπε να αναζητηθούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου από το 2011 λειτουργεί το 'ΚΕΜΕΑ' με χρήματα από την Ε.Ε. ως εθνικός παρατηρητής σε ζητήματα ασφάλειας υποδομών, μεταξύ των οποίων και οι σιδηρόδρομοι, όπου αν διαπίστωνε κενά ασφαλείας θα έπρεπε να τα υποδείξει κι αν δεν υπήρχε διόρθωση μπορούσε να επιβάλει ακόμη και την απαγόρευση λειτουργίας τους.

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!