Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Big Brother: Το WiFi σας μπορεί να σας "δει"!!!!!!


Όταν η αστυνομία υποψιάστηκε τον Danny Kyllo, έναν άνδρα από το Όρεγκον, ότι καλλιεργούσε κάνναβη στο σπίτι του, κατέφθασε στο σπίτι του με μια συσκευή θερμικής απεικόνισης για να το σαρώσει (https://www.thermal.com/). Βρήκαν πολλά χρήματα στο σπίτι, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση εντάλματος έρευνας και στη συνέχεια για την εξάρθρωση του Kyllo.

Ευτυχώς, μια απόφαση 5-4 του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η σάρωση ήταν παράνομη έρευνα σύμφωνα με την Τέταρτη Τροπολογία (https://nation.time.com/2013/08/01/privacy-and-the-law-how-the-supreme-court-defines-a-controversial-right/slide/thermal-imaging-devices/), απαιτώντας ένταλμα που η αστυνομία δεν έλαβε. Βαθμολογήστε ένα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά η κυβέρνηση πρόκειται να έχει ένα πολύ πιο αμφιλεγόμενο και επικίνδυνο εργαλείο στη διάθεσή της για να παρακολουθεί τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σας.

Σε αντίθεση με μια θερμική απεικόνιση, αυτή η συσκευή βρίσκεται ήδη στο σπίτι σας - και την τοποθετείτε εσείς οι ίδιοι εκεί.

Πώς λειτουργεί

Το WiFi είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα στις περιοχές 2,4 και 5 GHz. Είναι το ίδιο πράγμα με το φως που βλέπετε, μόνο που μπορεί να διεισδύσει στους τοίχους λόγω του πολύ μεγαλύτερου μήκους κύματος του. Ακριβώς όπως το φως (και ο ηχοεντοπισμός) αυτά τα κύματα ανακλώνται επίσης από διάφορες επιφάνειες και, όταν ανακατασκευαστούν σωστά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας εικόνας.

Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2005, όπου οι ερευνητές ισχυρίστηκαν σε ένα συμπόσιο IEEE ότι είχαν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ευρείας ζώνης υψηλής ανάλυσης σύστημα ραντάρ απεικόνισης σύντομων παλμών που λειτουργεί γύρω στα 10 GHz (https://ieeexplore.ieee.org/document/1552508). Οι εφαρμογές ήταν ρητά για στρατιωτική και αστυνομική χρήση, παρέχοντάς τους «ενισχυμένη επίγνωση της κατάστασης».

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2008, ερευνητές στο UC Santa Barbara (https://web.ece.ucsb.edu/mostofi-lab/overview/Imaging.html) δημιούργησαν μια αρχική προσέγγιση για την απεικόνιση με WiFi που παρουσίασαν στο IEEE ACC 2009 (https://web.ece.ucsb.edu/~ymostofi/papers/ACC09_MostofiSen.pdf). Ένα χρόνο αργότερα απέδειξαν τη σκοπιμότητα αυτής της προσέγγισης (https://web.ece.ucsb.edu/~ymostofi/papers/Milcom10_MostofiGonzalez.pdf).

Ο αγώνας ξεκίνησε

Διαισθανόμενοι τις δυνατότητες αυτής της νέας τεχνολογίας επιτήρησης, άλλοι ερευνητές άρχισαν να συσσωρεύονται. Η πρόοδος ήταν αρχικά αργή, αλλά, το 2017, δύο ερευνητές στη Γερμανία απέδειξαν την ικανότητα να κάνουν απεικόνιση WiFi χρησιμοποιώντας τεχνικές δανεισμένες από τον τομέα της ολογραφίας (https://physics.aps.org/articles/v10/50). Σύμφωνα με τον Philipp Holl, προπτυχιακό φοιτητή και επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης (https://journals.aps.org/prl/abstract/10.1103/PhysRevLett.118.183901), ο οποίος συνεργάστηκε με τον Friedemann Reinhard του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου για την ανάπτυξη της νέας μεθόδου, «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει μια έκρηξη μεθόδων παθητικής απεικόνισης Wi-Fi».

Εκείνη την εποχή, η τεχνολογία μπορούσε να διακρίνει μόνο τραχιά σχήματα πραγμάτων (https://www.businessinsider.com/wifi-camera-sees-through-walls-2017-5?r=MX&IR=T). «Αν υπάρχει ένα φλιτζάνι καφέ σε ένα τραπέζι, μπορεί να δείτε ότι κάτι υπάρχει, αλλά δεν θα μπορούσατε να δείτε το σχήμα», λέει ο Holl, «αλλά θα μπορούσατε να διακρίνετε το σχήμα ενός ατόμου ή ενός σκύλου σε έναν καναπέ. Πραγματικά κάθε αντικείμενο που έχει μέγεθος μεγαλύτερο από 4 εκατοστά».

Η διαμάχη αρχίζει

Το 2018, η ομάδα στο UC Santa Barbara δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο "Et Tu Alexa?" (https://arxiv.org/pdf/1810.10109.pdf), εξετάζοντας τις πιθανές απειλές αυτής της αναδυόμενης τεχνολογίας. Εξέτασαν το πρόβλημα της ανίχνευσης WiFi και τον κίνδυνο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που προκύπτει από την ευρεία ανάπτυξη ασύρματων συσκευών, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της ακριβούς φυσικής θέσης, της κίνησης και άλλων φυσιολογικών ιδιοτήτων.

Ευτυχώς, προτείνουν επίσης ορισμένα αντίμετρα για την άμυνα ενάντια σε τέτοιες επιθέσεις για τη μείωση της ποσότητας και της ποιότητας των σημάτων WiFi που συλλαμβάνονται από τον εισβολέα, όπως το Geo-fencing και το rate-limiting (https://syncedreview.com/2018/11/09/seeing-through-walls-with-adversarial-wifi-sensing-attack-and-defence-strategies/). Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματικές με συσκευές IoT, λόγω της συχνότητας με την οποία πραγματοποιούν μεταδόσεις.

Η ανακάλυψη

Μέχρι αυτό το σημείο ήταν απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν συχνότητες υψηλότερες από το εμπορικό WiFi (2,4 και 5 GHz) για να επιτευχθούν αξιοπρεπείς αναλύσεις απεικόνισης. Όλα αυτά άλλαξαν τον Φεβρουάριο του 2019, όταν μια ομάδα από το Michigan State University δημοσίευσε ένα έγγραφο στο IEEE Access που περιγράφει πώς ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν σήματα στα 5,5 GHz, τα οποία ταιριάζουν με το πρωτόκολλο WiFi 802.11n / ac, για να δημιουργήσουν μια εικόνα 2-D δύο ανακλαστικών σφαιρών και ενός ανακλαστικού στόχου σχήματος Χ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η πλήρης εικόνα 2-D είναι δυνατή με τη λήψη των σημάτων WiFi που υπάρχουν σε τυπικά περιβάλλοντα» (https://ieeexplore.ieee.org/document/8654605).


Προσθήκη AI και μετάβαση σε 3-D

Στο MobiCom 2020, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, παρουσίασαν την τεχνολογία WiPose (https://www.youtube.com/watch?v=WoCMlDM2NiE), που διαφημίζεται ως «το πρώτο 3-D πλαίσιο κατασκευής ανθρώπινης στάσης που χρησιμοποιεί εμπορικές συσκευές WiFi». Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία απεικόνισης 2-D που συζητήθηκε προηγουμένως για να κατασκευάσει ένα 3-D avatar των ανθρώπων που συλλαμβάνονται από αυτό. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα μοντέλλο βαθιάς μάθησης που κωδικοποιεί την προηγούμενη γνώση των ανθρώπινων σκελετών στη διαδικασία κατασκευής του 3-D μοντέλλου.

Το 2019, ο πρώην εργολάβος της DARPA Ray Liu ξεκίνησε το πρώτο του εμπορικό προϊόν στον τομέα ανίχνευσης WiFi. Προωθήθηκε ως ένας τρόπος «Κάνοντας τον κόσμο ασφαλέστερο, υγιέστερο και εξυπνότερο», οι αρχικές στρατιωτικές χρήσεις και οι χρήσεις επιβολής του νόμου που αναφέρθηκαν όταν γεννήθηκε αυτή η τεχνολογία το 2005 παραμερίστηκαν. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία είναι τόσο ακριβής που μπορεί να αισθανθεί την αναπνοή σας χρησιμοποιώντας μόνο τυπικά σήματα WiFi.

Σε ένα εταιρικό blog του 2021, ο Liu συζητά την ανάπτυξη του IEEE 802.11bf (https://www.originwirelessai.com/wifi-sensing/), ενός νέου πρωτοκόλλου WiFi, το οποίο στοχεύει στην τυποποίηση της απεικόνισης WiFi σε όλες τις συσκευές - διευκολύνοντας έτσι εταιρείες όπως η δική του να εκμεταλλεύονται συμβατά ασύρματα δίκτυα. Ο Liu εξελέγη για να υπηρετήσει ως Πρόεδρος της IEEE για το 2022 (https://www.ieee.org/about/corporate/leadership.html) και το νέο πρότυπο συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι σήμερα (https://www.ieee802.org/11/Reports/tgbf_update.htm).

Έχουν γίνει περαιτέρω βελτιώσεις στην ίδια την τεχνολογία απεικόνισης. Στα τέλη του 2021, ένα άλλο έγγραφο υποβλήθηκε στο IEEE περιγράφοντας πώς οι ερευνητές μπόρεσαν να επιτύχουν αποτελέσματα απεικόνισης υψηλής ανάλυσης με εμπορικά σήματα WiFi χρησιμοποιώντας διαμόρφωση δέσμης στο πρωτόκολλο 802.11n/ac (https://arxiv.org/abs/2112.00242).

Έτοιμο για παραγωγή

Το τέλειο σύστημα απεικόνισης WiFi μπορεί να παρουσιάστηκε μόλις στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2022 (https://arxiv.org/pdf/2301.00250.pdf), όταν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon πάντρεψαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ανίχνευσης WiFi με μια μηχανή εκτίμησης ανθρώπινης μορφής γνωστή ως DensePose (http://densepose.org/).

(Αριστερή στήλη) DensePose που βασίζεται σε εικόνα (δεξιά στήλη) DensePose που βασίζεται σε WiFi

Το DensePose είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Meta/Facebook (https://github.com/facebookresearch/Densepose), ξεκινώντας από το 2018. Είναι πολύ παρόμοιο με το σύστημα WiPose που συζητήσαμε προηγουμένως και στοχεύει στη «χαρτογράφηση όλων των ανθρώπινων pixel μιας εικόνας RGB στην 3D επιφάνεια ενός ανθρώπινου σώματος». Οι ερευνητές τροποποίησαν το DensePose έτσι ώστε, αντί να λαμβάνουν μια εικόνα RGB, να είναι συμβατή με τις εικόνες που παράγονται από υπερσύγχρονες τεχνολογίες ανίχνευσης WiFi. Το σύστημα που προκύπτει "μπορεί να ανιχνεύσει τη στάση των ανθρώπων σε ένα δωμάτιο που βασίζεται αποκλειστικά στα σήματα WiFi που διέρχονται από το περιβάλλον" (https://www.discovermagazine.com/technology/wifi-signals-used-to-see-people-inside-rooms).

Τα νέα μάτια του Big Brother

Είναι χαρακτηριστικό πώς το βήμα για αυτή την τεχνολογία έχει περιστραφεί από τη στρατιωτική και αστυνομική χρήση για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς στα σπίτια τους. Ο πραγματικός σκοπός αυτού είναι προφανώς για την επιβολή του νόμου, τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Ζούμε ήδη με μαζική ψηφιακή παρακολούθηση και αν δεν πιστεύετε ότι αυτό δεν θα ενσωματωθεί στα σχέδιά τους να παρακολουθούν ό, τι κάνετε, τότε δεν έχετε δώσει προσοχή.

Εκτός από την τοποθέτηση καμερών CCTV στους χώρους διαβίωσης όλων, αυτή η τεχνολογία προσφέρει έναν ολοκληρωμένο και εξαιρετικά κρυφό τρόπο τοποθέτησης των ματιών σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και του χώρου εργασίας σας. Πράγματι, αυτό μπορεί να γίνει ο κανόνας. Με σχεδόν το ένα τρίτο της γενιάς Ζ να ευνοεί την εγκατάσταση κυβερνητικών καμερών παρακολούθησης στο σπίτι σας, αυτή η λιγότερο παρεμβατική μέθοδος μπορεί να βρει ακόμη ευρύτερη υποστήριξη από τις μάζες που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου (https://www.cato.org/blog/nearly-third-gen-z-favors-home-government-surveillance-cameras-1). Θα είναι δυνατό να γνωρίζει πού βρίσκεστε στο σπίτι και τι ακριβώς κάνετε, από το να κάθεστε στην τουαλέτα μέχρι να κάνετε έρωτα.

Έχουμε δει πόσο εύκολα οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να πάρουν μυστικά εντάλματα για να παρακολουθήσουν οποιονδήποτε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχουμε επίσης δει πόσο εύκολο είναι για κάποιον να γίνει στόχος παρακολούθησης. Θα μπορούσατε, μια μέρα, να βρείτε τον δρομολογητή WiFi και τα σημεία πρόσβασης να τροφοδοτούν εικόνες σε ένα πρακτορείο αλφαβήτου που δεν του άρεσαν οι αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένοπλοι κακοποιοί περιμένουν την τέλεια στιγμή για να εκτελέσουν την επόμενη επιδρομή τους χωρίς να εισβάλλουν στο σπίτι σας.ΠΗΓΗ: https://bombthrower.com/your-wifi-can-see-you/#


Μετάφραση: Μαριγώ ΖαραφοπούλαΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βιομετρικοί έλεγχοι ηλικίας για ελβετικούς αυτόματους πωλητές και περίπτερα
Ένας βρετανός κατασκευαστής βιομετρικών συστημάτων επαλήθευσης ηλικίας κατέληξε σε συμφωνία με έναν ελβετικό εμπορικό εταίρο για τη διανομή της εταιρείας.
https://transition-news.org/biometrische-alterskontrollen-fur-schweizer-verkaufsautomaten-und-kioske

Η πολυεθνική ώθηση για την απαγόρευση της αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους
https://www.activistpost.com/2023/09/the-multi-national-push-to-ban-facial-recognition-in-public-spaces.html

Παραδινόμαστε σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά που απαιτεί ψηφιακά διαβατήρια και ψηφιακές ταυτότητες
https://expose-news.com/2023/09/26/we-are-surrendering-to-a-cashless-society/

2 σχόλια:

  1. Στάθης Σταυρόπουλος : Η συστηματική απαιδευσιά μας , εργαλείο Υποτέλειας της χώρας
    https://www.youtube.com/watch?v=2agXhyolilk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιστολές προς την Κυβέρνηση από Μοναχούς και Μητροπολίτες για το 666 στην Κάρτα του Πολίτη
    https://www.youtube.com/watch?v=x5FT_tthY5Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!