Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

ΝΙΓΗΡΙΑ: Τουλάχιστον 140 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – και προφανώς φταίει η «κλιματική κρίση» - Περίεργα τεχνάσματα από τα συστημικά μέσα μετά την σφαγή των Χριστιανών.


Από τον Kai Rebmann

Πιθανότατα διόλου τυχαίο, ιδιαιτέρως τα Χριστούγεννα, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε πάνω από δώδεκα χριστιανικά χωριά στη Νιγηρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση. Με πολλούς χωρικούς να εξακολουθούν να αγνοούνται, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Σαν να μην έφτανε αυτή η είδηση, αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να αποκρύψουν το πραγματικό υπόβαθρο – προφανώς με βάση την ίδια έκθεση του πρακτορείου. Κατά τα φαινόμενα, αυτά δεν ταιριάζουν στην αφήγηση ή στη δική του ιδεολογία.

Δεν χρειάζεται καν να κοιτάξετε στη Νιγηρία για να δείτε μια κατάσταση κινδύνου για τους Χριστιανούς - οι εικόνες των χριστουγεννιάτικων λειτουργιών ή της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας υπό αστυνομική προστασία και με αυστηρούς ελέγχους πρόσβασης στη μέση της Γερμανίας σας το υπενθυμίζουν.

Η ιδεολογία καθορίζει τις προτεραιότητες

Παρ' όλα αυτά, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, για παράδειγμα, εισήγαγε το άρθρο της για τη σφαγή με την ακόλουθη «οπτική»: «Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σε 17 χωριά στη Νιγηρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Υπάρχουν εδαφικές συγκρούσεις στην περιοχή, οι οποίες επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση».

Με συγχωρείτε, πώς είπατε; Αρκετές εκατοντάδες χριστιανοί λιντσαρίζονται από ισλαμιστές τα Χριστούγεννα και η «Zeit» θέλει να φέρει τους αναγνώστες της αντιμέτωπους πρωτίστως με την «κλιματική κρίση»; Το ένα δεν έχει την παραμικρή σχέση με το άλλο.

Το γεγονός είναι ότι στην κεντρική πολιτεία του Οροπεδίου υπάρχουν πάντα συγκρούσεις μεταξύ κτηνοτρόφων βοοειδών (μουσουλμάνοι) και αγροτών (χριστιανοί). Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι η επίθεση των Χριστουγέννων υπερβαίνει κατά πολύ το «κανονικό» επίπεδο μιας διαμάχης μεταξύ αγροτών για ένα ή περισσότερα κομμάτια γης.

Εξάλλου, μετά από μερικές βίαιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η «Die Zeit» έχει πλέον αποστασιοποιηθεί και από τον αρχικό καθορισμό των δικών της προτεραιοτήτων. Η αναφορά στην «κλιματική κρίση» αφαιρέθηκε από το εισαγωγικό «eye-catcher». Στο τέλος του αναθεωρημένου άρθρου, υπάρχει επίσης το ακόλουθο "σημείωμα του συντάκτη":

«Σε μια προηγούμενη έκθεση, οι αναφορές στον ισλαμισμό ως πιθανό κίνητρο για τις επιθέσεις αναφέρθηκαν μόνο παρεμπιπτόντως. Τώρα το έχουμε καταστήσει σαφέστερο».

Το "RND" είναι σχεδόν ακόμα πιο πολύχρωμο. Όροι όπως «ισλαμισμός» ή «τζιχαντιστές» δεν εμφανίζονται καθόλου στο ρεπορτάζ εκεί. Οι αναγνώστες λένε μόνο ότι «κτηνοτρόφοι βοοειδών από την εθνοτική ομάδα Fulani» κατηγορούνται για τις επιθέσεις. Περαιτέρω πληροφορίες θεωρούνται προφανώς περιττές, εξάλλου, όλοι μας γνωρίζουν ποιοι ή τι είναι οι Fulani, σωστά;

Το RND επίσης δεν επιθυμεί να μιλήσει για τα υποτιθέμενα κίνητρα. «Το υπόβαθρο ήταν αρχικά ασαφές», ισχυρίζεται η εισαγωγή. Αντ' αυτού, παρέχονται μόνο πολύ γενικές πληροφορίες και πιθανώς θεωρούνται όσο το δυνατόν πιο αβλαβείς - όπου η υποτιθέμενη «πιο σημαντική» πτυχή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη ούτε εδώ: «Η σύγκρουση δεκαετιών επιδεινώνεται από την κλιματική αλλαγή και εκτείνεται κατά μήκος εθνοτικών και θρησκευτικών γραμμών».

Αυτό το παράδειγμα δείχνει για άλλη μια φορά πώς τα συντακτικά γραφεία εκατομμυριούχων δέχονται σε μεγάλο βαθμό άκριτα, τουλάχιστον αμφισβητήσιμες εκθέσεις πρακτορείων – σε αυτή την περίπτωση από τη μαζική αναπαραγωγή του AP. Η εθνοτική και θρησκευτική καταγωγή τόσο των επιτιθέμενων όσο και των θυμάτων αναφέρεται μόνο παρεμπιπτόντως, αν όχι καθόλου.

Φυσικά, κάθε άλλο παρά σύμπτωση είναι ότι τόσο η «Die Zeit» όσο και το «RND» και άλλα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης (π.χ. «Welt») έχουν συμπεριλάβει την κλιματική αλλαγή όλο και πιο εμφανώς στα άρθρα τους. Το μόνο ερώτημα, φυσικά, είναι ποια προτεραιότητα δίνεται σε αυτές τις πληροφορίες στο συνολικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/mainstream-schlaegt-nach-massaker-an-christen-in-nigeria-seltsame-volten/


* * *

Ισλαμιστική σφαγή χριστιανών στη Νιγηρία – Η «Zeit Online» κατηγορεί την κλιματική αλλαγή



Η ισλαμική σφαγή των χριστιανών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα λαμβάνει ελάχιστη προσοχή από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η "Zeit Online" το φτάνει στα άκρα: η ισλαμική αναφορά παραλείπεται εντελώς - αντ' αυτού ασχολείται με την κλιματική αλλαγή.

Περίπου 100 χριστιανοί δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και ύποπτοι ισλαμιστές πραγματοποίησαν μια φρικτή σφαγή σε πολλά χωριά. Δεν διαβάζετε πολλά γι' αυτό στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Και αν ναι, γίνεται αναφορά ότι «κτηνοτρόφοι βοοειδών από την εθνοτική ομάδα Fulani» είναι υπεύθυνοι για τη σφαγή. Το γεγονός ότι πρόκειται για ισλαμιστές – οι μουσουλμάνοι Fulani διαπράττουν επανειλημμένα τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών αγροτών – σπάνια αναφέρεται ή αποκρύπτεται. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον για το θέμα της δίωξης των χριστιανών στη Γερμανία - ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για τα γκροτέσκα μέτρα λογοκρισίας στην Κίνα ή το λιντσάρισμα του όχλου στο Πακιστάν. Οι χριστιανοί είναι η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, ωστόσο το θέμα δεν λαμβάνει χώρα.

Το αποκορύφωμα της μερικές φορές παράλογης αναφοράς για τα γεγονότα στη Νιγηρία είναι τώρα ένα άρθρο στην Die Zeit. Στην έκθεση για τις επιθέσεις, η λέξη ισλαμιστής δεν εμφανίζεται ούτε μία φορά. Αντ 'αυτού, το υπόβαθρο περιγράφεται ως εξής: Η δεκαετής σύγκρουση για την εύφορη γη και την πρόσβαση στο νερό στην πολιτεία του Οροπεδίου επιδεινώνεται από την κλιματική αλλαγή και επίσης εκτείνεται κατά μήκος εθνοτικών και θρησκευτικών γραμμών. Στο X (πρώην Twitter), η Die Zeit συνόψισε το θέμα ως εξής: «Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένοπλοι επιτέθηκαν σε 17 χωριά στη Νιγηρία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Υπάρχουν εδαφικές συγκρούσεις στην περιοχή, οι οποίες επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση».

Αντί για ισλαμιστές, η κλιματική κρίση υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνη – η ιστορία της θρησκευτικής βίας κατά των χριστιανών αγνοείται. Με αυτόν τον τρόπο, γελοιοποιείται μια σφαγή.

Η κεντρική πολιτεία του Οροπεδίου, όπου έλαβαν χώρα οι πρόσφατες επιθέσεις, έχει μια τραγική ιστορία βίας από τον κυρίως μουσουλμανικό βορρά εναντίον του κυρίως χριστιανικού νότου της Νιγηρίας. Από το 2001, η περιοχή έχει γίνει θέατρο επαναλαμβανόμενων συγκρούσεων, στις οποίες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η πόλη Jos, η επαρχιακή πρωτεύουσα της πολιτείας, επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις συγκρούσεις. Τον Ιανουάριο του 2010, οι ταραχές οδήγησαν σε σοβαρές ταραχές στις οποίες ολόκληρες χριστιανικές γειτονιές καταστράφηκαν και αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ένα ιδιαίτερα οδυνηρό περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 7ης Μαρτίου 2010, όταν ξέσπασαν και πάλι βιαιοπραγίες μεταξύ μελών των μουσουλμάνων βοσκών Fulani και των χωρικών του χριστιανικού Berom. Στο χωριό Dogo Nahawa, κυρίως χριστιανικές γειτονιές δέχθηκαν επίθεση και περισσότεροι από 500 χριστιανοί σκοτώθηκαν.

Αυτές οι εντάσεις συνεχίστηκαν και τον Ιούλιο του 2012, περίπου 100 χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους σε μια άλλη επίθεση που αποδόθηκε σε τοπικούς μουσουλμάνους φυλές Fulani.


ΠΗΓΗ: https://apollo-news.net/massaker-an-christen-in-nigeria-zeit-online-macht-klimakrise-verantwortlich/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Αυτά τά κείμενα, αυτές οι ειδήσεις, αυτά τά άρθρα, αυτή η ειδησιογραφία, θά ήταν λογικό καί επόμενο νά είναι στήν πρώτη γραμμή της επικαιρότητος, μέσα σέ μία (ΔΗΘΕΝ & ΤΑΧΑ) Χριστιανική Ευρώπη!
    Αντιθέτως καί μάλιστα στόν άλλο άκρο του αντίποδος, αυτές οι ειδήσεις σ τ α θ ε ρ ά οδεύουν πρός εξαφάνιση αφού υποβαθμισθούν όσο δέν γίνεται περαιτέρω.
    Καί θά έλεγε κάποιος αφελώς σκεπτόμενος, ΠΟΥ είναι η [λ.χ.] παπική εκκλησία καί τί κάνει, πώς αντιδρά;
    Συχνότατα οι διωκόμενοι είναι ποίμνιό της! Μούγκα!
    Τά ίδια ισχύουν δυστυχώς καί γιά (εμάς όλους) τούς Ορθοδόξους, ούτε μισό 'κίχ' από τούς "ταγούς" μας....
    Οι ανείπωτες ΔΙΩΞΕΙΣ κατά των Χριστιανικών πληθυσμών, είτε αυτό αφορά τήν Ασία, είτε τήν Αφρική, υπάρχει πάντα τό "αόρατο χέρι" που τίς στέλνει στόν κάλαθο των αχρήστων!
    (Άν όμως ένας "δημοφιλής" τραγουδιστής, ένας πολύ γνωστός ηθοποιός, ένας διάσημος ποδοσφαιριστής αγόραζε παραδείγματος χάριν μία εντυπωσιακή βίλλα μέ πισίνα σέ κάποιο ειδυλλιακό νησί, ή ένα υπεραυτοκίνητο, τότε θά ήταν "μεγάλη" είδηση!)
    Καί δέν ντρέπονται καθόλου.
    Στό ιστολόγιο που βρισκόμαστε εμείς θά συνεχίσουμε νά προβάλλουμε αυτές ακριβώς τίς ειδήσεις που οι πολλοί πετάνε στόν κάλαθο των αχρήστων, επειδή ακριβώς αυτές ανοίγουν τά μάτια καί "διώχνουν" τόν λήθαργο που μας βάζει η νεοεποχίτικη "κουλτούρα"!
    [ Εύγε Μαριγώ Ζαραφοπούλου που αναδεικνύεις πάντα αυτά τά γεγονότα! ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Καποδίστρια πικρές αλήθειες είπατε...
      Ειδικά, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του όχλου σε ειδήσεις κάποιας διασημότητας. Συγγνώμη, ήταν χαστούκι. Τόσο χαμηλά έχουμε φτάσει.

      Ίσως οι αναγνώστες να πίστεψαν ότι έγινε κάποιο λάθος και ανέβασα δύο σχετικά άρθρα. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι ένα μνημόσυνο σε 198 (κι ίσως ακόμη περισσότερους) νεομάρτυρες την ώρα που εμείς γιορτάζαμε Χριστούγεννα στην θαλπωρή, είχαμε ένα πιο πλούσιο φαΐ να φάμε κι είχαμε την ευκαιρία ίσως να δώσουμε ή και να πάρουμε ένα δώρο.

      Εμείς από την Οδύσσεια, θα φωτίζουμε τους αφανείς ή τις κρυμμένες ειδήσεις κι ακόμη περισσότερο θα αναδεικνύουμε τους διωγμούς των αδελφών μας Χριστιανών.
      Ας μνημονεύσουμε όλοι μας αυτούς τους ανθρώπους που πέταξαν στον Κύριο έχοντας περάσει από έναν φρικτό τρόμο και μαρτυρικό θάνατο.
      Νοιώστε λίγο πως θα ήταν όταν παιδάκια, μάνες, ηλικιωμένοι θα κρύβονταν να σωθούν και την ώρα που τους ανακάλυπταν.

      Ο Κύριος να τους αναπαύσει. Δεν είχαν τίποτε καλό γευθεί σε αυτή τη ζωή.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!