Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Antifa και trantifa το 2023 - Τι στο καλό είναι η Trantifa;




Στις ΗΠΑ, όπου οι παραδοσιακοί καθολικοί θεωρούνται βίαιοι εγχώριοι τρομοκράτες από το FBI, η Antifa και η θυγατρική της Trantifa, δεν είναι. Στην πραγματικότητα, ο διευθυντής του FBI Christopher Wrey έχει δηλώσει ότι μόλις και μετά βίας αναγνωρίζει την Antifa ως ιδεολογία, πόσο μάλλον ως οργάνωση.

Έτσι, προς τιμήν της Riley Gaines και όλων των άλλων γυναικών που έχουν υποφέρει στα χέρια των «ακτιβιστών» της Trantifa, παρακάτω είναι μια σειρά από ειδήσεις που δεν έγιναν πραγματικά οι κύριες ειδήσεις.

Αλλά πρώτα, ας ξεκινήσουμε με μερικούς βασικούς ορισμούς:

Η Antifa (/ænˈtiːfə, ˈænti(ˌ)fə/) είναι ένα αριστερό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό πολιτικό κίνημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποτελείται από μια εξαιρετικά αποκεντρωμένη σειρά αυτόνομων ομάδων που χρησιμοποιούν μη βίαιη άμεση δράση, αγένεια και βία για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι πεποιθήσεις των Antifa περιλαμβάνουν διαφορετικές ποικιλλίες αναρχισμού, κομμουνισμού και σοσιαλισμού και στον πυρήνα τους, είναι αντικαπιταλιστικές.

Η Trantifa συνδυάζει τις ιδεολογίες των Antifa με τον εκφοβισμό, την παρενόχληση και τη βία για να προωθήσει μια ριζοσπαστική ατζέντα για το φύλο. Τα μέλη της Trantifa πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως οι βιολογικές γυναίκες και άνδρες. Ότι το φύλο είναι ρευστό.


Η "Lia" (Ο Thomas), είναι ο βιολογικός άνδρας κολυμβητής που αγωνίζεται σε γυναικεία αθλήματα και είναι μέλος της "Trantifa". Πάνω, φοράει μια «ολόμαυρη στολή με δερμάτινη ζώνη BDSM» και φοράει ένα πουκάμισο με το σύνθημα, «Antifa Super Soldier».



Η αλήθεια είναι ότι η Antifa και η θυγατρική της, Trantifa, είναι κάτι περισσότερο από μια ιδεολογία ή ένα κίνημα, και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση ως ομάδες με αποδεδειγμένες βίαιες τάσεις.


Ένα πρόσφατο γεγονός στο Πόρτλαντ του Όρεγκον δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η Trantifa. Η οργάνωση Rose City Antifa φαίνεται να είναι άμεσα υπεύθυνη για τη βίαιη επίθεση που περιγράφεται παρακάτω και η Rose City Antifa έχει αναρτήσει ακόμη και τα έγγραφα σχεδιασμού της στην ιστοσελίδα της.



Ένας όχλος ανδρών τρανσέξουαλ-antifa ακτιβιστών επιτέθηκε σε μια ομάδα γυναικών που στέκονταν με μια πινακίδα ως μέρος μιας δραστηριότητας για τα δικαιώματα των γυναικών στο Πόρτλαντ την Κυριακή.

«Τέσσερεις από εμάς στα επείγοντα αυτή τη στιγμή. Είμαστε σε καλή διάθεση και παραμένουμε αήττητες. Ένας όχλος ανδρών «antifa» μας επιτέθηκε, μας ψέκασε με σπρέϋ πιπεριού στα μάτια, μας γρονθοκόπησε, μας κλώτσησε και έκλεψε τα τηλέφωνά μας. Προσπαθούσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση για την ανδρική βία», έγραψε η φεμινίστρια και συγγραφέας Lierre Kieth. Είπε ότι οι άνδρες καταδίωξαν τις γυναίκες στα AirBnB τους, βανδάλισαν τα αυτοκίνητά τους καθώς οι γυναίκες ετοιμάζονταν να μιλήσουν σε εκδήλωση της Διακήρυξης των Γυναικών των ΗΠΑ στο Πόρτλαντ. Οι τρανς άνδρες βανδάλισαν επίσης τη βιβλιοθήκη όπου λάμβανε χώρα η φεμινιστική εκπαιδευτική εκδήλωση, αναγκάζοντας τη βιβλιοθήκη να κλείσει για το κοινό.

Αρκετές αναφορές περιγράφουν ότι οι επιτιθέμενοι φαίνεται να είναι τρανσέξουαλ που φορούσαν μάσκες. Η ομάδα των γυναικών διαδηλωτριών, οι οποίες ήταν ματωμένες, μελανιασμένες και τυφλωμένες με σπρέϋ πιπεριού, τις περιγράφουν ως «trantifa». Οι γυναίκες είπαν ότι τα τηλέφωνά τους ήταν στοχευμένα, οπότε το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο είναι θολό, προερχόμενο από μια κάμερα που φοριέται στο σώμα και δεν δείχνει τους ακτιβιστές, αλλά που πήρε καταγραφές της επίθεσης.

Για να βρείτε συνδέσμους βίντεο και ήχου αυτής της επίθεσης, μεταβείτε στο Breibart News.

Ο σύνδεσμος για την αρχική είδηση και τη δήλωση από τη Διακήρυξη των Γυναικών Διεθνής ΗΠΑ

«Η Διακήρυξη των Γυναικών στις ΗΠΑ (WDI USA) καταδικάζει έντονα τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μας που έλαβαν χώρα κοντά στο παράρτημα του Χόλλυγουντ της βιβλιοθήκης της κομητείας Multnomah την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Απέναντι σε αυτή τη βίαιη τρομοκρατία που μισεί τις γυναίκες, είμαστε περήφανες που στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών και των κοριτσιών ως σεξουαλική τάξη που εκτείνεται σε όλες τις ηλικίες, φυλές, υπόβαθρα, σεξουαλικούς προσανατολισμούς και περιστάσεις», έγραψε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της. Επέκρινε επίσης την αστυνομία του Πόρτλαντ για την αδράνειά της.

«Δήλωση των γυναικών: Καταδικάζουμε επίσης το Αστυνομικό Γραφείο του Πόρτλαντ, το οποίο αγνόησε κατηγορηματικά αρκετές κλήσεις που έγιναν στο 911, ενώ οι γυναίκες γρονθοκοπούνταν, τις κλωτσούσαν και ψεκάζονταν με σπρέϋ πιπεριού. Η αστυνομία του Πόρτλαντ γνώριζε εκ των προτέρων την απειλή. Η βιβλιοθήκη είχε βανδαλιστεί. Τα ελαστικά μας κόπηκαν. Είχαν ήδη σημειωθεί παραβιάσεις ασφαλείας στη βιβλιοθήκη εκείνο το πρωί. Οι μπάτσοι είχαν περάσει και είχαν δει το πλήθος και επέλεξαν να μην το διαλύσουν. Αυτή ήταν μια περίπτωση όπου η αστυνομία του Πόρτλαντ εν γνώσει της και σκόπιμα μας εγκατέλειψε σε έναν όχλο».

Μια άλλη πρόσφατη είδηση αποκαλύπτει ότι ο William Whitworth (19) σχεδίαζε να πυροβολήσει τρία σχολεία και είχε επίσης ένα κομμουνιστικό μανιφέστο στην κατοχή του. Ένα σαφές σημάδι της συμμετοχής της Trantifa.


 

Μια άλλη βίαιη επίθεση εναντίον γυναικών από την Trantifa συνέβη στο Σαν Φρανσίσκο τον Σεπτέμβριο.

Μια εκδήλωση γυναικών στο Σαν Φρανσίσκο δέχθηκε επίθεση από την Antifa το Σάββατο, με αποτέλεσμα ένας διευθυντής ξενοδοχείου Hilton να δεχθεί επίθεση και άλλοι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τη Reduxxπερίπου 100 μέλη του παραρτήματος της Διεθνούς Διακήρυξης των Γυναικών στις ΗΠΑ παρακολούθησαν το συνέδριο του Σαββάτου, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Chinatown Hilton.

Στην εκδήλωση, οι γυναίκες μίλησαν για θέματα όπως το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου στον ακαδημαϊκό χώρο ως γυναίκες και θέματα που αφορούν τις μαύρες γυναίκες, τις λεσβίες και τις γυναίκες σε μετάβαση.

Ο 33χρονος Casey Goonan φέρεται να συνελήφθη και να κατηγορήθηκε για βανδαλισμό σε βαθμό κακουργήματος και αντίσταση κατά τη σύλληψη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αξιωματικού, με δύο μέλη του SFPD να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης προσπάθειάς του να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο Goonan, ο οποίος έχει διδακτορικό στις αφρικανικές σπουδές από το Northwestern, συνελήφθη γύρω στις 2:45 μ.μ. το Σάββατο.


Όπως εξηγεί ο Brad του Fives Times August:


 Άλλα πρωτοσέλιδα ειδήσεων της Trantifa:

Φλόριντα: Trantifa ακτιβιστής φέρεται να δολοφόνησε άνδρα, έβαλε φωτιά στο σπίτι του. Οι αλήτες «σύντροφοί» του προσπαθούν να τον ελευθερώσουν.



Από την Daily Mail

Ο Julio Rosas, ένας συγγραφέας που κατέθεσε πρόσφατα στους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τον αριστερό εξτρεμισμό, αναφέρει μια σειρά από τρανς εξτρεμιστικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένης της αιματηρής επίθεσης της τρανς σκοπευτή Audrey Hale σε ένα χριστιανικό δημοτικό σχολείο στο Νάσβιλ.

«Οι τρανς ακτιβιστές κλίνουν προς αυτές τις πολύ ακροαριστερές ομάδες, επειδή μοιράζονται την αναρχοκομμουνιστικού τύπου ιδεολογία τους», δήλωσε ο Rosas στο DailyMail.com.

«Βλέπουν τις ΗΠΑ ως συστημικά ρατσιστικές, ότι είναι υποταγμένοι 'queer' άνθρωποι και ότι οι πολιτείες που ψηφίζουν νόμους κατά των ακρωτηριασμών παιδιών είναι μέρος μιας γενοκτονίας τρανς. Και αντεπιτίθενται».

Περιέγραψε μια ριζοσπαστικοποιημένη ομάδα τρανς ακτιβιστών συγκεντρωμένων στις ανατολικές και δυτικές ακτές που συντονίζονται μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων για να οργανώσουν συγκεντρώσεις, να αντιμετωπίσουν αντιπάλους και να προωθήσουν τις ιδέες τους στο mainstream.


Είναι, λοιπόν, η Antifa και η αντίστοιχή της, η Trantifa, μόνο μια ιδεολογία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν; Ή είναι κάτι πιο οργανωμένο;

Ένα παράνομο σύστημα κυττάρων είναι μια μέθοδος για την οργάνωση μιας ομάδας ανθρώπων, όπως μαχητές της αντίστασης, πράκτορες εν υπνώσει, μαφιόζοι ή τρομοκράτες, για να δυσκολέψει την αστυνομία ή τον στρατό να τους πιάσει. Σε μια κυτταρική δομή, κάθε μία από τις μικρές ομάδες ανθρώπων στο κύτταρο γνωρίζει τις ταυτότητες των ανθρώπων μόνο στο δικό της κελί. Έτσι, κάθε μέλος του πυρήνα που συλλαμβάνεται και ανακρίνεται (ή που είναι τυφλοπόντικας) πιθανότατα δεν θα γνωρίζει τις ταυτότητες των υψηλόβαθμων ατόμων στην οργάνωση. -Βικιπαίδεια



Οι Antifa/Trantifa έχουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ότι είναι ένα παράνομο κυτταρικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, μια μυστική κοινωνία με κοιμισμένα κύτταρα που μπορούν να ενεργοποιηθούν.

Ωστόσο, η σελίδα Antifa Wiki ισχυρίζεται ότι οι θεωρίες συνωμοσίας για τους Antifa τείνουν να απεικονίζουν λανθασμένα τους antifa ως έναν ενιαίο οργανισμόΣημειώστε πώς το Wiki δεν απευθύνεται στον ελέφαντα στο δωμάτιο. Πρόκειται για ιδεολογία ή για «χαλαρό» κίνημα ή κάτι περισσότερο; Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς κάτι περισσότερο». Η Antifa είναι οργανωμένη και μπορεί να υπάρχουν πολλές οργανώσεις, αλλά συνδέονται - ως παράνομα κυτταρικά συστήματα.



Υπάρχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για μια ενοποιημένη οργάνωση. Για παράδειγμα, η Trantifa International έχει τη δική της σελίδα στο facebook, ακόμη και αν είναι ανενεργή. Η σελίδα στο facebook "σχετικά με το τμήμα" ισχυρίζεται ακόμη: "Αυτή η σελίδα υπάρχει ως ο τρανσέξουαλ βραχίονας της Antifa". Η σελίδα της Trantifa International στο facebook απαριθμεί 1.700 ακόλουθους.




Το Influence Watch γράφει για τις δυσκολίες του ορισμού της Antifa και της αξιολόγησης του μεγέθους των μελών της:

Η έλλειψη κεντρικής δομής της Antifa καθιστά δύσκολο τον υπολογισμό του μεγέθους και των μελών του κινήματος. Ενώ το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί από τις προεδρικές εκλογές του 2016, παραμένει σχεδόν αδύνατο να ποσοτικοποιηθεί πόσοι άνθρωποι είναι ενεργά μέλη ή υποστηρικτές της Antifa. Τα παραρτήματα των Antifa είναι χαλαρά συνδεδεμένα και άκρως μυστικοπαθή και οργανώνονται κυρίως σε πίνακες μηνυμάτων όπως το Reddit και μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Twitter και το Facebook. Ο φιλελεύθερος σχολιαστής Peter Beinart ανέφερε: «Σύμφωνα με την NYC Antifa, το Twitter της ομάδας σχεδόν τετραπλασιάστηκε μόνο τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. (Μέχρι το καλοκαίρι, ξεπέρασε τις 15.000.) Το BBC ανέφερε ότι το "It's Going Down", ένας ιστότοπος ευθυγραμμισμένος με την Antifa, "ο οποίος έλαβε περίπου 300 επισκέψεις καθημερινά το 2015, συγκεντρώνει τώρα μεταξύ 10-20.000 επισκέψεις την ημέρα".

Ομοίως, ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας της Antifa καθιστά δύσκολο να προσδιοριστεί σε τι ακριβώς αντιτίθενται. Επιπλέον, αυτή η έλλειψη εθνικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με τη μυστικότητα της ομάδας και τον μανδύα της ανωνυμίας, καθιστούν την ομάδα ουσιαστικά «αδύνατο να εντοπιστεί».

Είναι οι άνθρωποι που συνδέονται με τα μέλη των κυττάρων ύπνου Antifa και Trantifa, έτοιμοι να ενεργοποιηθούν σε μια στιγμή ειδοποίησης από αναρτήσεις στο Signal, το Reddit ή το TikTok; Ποιος ξέρει;

Αυτό το άρθρο του Influence Watch, παραθέτει έναν οδηγό Antifa που υποστηρίζει τη χρήση κυττάρων ύπνου.



Έτσι, οι Antifa και ακόμη και οι Trantifa μπορεί να ακούγονται σαν ένα τραγούδι hipster ή κάποιο είδος νοσηρού αστείου, αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα από τα δύο. Αυτή είναι μια πραγματική οργάνωση (χαλαρά;) συνδεδεμένων κεφαλαίων. Κρατούν μυστική την ταυτότητα των μελών τους. Κρατούν μυστική την οργανωτική τους δομή. Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούν ένα κυτταρικό μοντέλλο - για να κρύψουν τις δραστηριότητές τους.

Η Trantifa είναι θυγατρική της Antifa. Αποτελούν πραγματική απειλή και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.






ΠΗΓΗ: https://rwmalonemd.substack.com/p/what-the-heck-is-trantifa?publication_id=583200&post_id=139587439&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλάδα το υποκατάστημα λέγεται TRAMPARIFA, αντιφες τραμπαρίφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!