Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ! Σέ πλήρη πολεμική ετοιμότητα ο Σερβικός Στρατός! / 2 Β Ι Ν Τ Ε Ο

 


Μετακινούνται δυνάμεις στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Σειρήνες ηχούν στη Μιτρόβιτσα καθώς το Κόσσοβο είναι έτοιμο να εκραγεί και σερβικός στρατός τίθεται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας! 




Περισσότερα από δώδεκα μέλη της ειδικής αστυνομίας έφτασαν με τζιπ στα κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Λεπόσαβιτς, το Ζούμπιν Ποτόκ και το Ζβετσάν.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε τον στρατό της χώρας σε πλήρη ετοιμότητα μάχης και διέταξε τις μονάδες του να πλησιάσουν τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

 

 

Οι εντολές του Βούτσιτς ήρθαν καθώς οι Σέρβοι στον δήμο Ζβετσάν του βόρειου Κοσσυφοπεδίου συγκρούστηκαν με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου που προσπαθούσε να βοηθήσει τον νεοεκλεγέντα Αλβανό δήμαρχο να εισέλθει στο γραφείο του.

Η τοπική ψηφοφορία είχε μποϊκοτάρει τους Σέρβους που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία στην περιοχή. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου εκτόξευσε δακρυγόνα σε πλήθος που συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτίριο του δήμου.

 

 

Δεκάδες Σέρβοι, απασχολούμενοι στις προσωρινές αρχές των δήμων αυτών, συγκεντρώθηκαν στις εισόδους των κτιρίων. Η άφιξη των ειδικών αστυνομικών συνοδεύτηκε από τον ήχο των σειρήνων στις περιοχές Λεπόσαβιτς, Μιτρόβιτσα και Ζούμπιν Ποτόκ, τις οποίες οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ενεργοποιούν για να προειδοποιήσουν για κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου γύρω από τα δημοτικά κτίρια.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο του δήμου Ζούμπιν Ποτόκ, αλλά οι άνθρωποι τους εμπόδισαν, δήλωσε στο Tanjug η Milija Biševac από την Πολιτική Πρωτοβουλία “Zubin Potok”. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και η EULEX βρίσκονται στο σημείο.

Σειρήνες ήχησαν και στην Μιτρόβιτσα, και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Tanjug, ο λόγος είναι άγνωστος. Μια μικρή ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτίριο της προσωρινής αρχής του δήμου.

Ο δήμαρχος του Ζούμπιν Ποτόκ, Izmir Zeqiri, ο οποίος κέρδισε 197 ψήφους στις εκλογές της 23ης Απριλίου, ορκίστηκε χθες στο χωριό Čabra, ο δήμαρχος του Zvečan ljir Peci στο χωριό Boljetin στην πλειοψηφία των Αλβανών. Ο δήμαρχος του Leposavic, Lulzim Hetemi, ορκίστηκε επίσης στο τοπικό γραφείο στον οικισμό Šaljska Bistrica. Και οι τρεις δήμαρχοι ορκίστηκαν στην αλβανική γλώσσα και μιλώντας στα ΜΜΕ είπαν ότι θα εργαστούν προς το συμφέρον όλων των κοινοτήτων. Ο δήμαρχος του βόρειου τμήματος της Μιτρόβιτσα, Erden Atić, ορκίστηκε στις 19 Μαΐου και κέρδισε 553 ψήφους στις εκλογές.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!