Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Πολιτικό κυνήγι μαγισσών: Βέλγος ηγέτης κόμματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για μιμίδια που δημιουργήθηκαν και κοινοποιήθηκαν από άλλους σε ιδιωτική ομαδική συνομιλία



«Καταδικάζομαι αποκλειστικά επειδή άλλοι άνθρωποι δημοσίευσαν μιμίδια που ο δικαστής χαρακτήρισε "ρητορική μίσους" και στη συνέχεια υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχα κάνει περισσότερα για να αποτρέψω άλλους από το να στέλνουν μιμίδια ».

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει σοκ στο πολιτικό τοπίο του Βελγίου, ο πρώην Φλαμανδός βουλευτής Dries Van Langenhove καταδικάστηκε σε αμφιλεγόμενη ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 17.470 δολλαρίων από το Ποινικό Δικαστήριο της Γάνδης. 

Η καταδίκη, που θεωρείται ευρέως ως ένας πολιτικά υποκινούμενος ελιγμός, έχει αναζωπυρώσει τις κατηγορίες για ένα συστηματικό κυνήγι μαγισσών που ενορχηστρώνεται από το αριστερό κατεστημένο εναντίον συντηρητικών φωνών. Ο δικηγόρος του Van Langenhove δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία αναστέλλει προσωρινά τη φυλάκισή του. Επιπλέον, του απαγορεύεται να κατέχει πολιτικό αξίωμα για δέκα χρόνια.

Ο Van Langenhove, ιδρυτής και ηγέτης της φλαμανδικής εθνικιστικής οργάνωσης νεολαίας Schild & Vrienden, αποτελεί εδώ και καιρό αγκάθι στην πλευρά της κυβερνώσας ελίτ. 

Η υπεράσπιση της φλαμανδικής ανεξαρτησίας και η ειλικρινής κριτική του για αυτό που θεωρεί ως διάβρωση των παραδοσιακών αξιών τον έχουν καταστήσει πρωταρχικό στόχο για όσους επιδιώκουν να καταστείλουν τις διαφωνούσες απόψεις.

Η υπόθεση εναντίον του Van Langenhove περιστρέφεται γύρω από την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε μια ιδιωτική ομαδική συνομιλία που κατηγορείται για διάδοση «ρητορικής μίσους» και υποτιθέμενες συμπάθειες προς τους Ναζί. 

Παρά τους ισχυρισμούς της νομικής του ομάδας ότι πολλά μηνύματα προορίζονταν ως ακίνδυνα πειράγματα, το δικαστήριο τα χαρακτήρισε αμφιλεγόμενα ως εκφράσεις «ναζιστικής ιδεολογίας» και «λευκής υπεροχής». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Van Langenhove δεν έχει μιλήσει ποτέ για τους Εβραίους ή το Ολοκαύτωμα. Υποστηρίζει ότι η καταδίκη του πηγάζει από αναρτήσεις άλλων, τις οποίες ο δικαστής χαρακτήρισε «ρητορική μίσους», υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα για να αποτρέψει την κοινοποίηση τέτοιου περιεχομένου.

Οι επικριτές έχουν επικρίνει την απόφαση ως κατάφωρη επίθεση στην ελευθερία του λόγου και κατάφωρη κατάχρηση της δικαστικής εξουσίας από την αριστερή κυβέρνηση. 

Η απόφαση να εξισωθούν οι ιδιωτικές συνομιλίες με τη δημόσια υποκίνηση έχει προκαλέσει οργή και φόβο στους συντηρητικούς κύκλους του Βελγίου, με πολλούς να το βλέπουν ως μια ελάχιστα συγκαλυμμένη προσπάθεια να καταπνίξουν τη διαφωνία και να φιμώσουν την πολιτική αντιπολίτευση.

Ο Tom Van Grieken, πρόεδρος του πρώην πολιτικού κόμματος του Van Langenhove, Vlaams Belang, δεν μάσησε τα λόγια του καταδικάζοντας την ετυμηγορία, καταγγέλλοντάς την ως πολιτικά υποκινούμενη επίθεση στο συντηρητικό κίνημα. Τα συναισθήματα του Van Grieken απηχούν εκείνα πολλών που βλέπουν την απόφαση ως εμβληματική ενός ευρύτερου μοτίβου δίωξης εναντίον δεξιών ατόμων από τις εδραιωμένες δυνάμεις.

Η Eva Vlaardingerbroek, πρώην υποψήφια του ολλανδικού συντηρητικού κόμματος Forum for Democracy, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τα νέα στα αγγλικά στο 'X' (πρώην Twitter). 

«Ο πρώην Φλαμανδός βουλευτής Dries Van Langenhove μόλις καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους επειδή δήθεν «ρατσιστικά μιμίδια» μοιράστηκαν σε μια ιδιωτική ομαδική συνομιλία στην οποία συμμετείχε. 

Αυτή είναι η απόλυτη κατάσταση της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη.

Φυλακίζουν πατριώτες αντιφρονούντες. 

Την επόμενη φορά θα το κάνουν αυτό σε μένα, σε εσάς ή σε οποιονδήποτε πάει ενάντια στο παγκοσμιοποιημένο καθεστώς. 

Δεν έχω λόγια.

Πρόκειται για πλήρη τυραννία και πρέπει να την πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το tweet της έγινε αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη του 'X', Elon Musk. Αρχικά αντέδρασε πολύ σύντομα με τη λέξη "Ουάου" στις ειδήσεις.

.


Ο ίδιος ο Van Langenhove αποφάσισε να δώσει στον Musk περισσότερες εξηγήσεις και μοιράστηκε ένα παράδειγμα των μιμιδίων που περιλαμβάνονται στο αρχείο. 

«Τα "σοκαριστικά μιμίδια" που μοιράστηκαν άλλοι σε μια ιδιωτική ομαδική συνομιλία με φυλάκισαν», έγραψε. "Κάποιος άλλος έστειλε αυτό το meme σε μια ομαδική συνομιλία και πήρατε χρόνο φυλάκισης;" ρώτησε ο Musk. «Ναι», απάντησε ο Van Langenhove. «Αν και ο δικαστής (και τα μέσα ενημέρωσης) παραδέχτηκαν ότι ποτέ δεν έστειλα κανένα από αυτά τα μιμίδια, δήλωσε ότι θα έπρεπε να είχα κάνει περισσότερα για να σταματήσω άλλους από το να τα στέλνουν και χαρακτήρισε τα μιμίδια ως "ρητορική μίσους", η οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα στο Βέλγιο».

Στη συνέχεια, ο Van Langenhove δίνει στον Musk ακόμη περισσότερο πλαίσιο και κάνει μια προσπάθεια να ανακτήσει τον λογαριασμό 'X' του οργανισμού του με μία κίνηση. 

«Ίδρυσα το Schild & Friends, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό πολιτικό κίνημα νεολαίας στο Βέλγιο, το 2017. Λίγο καιρό αργότερα, απαγορεύτηκε από το Twitter χωρίς λόγο. Είχαμε (υποτίθεται) μια ομάδα FB με 900 ακτιβιστές και μια συνομιλία Discord με πολλές εκατοντάδες χρήστες. 

Σε μία από τις ομάδες, κάποιος είπε "δημοσιεύστε το πιο τολμηρό meme σας". Τα μιμίδια που αναφέρονται παραπάνω δημοσιεύτηκαν σε αυτό το νήμα - ένα νήμα στο οποίο δεν συμμετείχα. Τώρα, 7 χρόνια αργότερα, είμαι ο σημαντικότερος εθνικιστής ακτιβιστής στο Βέλγιο και την Ολλανδία και συνδέομαι με το κόμμα που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές στο Βέλγιο. Το καθεστώς θέλει να μας φιμώσει, έτσι χρησιμοποιούν μιμίδια που δημοσιεύτηκαν από άλλους πριν από 7 χρόνια για να με βάλουν στη φυλακή».


Αρκετοί άλλοι Αμερικανοί υψηλού προφίλ επέστησαν την προσοχή στο συγκλονιστικό πολιτικό κυνήγι μαγισσών που λαμβάνει χώρα στην υπόθεση του Van Landenhove, όπως ο δημοσιογράφος Steven Crowder και ο podcaster Joe Rogan.

Ακολουθώντας εκεί άτομα υψηλού προφίλ όπως ο Musk, ο Rogan, ο Cowder και η Vlaardingerbroek που μίλησαν για την υπεράσπιση του Dries Van Langenhove, οι ίδιοι έγιναν στόχοι της αντίδρασης των αριστερών μέσων ενημέρωσης στο Βέλγιο. 

Αυτή η κλιμάκωση υπογραμμίζει μια ανησυχητική τάση οπλοποίησης των μέσων ενημέρωσης για την καταστολή των διαφωνούντων φωνών και τη διατήρηση του ελέγχου της αφήγησης.



Ο απόηχος της καταδίκης του Van Langenhove αναμένεται να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, φτάνοντας πέρα από τα σύνορα του Βελγίου. Χρησιμεύει ως μια έντονη υπενθύμιση της επισφαλούς κατάστασης της ελεύθερης έκφρασης στην Ευρώπη και των προσπαθειών στις οποίες θα φτάσουν οι αριστεροί στην εξουσία για να φιμώσουν τις διαφωνούσες φωνές.

Καθώς ο Van Langenhove προετοιμάζεται για την έκκλησή του, το κάνει όχι μόνο ως σύμβολο αντίστασης ενάντια στην κρατική καταστολή, αλλά και ως σημείο συσπείρωσης για όσους αρνούνται να πτοηθούν από την τυραννία της πολιτικής ορθότητας. Παρά τις αντιξοότητες, οι υποστηρικτές του παραμένουν σταθεροί στη δέσμευσή τους να υπερασπιστούν τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας».



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!