Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Τα αιολικά πάρκα σκοτώνουν αετούς και φάλαινες, αλλά η πράσινη λατρεία αγνοεί την πραγματικότητα καθώς τσεπώνει εκατομμύρια σε δωρεές


Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να πείσουν τους λαούς τους να εγκαταλείψουν την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, να «γίνουν πράσινοι» και να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδιαίτερα στην αιολική ενέργεια. Ωστόσο, η πράσινη λατρεία φαίνεται να αποκρύπτει το γεγονός ότι αυτά τα τεράστια αιολικά πάρκα σκοτώνουν την άγρια ζωή.
Στην Αυστραλία, έχουν έρθει στο φως καταστροφικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι χερσαίες ανεμογεννήτριες αποδεκατίζουν τους τοπικούς πληθυσμούς αετών. Ο τοπικός αετός με σφηνοειδή ουρά πιστεύεται ότι αριθμεί μόλις 1.000 άτομα, αλλά τα τελευταία 12 χρόνια, τουλάχιστον 270 πουλιά έχουν σκοτωθεί (https://dailysceptic.org/2023/10/01/horrendous-number-of-eagle-deaths-from-wind-farms/)ή τραυματιστεί κοντά σε αιολικά πάρκα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Australian Field Ornithology, άλλοι 49 ευάλωτοι θαλασσαετοί με λευκή κοιλιά έχουν επίσης σκοτωθεί σε αυτή την περίοδο.

Ο Gregory Pullen, συγγραφέας της μελέτης, αποκάλυψε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους θανάτους των αετών δεν είναι διαθέσιμες, «ούτε γίνονται άμεσα διαθέσιμες», αλλά πρότεινε ότι οι μη καταγεγραμμένες απώλειες είναι υψηλότερες, δεδομένου ότι οι περισσότερες καταγράφονται ανεπίσημα και δεν είναι αποτέλεσμα συστηματικών ερευνών. Το υποείδος της Τασμανίας του αετού με σφηνοειδή ουρά αναφέρεται ως απειλούμενο τόσο από την ομοσπονδιακή όσο και από την κρατική νομοθεσία περί απειλούμενων ειδών.

Τα μεγάλα αρπακτικά πουλιά, όπως οι αετοί, διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από τα γιγαντιαία πτερύγια των ανεμογεννητριών που περιστρέφονται με ταχύτητα, καθώς βασίζονται στα ρεύματα αέρα για παρατεταμένη πτήση. (http://ecology.news/) Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρακτορείο Daily Sceptic, λίγοι ακτιβιστές, ομάδες προστασίας πουλιών και συγγραφείς φαίνεται να είναι σε θέση να ξεσηκωθούν για να παραπονεθούν όταν η φυσική πορεία πτήσης των αρπακτικών στέκεται εμπόδιο στην πράσινη πρόοδο. Η Αυστραλή δημοσιογράφος για το κλίμα Jo Nova ξεχώρισε από το αδιαμφισβήτητο πλήθος, σημειώνοντας ότι στην Τασμανία οι Πράσινοι καταστρέφουν ξανά τη φύση. «Δεν έχει να κάνει με το περιβάλλον», είπε. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή έως και 10 πάρκων ανεμογεννητριών σε όλη την Τασμανία «συνεπώς, και αν ένας πύργος δεν τα πετύχει, ο επόμενος θα τα σκοτώσει».

Επιπλέον, δεν είναι μόνο τα μεγάλα πουλιά που πέφτουν θύματα των ανεμογεννητριών. Αρκετές μελέτες έχουν επισημάνει την καταστροφή εκατομμυρίων νυχτερίδων και μικρότερων πτηνών κάθε χρόνο από πτερύγια στροβίλων ικανά να ταξιδεύουν με ταχύτητες που πλησιάζουν τα 150 μίλια / ώρα.

Εν τω μεταξύ, στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, η κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων βρέθηκε να σκοτώνει θαλάσσια θηλαστικά όπως δελφίνια και φάλαινες (https://wattsupwiththat.com/2023/08/28/the-wind-industrys-ignored-consequences-whales-in-peril/), σύμφωνα με ένα νέο ντοκυμανταίρ, "Thrown To The Wind", από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Jonah Markowitz. (Σχετικά: Οι ανεμογεννήτριες ανανεώσιμης ενέργειας σκοτώνουν φάλαινες, αποδεικνύει το ντοκυμανταίρ. https://www.naturalnews.com/2023-08-31-renewable-energy-wind-turbines-killing-whales-documentary.html)


Αυτή η ταινία προέκυψε όταν επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπό την πίεση του Λευκού Οίκου, αρνήθηκαν ότι η κατασκευή μεγάλων βιομηχανικών ανεμογεννητριών προκάλεσε την αύξηση των θανάτων φαλαινών, δελφινιών και άλλων κητωδών. Η ταινία έδειξε ότι το εκπληκτικά δυνατό, υψηλών ντεσιμπέλ σόναρ που εκπέμπεται από τα σκάφη της αιολικής βιομηχανίας όταν μετράται με υπερσύγχρονα υδρόφωνα συσχετίζεται άμεσα με συγκεκριμένους θανάτους φαλαινών.

Σύμφωνα με αναφορές, ο πληθυσμός των φαλαινών του Βόρειου Ατλαντικού έχει μειωθεί σε 340 από πάνω από 400 τα τελευταία χρόνια. Και, υπήρξαν περισσότεροι από 60 καταγεγραμμένοι θάνατοι φαλαινών όλων των ειδών στην Ανατολική Ακτή από την 1η Δεκεμβρίου 2022, αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά από το 2016, όταν η αιολική βιομηχανία άρχισε να αυξάνεται.

Η New York Post ανέφερε ότι τα αιολικά έργα προχωρούν παρά τις επείγουσες προειδοποιήσεις από κορυφαίες ομάδες διατήρησης και έναν κορυφαίο επιστήμονα της Εθνικής Ωκεανογραφικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης (NOAA), τον Δρ Sean Hayes, ο οποίος δήλωσε πέρυσι ότι τα βιομηχανικά αιολικά έργα «θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις σε επίπεδο πληθυσμού σε ένα ήδη απειλούμενο και αγχωμένο είδος». Είπε επίσης ότι οι ωκεανογραφικές επιπτώσεις από τις εγκατεστημένες και λειτουργικές ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να μετριαστούν για την 30ετή διάρκεια ζωής του έργου, εκτός εάν παροπλιστούν. Αλλά οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν.


Οι εταιρείες αιολικής ενέργειας δωρίζουν 4,7 εκατομμύρια δολλάρια σε αναρίθμητες  περιβαλλοντικές οργανώσεις
Παρ' όλες τις ειδήσεις που καλύπτουν τη θανάτωση ζώων λόγω ανεμογεννητριών, οι εταιρείες αιολικής ενέργειας συνεχίζουν να τοποθετούν τις εγκαταστάσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των τεράστιων δωρεών τους.

Ο Michael Shellenberger της New York Post αποκάλυψε ότι οι εταιρείες αιολικής ενέργειας καθώς και τα ιδρύματά τους έχουν δωρίσει σχεδόν 4,7 εκατομμύρια δολλάρια σε τουλάχιστον τρεις δωδεκάδες μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποκάλυψε επίσης πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook λογοκρίνουν την ανάρτησή του η οποιά συνδέει τους θανάτους φαλαινών με την αιολική ενέργεια στα ανοικτά της Ανατολικής Ακτής.

«Η λογοκρισία ήρθε με τη μορφή προσθήκης ενός συνδέσμου σε ένα άρθρο "FactCheck.org" από τις 31 Μαρτίου 2023, το οποίο βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ που καταρρίπτει το "Thrown to the Wind"», έγραψε ο Shellenberger. «Είναι σαφές ότι ο αμερικανικός λαός και οι εκπρόσωποί μας δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη NOAA και το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεάνιας Ενέργειας (BOEM), τις δύο κυβερνητικές υπηρεσίες που, εδώ και χρόνια, έχουν επανειλημμένα προδώσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην εξυπηρέτηση ισχυρών βιομηχανικών συμφερόντων», δήλωσε περαιτέρω ο βραβευμένος συγγραφέας στην Post.

Εν τω μεταξύ, παραμένει αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα, καθώς οι άνθρωποι είχαν ισχυρές αντιδράσεις στο "Thrown To The Wind", συμπεριλαμβανομένων μελών του Κογκρέσσου.

Ρίξτε μια ματιά στο GreenTyranny.news για περισσότερες ιστορίες σχετικά με την πλύση εγκεφάλου των κυβερνήσεων των ανθρώπων σχετικά με την απάτη της κλιματικής αλλαγής.

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:
DailySceptic.org

WattsUpWithThat.com

NYPost.com


Πηγή: https://www.naturalnews.com/2023-10-05-wind-farms-are-killing-eagles-and-whales.html


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!