Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ – «το ωραιότερο έργο που ενώνει με την αιωνιότητα».



Δρ. Juliana Bauer
15 Σεπτεμβρίου 2023


Σκέψεις πάνω στην "Πορεία για την Ζωή"


"Anna è nata" – "Γεννήθηκε η Άννα" ήταν ο τίτλος της γραμμής θέματος ενός e-mail που έλαβα πρόσφατα.

Την είδηση ακολούθησαν φωτογραφίες μιας μικρής, δύο ημερών από την Ρώμη με μεγάλα μάτια και ένα έξυπνο προσωπάκι. Η πρώτη εγγονή ενός καλού, παλιού φίλου από το Αρέτσο! Una femminuccia! Όπως αποκαλούν οι Ιταλοί το θηλυκό μωρό. Ένα κοριτσάκι.

Και για όσους ενδιαφέρονται για τα ιταλικά: το αντίστοιχο που δημιουργήθηκε επίσης από τον Θεό είναι un maschietto! (Προφέρεται: maskietto). Ένα μικρό αγόρι. Ομοίως, στην ιταλική γλώσσα, επαναλαμβάνοντας τη φύση, υπάρχουν δύο φύλα...!

Μια δευτερεύουσα σημείωση: η ιστορική ετρουσκική και μεσαιωνική πόλη του Αρέτσο βρίσκεται στη νότια Τοσκάνη, κοντά στα σύνορα με την Ούμπρια. Σχεδόν το προτιμώ από τη Σιένα, καθώς είναι πιο πρωτόγονο.

Άννα, ένα νεογέννητο παιδί.

Ένα παιδί είναι «σαν ένα έργο τέχνης», έγραψε κάποτε ο επίτιμος αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Aupetit, σε ένα tweet. Ανεξάρτητα από το αν είναι «όμορφο ή άσχημο».

Και ωστόσο, ανεξάρτητα από αυτό, συνέχισε, για πολλούς ανθρώπους ένα παιδί είναι «άχρηστο», «άχρηστο για τους ανόητους, τους εφησυχασμένους, τους επιδειξιομανείς».

Και ανεξάρτητα από το αν είναι έξυπνο ή λιγότερο έξυπνο, υγιές ή άρρωστο ή ανάπηρο.

Και όμως, για την ζωή του ανθρώπου, ιδιαίτερα των αγέννητων παιδιών και των ηλικιωμένων και ασθενών, πολλοί αφοσιωμένοι άνθρωποι θα βγουν ξανά στους δρόμους το επόμενο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου. Φέτος, η Ομοσπονδιακή Ένωση για το Δικαίωμα στη Ζωή διοργανώνει δύο πορείες για τη ζωή: στο Βερολίνο και στην Κολωνία. 

Με σύνθημα «ΜΟΝΑΔΙΚΟ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ» εφιστά την προσοχή στην μοναδικότητα κάθε ανθρώπου, στην μοναδικότητα από τη σύλληψη μέχρι το θάνατο. Οι συμμετέχοντες παίρνουν θέση ενάντια στο λόμπυ των αμβλώσεων και κατά της ευθανασίας.

Ένα παιδί – «είναι το ωραιότερο έργο που ενώνεται με την αιωνιότητα, διαποτισμένο με την ζωή και την συνέχειά της» (Michel Aupetit).




ΠΗΓΗ: https://beischneider.net/2023/09/15/ein-kind-das-schoenste-werk-das-sich-der-ewigkeit-verbindet/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!