Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

«Πυρκαγιές καίνε ολόκληρες πόλεις» – μία νέα παράξενη εκστρατεία του ΟΗΕ βασίζεται στο κόλπο "εγγόνια για το κλίμα"

Στον "Covid" θυσίασαν τα παιδιά και ολόκληρη την κοινωνία και την οικονομία για την γιαγιά και τον παππού.
 Τώρα θυσιάζουμε όλους τους υπόλοιπους υποτίθεται για τα παιδιά.
Το δούλεμα συνεχίζεται διασπείροντας πανικό, υστερία και μίσος μεταξύ των γενεών.


Με την εκστρατεία "Weather Kids", ο ΟΗΕ διεξάγει μια περίπλοκη κλιματική επίθεση. Τα παιδιά χρησιμοποιούνται για να απαγγείλουν την πρόγνωση του καιρού του 2050 - από πυρκαγιές έως καταστροφές από πλημμύρες. 

Στη συνέχεια, η εκστρατεία επιτρέπει στους ενήλικες να ορκιστούν στην προστασία του κλίματος εκ μέρους των παιδιών τους σε μια δημόσια πύλη.
«Από εδώ ψηλά μέχρι εδώ κάτω, όλα είναι τρελλά», εξηγεί στα αγγλικά ένα νεαρό κορίτσι που συστήθηκε ως Kaylee στο «Very Special Weather Report». 
Δείχνει ολόκληρο τον πλανήτη, όπου οι περιοχές υψηλής και χαμηλής πίεσης, τα ρεύματα αέρα προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις και οι θερμοκρασίες σημειώνονται με χρώματα που κυμαίνονται από μαύρο έως έντονο κόκκινο έως μωβ. 

Ξαφνικά, ο μετεωρολογικός χάρτης εξαφανίζεται και το μόνο που βλέπουμε είναι φωτιά και ένας μοναχικός πυροσβέστης να προσπαθεί να την καταπολεμήσει. 

Εν τω μεταξύ, η μικρή νεράϊδα του καιρού δηλώνει: «Αν δεν ακούσουμε τους επιστήμονες, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο τρελλά όταν μεγαλώσω».

«Ας δούμε την πρόγνωση του καιρού για το 2050», συνεχίζει, η οποία τα έχει όλα: το 94% των παιδιών του κόσμου θα επηρεαστούν τόσο άσχημα από τα κύματα καύσωνα που δεν θα μπορούν να παίξουν έξω, δεν θα μείνει ψωμί επειδή τα χωράφια θα έχουν στερέψει, οι φυσικές καταστροφές θα κοστίσουν στους φορολογούμενους σχεδόν 6 τρισεκατομμύρια δολλάρια. 

«Φυσικά» η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από τα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα, «τα οποία θα μπορούσαμε απλά – να μην εκπέμπουμε;!» Δείχνει πολύ σίγουρη για την ηλικία της, με το σακκάκι και το πουκάμισό της στο επαγγελματικό στούντιο, αλλά το κείμενο που υποτίθεται ότι διαβάζει είναι γεμάτο με τέτοιες παιδικές εκφράσεις.

«Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν ακόμη πιθανότητες καθαρού ουρανού», εξηγεί η Kaylee. Επειδή η πρόγνωση του καιρού λέει ότι οι σημερινοί ενήλικες «θα μπορούσαν ακόμα να παρέμβουν και να προστατεύσουν τα παιδιά από μια χιονοστιβάδα πραγματικά κακών πραγμάτων». 

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αναφέρουμε εάν οι ενήλικες τελικά σταματήσουν να χάνουν χρόνο και τελικά να λύσουν αυτό το εντελώς επιλύσιμο πρόβλημα», καταλήγει η Kaylee, δείχνοντας έναν κόκκινο χάρτη θερμοκρασίας πίσω της. 

Τότε ξαφνικά σοβαρεύει και η κάμερα έρχεται πολύ κοντά της για να μας κοιτάξει βαθιά μέσα στα μάτια: «Γιατί δεν είναι απλά ένα δελτίο καιρού για εμάς. Είναι το μέλλον μας».

.“


Οι μετεωρολογικές προβλέψεις θα μεταδοθούν τηλεοπτικά σε 80 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των CNN και του The Weather Channel. 

Εκατοντάδες άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αναμένεται να συμμετάσχουν στην εκστρατεία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Υπάρχει επίσης μια γερμανική έκδοση, με τη 10χρονη Maja. Αυτή είναι απλώς μια μεταγλώττιση που δημιουργείται από AI ενός από τα αγγλικά βίντεο. 

Το επίκεντρο της εκστρατείας είναι η έκκληση για ενεργή και εντατικοποίηση της προστασίας του κλίματος, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή που διαφορετικά θα έκλεβε το μέλλον των παιδιών μας - εξ ου και τα παιδιά ως παρουσιαστές ειδήσεων.

Σε ένα από τα βίντεο, σύμφωνα με το t-online, λέει: «Όλα είναι τρελλά. Τα σχολεία είναι κλειστά επειδή κάνει πολύ ζέστη. Πυρκαγιές καίνε ολόκληρες πόλεις. Και οι πλημμύρες κάνουν τα πάντα υγρά και αηδιαστικά». 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η εκστρατεία περιλαμβάνει όχι μόνο τα βίντεο, αλλά και έναν περίτεχνα σχεδιασμένο ιστότοπο στον οποίο παραπέμπονται οι ενδιαφερόμενοι ενήλικες στο τέλος του βίντεο.

Σύμφωνα με τη δυστοπική πρόβλεψη της Kaylee, δεν θα μείνετε μόνοι με την αναδυόμενη όρεξη για δράση. Ο ιστότοπος αναφέρεται σε έναν όρκο (!!!!!) που κάποιος πρέπει να πάρει. Εισάγετε το δικό σας όνομα στον ιστότοπο και το όνομα του παιδιού ή των παιδιών (!!!!!) των οποίων το μέλλον θέλετε να εξασφαλίσετε. 

Τα ονόματα πρόκειται να καταχωρηθούν σε μια δημόσια πύλη για την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε με αυτήν τη δημοσίευση - αλλά πρέπει να ορκιστείτε εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία. 

Αφού εισαγάγετε το όνομα του παιδιού σας, επιλέγετε την ήπειρο στην οποία βρίσκεστε.

Για ερευνητικούς σκοπούς, έχουμε εισαγάγει το "Apollo" ως όνομα παιδιού. Από τώρα και στο εξής, ο ιστότοπος είναι εξατομικευμένος. Ο κόσμος δεν καίγεται πια. Επιλέξαμε την Ευρώπη ως ήπειρο και τώρα βλέπουμε ένα πράσινο δάσος και βουνά. 

Ο ΟΗΕ μας δείχνει τώρα πώς οραματίζεται την καθημερινή ρουτίνα του παιδιού μας σε τριάντα χρόνια, εάν η προστασία του κλίματος επιδιωχθεί από τώρα, όπως συμβουλεύουν οι επιστήμονες. 

«Ο Απόλλωνας ακολουθεί τη γραφική διαδρομή για να εργαστεί μέσα από ένα φυσικό καταφύγιο που δημιουργήθηκε πρόσφατα στη θέση ενός παλιού ανθρακωρυχείου», αναφέρει. Αργότερα μεταπήδησε σε ένα θαλάσσιο ταξί χωρίς ρύπους - η ιδιωτική κινητικότητα αποτελεί πλέον παρελθόν για όλες τις ηπείρους

Σχεδόν όλη η Ευρώπη εφοδιάζεται σήμερα με αιολική ενέργεια. Ο Απόλλωνας είναι ένας σχεδιαστής λογισμικού που εργάζεται σε ένα AI που θα ανιχνεύει και θα αποτρέπει τις διακοπές ρεύματος εγκαίρως.

Πόσο ειλικρινής εκ μέρους του ΟΗΕ να παραδεχτεί ότι οι διακοπές ρεύματος θα διαδραματίσουν τόσο μεγάλο ρόλο σε μια ήπειρο που υποτίθεται ότι ζει σχεδόν εξ ολοκλήρου από την αιολική ενέργεια. 

«Κατά τη διάρκεια ενός γεύματος αργά με συναδέλφους, ο Απόλλωνας θυμάται πόσο κακή γεύση είχαν τα ευρωπαϊκά φρούτα και λαχανικά προτού η ΕΕ απαγορεύσει τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και επιστρέψει θρεπτικά συστατικά στα τοπικά εδάφη», συνεχίζει. 

«Ο Απόλλων συναντά φίλους στο πλήρως ηλεκτρικό Grand Prix. Κοιτάζοντας πίσω, είναι τρελλό να φανταστεί κανείς πόσο αργά ήταν αυτά τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε σύγκριση με τα κομψά νέα ηλεκτρικά οχήματα». Αυτό είναι το τέλος της ημέρας του Απόλλωνα, μια πολυτελής ημέρα φαντασίας με διακοπές ρεύματος και λαχανικά χωρίς λίπασμα.

Πώς θα εξασφαλίσουμε αυτό το μέλλον για τον Απόλλωνα; Ο ΟΗΕ έχει απαντήσεις και σε αυτό το ερώτημα. 

Ο πρώτος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας ως ειδικός συσκότισης για το παιδί σας είναι να μεταφέρετε μετοχές και να βασιστείτε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Επιπλέον, θα πρέπει κανείς να εξετάσει τι κάνει η δική του κυβέρνηση για να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του Παρισιού. Κατευθύνεστε μέσω ενός συνδέσμου σε έναν ιστότοπο του ΟΗΕ που ασχολείται με τη συμμόρφωση με τους κλιματικούς στόχους - επίσης περίτεχνα σχεδιασμένο. 

Στο κάτω μέρος της σελίδας, παρατίθενται οι δωρητές. Μεταξύ των 14 χορηγών: το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η ΕΕ. Αυτό καθιστά τη Γερμανία τη μόνη χώρα που αναφέρεται περισσότερες από μία φορές.

Διαφορετικά, ο ΟΗΕ προτείνει το συνηθισμένο του πρόγραμμα: όχι άλλη ιδιωτική κινητικότητα, λιγώτερα ταξείδια, λιγότερο κρέας και ούτω καθεξής. 

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: διαμαρτυρίες για το κλίμα και πειθώ μεταξύ οικογένειας, συναδέλφων και φίλων. Μόνο το καλύτερο για τα παιδιά μας. Δεν θέλουμε να φταίμε εμείς αν ο καημένος ο "Απόλλωνας" λιμοκτονήσει, καεί και πνιγεί, έτσι δεν είναι;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!