Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Τα αντισυλληπτικά, οι στατίνες, PPIs και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου



Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως συνδέονται τώρα με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου (https://www.theepochtimes.com/health/the-cancer-dangers-lurking-in-widely-used-medications-and-fda-oversight-challenges-5498022). Αυτά τα φάρμακα εγκεκριμένα από το FDA περιλαμβάνουν: αντισυλληπτικά, αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs), φάρμακα καούρας, φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης και στατίνες. 
Οι περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται αυτά τα φάρμακα για να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Ωστόσο, μπορεί είτε να περιέχουν συστατικά που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου ή / και ο τρόπος δράσης τους δημιουργεί τις συνθήκες για τον καρκίνο.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταλήξει να βασίζονται περισσότερο σε γενόσημα φάρμακα από κατασκευαστές στο εξωτερικό που έχουν λιγότερο αυστηρούς κανονισμούς και ελέγχους κακής ποιότητας. Χειρότερα ακόμη, η επιστήμη πίσω από αυτά τα φάρμακα μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη καρκίνου, ανεξάρτητα από τους ποιοτικούς ελέγχους.


Τα ορμονικά αντισυλληπτικά συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Οι τελευταίες έρευνες σχετικά με τα ορμονικά αντισυλληπτικά είναι ζοφερές. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine εξέτασε σχεδόν δύο εκατομμύρια γυναίκες από τη Δανία που έλαβαν ορμονικά αντισυλληπτικά (https://science.naturalnews.com/pubmed/29211679.html). Οι ερευνητές διαπίστωσαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού μεταξύ των γυναικών που έπαιρναν τα αντισυλληπτικά χάπια και ο κίνδυνος αυξανόταν όσο περισσότερο χρησιμοποιούνταν το χάπι.


Δεν είναι μόνο ο καρκίνος του μαστούΤο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν από του στόματος αντισυλληπτικά για τουλάχιστον πέντε χρόνια είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/hormones/oral-contraceptives-fact-sheet#:~:text=The%20longer%20a%20woman%20uses,years%20of%20use%20(9).).

Στην έρευνά τους, οι γυναίκες που έλαβαν αντισύλληψη λιγότερο από πέντε χρόνια είδαν αύξηση 10% στα ποσοστά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Οι γυναίκες που έλαβαν αντισύλληψη από πέντε έως εννέα ετών είδαν 60% αύξηση του κινδύνου καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο κίνδυνος διπλασιάστηκε για τις γυναίκες που έπαιρναν τα χάπια για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Όταν οι γυναίκες σταματήσουν να παίρνουν τα χάπια, ο κίνδυνος καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.


Οι PPIs βλάπτουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου, δημιουργώντας συνθήκες για την ανάπτυξη καρκίνου του στομάχου

Οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) είναι ένας δημοφιλής τύπος φαρμάκου που μειώνει την ποσότητα οξέος στομάχου που παράγεται από αδένες στην επένδυση του στομάχου. Ενώ αυτός ο τρόπος δράσης παρέχει συνήθως ανακούφιση από την καούρα και τη δυσπεψία, δεν αντιμετωπίζει ολιστικά τις συνθήκες που προκαλούν το πρόβλημα στην πρώτη θέση. Μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση του 2023 διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ PPIs και κινδύνου καρκίνου του στομάχου (https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2023.1129948/full).

Το φάρμακο όχι μόνο μειώνει τα οξέα του στομάχου, αλλά επίσης εξαντλεί τα βακτήρια στο έντερο, μειώνοντας τα κοινά είδη βακτηρίων που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του αίματος. Αυτή η προκύπτουσα δυσβολία του εντέρου επιτρέπει στους παθογόνους οργανισμούς να ανθίσουν και επιτρέπει στις τοξίνες να διεισδύσουν στο αίμα, εκθέτοντας το υπόλοιπο σώμα σε περαιτέρω στρες. Οι συντάκτες της μελέτης δήλωσαν ότι οι PPI πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σύντομα και στη χαμηλότερη δυνατή δόση.


Στατίνες που συνδέονται με καρκίνους του παχέος εντέρου, της ουροδόχου κύστης και του πνεύμονα

Τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, της ουροδόχου κύστης και του πνεύμονα. Σε μια μελέτη του 2011 (https://bmccancer.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2407-11-409), οι ασθενείς που έλαβαν στατίνες για πάνω από τέσσερα χρόνια ήταν πιο πιθανό να διαγνωστούν με αυτούς τους τρεις τύπους καρκίνου.

Τα φάρμακα στατίνης αναστέλλουν ένα ένζυμο που εμπλέκεται στην παραγωγή χοληστερόλης, αλλά αυτό επηρεάζει επίσης αρνητικά την ανάπτυξη και τη ρύθμιση των κυττάρων. Αυτό μπορεί να βλάψει τις οδούς κυτταρικής σηματοδότησης και να βλάψει τις ανοσολογικές αποκρίσεις, καθιστώντας τα κύτταρα πιο ευάλωτα σε ορισμένους τύπους καρκίνου.


Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής ανεπάρκειας συχνά συνδέονται με ένα διαβόητο καρκινογόνο - Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA). Το 2018, τα προϊόντα βαλσαρτάνης, η λοσαρτάνη και η ιρβεσαρτάνη ανακλήθηκαν από τον FDA για τον κίνδυνο καρκίνου (https://naturalnews.com/2020-08-24-popular-hypertension-drug-contains-cancer-causing-ingredient.html).

Το 2020, το φάρμακο κατά της καούρας Zantac ανακλήθηκε για υψηλά επίπεδα NDMA.


Πολλά από τα φάρμακα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ προέρχονται από κινεζικά και ινδικά εργοστάσια που είναι γνωστά για την παρασκευή φαρμάκων με μολυσματικές ουσίες και καρκινογόνες ουσίες.

Τον Ιούλιο, η πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής, Cathy McMorris Rodgers, συνεργάστηκε με την Υποεπιτροπή Υγείας και Εποπτείας για να αντιμετωπίσει το ζήτημα των ξένων φαρμάκων και των κακώς διεξαχθέντων επιθεωρήσεων. Ο McMorris Rodgers έγραψε στον Επίτροπο του FDA Δρ Robert Califf, προειδοποιώντας ότι αυτοί οι ξένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μη αποστειρωμένες διαδικασίες και το προσωπικό τους καταστρέφει ή παραποιεί δεδομένα για να προωθήσει μολυσμένα, γενόσημα φάρμακα στον παγκόσμιο πληθυσμό (https://prescriptiondrugs.news/).

Οι ΗΠΑ χρειάζονται απεγνωσμένα πραγματική καινοτομία στην ιατρική (https://medicine.news/), καθώς τα καρτέλ φαρμακευτικών φαρμάκων αυξάνουν τα ποσοστά καρκίνου στον πληθυσμό.


Οι πηγές περιλαμβάνουν:

TheEpochTimes.com

Science.NaturalNews.com

Cancer.gov

FrontiersIn.org

BMCCancer.Biomedcentral.com

NaturalNews.com




ΠΗΓΗ: https://www.newstarget.com/2023-10-03-contraceptives-statins-ppis-blood-pressure-meds-cancer.html


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα



ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ:
Τσάϊ: Ένας φυσικός μειωτής στρες και ενισχυτής ενέργειας
Το τσάι όχι μόνο μας δίνει ενέργεια, αλλά και ανακουφίζει από το άγχος και χαλαρώνει. Γιατί όμως; Τώρα, οι ερευνητές φαίνεται να έχουν βρει μια απάντηση.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/tee-ein-natuerlicher-stressreduzierer-und-energiebooster-a4414060.html?utm_source=nl-morning-regs&src_src=nl-morning-regs&utm_campaign=nl-morning_2023-10-03&src_cmp=nl-morning_2023-10-03&utm_medium=email&est=TKfIqhvZPC9M5H3A1c%2FS1CSUcnJv8LEFYzbm3%2B6KbIoF2EOk%2FwcsNaDMuEw%3D


4 κοινά φρούτα θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη μνήμη και τα γνωστικά προβλήματα: Παγκόσμια μελέτη
Μια πρόσφατη μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 47 χώρες, αποκαλύπτοντας ότι 251 φυτά έχουν ικανότητα βελτίωσης της μνήμης, συμπεριλαμβανομένων των κοινών φρούτων καρύδας, μάνγκο και σταφυλιών.
https://www.theepochtimes.com/health/4-common-fruits-could-improve-memory-and-cognitive-issues-global-study-5495905?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-10-04&src_cmp=mb-2023-10-04&utm_medium=email&est=x5omykrxWkMVsnjtYuM%2BrFv7GSNv%2BWJt2wYwNGWXafy3Yw59jg9KemButh0%3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!