Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Οι γιατροί αναφέρουν ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ μετά τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ COVID-19


Η μειωμένη σκέψη και μνήμη μπορεί να σχετίζεται με τον εμβολιασμό. Φωτογραφία: iStock

Αφότου οι γιατροί παρατήρησαν επιδείνωση της υγείας και των ψυχολογικών συμπτωμάτων μετά από εμβολιασμούς COVID-19, αυξάνονται τα ερωτήματα σχετικά με μια πιθανή σύνδεση.

Ο Δρ Patrick William Slater, ένας 60χρονος νευρολόγος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διηύθυνε ένα ιατρείο πλήρους απασχόλησης πριν από την ασθένειά του. Αλλά όλα άλλαξαν τον Οκτώβριο του 2021, όταν ο Δρ Slater διαγνώστηκε με παρεγκεφαλιδική αταξία, μια πολύπλοκη νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει την κινητική λειτουργία. Η καθημερινή ζωή, όπως το φαγητό ή η τουαλέτα, έγινε μια τεράστια πρόκληση γι' αυτόν, την οποία μπορούσε να αντιμετωπίσει μόνο με υποστήριξη.

Η αταξία αντιμετωπίστηκε με φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, ήταν δύσκολο να βρεθεί κατάλληλη θεραπεία για μια άλλη σοβαρή βλάβη: υπέφερε επανειλημμένα από σοβαρές κρίσεις πανικού. Αυτές οι κρίσεις βαθιάς ανησυχίας τον βασάνιζαν σχεδόν κάθε βράδυ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Epoch Times, ο Δρ Slater είπε ότι συχνά πάλευε με αυτοκτονικές σκέψεις.

Αυτό που ήταν εντυπωσιακό για τον Δρ Slater ήταν ο χρόνος των συμπτωμάτων του που συνέπεσαν με τους εμβολιασμούς COVID-19. Μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. Ένα πιο σοβαρό ξέσπασμα συμπτωμάτων ακολούθησε την τρίτη δόση του.

Η ιατρική κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει μια οριστική εξήγηση για την κατάσταση του Δρ Slater. Οι εργαστηριακές μετρήσεις του δεν ήταν αξιοσημείωτες και τόσο οι νευρολόγοι όσο και οι ψυχίατροι απέδωσαν τα συμπτώματά του στο άγχος. Αλλά για τον ίδιο τον Δρ Slater, υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ των εμβολίων mRNA κατά του COVID-19 και των προβλημάτων υγείας του. «Μετά την αναμνηστική δόση, δεν υπήρχε πλέον καμμία αμφιβολία στο μυαλό μου», είπε σταθερά.


Αύξηση των ασυνήθιστων ψυχικών διαταραχών

Με την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του COVID στα τέλη του 2020, ορισμένοι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα ανέφεραν αύξηση των ασυνήθιστων ψυχικών διαταραχών.

Η ψυχίατρος Δρ Amanda McDonald παρατήρησε αυξημένη ψυχολογική αποσταθεροποίηση μεταξύ των προηγουμένως σταθερών ασθενών της. Ήταν πιο πιθανό να παρουσιάσουν καταστροφικά ή νέα ψυχολογικά συμπτώματα.

«Δεν μπορούσα να εξηγήσω το φαινόμενο», δήλωσε ο Δρ McDonald στους Epoch Times. «Κανονικά, οι ασθενείς μου είναι σταθερά σταθεροί». Αλλά πολλοί από αυτούς ήρθαν ξαφνικά στο ιατρείο της με παράπονα όπως αϋπνία, κατάθλιψη και άγχος - και χωρίς κατανοητό λόγο.

Αν και εντατικοποίησε τη φαρμακευτική αγωγή ή συνταγογράφησε πρόσθετη φαρμακευτική αγωγή για μερικούς, αυτό έδειξε μικρή επίδραση.

Ένα κοινό σύμπτωμα που εντόπισε ο Δρ McDonald ήταν οι άτυπες κρίσεις πανικού, οι οποίες αισθάνονται τόσο έντονες όσο η καρδιακή προσβολή. Αυτά συχνά ξεκινούσαν απότομα το βράδυ και εντείνονταν μέχρι το βράδυ. Αντίθετα, οι συμβατικές κρίσεις πανικού συμβαίνουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συχνά έχουν συγκεκριμένους παράγοντες ενεργοποίησης και μπορούν να αντιμετωπιστούν καλά εάν οι ασθενείς ξεφύγουν από τις ωθήσεις.

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εντατικής παρακολούθησης των ασθενών της, η Δρ McDonald κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εμβολιασμοί COVID-19 μπορεί να σχετίζονται με τα παράπονα ψυχικής υγείας.

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, φρόντιζα ήδη μια ομάδα ασθενών που γνώριζα καλά. Παρατήρησα ιδιαίτερες αλλαγές σε αυτή την ομάδα», πρόσθεσε ο Δρ McDonald.

Η Δρ Diane Counce, νευρολόγος και νευροακτινολόγος, παρατήρησε επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό σοβαρού άγχους και επιδείνωσης της διάθεσης.

«Πολλοί αναφέρουν επίσης μια αλλαγή στην προσωπικότητα» (!!!!!!!!!), είπε στους Epoch Times. Όταν τα μέλη της οικογένειας σύστηναν έναν ασθενή, συχνά έλεγαν: «Απλά δεν είναι πια ο ίδιος».

Ο νοσηλευτής Scott Marsland, ο οποίος έχει φροντίσει εκατοντάδες ασθενείς με Long COVID και εμβολιασμένους ασθενείς στην κλινική Leading Edge, επιβεβαίωσε ότι το συντριπτικό άγχος, η κατάθλιψη και η αϋπνία είναι από τα πιο κυρίαρχα συμπτώματα που αντιμετώπισε. Μερικοί ασθενείς παρουσίασαν επίσης ψευδαισθήσεις και αυτοκτονικότητα.


Περιπτώσεις ψυχικής υγείας μετά τον εμβολιασμό COVID-19

Σε αντίθεση με παρενέργειες όπως η μυοκαρδίτιδα, για παράδειγμα, δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι οι εμβολιασμοί COVID-19 προκαλούν ψυχική ασθένεια. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές και περιπτωσιολογικές μελέτες που συνδέουν τα εμβόλια COVID-19 με συμπτώματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, του άγχους, των κρίσεων πανικού, της ψύχωσης και της αυτοκτονίας.

Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS) είναι μια βάση δεδομένων αυτοαναφοράς που διαχειρίζονται από κοινού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Χρησιμεύει για να προειδοποιήσει για πιθανές παρενέργειες σε πρώιμο στάδιο. Το VAERS έχει τεκμηριώσει πάνω από 9.400 περιπτώσεις άγχους και 1.600 περιπτώσεις κατάθλιψης που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID-19. Υπάρχουν επίσης 1.500 αναφορές κρίσεων πανικού, πάνω από 1.100 περιπτώσεις ψευδαισθήσεων και 975 περιπτώσεις ευερεθιστότητας.


Ψύχωση

Η ψύχωση αναφέρεται τόσο στις ψευδαισθήσεις όσο και στην παράνοια. Οξέα επεισόδια μετά τον εμβολιασμό έχουν αναφερθεί σε περιπτωσιολογικές μελέτες.

Στη Βραζιλία, μια προηγουμένως υγιής 30χρονη γυναίκα ανέπτυξε ψύχωση ανθεκτική στη θεραπεία εντός 24 ωρών από τη λήψη του εμβολίου mRNA COVID-19 (https://www.oasisbr.ibict.br/vufind/Record/ABP-2_379c194fdbcb9adc9c0d43baac427ae4). Ήταν επιθετική, είχε αδόμητες σκέψεις και πίστευε ότι την παρακολουθούσαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί την αντιμετώπισαν με αντιψυχωσικά και σταθεροποιητές διάθεσης, αλλά μετά από τέσσερεις μήνες στο νοσοκομείο, μόνο η συμπεριφορά της είχε βελτιωθεί. Η ψύχωσή της επέμενε.

Στην Ταϊβάν, ένα 15χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο επειδή ήταν πολύ ανήσυχο, άπλωσε τα χέρια και τα πόδια του ανεξέλεγκτα και ούρλιαζε (https://www.pediatr-neonatol.com/article/S1875-9572(22)00268-6/fulltext#%20). Αυτό συνέβη δύο ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Παρουσίασε περίεργες συμπεριφορές στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένου του να κάθεται συχνά και να ξαπλώνει με χειρονομίες σαν να προσευχόταν στο κρεββάτι. Του συνταγογραφήθηκαν αντιψυχωσικά, αλλά η συμπεριφορά παρέμεινε για περισσότερο από ένα μήνα μετά το εξιτήριο.

Οι γιατροί στη συνέχεια τον έβαλαν σε θεραπεία με στεροειδή. Τα στεροειδή έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να ηρεμήσουν ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα συμπτώματα του αγοριού βελτιώθηκαν.

Στην Ινδία, ένα 17χρονο κορίτσι ανέπτυξε ψύχωση εντός 48 ωρών από τη λήψη εμβολίου COVID-19 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9803341/). Έγινε ανήσυχη και καχύποπτη, μιλούσε στον εαυτό της και υπέφερε από αϋπνία για ένα μήνα. Δεν είχε νευρολογικές ανωμαλίες και όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις της, συμπεριλαμβανομένου ενός τεστ COVID-19, ήταν φυσιολογικές. Δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση ψυχοδραστικών φαρμάκων, τα συμπτώματά της εξαφανίστηκαν.

Η ταχεία έναρξη των συμπτωμάτων μετά τον εμβολιασμό, ο αποκλεισμός άλλων πιθανών αιτιών και η απουσία γενετικής προδιάθεσης «υποδηλώνουν ότι το συμβάν ψυχικής υγείας μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο», έγραψαν στην έκθεσή τους ερευνητές από το All India Institute of Medical Sciences and District Hospital.

Έχουν επίσης αναφερθεί περιπτώσεις ψύχωσης, που διαρκούν αρκετές ημέρες, εβδομάδες και μήνες.


Αυτοκτονίες και αυτοκτονικότητα

Σύμφωνα με το React19, μια μη κερδοσκοπική ομάδα υπεράσπισης για άτομα με συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, τα άτομα με βλάβη από το εμβόλιο διατρέχουν κίνδυνο αυτοκτονίας σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολο να προσδιοριστεί εάν οι άνθρωποι γίνονται αυτοκτονικοί λόγω των εξουθενωτικών παρενεργειών ή λόγω μιας πρωταρχικής φυσιολογικής αντίδρασης στο εμβόλιο.

Μια ανασκόπηση του CDC για τους θανάτους μετά τους εμβολιασμούς της Pfizer βρήκε 14 θανάτους μεταξύ εμβολιασμένων εφήβων, δύο από τους οποίους πέθαναν από αυτοκτονία, από άγνωστα αίτια. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8367318/)

Μια μελέτη 250 ατόμων οδοντιατρικού προσωπικού στο Πακιστάν διαπίστωσε ότι σχεδόν το 12% είχε αυτοκτονικές σκέψεις λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Περίπου το 1% είχε αυτοκτονικές σκέψεις κάθε μέρα (https://pjmhsonline.com/index.php/pjmhs/article/view/4667/4616).

Μελέτες περιπτώσεων εντόπισαν έναν 50χρονο Τούρκο άνδρα χωρίς προηγούμενη ψυχική ασθένεια, ο οποίος εισήχθη στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης λόγω απόπειρας αυτοκτονίας τρεις ημέρες μετά τη λήψη δεύτερης δόσης (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8492001/). Ήταν ευερέθιστος, υπέφερε από αϋπνία και μιλούσε στον εαυτό του.

Η περίπτωση ενός Ιάπωνα περιγράφηκε λεπτομερώς από γιατρούς του Ιατρικού Πανεπιστημίου Wakayama (https://assets.researchsquare.com/files/rs-2086934/v1/823182fa-511c-43fe-ab6d-f5b6df7bd01d.pdf?c=1663959168). Ένοιωθε κουρασμένος μετά την πρώτη αναμνηστική δόση και ανέπτυξε ήπιο πονοκέφαλο και αίσθημα έλλειψης βαρύτητας μετά την τέταρτη δόση. Ωστόσο, τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό, έγινε πολύ ομιλητικός, με αυταπάτες μεγαλομανίας, «είπε ότι είχε κερδίσει 2 δισεκατομμύρια γιεν στην ιπποδρομία». Έδειξε επίσης συναισθηματική αστάθεια, όπως κλάμα όταν έλεγε την φράση "Όλοι θα ήταν ευτυχισμένοι"». Ο νευρολόγος που συμβουλεύτηκε δεν βρήκε νευρολογικές διαταραχές, όπως πιθανή μηνιγγίτιδα, ούτε σημάδια λοίμωξης. Πάνω από μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του, πήδηξε από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού του και μεταφέρθηκε πίσω στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Οι περιπτώσεις αυτοκτονίας αυξάνονται στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας. Το 2020, το CDC ανέφερε λίγο λιγότερες από 46,000 αυτοκτονίες (https://www.cdc.gov/nchs/data/databriefs/db433-tables.pdf#1). Ο αριθμός αυξήθηκε σε πάνω από 48.000 το 2021 (https://www.cdc.gov/media/releases/2023/s0810-US-Suicide-Deaths-2022.html) και σχεδόν 50.οοο άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2022. Ενώ οι περιορισμοί της πανδημίας, καθώς και τα lockdown και η μακρά COVID, έχουν συνδεθεί με αυτοκτονίες, επί του παρόντος δεν υπάρχουν μελέτες που να συνδέουν την αύξηση των ποσοστών αυτοκτονίας με το εμβόλιο COVID-19 (https://www.nimh.nih.gov/news/science-news/2023/youth-suicide-rates-increased-during-the-covid-19-pandemic).


Επικαλύψεις με γνωστική εξασθένηση

Τα ψυχολογικά συμπτώματα μπορούν επίσης να επικαλύπτονται με γνωστικές διαταραχές, όπως η άνοια. Η άνοια μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κατάθλιψη.

Ο Δρ McDonald αντιμετώπισε έναν εμβολιασμένο ασθενή που είχε αναπτύξει κατάθλιψη τύπου άνοιας. Παρά την προχωρημένη ηλικία της άνω των 90 ετών, η ασθενής ήταν πολύ ανεξάρτητη και ζούσε μόνη της. Αφού έλαβε την αναμνηστική δόση, διαγνώστηκε με άνοια και τοποθετήθηκε σε γηροκομείο.

Η λήψη ιβερμεκτίνης αντέστρεψε τα συμπτώματά της.

Νευρολόγοι, όπως η Δρ Suzanne Gazda, εκφράζουν ανησυχίες για μη αναγνωρισμένες παρενέργειες εμβολίων. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν συνειδητοποιούν καν ότι έχουν παρενέργειες».

Ο Δρ Gazda διευθύνει μια ολοκληρωμένη πρακτική που εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς με νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς αναφέρουν σημάδια προβλημάτων μνήμης που σχετίζονται με ψυχολογικά συμπτώματα.

Ο Δρ Counce φροντίζει επίσης εμβολιασμένους ασθενείς που έδειξαν σημάδια συρρίκνωσης του εγκεφάλου (ατροφία του εγκεφάλου). Σε έναν από αυτούς τους ασθενείς, ειδικότερα, ο ιππόκαμπος συρρικνώθηκε, οδηγώντας σε προβλήματα μνήμης και αλλαγές προσωπικότητας.

Ο Δρ Counce κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συρρίκνωση του ιππόκαμπου - η περιοχή μνήμης του εγκεφάλου - θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το γειτονικό μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των συναισθημάτων, μπορεί επίσης να είναι εξίσου εξασθενημένο.


Πιθανές αιτίες και άλλες μελέτες περιπτώσεων

Αλλά πώς ακριβώς μπορεί ο εμβολιασμός να οδηγήσει σε αλλαγή της ψυχικής κατάστασης και της προσωπικότητας ενός ατόμου;

Σύμφωνα με τους γιατρούς που αντιμετωπίζουν τόσο μακροχρόνιες ασθένειες μετά τον εμβολιασμό όσο και ασθένειες που σχετίζονται με τον COVID, οι δύο καταστάσεις είναι αρκετά παρόμοιες στα συμπτώματά τους.

Τόσο ο ιός COVID-19 όσο και τα εμβόλια εκθέτουν τους ασθενείς στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Η κατάθλιψη είναι η νευρολογική ασθένεια που συνήθως συνδέεται με φλεγμονή, με διπολική διαταραχή, σχιζοφρένεια και άγχος που σχετίζονται επίσης με αυτήν.

Η τεχνολογία mRNA βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας εδώ και χρόνια. Ο Δρ Aruna Tummala, ολιστικός ψυχίατρος, τόνισε στους Epoch Times ότι τα εμβόλια mRNA, ειδικότερα, έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά φλεγμονώδη (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/wps.20723#:~:text=Increased%20inflammation%20also%20exists%20in,inflammation%20is%20agnostic%20to%20diagnosis.).

Ο Δρ McDonald σημείωσε ότι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και οι θεραπείες, όπως η ιβερμεκτίνη, η υδροξυχλωροκίνη και η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο, συχνά βοηθούν στη σταθεροποίηση της διάθεσης των ασθενών.

Συνταγογράφησε ιβερμεκτίνη για τους ασθενείς ψυχικής υγείας της που αποσταθεροποιήθηκαν μετά τον εμβολιασμό και είδαν σημαντική βελτίωση.

Ως γιατρός που είχε περιθάλψει εκατοντάδες τραυματίες από εμβόλια και μακροχρόνιους ασθενείς με COVID, η ίδια μια μέρα προσβλήθηκε από μακροχρόνιο COVID μετά από μόλυνση. Ξύπνησε με ανεξήγητες αρνητικές σκέψεις. «Ξάπλωσα σε μια υπερβαρική μηχανή [θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο]», θυμάται, και 10 λεπτά αργότερα, «τα συμπτώματα της διάθεσής μου είχαν φύγει».

Η πήξη του αίματος, που συχνά προκαλείται από την πρωτεΐνη ακίδα, μειώνει την παροχή οξυγόνου στον ιστό και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Στον εγκέφαλο, μια τέτοια πήξη μπορεί να προκαλέσει γνωστικές διαταραχές καθώς και συμπτώματα όπως άγχος, κατάθλιψη και ψύχωση, καθώς οι νευρώνες έρχονται υπό πίεση και έχουν υποστεί βλάβη.

Ο Δρ Counce είχε έναν ασθενή που ανέφερε άγχος, στυτική δυσλειτουργία και θολή όραση. Μετά τη λήψη φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία του (αγγειοδιασταλτικά που αυξάνουν τον όγκο του αίματος), τα προβλήματα όρασης του βελτιώθηκαν. Όταν συνειδητοποίησε ότι ο ασθενής είχε μικροθρόμβους, ο Δρ Counce τον έβαλε σε ασπιρίνη και ναττοκινάση και κέρδισε θετικά αποτελέσματα.

Η πρωτεΐνη ακίδα μπορεί επίσης να βλάψει άμεσα τον εγκέφαλο, οδηγώντας ενδεχομένως σε διαταραχή της εγκεφαλικής δραστηριότητας και, κατά συνέπεια, σε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μπορεί επίσης να εισβάλει στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και να τα αναγκάσει να απελευθερώσουν ισταμίνη. Η ισταμίνη μπορεί να εισέλθει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει ερεθισμό ή φλεγμονή στις νευρικές απολήξεις.

Η φλεγμονή του νευρικού ιστού στον εγκέφαλο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αυτοκτονικών σκέψεων, σύμφωνα με μελέτες (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26223957/).

Οι λοιμώξεις από ορισμένους ιούς έχουν επίσης συνδεθεί με διανοητική εξασθένηση (https://www.cell.com/iscience/fulltext/S2589-0042(23)00681-8?_returnURL=https%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS2589004223006818%3Fshowall%3Dtrue). Ο ιός COVID-19 και η πρωτεΐνη ακίδα του έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να επανενεργοποιήσουν αρχαία ιικά γονίδια στο σώμα μας.

Αυτά τα γονίδια ονομάζονται ανθρώπινοι ενδογενείς ρετροϊοί, επίσης γνωστοί ως HERVs, δήλωσε ο Δρ Adonis Sfera, ο οποίος είναι ψυχίατρος. Οι HERVs είναι μια οικογένεια ιών μέσα στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

Η ενεργοποίηση των HERVs σχετίζεται με συμπτώματα ψυχικής υγείας όπως η σχιζοφρένεια (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4707225/).

Η πρωτεΐνη ακίδα μπορεί επίσης να επανενεργοποιήσει τον ιό Epstein-Barr (EBV). Οι λοιμώξεις EBV σχετίζονται επίσης με ψύχωση (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6737467/).

Αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστά τις ιατρικές συμβουλές. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο theepochtimes.com με τίτλο «Ψύχωση, κρίσεις πανικού, ψευδαισθήσεις: Παράξενες ψυχιατρικές περιπτώσεις μεταξύ των εμβολιασμένων COVID» (https://www.theepochtimes.com/article/psychosis-panic-attacks-hallucinations-bizarre-psychiatric-cases-among-the-covid-vaccinated-5500128?ea_src=frontpage&ea_med=premium-report-1)





ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/gesundheit/aerzte-berichten-von-ungeklaerten-psychischen-symptomen-nach-covid-19-impfung-a4431209.html


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θανατηφόρα ηωσινοφιλική μυοκαρδίτιδα μετά από ένεση mRNA
Pfizer-BioNTech BNT162b2 mRNA Αρχική αλλεργική αντίδραση θανατηφόρα σε 71χρονο άνδρα
https://petermcculloughmd.substack.com/p/fatal-eosinophilic-myocarditis-after?publication_id=1119676&post_id=137673932&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


Ανώτερος γιατρός του Greater Manchester διαγράφηκε επειδή ισχυρίστηκε ότι ο Covid ήταν «παγκόσμια συνωμοσία για την επιβολή νέας παγκόσμιας τάξης»
https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/senior-greater-manchester-doctor-struck-27830702


Εν τω μεταξύ, στη Νέα Ζηλανδία: Το Υπουργείο Υγείας χορήγησε εξαιρέσεις εμβολίων σε εκατοντάδες από το βασικό προσωπικό του, ενώ υποκριτικά επιμένει να εμβολιαστεί το κοινό
https://lionessofjudah.substack.com/p/meanwhile-in-new-zealand-the-ministry



4 κοινά φρούτα θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη μνήμη και τα γνωστικά προβλήματα: Παγκόσμια μελέτη
https://www.theepochtimes.com/health/4-common-fruits-could-improve-memory-and-cognitive-issues-global-study-5495905?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-10-08&src_cmp=gv-2023-10-08&utm_medium=email&cta_utm_source=goodeveningnoecta&est=YeIalMZa4BZ4TdP%2Fw74z8pv%2BTbO8FzOwfszWB86aYl1eCfsDPEL5988x1Cs%3D

1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ? ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΕ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΙΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΩΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!