Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Robert F. Kennedy Jr.: «Οδεύουμε προς ένα σύστημα όπου οι ελίτ επιλέγουν την ηγεσία μας».

Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος μίλησε για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο να κρατήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εκτός ψηφοφορίας.

Ο προεδρικός υποψήφιος Robert F. Kennedy Jr. παρευρίσκεται σε εκδήλωση στο Glasshouse στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιουλίου 2023. (Michael M. Santiago/Getty Images)


Από τον Jeff Louderback
28/12/2023
Ενημέρωση: 28/12/2023


Αντιμετωπίζοντας μια μνημειώδη πρόκληση να μπει στο ψηφοδέλτιο και στις 50 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, ο Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζούνιορ συνεχίζει να επικρίνει τις νομικές προσπάθειες να αποτραπεί η εμφάνιση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο ψηφοδέλτιο σε πολλές πολιτείες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο στις 19 Δεκεμβρίου κήρυξε τον πρόεδρο Τραμπ μη επιλέξιμο στην πολιτεία με βάση μια διάταξη στο άρθρο 3 της 14ης τροπολογίας που εμποδίζει άτομα που έχουν εμπλακεί σε «εξέγερση» εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών να κατέχουν αξιώματα.

Ο Κέννεντυ, ο οποίος ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024 ως ανεξάρτητος αντί ως Δημοκρατικός επειδή η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών «νοθεύει τις προκριματικές εκλογές», έχει εκφράσει την αποδοκιμασία του για την απόφαση αρκετές φορές έκτοτε.

Έγραψε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter: «Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο κάνει την Αμερική να μοιάζει με Μπανανία. Γιατί δεν καταλαβαίνουν όλοι οι Αμερικανοί ότι αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ΟΛΟΙ είναι ευάλωτοι στην τιμωρία για εγκλήματα για τα οποία δεν έχουν καταδικαστεί ποτέ. Η δημοκρατία θα ήταν ένα απόλυτο χάος».

Σε άλλη ανάρτησή του στην πλατφόρμα, ο Κέννεντυ έγραψε: «Εάν ο Τραμπ παραμείνει εκτός εξουσίας μέσω δικαστικού διατάγματος αντί να ηττηθεί σε δίκαιες εκλογές, οι υποστηρικτές του δεν θα αποδεχτούν ποτέ το αποτέλεσμα. Αυτή η χώρα θα γίνει ακυβέρνητη».

Επανέλαβε τη στάση του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Epoch Times.

«Νομίζω ότι βλέπουμε όλο και περισσότερο αυτή τη δυσοίωνη και ανησυχητική τάση υποβάθμισης της δημοκρατίας. Κατευθυνόμαστε προς ένα σύστημα όπου οι ελίτ επιλέγουν την ηγεσία μας», δήλωσε ο Κέννεντυ.

«Είναι σαν την παλιά Σοβιετική Ένωση, όπου οι ηγέτες των κομμάτων επιλέγουν την ηγεσία. Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν χρησιμοποιηθεί ως πολιτικά εργαλεία εναντίον του αμερικανικού κοινού για να καταστείλουν οποιονδήποτε από το να θέσει υποψηφιότητα εκτός από τους επιλεγμένους ηγέτες.

«Δεν είμαι οπαδός του Τραμπ, αλλά θέλω ο αμερικανικός λαός να αποφασίσει ποιος τον εκπροσωπεί και θέλω να κερδίσω επί ίσοις όροις και σε έναν δίκαιο αγώνα, όχι με μια δικαστική παρέμβαση που έρχεται και ξεφορτώνεται ανθρώπους που δεν συμπαθούν».

Κατάθεση προσφυγών

Στις 27 Δεκεμβρίου, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κολοράντο υπέβαλε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας επανεξέταση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο.
(βίντεο εντός του συνδέσμου)

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο ανέστειλε την απόφασή του μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2024, μία ημέρα πριν από την εκτύπωση των ψηφοδελτίων ή μέχρι να ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Με την αίτηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Κολοράντο και τους δικηγόρους του προέδρου Τραμπ να δηλώνουν ότι θα ασκήσουν έφεση, η αναστολή θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Η Amaryllis Fox Kennedy, διευθύντρια της εκστρατείας του κ. Kennedy, πιστεύει ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο πρέπει να αντιστραφεί.

«Νομίζω ότι ο αμερικανικός λαός γενικά είναι υπέρ του ελεύθερου και ανοιχτού δημόσιου διαλόγου και των συζητήσεων και θέλει ο καλύτερος υποψήφιος για το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα να επιλέγεται με βάση τις πολιτικές που προτείνει και τις προηγούμενες επιδόσεις εάν κατείχε το αξίωμα στο παρελθόν», δήλωσε η Κένεντι στην εφημερίδα The Epoch Times.

«Το κατεστημένο προσπαθεί να δημιουργήσει έναν λαβύρινθο εμποδίων για να μπεις στο ψηφοδέλτιο αν είσαι ανεξάρτητος υποψήφιος ή, στην περίπτωση της απόφασης του Κολοράντο, να εμποδίσει τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το δικαίωμά τους με βάση μια απόφαση όπου δεν υπήρξε καν δίκη στο Κολοράντο στην οποία ο Τραμπ ήταν κατηγορούμενος».

Ο Κένεντι αντιτάχθηκε επίσης στο γεγονός ότι η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη διέταξε την υπουργό Εξωτερικών Σίρλεϊ Βέμπερ την περασμένη εβδομάδα να διερευνήσει «κάθε νομική επιλογή» για να απομακρύνει τον πρόεδρο Τραμπ από την ψηφοφορία.

«Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον αντιπεριφερειάρχη Κουναλάκη ότι στη δημοκρατία, επιλέγουμε υποψηφίους με ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. Όχι με νομικούς ελιγμούς για να τους βγάλουμε από το ψηφοδέλτιο», έγραψε ο Κένεντι.

«Ο Κουναλάκης έχει στενούς δεσμούς με τον Γκάβιν Νιούσομ (φυσικά), την Κάμαλα Χάρρις και τη Νάνσυ Πελόζι. Δεν είναι απλώς άτομα με ατζέντα. Είναι βαθιά στο κατεστημένο του Δημοκρατικού κόμματος».

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από την αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στη δίκη για αστική απάτη εναντίον του The Trump Organization στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη στις 7 Δεκεμβρίου 2023. (Timothy A. Clary/AFP μέσω Getty Images)

Ενημέρωση εκστρατείας Κέννεντυ

Ο Κέννεντυ ταξιδεύει στη χώρα σε ιδιωτικές εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων και συγκεντρώσεις ψηφοφόρων που έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή υπογραφών για να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο και στις 50 πολιτείες και στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Στις 3 Ιανουαρίου στο Σωλτ Λέηκ Σίτυ, θα ανακοινώσει την εκλογική του κατάσταση στη Γιούτα, την πρώτη πολιτεία όπου η εκστρατεία του υπέβαλε υπογραφές.

Ο Κέννεντυ κατέθεσε μήνυση εναντίον αξιωματούχων της Γιούτα στις 4 Δεκεμβρίου, επικαλούμενος μια «αντισυνταγματική προθεσμία πρόωρης κατάθεσης» που εμποδίζει την πρόσβαση σε ψηφοδέλτια για ανεξάρτητους προεδρικούς υποψηφίους.

Λίγες ημέρες αργότερα, η αντικυβερνήτης της Γιούτα Ντέηντρη Χέντερσον ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την προθεσμία για ανεξάρτητους προεδρικούς υποψηφίους να αποκτήσουν πρόσβαση στις κάλπες έως τις 5 Μαρτίου 2024.

Η νομική ενέργεια αμφισβήτησε την προθεσμία της 8ης Ιανουαρίου της Γιούτα που απαιτεί από ανεξάρτητους προεδρικούς υποψηφίους να συλλέξουν και να επαληθεύσουν 1.000 υπογραφές από κατάλληλους ψηφοφόρους.

«Η τρέχουσα προθεσμία είναι η νωρίτερη προθεσμία που επιδιώχθηκε ποτέ να επιβληθεί σε ανεξάρτητους προεδρικούς υποψηφίους στη σύγχρονη εποχή. Κανένα ομοσπονδιακό δικαστήριο δεν έχει επικυρώσει ποτέ την προθεσμία του Ιανουαρίου», υποστήριξε η αγωγή του Κέννεντυ.

«Σε μια δημοκρατία, ο λαός υποτίθεται ότι αποφασίζει με την ψήφο του ποιος θα αναλάβει την εξουσία. Όχι κρατικοί αξιωματούχοι που εμποδίζουν δημοφιλείς υποψηφίους να μπουν στο ψηφοδέλτιο».


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/us/were-headed-to-a-system-where-the-elites-pick-our-leadership-rfk-jr-5554572?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-12-28&src_cmp=gv-2023-12-28&utm_medium=email&est=fRjxgbM4pgOA7%2Ff1%2FeXpSAiVEK1B4Db9yu8o5rgjJKMjDVxdhvF%2FEZDUJog%3D


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!