Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Δρ. Tess Lawrie: Αρρωσταίνουν οι άνθρωποι γύρω σας; Αυτό κάνω για να παραμείνω υγιής.

https://www.svcs.org.au/respite-care/information/when-a-carer-gets-sick


ΔΡ TESS LAWRIE, MBBCH, PHD
28 ΔΕΚ 2023



Μετά τις εποχιακές συγκεντρώσεις, ανησυχείτε ότι μπορεί να καταλήξετε με κάτι;

Εάν εσείς ή οι άνθρωποι γύρω σας αρρωσταίνουν, η ηλιοφάνεια είναι σπάνια και αναρωτιέστε πώς να προστατευθείτε από λοιμώξεις και από το φαινόμενο αποβολής του εμβολίου (shedding), ίσως θα σας ενδιέφερε το τι κάνω για να αποφύγω την ασθένεια και να παραμείνω υγιής.

Υπάρχουν πολλοί γκουρού της υγείας που θα προτείνουν διαφορετικές στρατηγικές που μπορεί κάλλιστα να είναι καλύτερες από τις δικές μου. Ωστόσο, αυτή η ρουτίνα με κρατά πολύ καλά, γι' αυτό τη μοιράζομαι. Μη διστάσετε να το πάρετε, να το αφήσετε ή να το προσαρμόσετε όπως κρίνετε εσείς κατάλληλα. :)

Τα καθημερινά μου συμπληρώματα

Παίρνω τα παρακάτω συμπληρώματα διατροφής καθημερινά* (*περισσότερο ή λιγότερο)

  • Ν-ακετυλο κυστεΐνη (NAC) 600 mg

  • · Βιταμίνη C 1000 mg

  • Ψευδάργυρος 15 mg

  • Βιταμίνη D3 10.000 IU συν K2

  • Έλαιο μαύρου κύμινου (είναι νόστιμο στο τσάι, στη φρουτοσαλάτα και στα λαχανικά) (black seed oil)

  • Κάψουλα μαγνησίου x 1

  • Kάψουλα μορίνγκας (moringa) x 1

  • 2 ή περισσότερα φλιτζάνια τσάϊ πικραλίδα ή / και τσάϊ πευκοβελόνα

  • Συσκευή εισπνοής αλατιού με μια σταγόνα ιωδίου για την προστασία των αεραγωγών

Επιλέγω συμπληρώματα με τη μορφή σταγόνων και σκονών και όχι ογκώδεις κάψουλες όπου είναι δυνατόν. Τα τσάγια και τα έλαια που βρίσκω αρκετά εύκολο να ενσωματωθούν στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μου χωρίς πολύ κόπο. Μια στο τόσο προσθέτω τα εξής από το ντουλάπι της κουζίνας μου: Ωμέγα λιπαρά οξέα, κουρκουμίνη, shilajit, μελατονίνη, μπλε του μεθυλενίου σε νερό (3 σταγόνες διαλύματος 1%), ιώδιο Lugol σε νερό (6 σταγόνες διαλύματος 3%).

(Σημείωση: κάντε τη δική σας έρευνα για την πηγή αυτών των συμπληρωμάτων.)

Οι καθημερινές μου πρακτικές

  • Διαλείπουσα νηστεία (τρώω 2 γεύματα μεταξύ 1 μ.μ. και 8 μ.μ. κάθε μέρα)

  • Το πρώτο μου γεύμα είναι φρούτα και ξηροί καρποί

  • Πίνω φιλτραρισμένο νερό (όχι από πλαστικά μπουκάλια)

  • Τρώω μια τοπική φρέσκια φυτική, ολική διατροφή (χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, χωρίς μακράς διαρκείας ή επεξεργασμένα τρόφιμα, χωρίς ραφιναρισμένη ζάχαρη)

  • Τρώω τρόφιμα ζύμωσης (κυρίως kimchi και ξινολάχανο)

  • Χρησιμοποιώ καλώδια ethernet για να συνδεθώ στο διαδίκτυο αντί για wifi και κρατάω το κινητό μου τηλέφωνο απενεργοποιημένο 23/7, για να μειώσω την έκθεση σε RFR (ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων)

  • Περνάω τουλάχιστον 10 λεπτά ξυπόλητη στη φύση

  • Περνάω τουλάχιστον 10 λεπτά σε σκόπιμη άσκηση (τέντωμα, περπάτημα)

  • Περνάω τουλάχιστον 10 λεπτά σε διαλογισμό (καθαρίζοντας το μυαλό, χωρίς να σκέφτομαι ή να κάνω) (ΠΡΟΣΕΥΧΗ!)

Πριν από την κρίση του Covid, έπαιζα σκουός και ρακέτα 4 έως 5 φορές την εβδομάδα και το λάτρευα τελείως! Τώρα, με το πολυάσχολο πρόγραμμά μου, διαχειρίζομαι τουλάχιστον μία πλήρη αερόβια συνεδρία την εβδομάδα, η οποία με κρατά υγιή. Η απόφασή μου για το νέο έτος περιλαμβάνει την αύξηση του χρόνου για «εμένα» για να μπορώ να κάνω αυτές και άλλες υγιεινές πρακτικές πιο συχνά!

Αυτό το φυλλάδιο του 2021 από το Παγκόσμιο 

Συμβούλιο Υγείας περιγράφει μια απλή 

προσέγγιση για την αντιμετώπιση του Covid-19 

εάν αρρωστήσετε.

Δύο λόγια για τα εμβόλια Covid-19

Πιστεύω ότι όλοι όσοι διαβάζουν αυτό γνωρίζουν ήδη ότι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατεύσετε την υγεία σας είναι να ΜΗ λάβετε άλλα εμβόλια Covid, καθώς αυτά βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθιστούν κάποιον ευαίσθητο στον Covid και σε άλλες λοιμώξεις και ασθένειες.

Η πρόληψη πριν και μετά την έκθεση

Αυτό κάνω για να προστατεύσω την υγεία μου όταν ξέρω ότι είναι πιθανό να εκτεθώ σε πρωτεΐνη ακίδα Covid-19 ή γενετικό υλικό από τις ενέσεις.

(συνέχεια του άρθρου μόνο για τους συνδρομητές)


ΠΗΓΗ: https://drtesslawrie.substack.com/p/are-people-around-you-getting-ill?publication_id=773468&post_id=138274441&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη προάγει τις καρδιακές παθήσεις

Μια μελέτη δείχνει ότι η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη μπορεί ακούσια να βοηθήσει τον εχθρό επιταχύνοντας την ασβεστοποίηση της στεφανιαίας αρτηρίας.

https://www.epochtimes.de/gesundheit/medizin/langfristige-einnahme-von-cholesterinsenker-foerdert-herzkrankheiten-a4530361.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-12-29&src_cmp=nl-morning_2023-12-29&utm_medium=email&est=sK8tDC4CEQev5IVx4X14ya6kRheSrhKlvTLieiVM1Ol2FDiiBP%2FIdDmynXI%3D


Μελέτη διαπιστώνει ότι ο εμβολιασμός COVID συνδέεται ανεξάρτητα με το σύνδρομο Long COVID

Η ανάπτυξη long COVID φαίνεται να είναι πιο πιθανή μετά από δύο δόσεις εμβολίου COVID-19, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πρωτεΐνη ακίδα μπορεί να συμβάλει στο φαινόμενο.

https://www.theepochtimes.com/health/study-finds-covid-vaccination-independently-associated-with-long-covid-syndrome-5551931?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-12-28&src_cmp=mb-2023-12-28&utm_medium=email&est=w6CoBgKCSzXr7yCADaNfWUGEGK7UZjR7rZE5dak5%2BpumTKDk4erMwxdH2%2FQ%3D

3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
    'ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ' ΑΝΔΡΕΣ.....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ....ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!