Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Δημοσιογράφος του CBS News κάνει «σκοτεινή» πρόβλεψη για το «Black Swan Event» το 2024

Σημαντικό «γεγονός εθνικής ασφάλειας» που θα επηρεάσει αρνητικά την Αμερική.


Η ερευνήτρια δημοσιογράφος του CBS News Catherine Herridge έκανε μια «σκοτεινή» πρόβλεψη ότι το 2024 θα παράγει ένα «Black Swan Event» που θα σοκάρει τον κόσμο.

Paul Joseph Watson
26 Δεκεμβρίου 2023

Η Herridge το αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, όταν ρωτήθηκε από την οικοδέσποινα Margaret Brennan για το τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε να εκτυλίσσεται το επόμενο έτος.

«Λοιπόν, το δικό μου σενάριο είναι λίγο σκοτεινό», δήλωσε η Herridge.

«Απλώς αισθάνομαι μεγάλη ανησυχία ότι το 2024 μπορεί να είναι η χρονιά ενός γεγονότος μαύρου κύκνου. Πρόκειται για ένα γεγονός εθνικής ασφάλειας με μεγάλο αντίκτυπο που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί».

Ένα γεγονός μαύρου κύκνου ορίζεται ως ένα σημαντικό καταλυτικό γεγονός που φαίνεται απρόβλεπτο εκείνη τη στιγμή, αλλά με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων γνώσης φαινόταν αναπόφευκτο.

Το γεγονός πρέπει να έχει ακραίο αντίκτυπο όταν συμβαίνει, με παραδείγματα όπως η κρίση των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου το 2007-2008.

Ένα γεγονός μαύρου κύκνου μπορεί επίσης να είναι θετικό, αλλά σε αυτό το πλαίσιο η Herridge ισχυρίστηκε ότι θα είχε αρνητικές συνέπειες για την Αμερική.

"Υπάρχουν πολλές ανησυχίες - ανησυχίες, που βάζω αυτόν τον παράγοντα σε αυτό", εξήγησε η Herridge.

«Όχι μόνο αυτό το είδος διαρκούς, αυξημένου επιπέδου απειλής που αντιμετωπίζουμε, οι πόλεμοι στο Ισραήλ, αλλά και στην Ουκρανία».

«Και είμαστε τόσο διχασμένοι σε αυτή τη χώρα με τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί. Και νομίζω ότι αυτό δημιουργεί γόνιμο έδαφος για τους αντιπάλους μας όπως η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και το Ιράν. Και αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο», πρόσθεσε.

Η παρουσιάστρια Brenna συμφώνησε με την ερευνήτρια δημοσιογράφο, απαντώντας: «Πολλοί άνθρωποι μένουν ξάγρυπνοι τη νύχτα με αυτή την ανησυχία, Catherine. Τουλάχιστον σε αυτή την πόλη».



ΠΗΓΗ: https://modernity.news/2023/12/26/cbs-news-reporter-makes-dark-prediction-of-black-swan-event-in-2024/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ










ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πολλά οικονομικά στελέχη αυτοκτονούν εν μέσω της οικονομικής κρίσης της Κίνας
Καθώς το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) συνεχίζει να εκκαθαρίζει το χρηματοπιστωτικό του σύστημα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν πρόσφατα ότι ορισμένα τραπεζικά στελέχη έχουν αυτοκτονήσει ή πεθάνει ξαφνικά.

Σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας Yingshan, της επαρχίας Hubei, ο Wang Shengyong, πρόεδρος της όχθης του χωριού του ποταμού Yangtze στην κομητεία, πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στις 5 Δεκεμβρίου σε ηλικία 54 ετών. Αναφέρθηκε ότι ο Wang αυτοκτόνησε αφού χρησιμοποίησε τη θέση του για να εξαπατήσει τους καταθέτες 40 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 5,6 εκατομμύρια δολλάρια) με το πρόσχημα της άντλησης κεφαλαίων.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/multiple-financial-executives-commit-suicide-amid-chinas-financial-crisis



Οι τράπεζες δεν είναι εντάξει
Έχουν περάσει εννέα μήνες από τη θεαματική και ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank.
Αφού έγιναν μάρτυρες τριών από τις τέσσερις μεγαλύτερες πτωχεύσεις τραπεζών στην ιστορία των ΗΠΑ το 2023, η προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των αγορών έχει στραφεί αλλού. Τραπεζική κρίση; Είναι σαν να μην συνέβη ποτέ. Έχοντας υποχωρήσει κατά περίπου 40% τον Μάρτιο, ο τραπεζικός δείκτης NASDAQ έχει ανακάμψει εντός 15% από το υψηλό του από τον Φεβρουάριο. Τους τελευταίους μήνες, σχεδόν όλες οι αγορές έχουν πάει σε ανοδική πορεία, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών μετοχών.
https://www.zerohedge.com/markets/banks-are-not-ok



21 εταιρείες SPAC χρεοκοπούν, εξαλείφοντας 46 δισεκατομμύρια δολλάρια σε ίδια κεφάλαια
Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοσύστατων επιχειρήσεων που έχουν συγχωνευθεί με εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού ή SPAC, ξεμένουν από μετρητά και δεν μπορούν να αντλήσουν νέα κεφάλαια σε ένα επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον με υψηλά επιτόκια.

Τουλάχιστον 21 εταιρείες που εισήχθησαν στο χρηματιστήριο μέσω SPACs υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης φέτος, εξαλείφοντας 46 δισεκατομμύρια δολλάρια σε συνολικά ίδια κεφάλαια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Μερικές από τις μεγαλύτερες πτωχεύσεις ήταν η WeWork, η Lordstown Motors και η Virgin Orbit.
https://www.zerohedge.com/markets/21-spac-companies-go-bust-wiping-out-46-billion-equity



Οι τράπεζες απολύουν 60.000 εργαζόμενους σε μια από τις πιο ζοφερές χρονιές για τον κλάδο από το 2008
Η κατάρρευση τριών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ - First Republic Bank, Silicon Valley Bank και Signature Bank - σηματοδότησε μερικές από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στο τραπεζικό σύστημα από το 2008. Οι κεντρικές τράπεζες περιόρισαν τη «μίνι κρίση» νωρίτερα φέτος με αναγκαστικές παρεμβάσεις και τη μεγάλη συγχώνευση της Credit Suisse και της UBS. Παρά τις παρεμβάσεις, οι παγκόσμιες τράπεζες εξακολουθούν να περικόπτουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Μια νέα έκθεση των Financial Times δείχνει ότι είκοσι από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου περιέκοψαν 61.905 θέσεις εργασίας το 2023, μια κίνηση για την προστασία των περιθωρίων κέρδους σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων εν μέσω πτώσης των συμφωνιών και των πωλήσεων μετοχών και χρέους. Αυτό σε σύγκριση με τις 140.000 που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του GFC του 2007-08.
https://www.zerohedge.com/markets/banks-terminate-60000-workers-one-bleakest-years-employment-2008



Ειδικός στον κυβερνοχώρο αποκαλύπτει πώς οι Κινέζοι χάκερ θα μπορούσαν να παραλύσουν την Αμερική και να μετατρέψουν τον εφιάλτη της ταινίας «Leave the World Behind» σε πραγματικότητα: «Θα ξέρετε μόνο ότι ο πόλεμος έχει αρχίσει... όταν σβήσουν τα τηλέφωνα»
Ο Morgan Wright είναι επικεφαλής σύμβουλος ασφαλείας για την εταιρεία κυβερνοασφάλειας SentinelOne

Χωρίς τηλέφωνα. Δεν υπάρχει internet. Δεν υπάρχουν δορυφόροι. Πετρελαιοφόρα που θα προσαράζουν. Αεροπλάνα που θα πέφτουν από τον ουρανό. Φλαμίνγκο στην πισίνα. Ελάφια ζόμπι στην πίσω αυλή.

Ένα ανεξήγητο χάος
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12901545/leave-world-cyber-attack-china-morgan-wright.html

3 σχόλια:

  1. Νά τούς πάρετε τούς ....μαύρους σας κύκνους καί νά τούς φάτε!
    Τρομοκρατούν αγρίως τόν αφελή κοσμάκη τά 99% ΜΜΕ του πλανήτη!
    Ο οποίος παρακολουθεί ως μέγας βλάξ μέ ανοιχτό τό στόμα ότι πεί η κάθε χαζοχαρούμενη βαλτή "δημοσιογράφος" καί ο κάθε καταχθόνιος βαλτός "μεγαλο-ρεπόρτερ" !
    Άντε ρέ νά κάνετε κανένα κρύο μπάνιο, ή γιατί όχι νά πάτε νά πνιγείτε!
    Καί νά γλυτώσουμε από εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΥΣΣΑΝΕ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ!
    ΛΥΣΣΙΑ ΚΑΚΙΑ!
    ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας έχετε απόλυτο δίκοιο.
    Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν ώστε να μην έχουμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο.
    Είναι μέρος της "εκπαίδευσής" μας να μας τσακίσουν το ηθικό, να μας κλέψουν την ελπίδα, ώστε να μπορούμε εύκολα να χειραγωγηθούμε και να παραδοθούμε άνευ όρων και αντίστασης, εκλιπαρώντας μάλιστα για τις λύσεις τους.
    Είναι ένα σατανικό τρικ.
    Ειναι σημαντικό να το αντιληφθούμε ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι όσο γίνεται αλλά κυρίως ψυχολογικά να ξέρουμε ότι είναι ένα ακόμη τέχνασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!