Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ : "Μπορούν 100 γιατροί να λένε ψέμματα;" - μια ταινία του Kai Stuht (διάρκεια 2:2:46, γλώσσα: Γερμανικά)



Τα ψέμματα συνοδεύουν την καθημερινότητά μας. Καθημερινά ψέμματα, ψέμματα ευγένειας, λευκά ψέμματα, μικρά και ΜΕΓΑΛΑ ψέμματα. 

Αλλά τι συμβαίνει όταν ολόκληρες κοινωνίες έχουν πέσει θύματα ενός από αυτά τα μεγάλα ψέμματα και έτσι βυθίζουν τον κόσμο στο χάος; Πότε – όπως στην περίπτωση του «ψέμματος της θερμοκοιτίδας» – μια διοργάνωση δημοσίων σχέσεων κοστίζει τη ζωή πολλών ανθρώπων; Όταν οι αναζητητές της αλήθειας συκοφαντούνται και απαξιώνονται επειδή ήθελαν να μπουν σε διάλογο;

Ο ελεύθερος χώρος για συζήτηση έχει περιοριστεί εξαιρετικά από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, και οι επικριτές γιατροί έχουν αντικατασταθεί από γιατρούς χωρίς κριτική ικανότητα ή που είναι  "καλοπροαίρετοι"  προς την πολιτική αφήγηση.

Το ντοκυμαντέρ «Μπορούν 100 γιατροί να λένε ψέμματα;» παρουσιάζει γιατρούς και επιστήμονες που έχουν δείξει τη δική τους στάση απέναντι στην επιστημονική απάτη και τη συλλογική καταστροφή της συνείδησης. Μεταξύ αυτών είναι μερικοί που είναι σεβαστοί παγκοσμίως στους αντίστοιχους τομείς τους.

Ποιος ωφελείται από αυτό;

Αυτή η ταινία αντιπροσωπεύει έτσι ένα κορυφαίο αντίβαρο στην αφήγηση του κορωνοϊού που διαδίδεται στα μέσα ενημέρωσης, και ως εκ τούτου επίσης ένα μοναδικό αρχείο για μια επακόλουθη επανεκτίμηση αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Ο τίτλος «Μπορούν 100 γιατροί να λένε ψέμματα;» είναι, φυσικά, πολεμικός. Γιατί, φυσικά, και θα μπορούσαν.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει θα ήταν: "Cui bono;" Ποιος ωφελείται από το ψέμμα; Πολλοί από τους συνομιλητές μας έπρεπε να πληρώσουν υψηλό τίμημα για το θάρρος τους. Η βλάβη της φήμης, οι κατ' οίκον έρευνες, οι δικαστικές διαδικασίες και οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν οι συνέπειες. Κανείς από αυτούς δεν έχει κοινή συμμετοχή σε ομάδες συμφερόντων και επιχειρήσεις, ούτε μοιράζεται πολιτική ατζέντα.

Το γεγονός είναι ότι υπήρχαν κερδοσκόποι, αλλά αυτό το γεγονός συχνά αποκρύπτεται από εμάς. Είναι επίσης γεγονός ότι οι συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σε πολλούς ανθρώπους.

Εάν η ανθρωπότητα δεν επιμείνει τώρα ενεργά στην ελευθερία της έκφρασης και του διαφωτισμού, θα ξυπνήσουμε σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα επιτήρησης. Η ταινία δεν μπορεί να αποκαλύψει όλα τα ψέμματα, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: η δημοκρατία μας απειλείται και ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ  (σσ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ)!

Το "Can 100 Doctors Lie?" είναι μια ταινία του Kai Stuht. Ο συγγραφέας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το περιεχόμενο της ταινίας.

(το ντοκυμαντέρ βρίσκεται εντός του συνδέσμου)


Πηγήhttps://www.epochtimes.de/epoch-tv/dokumentation/koennen-100-aerzte-luegen-der-film-a4426974.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-10-01&src_cmp=nl-morning_2023-10-01&utm_medium=email&est=j1mDQkIjLAPBjh6q8n8kWlfdd2Ku9im%2B%2F5tqih5%2FLImP1sTP1c3wQTBAwyQ%3D&utm_term=newstop&utm_content=1


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!