Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

10 (υ π έ ρ ο χ ε ς) συμβουλές γιά τήν φροντίδα του συζύγου σας στό σπίτι, από ένα βιβλίο της δεκαετίας του 1950!


Μια συνδυαστική εικόνα που συντάχθηκε και σχεδιάστηκε από την The Epoch Times χρησιμοποιώντας εικόνες από RetroClipArt/Blake Alan/photolinc/iulias/Shutterstock.

6/8/2023
Ενημέρωση:
6/8/2023






Οι γυναίκες (κάποτε) διδάσκονταν να είναι σαν το νερό. 
Να φέρουν την αρμονία στο βουνό του σπιτιού, του συζύγου τους, και να είναι το ποτάμι που τρέφει και σβήνει για πάντα τη δίψα για ανάπαυλα από το σκοτάδι του έξω κόσμου. 

Ενώ οι ισχυροί σύζυγοι κρατούσαν πάντα τους λύκους μακριά, οι γυναίκες, από αμνημονεύτων χρόνων, κρατούσαν το σπίτι μαζί με τη φοβερή χάρη τους, την αγάπη τους, τη δύναμη του πνεύματός τους.
Ένα δέντρο είναι γνωστό από τους καρπούς του. 
Ο καρπός του παρελθόντος παρήγαγε τις μητέρες μας, τις γιαγιάδες μας, τις προγιαγιάδες μας, καθώς και την όμορφη, διαχρονική, θηλυκή γοητεία τους. 
Αυτό το δημοφιλές απόσπασμα συχνά αναφέρεται για τις αντίθετες κοινωνικές νόρμες των περασμένων δεκαετιών σε αντίθεση με εκείνων της σημερινής εποχής, αν και η δηλωτική προέλευσή του έχει επίσης αμφισβητηθεί. 
Τώρα το μοιραζόμαστε μαζί σας, τον αναγνώστη μας, για οποιαδήποτε αλήθεια ζει μέσα σας.
Είτε θα το μισήσετε, είτε θα το λατρέψετε. Το αφήνουμε σε εσάς.

1. Ετοιμάστε το δείπνο

Προγραμματίστε εκ των προτέρων, ακόμη και το προηγούμενο βράδυ, για να έχετε ένα νόστιμο γεύμα - εγκαίρως. Αυτός είναι ένας τρόπος να τον ενημερώσετε ότι τον σκέφτεστε και ανησυχείτε για τις ανάγκες του. 
Οι περισσότεροι άνδρες πεινούν όταν επιστρέφουν στο σπίτι και οι προοπτικές ενός καλού γεύματος είναι μέρος του θερμού καλωσορίσματος που απαιτείται.

2. Προετοιμαστείτε

Αφιερώστε 15 λεπτά για να ξεκουραστείτε, ώστε να ανανεωθείτε όταν φτάσει. Φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας, βάλτε μια κορδέλλα στα μαλλιά σας και να δείχνετε φρέσκες. 
Μόλις ήταν με πολλούς κουρασμένους από τη δουλειά ανθρώπους. Να είστε ευχάριστη και λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Η βαρετή ημέρα του μπορεί να χρειαστεί κάποια βοήθεια για να ανέβει η διάθεση.

3. Μαζέψτε την ακαταστασία

Κάντε ένα τελευταίο ταξείδι στο κύριο μέρος του σπιτιού λίγο πριν φτάσει ο σύζυγός σας, μαζεύοντας σχολικά βιβλία, παιχνίδια, χαρτιά κ.λπ. 

Στη συνέχεια, περάστε με ένα ξεσκονόπανο πάνω από τα τραπέζια. Ο σύζυγός σας θα αισθανθεί ότι έχει φτάσει σε ένα καταφύγιο ανάπαυσης και τάξης, και αυτό θα σας δώσει επίσης μια ανύψωση.

4. Προετοιμάστε τα παιδιά

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να πλύνετε τα χέρια και τα πρόσωπα των παιδιών εάν είναι μικρά, χτενίστε τα μαλλιά τους και, εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε τα ρούχα τους. Είναι οι μικροί θησαυροί και θα ήθελε να τους δει να παίζουν το ρόλο τους.

5. Ελαχιστοποιήστε το θόρυβο

Κατά την άφιξή του, εξαλείψτε όλους τους θορύβους του πλυντηρίου, του στεγνωτηρίου, του πλυντηρίου πιάτων. 
Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε τα παιδιά να είναι ήσυχα. Χαιρετήστε τον με ένα ζεστό χαμόγελο και χαρείτε που τον βλέπετε.

6. Μερικά Don'ts

Μην τον χαιρετάτε με προβλήματα ή παράπονα. Μην παραπονιέστε αν αργήσει για δείπνο. Θεωρήστε αυτό ως κάτι τιποτένιο σε σύγκριση με αυτό που ενδέχεται να έχει περάσει εκείνη την ημέρα.

7. Κάντε τον άνετο

Βάλτε τον να γείρει πίσω σε μια άνετη καρέκλα ή προτείνετε να ξαπλώσει στην κρεββατοκάμαρα. 

Έχετε ένα δροσερό ή ζεστό ρόφημα έτοιμο γι' αυτόν. Τακτοποιήστε το μαξιλάρι του και προσφερθείτε να βγάλετε τα παπούτσια του. 

Μιλήστε με χαμηλή, απαλή, καταπραϋντική και ευχάριστη φωνή. Αφήστε τον να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.

8. Ακούστε τον

Μπορεί να έχετε μια ντουζίνα πράγματα να του πείτε, αλλά η στιγμή της άφιξής του δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Ας μιλήσει εκείνος πρώτα.

9. Κάντε το βράδυ δικό του

Ποτέ μην παραπονιέστε αν δεν σας βγάλει έξω για δείπνο ή σε άλλους χώρους διασκέδασης. Αντ' αυτού, προσπαθήστε να καταλάβετε τον κόσμο της έντασης και της πίεσης και την ανάγκη του να είναι σπίτι και να χαλαρώσει.

10. Ο στόχος

Προσπαθήστε να κάνετε το σπίτι σας ένα μέρος ειρήνης και τάξης όπου ο σύζυγός σας μπορεί να χαλαρώσει.


Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.com και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter


Το προσωπικό της Epoch Inspired καλύπτει ιστορίες ελπίδας που τιμούν την καλοσύνη, τις παραδόσεις και τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή, τον πολιτισμό, την οικογένεια και την κοινότητα και τη φύση.


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/bright/10-tips-for-looking-after-your-husband-at-home-from-a-1950s-book-6-could-be-controversial-5176282?ea_src=ai_recommender&ea_med=a_bot_2_ads


Μετάφραση:  Μαριγώ Ζαραφοπούλα

3 σχόλια:

  1. Αυτό είναι το εγχειρίδιο της καλής συζύγου του 50;Τι γίνεται στην περίπτωση που η σύζυγος είχε κι αυτή μια κουραστική μέρα στη δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Ο ένας ξεκουράζει τον άλλον.
      Δεν χρειάζεται να ρωτήσετε εμάς για αυτό.
      Η ουσία αυτού του άρθρου βρίσκεται αλλού.
      Καλημέρα σας!

      Διαγραφή
  2. Μιά "βαθιά" καί συναισθηματική ματιά γεμάτη
    από ενδιαφέρον καί....δείγματα "πολύμορφης" αγάπης, ένα κυριολεκτικά "άγγιγμα" ψυχής, τού άλλου, δοσμένο σέ συμβουλές πού πραγματικά
    ίσως νά εκπλήσσει σήμερα
    ώς ένα βαθμό...αλλά τό 1950
    καί τό 1960 θάλεγα ότι τότε,
    Ή Αλήθεια, ή Άγάπη καί
    ή Ανιδιοτέλεια στίς σχέσεις τών ανθρώπων ήταν...
    ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!