Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η Βρετανίδα Υπουργός Παιδείας, θέλει νά Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Σ Ε Ι στούς μαθητές, νά χρησιμοποιούν τηλέφωνα στα σχολεία! [ ΓΟΝΕΙΣ! Μήν τούς τά αγοράζετε! ]


Η Βρετανίδα υπουργός Παιδείας Gillian Keegan σχεδιάζει να απαγορεύσει τη χρήση smartphones στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου (https://www.dailymail.co.uk/news/article-12582161/Mobile-phones-banned-schools-education-secretary-Gillian-Keegan-set-announce-dramatic-intervention-relief-millions-parents-teachers.html), πιστεύοντας ότι αυτές οι ψηφιακές συσκευές αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για τους μαθητές να επιτύχουν καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις (https://www.theguardian.com/education/2023/oct/02/gillian-keegan-plans-to-ban-mobile-phones-from-english-schools).

Η οδηγία θα επηρεάσει όλα τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα εφαρμοστεί για ολόκληρη τη σχολική ημέρα. Αξιωματούχοι του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας κάλεσαν νωρίτερα τους διευθυντές να θέσουν όριο στη χρήση τηλεφώνου στα σχολεία. (Σχετικά: Γονείς και σχολικοί αξιωματούχοι μικρής ιρλανδικής πόλης ενώνονται για την απαγόρευση των smartphones για παιδιά ηλικίας έως 13 ετών. https://www.naturalnews.com/2023-09-06-parents-school-officials-irish-town-bans-smartphones-children.html)


«Η Gillian πιστεύει ότι τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν σοβαρή πρόκληση όσον αφορά την απόσπαση της προσοχής, την ενοχλητική συμπεριφορά και τον εκφοβισμό», δήλωσε μια κυβερνητική πηγή που μίλησε στην Daily Mail. «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι, οπότε θα καθορίσει έναν τρόπο για να εξουσιοδοτήσει τους δασκάλους να απαγορεύσουν τα κινητά από τις τάξεις».


Η προτεινόμενη καθοδήγηση της Keegan θα επηρεάσει μόνο τα σχολεία στην Αγγλία, καθώς τα σχολεία στην Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία διοικούνται από τις δικές τους αποκεντρωμένες κυβερνήσεις.


Αυξάνεται η διεθνής υποστήριξη για την απαγόρευση της χρήσης smartphone στα σχολεία

Η τελευταία πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης έρχεται καθώς περισσότεροι εθνικοί και διεθνείς εκπαιδευτικοί φορείς συνιστούν τον περιορισμό της χρήσης smartphone στα σχολεία.


Τον Ιούλιο, τα Ηνωμένα Έθνη συνέστησαν την απαγόρευση των smartphones στα σχολεία για την αντιμετώπιση της διαταραχής της τάξης, τη βελτίωση της μάθησης και ακόμη και την προστασία των παιδιών από τον διαδικτυακό εκφοβισμό (http://cyberwar.news/).


Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) επεσήμανε ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η υπερβολική χρήση smartphone σε παιδιά σχολικής ηλικίας συνδέεται με μειωμένες εκπαιδευτικές επιδόσεις και ότι τα υψηλότερα επίπεδα χρόνου οθόνης είχαν επίσης αρνητική επίδραση στη συναισθηματική σταθερότητα των παιδιών. (https://mental.news/)


«Η ψηφιακή επανάσταση έχει ανυπολόγιστες δυνατότητες, αλλά, όπως έχουν εκφραστεί προειδοποιήσεις για το πώς πρέπει να ρυθμιστεί στην κοινωνία, παρόμοια προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay. «Η χρήση της πρέπει να είναι για βελτιωμένες μαθησιακές εμπειρίες και για την ευημερία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όχι εις βάρος τους. Δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες του μαθητή και υποστηρίξτε τους εκπαιδευτικούς. Οι διαδικτυακές συνδέσεις δεν υποκαθιστούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση».


Άλλα έθνη βρίσκονται επίσης στη διαδικασία ανάπτυξης των δικών τους πολιτικών για τον περιορισμό της χρήσης smartphone στα σχολεία. Τον Ιούνιο, η Φινλανδία έγινε η τελευταία χώρα που απαγόρευσε τα τηλέφωνα στην τάξη, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση ήταν απαραίτητη για να αντιστραφεί η πτώση στις βαθμολογίες των εξετάσεων.


Αυτή είναι τουλάχιστον η τρίτη προσπάθεια του Συντηρητικού Κόμματος να εισαγάγει ένα παρόμοιο μέτρο απαγόρευσης των smartphones. Πέρυσι, ο τότε υπουργός Παιδείας Sir Gavin Williamson υποσχέθηκε να προωθήσει την σχολική ημέρα «χωρίς κινητά», αλλά η πρόταση απορρίφθηκε αργότερα από τον διάδοχό του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν περιττή επειδή τα περισσότερα σχολεία εφάρμοζαν ήδη κάποια έκδοση απαγόρευσης smartphone (http://banned.news/).


«Τα περισσότερα σχολεία έχουν καλά αναπτυγμένα σχέδια για τη διαχείριση των κινητών τηλεφώνων και δεν απαιτείται περαιτέρω παρέμβαση από την κυβέρνηση», έγραψε το Υπουργείο Παιδείας τον Φεβρουάριο σχετικά με την προηγούμενη αποτυχημένη πρότασή του. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κινητά τηλέφωνα έχουν ήδη απαγορευτεί για το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής ημέρας, με τα σχολεία να λαμβάνουν μια σειρά μέτρων για την επιβολή αυτής της πολιτικής».


Επισκεφθείτε το Glitch.news για περισσότερες ιστορίες σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά.


Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς τα smartphone συνδέονται με τον εγκέφαλο των ανθρώπων και χειρίζονται τις σκέψεις τους (https://www.brighteon.com/9b54b2f5-1627-414e-afb4-7c5b1ecb0d99).


Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι VoiceForTruth στο Brighteon.com.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Ο χρόνος οθόνης συνδέεται με αναπτυξιακή καθυστέρηση σε μικρά παιδιά.

Δημοσκόπηση: Οι γονείς ανησυχούν περισσότερο για την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των κινητών συσκευών καθώς τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο.

Η Φινλανδία παρουσιάζει το πρώτο νησί χωρίς τηλέφωνο στον κόσμο για να μελετήσει τις επιπτώσεις του εθισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι σχολικές περιφέρειες της Αλαμπάμα μηνύουν εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την πρόκληση κρίσης ψυχικής υγείας των νέων.

Οι περισσότεροι Βρετανοί αισθάνονται ότι είναι θύματα «ηχητικής κατασκοπείας» και οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο πιστεύουν ότι έχουν δίκιο.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

DailyMall.co.uk

TheGuardian.com 1

TheGuardian.com 2

Brighteon.com




https://www.businessinsider.com/how-smartphone-light-affects-your-brain-and-body-2015-9


ΠΗΓΗ: https://www.naturalnews.com/2023-10-05-british-education-chief-ban-students-smartphones-schools.html


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!