Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Γιατί ὁ Βαρθολομαῖος ἀναγνώρισε τήν «Μακεδονική Γλῶσσα » ; ( Απαντήσεις; )

 






Απίστευτο: Ο Πατ. Ο Βαρθολομαίος Επισημοποιεί τη «Μακεδονική Γλώσσα»!!

Του Νίκου Σταματάκη

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα ξόδεψε δεκαετίες προσπαθώντας να αποτρέψει τις προσπάθειες του κατεστημένου των ΗΠΑ να βοηθήσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να κλέψει το όνομα της Μακεδονίας από την Ελλάδα. 


Η τελευταία μεγάλη διαμαρτυρία ήταν τον Μάρτιο του 2018 στην πλατεία έξω από τα Ηνωμένα Έθνη, όπου χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί άκουσαν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, μεταξύ άλλων, να διαμαρτύρεται για τις παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης των Σκοπίων και αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε τέτοια οντότητα. Αργότερα, η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών (η οποία παραβιάστηκε πολλές φορές από την κυβέρνηση των Σκοπίων και ΔΕΝ επικυρώθηκε ΑΚΟΜΗ από τη Βουλή των Ελλήνων).

Σε αυτό το αμφισβητούμενο πολιτικό περιβάλλον, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να πάρει θέση και να αναγνωρίσει μια «Μακεδονική Γλώσσα» εκδίδοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πατριαρχικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα στα «Μακεδονικά», καθιστώντας το έτσι τη 10η επίσημη γλώσσα της Οικουμενικής. Πατριαρχείο. 

Να σημειώσω εδώ ότι οι λεγόμενες «Νέες Χώρες» στην Ελλάδα περιλαμβάνουν Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας, που δικαιωματικά ονομάζονται Μακεδονία. Οι Μητροπόλεις αυτές «καθοδηγούνται» πνευματικά από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Γιατί ο Πατριάρχης επέλεξε να προσβάλει τους ψηφοφόρους του; 

Προφανώς ήθελε να δημιουργήσει μια σφήνα μεταξύ των Σκοπίων και του Βελιγραδίου καθώς ο Σέρβος Πατριάρχης κυβερνούσε την Εκκλησία των Σκοπίων. Είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά ο Πατ. Βαρθολομαίος ακολούθησε λεπτομερείς οδηγίες από το κατεστημένο των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσει τη «ρωσική επιρροή» στα Βαλκάνια – καθώς η Σερβία θεωρείται «κοντά στη Ρωσία»

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως πρόδωσε για άλλη μια φορά την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων παγκοσμίως ενώ προωθεί σταθερά τα αμερικανικά, τουρκικά και άλλα συμφέροντα. Αυτό είναι απαράδεκτο για την κοινότητά μας – ένας ακόμη λόγος για να απέχουμε όλοι από οποιαδήποτε λειτουργία που οργανώνει η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής. Εδώ είναι η απόδειξη:

Για να τονίσω τη σημασία αυτού του γεγονότος, θα κλείσω την ανάρτησή μου αναφέροντας μια επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών της Κυβέρνησης των Σκοπίων στο Υπ. Εξωτερικών της Βουλγαρίας στη Σόφια, που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια

Καθώς ξεκίνησε η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, οι εκπρόσωποι των Σκοπίων ζήτησαν διερμηνείς

Οι Βούλγαροι οικοδεσπότες άρχισαν να γελούν ασυγκράτητα και αρνήθηκαν οποιαδήποτε τέτοια ιδέα: “Σας καταλαβαίνουμε τέλεια σαν να μιλάμε με τους φίλους και την οικογένειά μας στο σπίτι!” ήταν η απάντηση – και η συνάντηση συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα… 

Ωστόσο, ο Πατ. Βαρθολομαίος ένοιωσε την ανάγκη να αναγνωρίσει τη «Μακεδονική Γλώσσα» Αίσχος!!!

Μέχρι πότε οι δήθεν ηγέτες μας θα δέχονται την υπονόμευση της Ομογένειας από το Φανάρι; 

Όχι μόνο βεβηλώνουν ό,τι εμείς θεωρούμε ιερό, όχι μόνο αγνοούν την ελληνική μας ταυτότητα, αλλά βρίσκονται καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών! 

Εάν οι ηγέτες των οργανώσεών μας συνεχίσουν να συνεργάζονται αδικαιολόγητα με το προδοτικό Φανάρι και τους αντιπροσώπους του (Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες κ.λπ.) καθώς υποκλίνονται μπροστά στους Τούρκους αξιωματούχους, τότε πρέπει να αλλάξουμε αυτούς τους ηγέτες!! 

Δεν τους αξίζει να εκπροσωπούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα!! Ιδιαίτερα όσοι είναι κυπριακής καταγωγής… 

Αυτή η κοινότητα έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για να στηρίξει την Κύπρο για 50 χρόνια τώρα και ΔΕΝ θα δεχτεί ιδιοτελείς ηγέτες να εργάζοινται ενάντια στα δίκαιά μας!

Ἀπό : helleniscope.com

Ἡ Πελασγική

https://sxolianews.blogspot.com/2023/12/blog-post_53.html

2 σχόλια:

  1. Το κορυφαίο είναι ότι οι Σκοπιανοί πολίτες ΔΕΝ θέλουν να ονομάζονται ούτε Μακεδόνες, ούτε Έλληνες. Ο κάθε λαός θέλει να τιμά τις ρίζες του. Κι εκείνοι θέλουν να θεωρούνται και να λέγονται απόγονοι των Βουλγάρων, διότι αυτό είναι πραγματικά. Έτσι, ο λαός των Σκοπίων είπε "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα που ακολούθησε την υπογραφή της "Συνθήκης των Πρεσπών" κι ο Ζάεφ έμεινε ξεκρέμαστος από τον ίδιο του το λαό. Εξάλλου, για όποιον έχει αμφιβολίες, μία ανάλυση DNA, επιτρέπει πλέον να εξακριβωθούν οι ρίζες ενός λαού.
    Όσο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, δεν ήξερα ότι έχει και γνώσεις Γλωσσολογίας....
    Έφτασε τα 84 έτη και οφείλει να ασχοληθεί πλέον μόνο με τη διαδοχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκοιο κ. Άννα - Μαρία, οι ίδιοι οι Σκοπιανοί λίγο νά ερευνήσουν μαθαίνουν αμέσως, ότι τό όλο (ψευδέστατο καί αγρίως παραχαραγμένο απο δεκαετιών) σκηνικό εκεί μυρίζει απέραντα ....Βουλγαρία καί απολύτως ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
      Όσο γιά τόν Οικ. Π. καί γιά τίς τυχόν γνώσεις του στήν γλωσσολογία, θά μας επιτρέψετε νά αμφιβάλλουμε.
      Διότι στίς εντελώς ρωμαιοκαθολικές σπουδές του όπως γράφεται, δέν περιλαμβάνονταν μαθήματα γλωσσολογίας....
      Όσο γιά τό τί οφείλει νά ασχοληθεί στά 84 του, θά προτείναμε νά δεί τήν μετάνοιά του......
      (Επειδή μέ τήν διαδοχή του νά είστε σίγουροι ΗΔΗ ασχολούνται "ΑΛΛΟΙ"....)
      Καλή καί ευλογημένη χρονιά νά έχετε πάντα μέ υγεία καί ευχαριστούμε πολύ γιά τήν συμμετοχή σας.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!