Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Λίγο πριν πεθάνει θεώρησε απαραίτητο να είναι ακόμη μία φορά θρασύς: ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ (ΑΠΥΘΜΕΝΟ) ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ: «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ»!

Κανένα ίχνος τύψεων ή αυτοκριτικής: Ο Σόϊμπλε δεν μπορεί να το αφήσει και δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός (Φωτογραφία: Imago)

Από τον Jason Ford, 24 Δεκεμβρίου 2023

Στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε υποδύεται για άλλη μια φορά τον σοφό «πρεσβύτερο πολιτικό» τα Χριστούγεννα και φιλοσοφεί για το τι συμβαίνει στη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μετά από σκέψεις σχετικά με το σενάριο των εκλογικών νικών του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, που μπορεί να συμβεί το 2024, την έκκληση για μια νέα «συμμαχία ηγεσίας της ΕΕ» και κάθε είδους φτηνές εξηγήσεις πώς η Γερμανία πρέπει να συμβάλει «στην πυρηνική αποτροπή κατά της Ρωσσίας», ο 81χρονος μακροβιότερος βουλευτής στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στρέφεται στο γερμανικό δημογραφικό. Για να μιλήσουμε για την οικονομία και τον κόσμο της εργασίας: Σύμφωνα με τον Σόϊμπλε, είναι μέρος της «πικρής αλήθειας» ότι «(οι Γερμανοί) δουλεύουμε πολύ λίγο».

Με όλο τον σεβασμό, καταντάει εμετικό να ακούς αυτούς τους ανθρώπους. Ποιοι στο διάολο είμαστε «εμείς»; Είναι προφανές ότι εσύ, Σόϊμπλε, και τα πολιτικά σου φιλαράκια εργάζεστε πολύ λίγο και «κερδίζετε» πάρα πολλά (στην πραγματικότητα μάλλον: ληστεύετε) πάρα πολλά... αλλά πρέπει να κάνετε αυτό προβολή σε όλους τους Γερμανούς;

Απλά θρασύτατος

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζομαι με ρυθμό επτά εργάσιμων ημερών και δύο ημερών άδειας. Κάθε εβδομάδα δούλευα εναλλάξ νωρίς, αργά και νυχτερινές βάρδιες, οπότε είχα μόνο ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο το μήνα από προεπιλογή και δούλευα επίσης τις περισσότερες αργίες.

Δεν παραπονιέμαι γι' αυτό. Το επέλεξα με αυτόν τον τρόπο και πληρώθηκα καλά για αυτό. Αλλά δεν επιτρέπω σε αυτούς τους ψευδο-διανοούμενους πολιτικούς κλόουν να μου πουν ότι πρέπει να «δουλέψω περισσότερο»! Αυτό είναι απλά θρασύτητα. 

Φυσικά, υπάρχουν ομάδες που δεν λειτουργούν αρκετά (όλοι γνωρίζουμε ποιοί)... (σσ. λάθρο) αλλά ο Σόϊμπλε δεν τολμά να τους αγγίξει ούτως ή άλλως. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτός – όπως και η Μέρκελ και το Φανάρι (die Ampelkoalition) – έχει ανοίξει το δρόμο για αυτό το καταστροφικό status quo. Αν ήμουν ένας από τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής, θα φρόντιζα να κρατώ το στόμα μου κλειστό μετά από όλα όσα είχα κάνει! Αλλά δεν υπάρχει ντροπή και ευπρέπεια στη γερμανική ομοσπονδιακή πολιτική.


ΣΧΟΛΙΑ:


Ο/Η xyz λέει:

24 Δεκεμβρίου 2023, 09:36 PM

Λοιπόν, δεν είναι μυστικό ότι θέλει να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης "διακριτικά". Είναι σίγουρα επίσης ενθουσιασμένος με την εβδομάδα των 42 ωρών, η οποία συζητήθηκε πρόσφατα (τουλάχιστον λίγο πιο αθόρυβα). Παρεμπιπτόντως, έχουμε επίσης 1-2 διακοπές.

Αφήστε τον όχλο να μοχθήσει μέχρι να μπουν στην κάσα. Δεν υπάρχει τίποτα φυσικό να φας. Μόνο το καρκινογόνο τεχνητό κρέας του Γκέητς. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει επίσης γονατίσει. Με άλλα λόγια, το τεχνητό κύμα ασθένειας που προκαλείται από το κρέας δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί, αυτός που επιβιώνει είναι σκλάβος και μπαίνει στην κάσα νωρίς ούτως ή άλλως. Συντάξεις που εξοικονομούνται, περισσότερα που περισσεύουν για αναπτυξιακή βοήθεια και, παρεμπιπτόντως, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί ασήμαντοι τρώγοντες εξαλείφονται, το κακό CO2 σώζεται επίσης. Μη καταστραφεί και η γη. Διαφορετικά, οι κύριοι με τον μισθό τους 10k + δεν θα έχουν τίποτε.

Απλά θέλετε να κάνετε εμετό ...



Ο/Η Rumpelstilzchen λέει:

24 Δεκεμβρίου 2023 12:58 μ.μ.

(Ο Σόϊμπλε) έχει συχνά ξεράσει τέτοια σκουπίδια. Σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, είπε. «Η απομόνωση είναι αυτό που θα μας καταστρέψει, αυτό που θα μας κάνει να εκφυλιστούμε σε ενδογαμία»

ΠΗΓΗ: https://ansage.org/schaeubles-weihnachtliche-dreistigkeit-wir-deutschen-arbeiten-zu-wenig/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Σόϊμπλε
https://www.srf.ch/news/international/ex-bundestagspraesident-frueherer-deutscher-bundestagspraesident-schaeuble-gestorben

2 σχόλια:

  1. Είναι πολύ περισσότερο από βέβαιο, ότι ΟΥΔΕΙΣ σέ αυτήν τήν χώρα τήν Ελλάδα μας, δέν θά λυπηθεί γιά τόν θάνατο αυτού του ανθρώπου.
    Ίσως υπήρξε ένας από τούς πλέον ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΣ ξένους μεταπολεμικούς πολιτικούς, πάντα ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τήν πατρίδα μας καί πάντα μέ άκομψο γιά νά μήν πούμε αγενέστατο τρόπο.
    Τέλος δέν εξηγήθηκε ποτέ καί μέ ειλικρίνεια, άν όντως ο Σόϊμπλε είχε συγγενική σχέση, μέ τόν Στρατάρχη του Γ' Ράϊχ καί 'δεξί χέρι' του Α. Χίτλερ, τόν Χέρμαν Γκαίρινγκ, που ως γνωστόν αυτοκτόνησε αμέσως μετά τήν ανακοίνωση της καταδίκης του σέ απαγχονισμό στήν Δίκη της Νυρεμβέργης....
    (Είχε γραφεί πρό ετών στόν Τύπο, ότι τό πατρικό όνομα της μητέρας του ήταν Γκαίρινγκ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Έφυγε," ό σκατόψυχος..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!