Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - «Πώς να συζητήσεις με τον ρατσιστή θείο σου τα Χριστούγεννα» Το Spiegel & Co. θέλουν να (επαν)εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους ακόμη και κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

 

Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι το κράτος και τα μέσα ενημέρωσης δεν βλέπουν τους εαυτούς τους ως εκπαιδευτές των πολιτών και δεν παρεμβαίνουν στη σκέψη τους. Αυτό συνέβαινε σε μεγάλα τμήματα της παλιάς Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Με το χέρι στην καρδιά: Μπορείτε να φανταστείτε ότι στις ημέρες του Χέλμουτ Κωλ θα υπήρχε μια μεγάλη εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης, στην οποία οι δημοσιογράφοι θα λέγανε στους αναγνώστες τους πώς να συμπεριφέρονται όταν ο παππούς εμφανίζεται ξαφνικά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο με αριστερές ή κομμουνιστικές σκέψεις;

Και μόνο η σκέψη μιας τέτοιας εκστρατείας σε κάνει να γελάς.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη σύγκριση αυτή. Να καταλάβουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει από την ιδέα μιας φιλελεύθερης δημοκρατίας – και πόσο μακριά έχουμε φτάσει προς την κατεύθυνση ενός κράτους (επαν)εκπαίδευσης.

Αυτό μου έγινε σαφές σήμερα την παραμονή των Χριστουγέννων από ένα tweet από τον λογαριασμό "Storymakers". Από τις έξι επικεφαλίδες που αναφέρονται εκεί, τέσσερεις είναι από αυτές τις μέρες.

Voilà:

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα μεμονωμένα άρθρα: Στο Der Spiegel, στην "Rheinische Post", στην "Stuttgarter Zeitung" και στο "ZDF heute". Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι η κάποτε συντηρητική «Welt» συμμετέχει επίσης σε αυτή την «αγωγή του πολίτη» – ένας όρος από τη ΛΔΓ. Με το άρθρο της «Τι να κάνω αν ο μπαμπάς αρνείται την κλιματική αλλαγή τα Χριστούγεννα;» – ένα από τα δύο παλαιότερα παραδείγματα, δίπλα στο «Ο πατέρας μου είναι αρνητής του κορωνοϊού – τι κάνω εγώ τα Χριστούγεννα;» στο «Stern».

Δεν θέλω να επεκταθώ στο γιατί πιστεύω ότι είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από ή χάρη στο κράτος προσπαθούν να (επαν)εκπαιδεύσουν τους πολίτες. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που πιστεύεται ότι έχει ξεπεραστεί με τη ΛΔΓ. Η οποία αποδείχθηκε μια αφελής δυτική παρανόηση. Μεταξύ άλλων, επειδή η επιρροή ανθρώπων όπως η Άνγκελα Μέρκελ και τα παλιά δίκτυα της Στάζι υποτιμήθηκε.

Αρκεί να πούμε ότι έτσι τροφοδοτείται το δηλητήριο της ιδεολογίας στις οικογένειες. Και προσπαθεί να υπονομεύσει την ίδρυσή της. Οι πλησιέστεροι συγγενείς κυριολεκτικά υποκινούνται ο ένας εναντίον του άλλου. Ακόμη και τα δυσφημιστικά τσιτάτα στους τίτλους όπως «θεωρίες συνωμοσίας», «βρισιές», «ρατσιστές» ή «αρνητές του κορωνοϊού» είναι μια προσπάθεια να μεταφερθεί το μίσος και η αναταραχή από την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης στην οικογένεια μέχρι το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα σας απαλλάξω. Αν με διαβάσατε μέχρι εδώ, είστε αρκετά φωτισμένοι για να καταλάβετε την αρχή πίσω από αυτό - και πόσο διαβόητο είναι. Το μόνο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η μέθοδος είναι παλιά και προέρχεται από τον σοσιαλισμό. Οι ιδεολόγοι του είχαν αναγνωρίσει την οικογένεια ως τον πυρήνα της κοινωνίας και ως προπύργιο της «αντιδραστικής» σκέψης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έκαναν ό, τι μπορούσαν για να παρέμβουν σε αυτό και να το καταστρέψουν - για το δρόμο προς ένα ευτυχισμένο σοσιαλιστικό μέλλον.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο το γεγονός ότι τόσα πολλά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με αυτήν την επανεκπαίδευση σχεδόν ταυτόχρονα με τα Χριστούγεννα. Αυτό τροφοδοτεί εκείνους που λένε ότι υπάρχουν ορισμένες κοινές αφηγήσεις στις μεγάλες εφημερίδες και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που σερβίρονται σαν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Ο κατάλογος των αντίστοιχων συνεισφορών που δεν είναι τόσο φρέσκες είναι μακρύς. Μερικά μόνο παραδείγματα:

  • «Διχάζοντας μια οικογένεια: Όταν ο πατέρας ψηφίζει το AfD: Από τότε που ο συγγραφέας μας ανακάλυψε ότι ο πατέρας του ψήφισε το AfD στις εκλογές της Bundestag, η οικογένειά του βρίσκεται σε κρίση». (Tagesspiegel 2018).
  • «Η οικογένειά μου γίνεται όλο και πιο δεξιά. Μπορώ να το αλλάξω αυτό; Ένας ψυχολόγος σου λέει τι να κάνεις». (Spiegel 2017)
  • «Δρέσδη: Πώς ο πατέρας μου έγινε ψηφοφόρος του AfD» (Watson.de 2019)
  • «Στροφή προς τα δεξιά και η οικογένεια: "Μαμά, φτάνει πια!" (ΤΑΖ, 2020)
  • «Στροφή προς τα δεξιά στην οικογένεια: Πώς είναι όταν η οικογένεια γίνεται δεξιά» (Spiegel 2019)

Παράξενο. Δεν υπάρχουν ανάλογες ιστορίες για τη στροφή προς τα αριστερά ή τον δεξιό διάδοχο του SED "Die Linke".

Ζούμε σε πραγματικά σκοτεινούς καιρούς.

Αλλά τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή του φωτός. Και ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτό το φως θα διαπεράσει το σκοτάδι. Και ότι η οικογένεια είναι ισχυρότερη από το μίσος και την αναταραχή που οι πολεμιστές του κόκκινου-πράσινου-woke πολιτισμού θέλουν να φέρουν μέσα σε αυτήν.



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/so-diskutieren-sie-an-weihnachten-mit-ihrem-rassistischen-onkel/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!