Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Το RUMBLE θα μπορούσε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τους νέους νόμους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.


Το Rumble, ο ιστότοπος φιλοξενίας βίντεο ελεύθερης ομιλίας θα μπορούσε να απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τους νέους νόμους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρθηκε εδώ πριν από μερικές ημέρες, το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Λόρδων στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται επίσημη έγκριση από τον βασιλιά πριν γίνει νόμος. Αυτό δεν απέτρεψε την κυβέρνηση από το να προσπαθήσει να πείσει πλατφόρμες όπως το YouTube, να απαγορεύσουν τον Russell Brand λόγω ισχυρισμών ιστορικής κακοποίησης.

Και πάλι, όπως αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα, ενώ το YouTube υπάκουσε τυφλά, το Rumble παρέμεινε πιστό στην αποστολή του και απάντησε: «Αν και μπορεί να είναι πολιτικά και κοινωνικά ευκολότερο να συμμετάσχετε στον όχλο της κουλτούρας ακύρωσης, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραβίαση των αξιών και της αποστολής των εταιρειών μας. και τελείωσε με το «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αιτήματα του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου».

Δυστυχώς, τώρα «ειδικοί» έχουν πει ότι το Rumble, το οποίο φιλοξενεί τον Russell Brand, θα μπορούσε να μπλοκαριστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του νομοσχεδίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Η απάντηση του Rumble στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους Times: «Το Rumble, μια πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο με έδρα τη Βόρεια Αμερική, έχει γίνει το σπίτι του Brand και άλλων προσωπικοτήτων με ακραίες απόψεις, συμπεριλαμβανομένων των Andrew Tate και Alex Jones, του θεωρητικού συνωμοσίας».

Φιλοξενεί επίσης ακραία βίντεο σχετικά με τη φυλή και τον αντισημιτισμό, τα οποία mainstream πλατφόρμες όπως το YouTube έχουν καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια να καταργήσουν.

Το Rumble έχει έρθει στο προσκήνιο αφότου ο Brand το χρησιμοποίησε για να δηλώσει την αθωότητά του για ισχυρισμούς σεξουαλικής επίθεσης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το οποίο πρόκειται να γίνει νόμος τον επόμενο μήνα, το Rumble θα ρυθμίζεται από την Ofcom επειδή είναι προσβάσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Brand έχει αναγνωρίσει τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο νέος νόμος. Σε δήλωσή του την Παρασκευή, είπε: «Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες να λογοκρίνουν το διαδικτυακό μας περιεχόμενο. [Αυτό] το νομοσχέδιο . . . είναι ένα κομμάτι της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που παρέχει σαρωτικές εξουσίες επιτήρησης και λογοκρισίας».

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, το Rumble θα πρέπει να εμποδίζει τα παιδιά να βλέπουν πορνογραφία και υλικό που προωθεί τον αυτοτραυματισμό, την αυτοκτονία ή τις διατροφικές διαταραχές. Το βίαιο περιεχόμενο και το υλικό που είναι επιβλαβές για την υγεία, όπως η παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.

Η Ofcom θα καταρτίσει επίσης νέες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται.

Το Rumble θα πρέπει επίσης να αφαιρέσει υλικό που είναι παράνομο, όπως βίντεο που υποκινούν βία ή φυλετικό μίσος.

Όλες αυτές οι υποχρεώσεις θα είναι δύσκολο για τη διοίκηση του Rumble να τις χωνέψει, σύμφωνα με τον Λόρδο Allan του Hallam, πρώην στέλεχος του Facebook που έχει συμβουλεύσει για το νομοσχέδιο.

«Δεν μπορείς να βγεις από αυτό λέγοντας "είμαι μια τρελλή αμερικανική πλατφόρμα, αυτό δεν είναι εντάξει" και ότι με κάποιο τρόπο παίρνεις ένα δωρεάν πάσο. Δεν παίρνουν ελεύθερο πάσο», είπε. «Ολόκληρη η φιλοσοφία τους είναι η ελευθερία της έκφρασης. . . ένα είδος «βίδας». Έτσι, όταν λαμβάνουν μια επιστολή από την Ofcom που λέει, «Εδώ είναι όλα τα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε», μου φαίνεται ότι η πιο πιθανή αντίδραση θα είναι ότι θα πουν, «Λοιπόν, δεν θα λειτουργούμε πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο». "

Η μη συνεργασία θα μπορούσε να αφήσει τα στελέχη του Rumble εκτεθειμένα σε σύλληψη εάν έρθουν στη Βρετανία, καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη θα θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνα.

Η καθηγήτρια Lorna Woods, ειδικός στο δίκαιο του διαδικτύου που ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι η Ofcom είχε τη δυνατότητα να διαταράξει ή να μπλοκάρει το Rumble εάν δεν συμμορφωθεί.

«Θεωρητικά, η Ofcom θα συνεργαστεί μαζί τους και θα πει: "Δεν συμμορφώνεστε με τους κανόνες" και το Rumble θα σταθεί ενώπιον του Τύπου, όπως είδαμε, και θα προσπαθήσει να αγνοήσει τι κάνει η Ofcom», είπε.

Η ανυπακοή του Rumble ήταν εμφανής σε μια διαμάχη με την Dame Caroline Dineage, πρόεδρο της επιτροπής πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού, την Πέμπτη.

Ρώτησε αν ο ιστότοπος βίντεο, στον οποίο ο Brand έχει 1,4 εκατομμύρια ακόλουθους, θα συμμετάσχει στο YouTube για να «αναστείλει την ικανότητα του Brand να κερδίζει χρήματα».

Ο Chris Pavlovski, διευθύνων σύμβουλος της Rumble, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στο Twitter / X ως απάντηση που έλεγε: «Σήμερα λάβαμε μια εξαιρετικά ανησυχητική επιστολή από μία πρόεδρο επιτροπής στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σημείωσε ότι κανένας από τους ισχυρισμούς εναντίον του Brand δεν σχετίζεται με περιεχόμενο στο Rumble, προσθέτοντας: «Θεωρούμε βαθιά ακατάλληλο και επικίνδυνο το γεγονός ότι το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα προσπαθήσει να ελέγξει ποιος επιτρέπεται να μιλήσει στην πλατφόρμα μας ή να κερδίσει τα προς το ζην».

Κατέληξε: «[Συμμετέχοντας] σε έναν όχλο της κουλτούρας ακύρωσης . . . θα αποτελούσε παραβίαση των αξιών και της αποστολής της εταιρείας μας. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αιτήματα του βρετανικού κοινοβουλίου». Πηγή



Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια νεοσύστατη δικτατορία

Αυτό το ζήτημα υπερβαίνει τον Russell Brand, τον Andrew Tate ή οποιοδήποτε άτομο τολμά να εκφράσει την αντίθεσή του στο WEF, τον ΠΟΥ ή τις κυβερνητικές ατζέντες. Δεν πρόκειται πλέον αποκλειστικά για τη διατήρηση της ελευθερίας του λόγου ή της έκφρασης. Αντίθετα, πρόκειται για τη στέρηση της ικανότητάς μας να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα, να αξιολογούμε κριτικά τις πληροφορίες και να εξάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Μια μικρή ομάδα ατόμων κατέχει απόλυτη και συγκεντρωτική εξουσία πάνω στην κοινωνία μας. Αν δεν είστε ένα άτομο αφελές που πιστεύει ότι το κάνουν για το καλό μας και χαίρεται να σκέφτεται αυτό που σας λένε να σκεφτείτε, τότε θα έχετε ήδη αισθανθεί τις συνέπειες της καταστολής των αντίθετων απόψεών μας και των περιορισμών των πολιτικών ελευθεριών μας.

Τώρα δεν υπάρχει σχεδόν κανένας πολιτικός πλουραλισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, καμμία πολιτική αντιπολίτευση ή ουσιαστικός ανταγωνισμός, μόνο κόκκινοι Συντηρητικοί και μπλε Συντηρητικοί που ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ στο WEF.

Δεν υπάρχουν έλεγχοι και ισορροπίες που συνήθως είναι απαραίτητες σε μια δημοκρατική κοινωνία, οπότε, υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι έχουμε πλέον διολισθήσει σε μια δικτατορία μετά από μήνες διακυβέρνησης που μας προετοίμαζε. 

Αν και υπάρχουν μερικοί από εμάς που έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο κλωτσώντας και ουρλιάζοντας γι' αυτά μέχρι εδώ, οι υπόλοιποι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να αγνοούν μακάρια ή απλά δεν ενδιαφέρονται επειδή δεν τους αρέσει ο Brand ούτως ή άλλως.

Αυτά τα λόγια ενός τραγουδιού έχουν κολλήσει στο κεφάλι μου! Η ελευθερία σας έχει πουληθεί, πάρτε πίσω τον έλεγχο, αλλιώς το μέλλον σας διαλύεται..



Πηγή: https://expose-news.com/2023/09/25/rumble-could-be-banned-in-uk-under-new-online-safety-laws/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!