Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Τα στοματικά διαλύματα περιέχουν θανατηφόρες χημικές ουσίες που συνδέονται με καρδιακά προβλήματα, καρκίνο, σύμφωνα με μελέτη.


Νέα έρευνα από την Τουρκία διαπίστωσε ότι πολλά καταναλωτικά προϊόντα στοματικού διαλύματος που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι φορτωμένα με θανατηφόρες χημικές ουσίες που συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και πολλά άλλα.

Τούρκοι ερευνητές εξέτασαν 45 φόρμουλες στοματικού διαλύματος που χρησιμοποιούνται από 17 διαφορετικές εμπορικές μάρκες στοματικών διαλυμάτων που πωλούνται στις πέντε μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων της Κωνσταντινούπολης - πολλές από αυτές τις μάρκες και φόρμουλες χρησιμοποιούνται επίσης σε προϊόντα στοματικού διαλύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρεμπιπτόντως.

Ανάλογα με τις αναλογίες συστατικών και τις συγκεντρώσεις, ορισμένα από τα προϊόντα στοματικής υγιεινής με παρόμοιες ετικέτες βρέθηκαν να είναι πιο τοξικά από άλλα και πιο πιθανό να προκαλέσουν τις δυνητικά απειλητικές για τη ζωή συνθήκες υγείας που περιγράφονται στη μελέτη.

Οι παρενέργειες από τη χρήση αυτών των τοξικών προϊόντων στοματικού διαλύματος βρέθηκαν να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές. Μερικοί προκάλεσαν μικρό ερεθισμό του δέρματος, ενώ άλλοι προκάλεσαν στους χρήστες να αναπτύξουν πονοκεφάλους. Στη χειρότερη περίπτωση, η χρήση ενός τοξικού προϊόντος στοματικού διαλύματος θα μπορούσε να σας κάνει να αρρωστήσετε τόσο πολύ ώστε να πεθάνετε.

Η μελέτη καθόρισε τα ακόλουθα σχετικά με τις 45 φόρμουλες στοματικού διαλύματος που δοκιμάστηκαν:

1) Η γλυκερίνη, που σχετίζεται με την επιδείνωση των νεφρών και του ήπατος, βρέθηκε στο 31, ή περισσότερο από το 68%, των στοματικών διαλυμάτων που δοκιμάστηκαν.

2) Η σακχαρίνη νατρίου, ένα τεχνητό γλυκαντικό που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο, βρέθηκε στο 29, ή περισσότερο από το 64%, των στοματικών διαλυμάτων που δοκιμάστηκαν.

3) Η προπυλενογλυκόλη, μια χημική ουσία που συνδέεται με ανεπάρκεια οργάνων όταν καταναλώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες, βρέθηκε στο 28, ή περίπου στο 62%, των στοματικών διαλυμάτων που δοκιμάστηκαν.

(Σχετικά: Θέλετε να διατηρήσετε το στόμα σας καθαρό φυσικά; Ελέγξτε αυτά τα φαρμακευτικά φυτά που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην υποστήριξη της βέλτιστης στοματικής υγείας.)

Περισσότερο από το 15% των στοματικών διαλυμάτων που δοκιμάστηκαν περιέχουν μια χημική ουσία που προκαλεί τερηδόνα

Παραδόξως, ορισμένα από τα στοματικά διαλύματα που δοκιμάστηκαν, 7 από τα 45, ή λίγο περισσότερο από το 15%, βρέθηκαν να περιέχουν μια αντισηπτική χημική ουσία που ονομάζεται γλυκονική χλωρεξιδίνη που προκαλεί φθορά των δοντιών, η οποία ακυρώνει τον σκοπό ενός στοματικού διαλύματος που υποτίθεται ότι υποστηρίζει τη στοματική υγεία.

Άλλα αμφισβητήσιμα συστατικά στις φόρμουλες στοματικού διαλύματος που δοκιμάστηκαν περιλαμβάνουν χλωριούχο κετυλοπυριδίνιο, έναν παράγοντα μείωσης της πλάκας και όξινη πορτοκαλί βαφή 7, τα οποία μπορούν να αποχρωματίσουν και να λεκιάσουν τα δόντια.

«Η περιορισμένη σειρά στοματικών διαλυμάτων που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων προκαλεί ανησυχία τόσο για τη στοματική όσο και για τη δημόσια υγεία», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης στην εργασία τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο International Dental Journal – μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλήρη μελέτη δωρεάν στο ScienceDirect.com.

"Επιπλέον, η περίπλοκη σύνθεση αυτών των προϊόντων, που αποτελείται από πολλά συστατικά με πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών, απαιτεί σοβαρή προσοχή".

Προσοχή και στα συμβατικά καταναλωτικά προϊόντα οδοντόκρεμας. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Βοσνιακό Περιοδικό Βασικών Ιατρικών Επιστημών διαπίστωσε ότι τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν τους ίδιους τύπους χημικών ουσιών με τα περισσότερα προϊόντα οδοντόκρεμας που κυκλοφορούν σήμερα στην καταναλωτική αγορά.

Μερικές από τις επικαλυπτόμενες χημικές ουσίες περιλαμβάνουν:

• Λειαντικά χημικά που απομακρύνουν ουσίες από τα δόντια χωρίς να γρατζουνίζουν τις επιφάνειές τους

• Δεσμευτικές χημικές ουσίες που εμποδίζουν το προϊόν να γίνει πολύ ξηρό

• Χημικές ουσίες διαλυτών που διαλύουν όλα τα συστατικά για να εξασφαλίσουν ομοιόμορφη κατανομή σε όλο το τελικό προϊόν

• Αφριστικά χημικά που ενισχύουν την καθαριστική δράση

• Αρωματικές και γλυκαντικές χημικές ουσίες που κάνουν το προϊόν πιο ελκυστικό τόσο στη μυρωδιά όσο και στη γεύση

• Χρωστικές χημικές ουσίες όπως το διοξείδιο του τιτανίου που κάνουν το προϊόν πιο λευκό

• Συντηρητικά χημικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροοργανισμών

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το στοματικό διάλυμα, παρά το γεγονός ότι περιέχει πολλά από τα ίδια πράγματα που περιέχουν οι οδοντόκρεμες, δεν αρκεί από μόνο του για να κρατήσει τα δόντια καθαρά, σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες στοματικού διαλύματος: θεραπευτικά και καλλυντικά. Το τελευταίο είναι περισσότερο για εμφάνιση, ενώ το πρώτο έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο της πλάκας, της ουλίτιδας, της κακής αναπνοής και της φθοράς των δοντιών - απλά φροντίστε να επιλέξετε μια φόρμουλα που είναι καθαρή και φυσική χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Τα τελευταία νέα σχετικά με τους κρυμμένους κινδύνους που κρύβονται σε πολλά συμβατικά καταναλωτικά προϊόντα μπορούν να βρεθούν στο Chemicals.news.

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

TheEpochTimes.com

NaturalNews.com

ScienceDirect.com

NCBI.NLM.NIH.gov




ΠΗΓΗ: https://www.naturalnews.com/2023-09-27-mouthwash-deadly-chemicals-heart-problems-cancer-study.html


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!