Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Η Ε.Ε. προειδοποιεί γιά ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ καί εργάζεται ενεργά γιά τήν ....ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων!!!!!

 


24 Μαρτίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 5,4 λεπτά


Οι μαζικές διαμαρτυρίες των αγροτών στην Ε.Ε. είναι συνέπεια της κατασταλτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είτε οδηγεί άμεσα σε αναγκαστική απαλλοτρίωση όπως στην Ολλανδία, είτε στη μείωση της ιδιοκτησίας γης μέσω του προγράμματος «αποκατάστασης» της Ε.Ε., είτε στις συνεχώς αυξανόμενες παράλογες αλλά εξαιρετικά δύσκολες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις και απαιτήσεις. 
Προφανώς, αυτό έχει ως στόχο να αναγκάσει τους αγρότες να παραιτηθούν, καθώς καθίσταται αδύνατη η οικονομικά βιώσιμη διαχείριση.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της ΕΕ συναντήθηκαν πρόσφατα με εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας τροφίμων για να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας πιθανής επισιτιστικής κρίσης. Το ερώτημα δεν φαίνεται πλέον να είναι εάν θα συμβεί ένα τέτοιο σενάριο, αλλά μάλλον πόσο σύντομα μπορούν να το αναμένουν οι πολίτες της ΕΕ.


Η πιθανότητα μιας μεγάλης επισιτιστικής κρίσης στην Ευρώπη έχει γίνει τόσο πιθανή που 60 αξιωματούχοι της ΕΕ και της κυβέρνησης συναντήθηκαν για να πραγματοποιήσουν μια π ρ ο σ ο μ ο ί ω σ η του πιθανού σεναρίου και να επεξεργαστούν μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης. 

Βίντεο που δείχνουν πλημμύρες, ξηρασίες και πολιτικές αναταραχές κατέστησαν σαφές στους ειδικούς τι διακυβεύεται και τους προειδοποίησαν ότι «κάποιο επίπεδο χάους είναι αναμενόμενο».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν ενδείξεις μιας επικείμενης επισιτιστικής κρίσης. Μια σειρά γεωπολιτικών και καιρικών φαινομένων συσσωρεύονται, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για μια μεγάλη επισιτιστική κρίση. Για παράδειγμα, η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσσίας στην Ουκρανία, ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας και η πανδημία του κορωνοϊού έχουν διαταράξει βασικές θαλάσσιες οδούς, αυξάνοντας τις τιμές των τροφίμων και διαταράσσοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού. 

Εν τω μεταξύ, οι ακραίες και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη γεωργία και τις αποδόσεις των καλλιεργειών, από τις ξηρασίες στη Μεσόγειο έως τα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν την παραγωγή σόγιας στη Λατινική Αμερική.

Στο πλαίσιο των προσομοιώσεών τους, οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων οραματίστηκαν ένα σενάριο στο οποίο θα υπάρξουν πολυάριθμες αποτυχίες καλλιεργειών το 2025, επηρεάζοντας τις τιμές των ζωοτροφών και περιορίζοντας την παραγωγή ζώων και ψαριών, ενώ τα πλοία που μεταφέρουν καλλιέργειες θα αποφύγουν την Ευρώπη υπέρ υψηλότερων προμηθειών σε άλλα μέρη του κόσμου. Ταυτόχρονα, οι περιορισμοί στις εξαγωγές φοινικέλαιου στην Ασία θα μπορούσαν να μειώσουν την προσφορά ορισμένων βασικών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του ψωμιού.

Η προσομοίωση επεσήμανε επίσης ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικές αναταραχές, ειδικά εάν οι πεινασμένοι και ενοχλημένοι Ευρωπαίοι αντισταθούν στην εταιρική απληστία. Φαντάζονταν ότι αργότερα το 2025, οι κλέφτες θα άρχιζαν να λεηλατούν σούπερ μάρκετ, ότι η αστυνομία θα αγωνιζόταν να κρατήσει τους ταραχοποιούς υπό έλεγχο, ότι οι κτηνοτρόφοι θα χρεοκοπούσαν και ότι οι Γερμανοί αγοραστές δεν θα μπορούσαν να βρουν κρέας ή ψάρι στα παντοπωλεία.

Πώς φαντάζονται μια διέξοδο από ένα τέτοιο σενάριο; Με βάση τα παιχνίδια ρόλων, επεξεργάστηκαν μέτρα για τη δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων, τη διαχείριση κρίσεων και τον εφοδιασμό τροφίμων σε εργαστήρια

Οι δραστηριότητές τους ήγειραν επίσης ορισμένα σημαντικά ερωτήματα, όπως ο τρόπος μείωσης της υπερβολικής εξάρτησης της Ευρώπης από τις εισαγωγές φυτών, όπως η σόγια, για τη διατροφή των βιομηχανιών γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος.

Η επισιτιστική ασφάλεια στην Ευρώπη ακολουθεί επικίνδυνη πτωτική τάση

Ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Λύσεων Συστημάτων, Piotr Magnuszewski, επεσήμανε ότι οι κυβερνητικές ασκήσεις όπως αυτή είναι πολύ ασυνήθιστες, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα όπως τα τρόφιμα.

Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τροφίμων στον κόσμο - από ελαιόλαδο και χοιρινό κρέας έως γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά - ενώ διαθέτει επίσης ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Επισιτιστικής Ασφάλειας, οι ευρωπαϊκές χώρες είναι εδώ και καιρό μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο όσον αφορά τα τρόφιμα και το μερίδιο των δαπανών των νοικοκυριών που δαπανώνται για τρόφιμα είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες χώρες. Για παράδειγμα, το 2021, μόνο το 14% των δαπανών των νοικοκυριών δαπανήθηκε για τρόφιμα, σε σύγκριση με το 40% στην Αίγυπτο και το 60% στη Νιγηρία.

Ένας από τους διοργανωτές του εργαστηρίου, ο συνταξιούχος διπλωμάτης των ΗΠΑ Chris Hegadorn, προειδοποίησε ότι λίγες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική επισιτιστική κρίση. Είπε: «Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα σε όλα τα επίπεδα. Οι κρίσεις θα έρθουν μόνο πιο γρήγορα και πιο δύσκολα».

Υπαρξιακές απειλές από την «ενεργειακή μετάβαση»

Η τρομοκρατική επίθεση στον Nord Stream και οι ενεργειακές πολιτικές της ΕΕ και της Γερμανίας αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη απειλή. Στη βιομηχανοποιημένη γεωργία, ακόμη και μια σχετικά σύντομη διακοπή ρεύματος μπορεί να οδηγήσει σε εκατομμύρια ζώα να πεθάνουν στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες. Αυτή η προειδοποίηση προέρχεται από τον πρώην αξιωματικό καρριέρας και διεθνή εμπειρογνώμονα σε θέματα συσκότισης και ετοιμότητας για κρίσεις, Herbert Saurugg. Αυτό το σενάριο απειλής αγνοείται εντελώς από τους πολιτικούς.

Ο Saurugg προειδοποιεί εδώ και χρόνια για την ευθραυστότητα του ευρωπαϊκού διασυνδεδεμένου συστήματος. Το 2021, μας υπενθύμισαν ήδη τρεις φορές ότι δεν υπάρχει 100% ασφάλεια. Οι ευρωπαϊκοί διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς είχαν ήδη εκδώσει επείγουσες προειδοποιήσεις για αυτό το 2015 με την ευκαιρία του μπλακ άουτ στην Τουρκία.
Αυτές οι προειδοποιήσεις γίνονται ελάχιστα αντιληπτές έξω από τους κύκλους των εμπειρογνωμόνων και, ως εκ τούτου, δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. 

Μια μεγάλης κλίμακας διακοπή ρεύματος θα προκαλούσε εκτεταμένη κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η παροχή βασικών αγαθών και υπηρεσιών στον πληθυσμό δεν μπορούσε πλέον να εξασφαλιστεί. Αυτό θα προκαλούσε πιθανώς τη μεγαλύτερη καταστροφή στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ούτε οι πληγέντες, οι εμπλεκόμενοι οργανισμοί και εταιρείες, ούτε οι αντίστοιχες κυβερνήσεις είναι προετοιμασμένες για ένα τέτοιο γεγονός.

Η ενεργειακή πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινώσει δραστικά αυτούς τους κινδύνους. Είτε γίνονται συνειδητά αποδεκτοί είτε αγνοούνται από βαριά αμέλεια. Το πρόβλημα της γεωργίας θα λυνόταν έτσι και κατά συνέπεια ο ανταγωνισμός για τους παραγωγούς πλαστών τροφίμων από την κάστα των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ πιθανότατα θα εξαλειφόταν οριστικά.

Είναι απίθανο οι αγρότες να μπορέσουν να ανακάμψουν από ένα τέτοιο πλήγμα.



ΠΗΓΗ: EU warnt vor Nahrungsmittelkrise und arbeitet aktiv an der Vernichtung bäuerlicher Betriebe (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμανδρίτης π. Ελπίδιος, ιεραπόστολος στην Αφρική:

    Χριστιανική αντίσταση στις πονηριές του Αντίχριστου.

    https://youtube.com/watch?v=1Zh5ICEgLgw&si=lg5NIvVBuhYHgVkE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!