Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

89χρονη (!!!!!) ΗΓΕΙΤΑΙ του αγώνα ΚΑΤΑ του ΠΥΡΓΟΥ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ που κατηγορείται για την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ αποικιών ΜΕΛΙΣΣΩΝ, θέτοντας σε ΚΙΝΔΥΝΟ την οικονομία, την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της κοινότητας.


Από τον B.N. Frank

Ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών - συμπεριλαμβανομένων νομοθετών και διασημοτήτων - προσπαθούν να σταματήσουν την εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας και κεραιών όλων των μεγεθών, 5G και 4G, στις κοινότητές τους, ειδικά κοντά σε σπίτια και σχολεία (βλ. 1234567891011, 12, 13, 14, 15, 16171819202122232425). Αυτό περιλαμβάνει τους κατοίκους του Torrance, CA.

Από το Inside Towers: (https://insidetowers.com/torrance-neighbors-abuzz-in-campaign-against-crown-tower/)

Οι κάτοικοι του Torrance ξεκινούν εκστρατεία εναντίον του Πύργου Κινητής Τηλεφωνίας

Το Torrance, CA, ένα προάστιο του Λος Άντζελες, είναι μια μικρή κοινότητα μέσα σε μια εκτεταμένη αστική περιοχή. Όπως πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές, υπάρχει ανάγκη για ψηφιακή συνδεσιμότητα, αλλά διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πού να τοποθετηθούν οι πόλοι των πύργων κινητής τηλεφωνίας. Όπως αναφέρει το Rafu Shibo, οι κάτοικοι στο Torrance απωθούν αυτό που πιστεύουν ότι είναι ακατάλληλες και επεμβατικές τοποθετήσεις εξοπλισμού πύργων κινητής τηλεφωνίας.

Συναγερμό σήμανε η 92χρονη Yoshiko Morohoshi όταν έμαθε ότι υπήρχαν σχέδια για την τοποθέτηση ενός πύργου κινητής τηλεφωνίας στην αυλή της. Η Morohoshi, μία παθιασμένη κηπουρός, απογοητεύτηκε όταν ανακάλυψε ότι ο στύλος είχε προγραμματιστεί να τοποθετηθεί μόλις 10 πόδια από τον κήπο της. Μετά την εξέταση του χώρου, η επιτροπή σχεδιασμού παραδέχτηκε ότι η προτεινόμενη μονάδα ήταν πολύ κοντά σε κατοικίες. Μεταφέρθηκε σε απόσταση 140 ποδιών, δίπλα σε ένα οδοντιατρείο για παιδιά. Η Morohishi είπε ότι από τότε που ανεγέρθηκε ο πύργος, μια τοπική αποικία μελισσών έχει εξαφανιστεί και εκείνη εμφάνισε πρόβλημα στον ύπνο. Είπε ότι τώρα υποφέρει από εξουθενωτικούς πονοκεφάλους.

Με επικεφαλής την 89χρονο Grace Mayeda, αρκετοί κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει τους πόρους τους για να πληρώσουν τα 750 δολλάρια που απαιτούνται για να προσφύγουν στην Επιτροπή Σχεδιασμού Torrance. Αποκαλώντας τους εαυτούς τους North Torrance ACTION (Against Cell Towers in Our Neighborhood) Coalition, η ομάδα συνέταξε μια επιστολή προς τα μέλη του συμβουλίου για να υποστηρίξει την υπόθεσή τους. Οι κάτοικοι έστρεψαν μεγάλο μέρος της εχθρότητάς τους προς το Crown Castle, το οποίο πιστεύουν ότι δεν αντιμετώπισε την κοινότητά τους με σεβασμό. Ελπίζουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να πειστεί να χαλιναγωγήσει τις τηλεπικοινωνίες και να τις καταστήσει περισσότερο υπόλογες στους κατοίκους.

«Η μάστιγα και η παρεμπόδιση που θα προκαλέσει αυτός ο πύργος κινητής τηλεφωνίας στην κοινότητα των μικρών επιχειρήσεών μας, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στη ζωή, είναι απολύτως άδικη», αναφέρει η επιστολή προς το συμβούλιο. "Όχι μόνο εμποδίζει τη μοναδική σήμανση της πλατείας και αφαιρεί το μοναδικό πράσινο τοπίο (το οποίο και πάλι, έρχεται σε αντίθεση με τις γενικές διατάξεις μας στο διάταγμα του άρθρου 39), θέτει επίσης τους υπαλλήλους τους σε συνεχή κίνδυνο σε καθημερινή βάση για πιθανή έκθεση, ειδικά επειδή το Crown Castle ιστορικά δεν έχει συντηρήσει τους πύργους τους. Η κοινότητα ανησυχεί για την ασφάλειά τους. Σας ζητάμε να μας προστατεύσετε τώρα. Ίσως μια μέρα οι μέλισσες να επιστρέψουν».

Το Rafu Shimpo, μια τοπική έκδοση που απευθύνεται στην ιαπωνική κοινότητα της περιοχής, ισχυρίζεται ότι το Crown Castle έχτισε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας το 2020, δύο χρόνια πριν λάβει επίσημες άδειες για να το πράξει. Στην επιστολή προς το συμβούλιο, ο κάτοικος Chuck Choi σχολίασε ότι, «Οι μέλισσες δεν έρχονται πια από τότε που έστησαν αυτό το πράγμα».

Ενώ ο Συνασπισμός North Torrance ACTION ελπίζει ότι η κυβέρνηση της πόλης θα ακούσει τη συναισθηματική έκκλησή τους, το Torrance έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν νομικές προκλήσεις από το Crown Castle που διαμαρτύρονται ότι η πόλη έχει παραβιάσει τον νόμο περί τηλεπικοινωνιών του 1996.


Το 2021, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ των αναφερόντων που μήνυσαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) για ΜΗ ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών ασύρματης ακτινοβολίας από το 1996 παρά τα επιστημονικά στοιχεία βλάβης που υποβλήθηκαν στον οργανισμό. Τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός παραδέχτηκε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να μην υπακούει στη δικαστική απόφαση.

Ενώ ορισμένες δημοτικές αρχές δεν αντιτίθενται στην εγκατάσταση πύργων κινητής τηλεφωνίας σχεδόν παντού - εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές που το κάνουν. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το HR 3557 και δεκάδες άλλα νομοσχέδια που χρηματοδοτούνται από τις τηλεπικοινωνίες έχουν εισαχθεί, καθώς θα εξαλείψουν όλες τις δημοτικές αρχές σχετικά με την ανάπτυξη ασύρματων υποδομών.


Η Activist Post αναφέρει τακτικά για πύργους κινητής τηλεφωνίας και άλλες μη ασφαλείς τεχνολογίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τα αρχεία μας και τις ακόλουθες ιστοσελίδες:



ΠΗΓΗ: https://www.activistpost.com/2023/09/89-year-old-leads-fight-against-cell-tower-blamed-for-bee-colony-disappearance-putting-communitys-economy-health-and-safety-at-risk.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!