Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΥΠΟΘΕΣΗ FUELLMICH: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ «ΗΡΩΕΣ».


Μία θολή φιγούρα: Ο φυλακισμένος δικηγόρος Reiner Fuellmich (Φωτογραφία: Imago)
Από την Beate Steinmetz
18 Οκτωβρίου 2023


Πριν από λίγες ημέρες, η σύλληψη του δικηγόρου Reiner Fuellmich, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στη λήθη, αλλά γιορτάστηκε ως επαναστάτης στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορωνοϊού, έγινε πρωτοσέλιδο. Όπως φαίνεται, λόγω της πολιτικής κατάστασης στη Γερμανία, κυρίως της δίωξης των αντιφρονούντων κατά την περίοδο του κορωνοϊού, ο Fuellmich είχε πιθανώς μεταναστεύσει στο Μεξικό, αλλά τώρα έχει εκδοθεί στη Γερμανία βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης - όπου βρίσκεται τώρα προφυλακισμένος στο Göttingen 
λόγω του κινδύνου φυγής (https://www.derwesten.de/politik/reiner-fuellmich-querdenker-corona-untersuchungshaft-a-id300684857.html).

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για υπεξαίρεση δωρεών ύψους 700.000 ευρώ, μέρος των οποίων φέρεται να έχει μεταβιβάσει στη σύζυγό του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λέγεται ότι σπατάλησε τα χρήματα ή τα χρησιμοποίησε για να αποπληρώσει δάνεια. Πρώην συνάδελφοί του τον κατηγορούν για αυτή την απιστία, συμπεριλαμβανομένης της Viviane Fischer από την «Επιτροπή Corona», μέσω της οποίας η δικηγόρος έγινε για πρώτη φορά γνωστή στο ευρύ κοινό. 

Ο Fuellmich και η Fischer είχαν ζητήσει επανειλημμένα δωρεές για αυτήν την επιτροπή, έτσι ώστε τελικά συγκεντρώθηκαν ένα ή δύο εκατομμύρια. Στις συνεδρίες, οι οποίες συνήθως διαρκούσαν αρκετές ώρες – έξι έως επτά ώρες δεν ήταν ασυνήθιστες – οι οποίες μεταδίδονταν στο YouTube και σε άλλες πύλες βίντεο, μια μεγάλη ποικιλλία αντιπάλων των λεγόμενων υγειονομικών μέτρων και εμβολιασμών είχαν επανειλημμένα λόγο. Ακόμη και υψηλού προφίλ και διάσημοι άνθρωποι όπως ο Sucharit Bhakdi ή ο γιατρός και πρώην πολιτικός του SPD Wolfgang Wodarg, ο οποίος επίσης δεν έχει πλέον καλές σχέσεις με τον Fuellmich, ήταν συχνά παρόντες εκεί.

Προσποίηση ομαδικής αγωγής
Εκτός από την υπεξαίρεση δωρεών στο υψηλό εξαψήφιο εύρος, ο Fuellmich κατηγορείται επίσης ότι προσποιήθηκε μια ομαδική αγωγή εναντίον του Christian Drosten, για την οποία οι δωρεές έγιναν επίσης επιμελώς. Παρακολούθησα επίσης τον Fuellmich στο Διαδίκτυο εκείνη την εποχή και φαίνεται να θυμάμαι πώς, στην αρχή της περιόδου του κορωνοϊού πριν από τρία χρόνια, ανακοίνωσε αυτήν την ομαδική αγωγή στην Αμερική με μεγάλες φανφάρες και στη συνέχεια, περίπου ένα χρόνο αργότερα, συνέχισε να την αναβάλλει για αργότερα και στους ανθρώπους που τον εμπιστεύονταν απαντούσε με ήξεις αφήξεις, όπως αυτή ότι η προετοιμασία της διαδικασίας θα διαρκούσε λίγο περισσότερο (https://www.tagesspiegel.de/gesellschaft/fuellmich-g-123614.html). Μέχρι σήμερα, προφανώς δεν έχει καταθέσει μήνυση – και αν το έχει κάνει, τότε σίγουρα δεν ήταν επιτυχής.

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες εδώ και γι' αυτό είναι δύσκολο να πούμε ως έξω από τον χορό τι είναι ή δεν είναι αλήθεια για τους ισχυρισμούς εναντίον του Fuellmich. Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι ο δικηγόρος συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον με εξαιρετικά αμφίβολο τρόπο, πράγμα που από μόνο του είναι παράλογο, και δεν έκανε σαφή διάκριση μεταξύ δωρεών και ιδιωτικών κεφαλαίων. Ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία της υπεξαίρεσης είναι συντριπτικά και, ως εκ τούτου, σε αντίθεση με τον δικηγόρο του, δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να τα απορρίψουμε ως αβάσιμα.

"Γέμισέ με" (“Füll mich”*)
Το γεγονός είναι: Με την υποτιθέμενη προγραμματισμένη, ποτέ πραγματοποιηθείσα ομαδική αγωγή του, ο Fuellmich, του οποίου το επώνυμο είναι τώρα πρόγραμμα για πολλούς πρώην συντρόφους ("Γεμίστε με"), έχει αποδειχθεί ότι είναι μια θολή φιγούρα και επίσης πιθανώς ενεργεί αντίθετα με την επαγγελματική του ηθική. Και αν οι πρώην συνάδελφοί του τον κατηγορούν για υπεξαίρεση δωρεών, τότε μπορούμε πραγματικά να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι σε αυτό. Εξάλλου, γιατί κάποιος να ισχυριστεί κάτι τόσο εξωφρενικό χωρίς την παραμικρή απόδειξη;

Παρ' όλα αυτά, δεν θα ήθελα να υποβαθμίσω τον χειρισμό των ανυπότακτων από τη γερμανική δικαιοσύνη εδώ, διότι είναι αρκετά πιθανό ότι ο πρώην αντίπαλος των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, υπήρξε επίσης κάποτε υποψήφιος καγκελάριος με το κόμμα «Basis», θα αντιμετωπιστεί τώρα ως λεπρός στη φυλακή και ενδεχομένως - όπως συνέβη κάποτε με τον Michael Ballweg ή τον επικριτή του εμβολίου ιατρού Heinrich Habig - θα αφεθεί να σαπίσει υπό κράτηση για δυσανάλογα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη και οι πολιτικά ομοϊδεάτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή
Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια άλλη εξέχουσα προσωπικότητα της εναλλακτικής πολιτικής σκηνής, η οποία κάποτε εξυμνήθηκε από ορισμένους ως μεσσίας, αλλά τώρα πιθανότατα δικαίως ερευνάται και η οποία αποδείχθηκε τσαρλατάνος. Ακόμη και ο προαναφερθείς Michael Ballweg, ο οποίος μοιραία συντάχθηκε σε κοινό σκοπό με τους «πολίτες του Ράϊχ» (Reichsbürgerκαι επιπλέον ανέπτυξε μια εφαρμογή για την παρακολούθηση των εργαζομένων (https://www.computerwoche.de/a/wie-aus-einer-kleinen-idee-ein-geschaeft-wurde,2555782), σίγουρα δεν είναι άγιος και λανθασμένα στυλιζαρίστηκε ως τέτοιος.

Πρέπει επίσης να είμαστε σκεπτικιστές με ανθρώπους όπως η πολιτικός του AfD Alice Weidel, η οποία στην αρχή της παράνοιας του κορωνοϊού ζητούσε την απαγόρευση εισόδου για άτομα από τις λεγόμενες περιοχές κινδύνου κορωνοϊού, αλλά ξαφνικά έκανε ένα βήμα πίσω και ξαφνικά έγινε αντίπαλος των μέτρων (https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2020/corona-afd-fordert-einreisestopp-und-grenzkontrollen/). Ωστόσο, αυτό είναι μόνο θέμα ασυνέπειας, όχι ποινικό αδίκημα. Γενικότερα, όμως, το συμπέρασμά μας θα πρέπει να είναι ότι πρέπει πάντα να είμαστε επικριτικοί απέναντι σε εξέχουσες προσωπικότητες, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται πολιτικά, και να μην εμπιστευόμαστε τυφλά αυτούς και αυτά που λένε. 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους αυτοαποκαλούμενους «αντιστασιακούς» και δυστυχώς ειδικά στην εναλλακτική σκηνή, ανάμεσα στους «εράνους» ενάντια στο σύστημα και όλους τους περιβόητους «πατριώτες που ζητιανεύουν», πολύ συχνά έχουμε να κάνουμε με προβατόσχημους λύκους, γι' αυτό πρέπει πάντα να παραμένουμε αντικειμενικοί και να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί. Ακριβώς επειδή κάποιος είναι πολιτικά στο ίδιο μήκος κύματος με εμάς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είναι ειλικρινής άνθρωπος.



ΠΗΓΗ: https://ansage.org/fuellmich-affaere-warum-wir-auch-keinen-alternativen-helden-vertrauen-duerfen/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα




(*) λογοπαίγνιο με το επίθετο του Fuellmich: “füll mich” σημαίνει "γέμισέ με", από το ρήμα "füllen": γεμίζω, που παραπέμπει στις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων από δωρεές.

1 σχόλιο:

  1. Μηπως αυτα ειναι ψευτοκατηγοριες απο τις οποιες καποιοιμ εχουν ωφελος ,οπως η Pfizer; και οι παγκοσμιοποιτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!