Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - GARLINGTON: Από τον διεμφυλισμό στον μετανθρωπισμό


8 Δεκεμβρίου 2023 

Walt Garlington

Η παραφροσύνη του τρανσέξουαλ συνεχίζεται αμείωτη σε ορισμένα μέρη. Το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον είναι ένα τέτοιο μέρος (χάρη στον Moon Griffon που το ανέφερε αυτό στη ραδιοφωνική του εκπομπή):

Ένας τρανσέξουαλ παίκτης βόλλεϋ και μαθητής γυμνασίου από την Καλιφόρνια δεσμεύτηκε προφορικά να παίξει για το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, γεγονός που θα μπορούσε να τον κάνει τον πρώτο γνωστό άνδρα αποδέκτη γυναικείας αθλητικής υποτροφίας Division 1.

Εάν το πανεπιστήμιο υπογράψει την προσφορά του αθλητή Tate Drageset το επόμενο φθινόπωρο, θα λάβει μία από τις 12 υποτροφίες βόλλεϋ της National Collegiate Athletic Association DI που διατίθενται για γυναίκες στο σχολείο, ανέφερε η Reduxx την Τετάρτη.

Ελπίζουμε ότι οι γονείς, τα δικαστήρια, οι νόμοι, οι κανόνες, το NCAA, κλπ., θα χαλιναγωγήσουν αυτό το είδος τρέλλας, αλλά αν οι άνθρωποι καταφέρουν να απαγορεύσουν τους τρανσέξουαλ άνδρες από τον γυναικείο αθλητισμό (και ελπίζουμε να το κάνουν), έχουμε ασχοληθεί μόνο με ένα σύμπτωμα και όχι με την υποκείμενη αιτία του. Αυτή θα ήταν η θεωρία της εξέλιξης, η οποία θέτει ένα σύμπαν χωρίς έναν άγιο, παντοδύναμο Δημιουργό, που είναι συνεχώς σε ροή, στο οποίο δεν υπάρχουν σταθερές μορφές: Ένα πράγμα μπορεί να «εξελιχθεί» ανά πάσα στιγμή, ή για μεγάλο χρονικό διάστημα (χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια), σε ένα άλλο – ένα ψάρι σε πουλί, ένα σκουλήκι σε φίδι, κλπ. Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι απολύτως συνεπές με αυτό το σύστημα πεποιθήσεων να υποστηρίζεται ότι ένας άνδρας μπορεί να γίνει γυναίκα και το αντίστροφο.

Αλλά αυτό είναι το αντίθετο της πραγματικότητας. Στον πραγματικό κόσμο, ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν και όλα όσα υπάρχουν σε αυτό σε αρκετά γρήγορη διαδοχή (δεν υπάρχουν σκληροί αριθμοί εδώ, αλλά ένας νεαρός κόσμος ηλικίας αρκετών χιλιάδων ετών είναι η συνήθης εκτίμηση). Και τα έμβια όντα που δημιούργησε ο Θεός δεν μετατοπίζονται και δεν αλλάζουν. Οι μορφές και οι φύσεις τους είναι σταθερές για πάντα. Οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, στα σχόλιά τους για το βιβλίο της Γένεσης, καθιστούν σαφές ότι απαγορεύεται η αλλοίωση της φύσης οποιουδήποτε είδους:

Τι αγνές και ακηλίδωτες γενιές ακολουθούν χωρίς να αναμειγνύονται η μία μετά την άλλη, έτσι ώστε ένας θύμαλλος να παράγει έναν θύμαλλο; Ένας θαλάσσιος λύκος (ψάρι), έναν θαλάσσιο λύκο. Ο σκορπιός της θάλασσας, επίσης, διατηρεί ακηλίδωτο το κρεββάτι του γάμου του.... Τα ψάρια δεν γνωρίζουν τίποτα για την ένωση με ξένα είδη. Δεν έχουν αφύσικους αρραβώνες, όπως αυτοί που σχεδιάζονται μεταξύ ζώων δύο διαφορετικών ειδών, όπως, για παράδειγμα, ο γάϊδαρος και η φοράδα, ή πάλι το θηλυκό γαϊδούρι και το άλογο, και τα δύο είναι παραδείγματα αφύσικης ένωσης. Ασφαλώς υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η φύση υποφέρει περισσότερο από τη φύση του μολυσμού παρά από τη φύση της βλάβης του ατόμου. Ο άνθρωπος ως υποκινητής της υβριδικής στειρότητας είναι υπεύθυνος γι' αυτό. Θεωρεί ένα ζώο πιο πολύτιμο από ένα γνήσιο είδος. Αναμιγνύετε ξένα είδη και αναμιγνύετε διαφορετικούς σπόρους.

–Άγιος Αμβρόσιος Μιλάνου (+397), Εξαήμερον, παρατίθεται στο Fr. Seraphim Rose, Genesis, Creation, and Early Man: The Orthodox Christian Vision,  edn., Hieromonk Damascene, ed., Platina, Cal., St. Herman of Alaska Brotherhood, 2011, σ. 185.

Ο Μέγας Βασίλειος (+379) προσθέτει σε αυτό,

Η φύση των υπαρχόντων αντικειμένων, που τίθενται σε κίνηση από μία εντολή, περνά μέσα από τη δημιουργία χωρίς αλλαγή.... ... Συνεχίζει να διατηρεί κάθε ένα από τα ζώα με αδιάκοπες διαδοχές μέχρι την ολοκλήρωση του σύμπαντος. Κανένα χρονικό διάστημα δεν προκαλεί αλλοίωση ή εξάλειψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ζώων, αλλά, σαν να καθιερώθηκε μόλις πρόσφατα, η φύση, πάντα φρέσκια, κινείται μαζί με το χρόνο.

. . . Από τους σπόρους ξεπηδούν φυτά που σχετίζονται με τους σπόρους που σπέρνονται. Έτσι, αυτό που παρουσιάστηκε από τη γη στην πρώτη της γενιά έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα, αφού τα είδη παρέμειναν μέσω της συνεχούς αναπαραγωγής.

Εξαήμερον, παρατίθεται στο π. Σεραφείμ, σελ. 182-3.

Φυσικά θα υπάρξουν αλλαγές μέσα σε ένα είδος, αλλά ένα είδος δεν προοριζόταν ποτέ να γίνει άλλο, ή να αναμειχθεί με ένα άλλο, ή να αλλάξει από το ένα φύλο σε δεκάδες άλλα. Αλλά ενώ αυτά τα πράγματα είναι σίγουρα επικίνδυνα από μόνα τους (βλέπε, για παράδειγμα, τους κινδύνους που συνδέονται με τη γενετική αλλοίωση των καλλιεργειών και των ζώων εδώ), οι Δυνάμεις που Υπάρχουν επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν με έναν ακόμη πιο απειλητικό τρόπο, ως εργαλεία προπαγάνδας για να μαλακώσουν την αντίστασή μας στην ιδέα των γενετικών (και άλλων) αλλαγών στην ίδια την ανθρωπότητα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ανώτερη μορφή ανθρωπότητας, ένας βελτιωμένος άνθρωπος.

Αυτή είναι μια ιδεολογία γνωστή ως μετανθρωπισμός. Ένας χριστιανός ιερέας, ο π. Vitaliy, θα μας καθοδηγήσει στις διάφορες πτυχές αυτής της νέας τεχνο-θρησκείας. Το δοκίμιό του ξεκινά με μια σύντομη επισκόπηση και στη ρίζα του, όπως και με τον τρανσέξουαλ, είναι η εξέλιξη:

Τι είναι ο μετανθρωπισμός; Αυτή είναι μια ιδεολογία που γίνεται κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις περισσότερες άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης.

Ο μετανθρωπισμός είναι ένα σύνολο διαφόρων δογμάτων που θέτουν ως κύριο στόχο τους την επίτευξη της γήινης αθανασίας, τη δημιουργία ενός υπερανθρώπου.

Ο μετανθρωπισμός είναι ένα φυσικό στάδιο στην ανάπτυξη της επιστήμης, βασισμένο αποκλειστικά στον ορθολογισμό. Το πιο σημαντικό θεμέλιο του μετανθρωπισμού είναι η θεωρία της εξέλιξης. Οι μετανθρωπιστές πιστεύουν ότι η ανθρώπινη εξέλιξη δεν είναι πλήρης και ότι θα συνεχιστεί. Επιπλέον, με τη βοήθεια των εργαλείων που προσφέρει η επιστήμη, οι μετανθρωπιστές θεωρούν ότι είναι δυνατόν να ξεπεραστεί εντελώς η ίδια η ανθρωπότητα.

Αυτοί οι «φωτισμένοι» άνδρες και γυναίκες, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της επιστήμης, θα κατευθύνουν τώρα τη δική τους εξέλιξη στην υπερανθρωπότητα. Αυτό θα προχωρήσει σταδιακά, πρώτα με γενετική τροποποίηση, στη συνέχεια με συγχώνευση με μηχανές και στη συνέχεια αποβάλλοντας εντελώς το ανθρώπινο σώμα:

Οι μετανθρωπιστές θεωρούν ότι η βασική βελτίωση της βιολογικής φύσης είναι το πρώτο, βοηθητικό στάδιο ενός περαιτέρω γύρου ανθρώπινης εξέλιξης. Γι' αυτό, προτείνεται συχνότερα η πορεία της τροποποίησης γονιδίων.

Προτείνουν τη χρήση της γενετικής μηχανικής για την επίτευξη της καλλιέργειας ανθρώπων με επιθυμητές γενετικές ιδιότητες. Συνήθως λένε ότι είναι απαραίτητο για να ξεπεραστούν οι κληρονομικές ασθένειες και να εξασφαλιστεί πλήρης υγεία. Υποτίθεται ότι οι άνθρωποι τελικά θα είναι άνοσοι σε οποιαδήποτε ασθένεια, θα ανεχθούν οποιαδήποτε θερμοκρασία, θα υπομείνουν ακτινοβολία, θα ζήσουν κάτω από το νερό ή ακόμα και θα είναι σε θέση να πετάξουν.

Στη συνέχεια, πρέπει να γίνει η σύνθεση ανθρώπου και μηχανής. Αυτό υποτίθεται ότι γίνεται με την εισαγωγή τεχνητών εμφυτευμάτων και τσιπ στο σώμα και τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα ανθρώπους cyborg [για ένα παράδειγμα αυτού του είδους μακάβριας έρευνας, διαβάστε αυτό – W.G.].

Ωστόσο, αυτή η βιολογική και τεχνική πορεία δεν θεωρείται η κύρια.

Οι κύριες προσπάθειες στοχεύουν τώρα στη χρήση πληροφοριών και νανοτεχνολογίας κατά τη δημιουργία του υπερανθρώπου. Η ανθρώπινη προσωπικότητα γίνεται αντιληπτή από τους εκπροσώπους του μετανθρωπισμού αποκλειστικά ως ένα σύνολο γονιδιακών πληροφοριών κωδικοποιημένων στο DNA, συν έναν φορέα συνείδησης - τον εγκέφαλο - ο οποίος θεωρείται νευροϋπολογιστής.

Η συνείδηση, από αυτή την άποψη, αποτελείται από ένα συγκεκριμένο σύνολο πληροφοριών που βασίζεται στις ηλεκτρονικές παρορμήσεις του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι αντιγράφοντας εντελώς τέτοιους παλμούς, μπορείτε να τους μεταφέρετε σε άλλους, τεχνικούς μεταφορείς.

Όταν μελετούν την υποθετική μεταφορά της συνείδησης από έναν βιολογικό εγκέφαλο σε έναν υπολογιστή, οι μετανθρωπιστές την αποκαλούν «φόρτωση της συνείδησης», «ανακατασκευή του εγκεφάλου» ή απλά «φόρτωση». Αφού πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταφορά, η συνείδηση, από την άποψη των μετανθρωπιστών, θα ζήσει στην εικονική πραγματικότητα. Και αυτό, πιστεύουν, παρέχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανθρώπινη αυτοπραγμάτωση.

Για όσους έχουν μάτια να δουν, αυτό αποτελεί εξαιρετικά κακό οιωνό για όσους απορρίπτουν το μετανθρωπιστικό μονοπάτι:

Αυτοί οι άνθρωποι που τώρα ανήκουν στην ελίτ, που έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών πόρων της ανθρωπότητας στα χέρια τους, θα γίνουν μια αθάνατη σούπερ φυλή, έχοντας μετακινηθεί σε ένα νέο επίπεδο ύπαρξης. Η υπόλοιπη ανθρωπότητα - δηλαδή, όλοι όσοι είναι φτωχοί, που δεν καταλαμβάνουν την αντίστοιχη κοινωνική θέση - θα γίνουν, στην πραγματικότητα, περιττά σκουπίδια κάτω από τα πόδια της ελίτ. Η ανθρωπότητα θα χωριζόταν σαφώς στην «υπερευφυή» μειοψηφία και σε όλους τους άλλους.

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι μόνο νεοφεουδαρχία. Όλες οι προηγούμενες μορφές υποδούλωσης και καταπίεσης, ακόμη και το Άουσβιτς, ήταν τουλάχιστον σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Τώρα είμαστε στα πρόθυρα της καταπίεσης των ανθρώπων, όχι μόνο από ρομποτικούς υπερανθρώπους, αλλά και από εκείνους που θα αρνηθούν την ανθρωπότητα ως τέτοια.

Στην πραγματικότητα, για τους σύγχρονους μετανθρωπιστές, η ανθρωπότητα είναι μια ξεπερασμένη πρωτόγονη μορφή. Κατά συνέπεια, όλες οι πτυχές της σύγχρονης κοινωνικής ανθρώπινης ζωής είναι ξεπερασμένες.

Με αυτόν τον τελικό στόχο κατά νου, η άγρια προώθηση του τρανσέξουαλ και των υπόλοιπων σεξουαλικοτήτων του αλφαβήτου (LGBTQIA) έχει νόημα, καθώς θα συμβάλει στην υπονόμευση της παλιάς, παραδοσιακής, χριστιανικής μορφής της ανθρωπότητας και θα δημιουργήσει τη νέα, καλύτερη ανθρωπότητα:

Με αυτή την έννοια, η ενεργός επιβολή της ομοφυλοφιλίας και της λεσβιασμού και η καταστροφή της παραδοσιακής οικογένειας είναι απλώς ένα μέσο προετοιμασίας για ένα μετανθρωπιστικό μέλλον, όπου ο ανθρώπινος νους σε ένα νέο μέσο μπορεί, όπως προτείνουν οι φορείς αυτής της κοσμοθεωρίας, να χρησιμοποιήσει την εικονική πραγματικότητα για να μετατραπεί σε οποιονδήποτε.

Οι άνθρωποι πίσω από αυτή τη νέα θρησκεία πιθανότατα δεν θα εκπλήξουν κανέναν:

Στις ΗΠΑ, η NASA και η Google είναι οι ενεργοί αρχιτέκτονες του «μετανθρωπιστικού μέλλοντος». Το 2009, η NASA και η Google δημιούργησαν το Singularity University, που βρίσκεται στη Silicon Valley στο Ερευνητικό Κέντρο της NASA, σε απόσταση αναπνοής από το Googleplex, προκειμένου να εκπαιδεύσουν το σχετικό προσωπικό - πιθανούς ηγέτες που προωθούν τις «τεχνολογίες για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων της ανθρωπότητας». Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει κολοσσιαία ποσά για να λύσει το πρόβλημα του συνδυασμού της ανθρώπινης συνείδησης με την τεχνολογία των υπολογιστών [ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Μπάιντεν για τη «βιοτεχνολογία και τη βιοπαραγωγή» – W.G.].

Όλα αυτά είναι απλώς η προσπάθεια του ανθρώπου να επιτύχει την αθανασία μακριά από την Αγία Τριάδα και την Εκκλησία – που σημαίνει ότι είναι συνέχεια του σατανικού ψέμματος που ψιθυρίζεται στα αυτιά του ανθρώπου στον κήπο της Εδέμ: Μπορείς να γίνεις ίσος με τον Θεό ακόμα κι αν τρως από τον απαγορευμένο καρπό, ακόμα κι αν επαναστατήσεις εναντίον Του (Γένεση 3:5). 

Το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι επομένως η πλήρης απόρριψη της εξέλιξης και όλων των ιδεών που απορρέουν από αυτήν, και μια αποφασιστική στάση μέσα στην Εκκλησία που ιδρύθηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό:

Ο άνθρωπος δεν είναι απλώς ένα σύνολο γονιδίων, ούτε απλώς ένα σύνολο ηλεκτρικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο. Ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πρόσωπο που δημιουργήθηκε κατ' εικόνα και ομοίωση του Θεού. Η δημιουργία του ανθρώπου δεν ήταν το αποτέλεσμα της εξέλιξης στον ζωικό κόσμο. Ήταν μια δημιουργική πράξη του Θεού. Αλλά ένας άνθρωπος που κλήθηκε στην ουράνια ζωή απομακρύνθηκε από τον Θεό στην πράξη της αμαρτίας. Ως αποτέλεσμα, έλαβε «δερμάτινους χιτώνες» - τις τρέχουσες συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Επιπλέον, το αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο φυσικός θάνατος. Ο θάνατος είναι δώρο στο λαό του Θεού, γιατί θέτει ένα όριο στις ρίζες του ανθρώπου στην αμαρτία. Αν δεν υπήρχε θάνατος, τότε οι άνθρωποι θα αυξάνονταν ατέλειωτα στο κακό, όλο και πιο κοντά στην κατάστασή τους στους έκπτωτους αγγέλους – τους δαίμονες.

. . . Μόνο ο Χριστός μας λύτρωσε από την κατάρα, την αμαρτία και το θάνατο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να επανενωθούμε με τον Θεό. Μας δίνει κάθαρση από το προπατορικό αμάρτημα, αποκτώντας τις προϋποθέσεις μιας νέας αιώνιας ζωής με τον Θεό, η οποία γίνεται στο Μυστήριο του Βαπτίσματος, όπου ο άνθρωπος πεθαίνει μαζί με τον Χριστό για να αναστηθεί με τον Χριστό. Ακολουθεί ο δρόμος της αναλήψεως προς τον Θεό, κλειδί του οποίου είναι η ένωση με τον Χριστό στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Μόνο σ' αυτό το μονοπάτι είναι δυνατόν ο άνθρωπος να επιτύχει τη σωτηρία του, δηλαδή την αιώνια κατοικία του με τον Θεό, τη θέωση.

. . . Ο άνθρωπος καλείται να γίνει θεός, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί ως θείο δώρο, ως έλεος του Δημιουργού στη δημιουργία του. Και η δυνατότητα αυτή επιτυγχάνεται με προσωπική προσπάθεια, με την καταπολέμηση της αμαρτωλότητας που έχει τις ρίζες της στον άνθρωπο, με τον αγώνα κατά των παθών, με τον άθλο της απόκτησης της θείας χάριτος.

Ο άνθρωπος αποτελείται όχι μόνο από ψυχή, αλλά και από σώμα. Το σώμα είναι σημαντικό. Οι ψυχές όλων των ανθρώπων θα επανενωθούν ακριβώς με τα σώματά τους μετά τη γενική ανάσταση από τους νεκρούς. Και είναι με αυτά τα μεταμορφωμένα σώματα που θα παραμείνουν στην αιωνιότητα.

Είναι προς δόξα του Νότου που πρωτοστάτησε στην αντίθεση στην εξέλιξη στις αρχές του '20ου αιώνα. Οι νότιες πολιτείες δεν πρέπει να φεισθούν προσπαθειών για να αντιταχθούν σε αυτήν και στους ολέθριους απογόνους της, όπως η γενετική μηχανική και οι τρανσέξουαλ σήμερα. Ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει η επερχόμενη κυβέρνηση Landry και το νομοθετικό σώμα της Λουιζιάνα για το μέλλον της Λουιζιάνας θα ήταν να απαγορεύσουν εντελώς τη διδασκαλία της εξέλιξης (η οποία συνεχίζει να διαπομπεύεται από σοβαρούς επιστήμονες), αναφέροντας την στα σχολεία μόνο παρεμπιπτόντως ως μια επικίνδυνη θεωρία που οδήγησε σε κακά όπως ο κομμουνισμός, ο ναζισμός και οι άλλες προαναφερθείσες κοινωνικές ασθένειες. Αν αρνηθούν να το κάνουν αυτό, το μέλλον φαίνεται πολύ ζοφερό για τη διατήρηση αυτού που έχει απομείνει από τον χριστιανικό πολιτισμό μας:

Είναι το πρόβλημα του μετανθρωπισμού που πραγματώνει όλες τις κύριες πτυχές της Ορθόδοξης κοσμοθεωρίας μας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σοβαρή κοσμοθεωρία – να διατηρήσουμε την πίστη μας ή να συνεχίσουμε να συμβαδίζουμε με όλους στο μονοπάτι της απεριόριστης πληροφόρησης και της τεχνολογικής «προόδου».

Ο μετανθρωπισμός προκαλεί τον Θεό. Στην πραγματικότητα, υποτίθεται ότι οι ίδιοι οι υπεράνθρωποι θα γίνουν θεοί και ότι δεν θα χρειαστούν τον Δημιουργό. Πράγματι, οι μετανθρωπιστές δεν πιστεύουν στον Θεό. Αγκαλιάζουν καθαρά ορθολογιστικές κατασκευές.

. . . Ο μετανθρωπισμός προέρχεται από τη θεωρία της εξέλιξης. Υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη φυλή θα συνεχίσει να εξελίσσεται περαιτέρω μέχρι να ξεπεράσει τον εαυτό της στο εγγύς μέλλον. Επομένως, το ερώτημα «Μπορεί ένας χριστιανός να είναι εξελικτικός;» μετακινείται από μια ορισμένη περιθωριοποίηση σε μια κατηγορία ζωτικής σημασίας. Αν η θεωρία της εξέλιξης γίνει αποδεκτή, τότε ποια είναι τα όρια αυτής της εξέλιξης και γιατί πρέπει να τεθούν όρια; Πώς μπορούμε να σταματήσουμε την απανθρωποποίηση;

Γιατί πρέπει να σταματήσει η ανθρώπινη εξέλιξη; . . . Αν προχωρήσουμε από τη λογική της ανάπτυξης της ίδιας της εξελικτικής επιστήμης και δεχτούμε μια τέτοια λογική, τότε είναι πραγματικά αδύνατο να θέσουμε όρια στη μεταμόρφωση του ανθρώπου σε κάτι εντελώς απάνθρωπο.

Εάν οι ηγέτες στη Λουιζιάνα και τις άλλες νότιες πολιτείες αποτύχουν να δράσουν, τότε θα αναγκάσουν τον Θεό να δράσει, γεγονός που θα μας φέρει επίσης σε επικίνδυνη θέση:

Θα θριαμβεύσει ο μετανθρωπισμός; Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Κύριος δεν θα επιτρέψει τέτοια κατάχρηση της θεόδοτης ανθρώπινης φύσης μας. Κάτι πρέπει να σταματήσει την ανθρωπότητα στο δρόμο της ατελείωτης «προόδου», που οδηγεί στην άβυσσο της απανθρωποποίησης.

Τι θα είναι; Πόλεμος, παγκόσμια καταστροφή;

Ίσως να το μάθουμε σύντομα.

Είθε ο Θεός να μας σώσει από μια τέτοια καταστροφή. Αλλά η επιλογή είναι δική μας – είτε να συνεχίσουμε κάτω στην άβυσσο μέσω του μονοπατιού της δαιμονικής «εξελικτικής προόδου» είτε να μετανοήσουμε και να ανέβουμε στο όρος της χριστιανικής θέωσης αντ' αυτού, να γίνουμε «νέα δημιουργήματα» εν Χριστώ (Προς Κορινθίους Β 5:17). Σε έναν κόσμο γεμάτο ασήμαντες, ανούσιες επιλογές, αυτή δεν είναι μία από αυτές.



ΠΗΓΗ: https://thehayride.com/2023/12/garlington-from-transgenderism-to-transhumanism/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. https://www.zarpanews.gr/chania-agnostoi-evapsan-ton-enetiko-faro-schediasan-ti-simaia-tis-palaistinis-photos/?fbclid=IwAR2k8_Oah-VvG5j2pO3gzu9oO6YNzThyfxRY2G_jEeA0WZJbGlRXBO6pmD0

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!