Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ε ξ α ν α γ κ α σ μ ό ς γιά τούς γιατρούς; Κι όμως, η εντολή λέει ( ξ ε κ ά θ α ρ α ): «Οὐ φονεύσεις!».


της Δρ. Juliana Bauer

14 Οκτωβρίου 2023


Οι συζητήσεις των Γάλλων πολιτικών σχετικά με την άμβλωση και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, καθώς και τα σχέδια του προέδρου να κατοχυρώσει την άμβλωση ως δικαίωμα των γυναικών στο σύνταγμα, καθώς και να αλλάξει το νόμο υπέρ της ευθανασίας - η οποία υποτίθεται ότι θα αντιμετωπιστεί από διαβούλευση πολιτών - οδηγούν τον πρώην αρχιεπίσκοπο του Παρισιού σε αντιδράσεις.

Το τελευταίο του tweet ασχολείται και πάλι με αυτό το πρόβλημα, το οποίο κινείται προς την ποινική νομιμότητα, η οποία τον επιβαρύνει τόσο ως γιατρό όσο και ως πάστορα. Ενώ ο Mgr Aupetit επέκρινε την πολιτική των αμβλώσεων στο tweet του την περασμένη εβδομάδα, στο τρέχον, επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη λεγόμενη ευθανασία.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιέζουμε γιατρούς και νοσηλευτές, ακόμη και μέσω ψεύτικης συμπόνιας, να γίνουν δολοφόνοι. Δεν είναι αυτό το κάλεσμά τους. Μπροστά στην αύξηση του πόνου, υπάρχει μόνο μία απάντηση: η αύξηση της αγάπης». (Mgr Michel Aupetit, tweet της 12ης Οκτωβρίου 2023)

Τα λόγια του θυμίζουν εκείνα που είχε πει δέκα μήνες νωρίτερα:

Mgr Michel Aupetit. Φωτογραφία: Diocèse d'Angoulême, Église Catholique en Charente

«Υπάρχει μια παγκόσμια αρχή και εντολή ...: Οὐ φονεύσεις! Αυτή η αρχή του πολιτισμού συχνά και πάντα διαστρεβλώνεται προς το χειρότερο με υποτιθέμενους καλούς λόγους. Η άμβλωση και η ευθανασία επιχειρούν να την θέσουν σοβαρά υπό αμφισβήτηση ...» (Tweet της 30ής Νοεμβρίου 2022)

Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία εξακολουθεί να απαγορεύεται στη Γερμανία. Μόλις τον Ιούλιο, η Bundestag απέρριψε νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της ευθανασίας.

Όσον αφορά την άμβλωση, από την άλλη πλευρά, η κατάσταση είναι διαφορετική. Εδώ, ο συνασπισμός του φωτεινού σηματοδότη (Ampelkoalition), υπό την ηγεσία των Πρασίνων, σχεδιάζει τη νομιμοποίηση της άμβλωσης και, συνεπώς, την υποχρέωση των γιατρών να την πραγματοποιήσουν. 

Ωστόσο, τα ακόλουθα δελτία τύπου από τον Ιούλιο του 2021 και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους είναι ενδιαφέροντα, τα οποία μιλούν για «αυστηρούς κανόνες» και «υψηλά εμπόδια» και αναφέρουν ότι όλο και λιγότεροι γιατροί ήθελαν να πραγματοποιήσουν αμβλώσεις. Πολλοί απέρριψαν την άμβλωση από φόβο επειδή δέχτηκαν απειλές, αλλά πολλοί την απέρριψαν επίσης για ηθικούς και θρησκευτικούς λόγους.

Οι συνέπειες είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να ταξιδεύουν περισσότερο σε κατάλληλες πρακτικές ή κλινικές (αμβλώσεις στη Γερμανία. Γιατί όλο και λιγότεροι γιατροί πραγματοποιούν αμβλώσεις, DF, 29.07.21. 

Έλλειψη γιατρών, αυστηροί κανόνες: Υψηλά εμπόδια για αμβλώσεις, ZDF, 12.02.23). Αυτό για το οποίο οι Πράσινοι και η Αριστερά θα κατηγορούσαν τον Υπουργό Υγείας για παράλειψη.

Τώρα – το «καθήκον» της διάλυσης αυτών των λεγόμενων «υψηλών εμποδίων» και της συμπλήρωσης των «αγνοούμενων γιατρών» είναι κάτι που η γ υ ν α ί κ α επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής των Γερμανών Καθολικών θα ήθελε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα και να δημιουργήσει «εθνικές» δυνατότητες για τη δολοφονία του αγέννητου παιδιού

Η «επικεφαλής» της Γερμανικής Συνόδου υποστηρίχθηκε πρόσφατα από έναν κύκλο «...Χριστιανών γυναικών» της Ευαγγελικής Εκκλησίας, οι οποίες, όπως μόλις έγινε γνωστό, ζητούν να αφαιρεθεί η § 218 από τον ποινικό κώδικα και έτσι να επιτραπεί η δολοφονία πολλών αγέννητων παιδιών – πρόκειται για «...Χριστιανές γυναίκες» που θέλουν να συμβάλουν στην εξαφάνιση της ζωής αμέτρητων παιδιών.

Εκπλήσσομαι με το πώς τέτοια άτομα είναι δυνατόν να γίνονται δεκτά σε μια Χριστιανική κοινότητα, τα οποία μετατρέπουν τις βιβλικές γραφές και τις εντολές του Θεού που περιέχονται σε αυτές στο αντίθετό τους.

Το γερμανικό ιστολόγιο «Family Planning», το οποίο παρουσιάζει καταλόγους «γιατρών, κλινικών και εγκαταστάσεων» που πραγματοποιούν αμβλώσεις, είναι αποκαλυπτικό στην όλη ερώτηση. Αναφέρει τα εξής: «Το Ομοσπονδιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας έχει τη νομική εντολή να δημοσιεύσει έναν κατάλογο γιατρών, νοσοκομείων και ιδρυμάτων που έχουν ειδοποιήσει ότι πραγματοποιούν άμβλωση. Ο Γερμανικός Ιατρικός Σύλλογος συλλέγει αυτά τα δεδομένα και ενημερώνει αυτόν τον κατάλογο διευθύνσεων σε μηνιαία βάση. Η συμπερίληψη στον κατάλογο είναι προαιρετική, επομένως δεν είναι πλήρης. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άμβλωση εδώ στο www.familienplanung.de."

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν το κοίταξα ήταν ότι στους τρέχοντες καταλόγους στα ομόσπονδα κρατίδια της πρώην ΛΔΓ, ειδικά στη Σαξονία και τη Θουριγγία, δημοσιεύονται οι περισσότερες από τις διευθύνσεις των γιατρών που επιθυμούν να κάνουν αμβλώσεις. Από την άλλη, στις περιοχές της Παλαιάς Βαυαρίας, για παράδειγμα, με έναν κυρίως καθολικό και συντηρητικό πληθυσμό, ο οποίος επίσης αντιστέκεται στις μοντερνιστικές επιρροές μιας συνοδικής πορείας, αναφέρονται πολύ λίγα ονόματα γιατρών που επιθυμούν να κάνουν αμβλώσεις και ομοίως αντίστοιχα ιδρύματα.


ΠΗΓΗ: https://beischneider.net/2023/10/14/zwang-fuer-aerzte-aber-du-sollst-nicht-toeten/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

1 σχόλιο:

  1. Η εντολή λέει ξεκάθαρα... και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!