Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ - Επιστήμονες εργάζονται για τη δημιουργία ανθρώπινων εμβρύων με DNA από δύο άνδρες




Οι επιστήμονες «πλησιάζουν» στη δημιουργία ανθρώπινων εμβρύων χρησιμοποιώντας το DNA δύο ανδρών χωρίς γυναίκα.

Η έρευνα διεξάγεται από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστήμης του Όρεγκον (OHSU).

Η διαδικασία αυτού που αποκαλούν «in vitro γαμετογένεση (IVG)» περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ψεύτικου ωαρίου χρησιμοποιώντας κύτταρα του δέρματος και τη γονιμοποίησή του με σπέρμα.

"Οι ερευνητές στο OHSU τεκμηρίωσαν την τεχνική, γνωστή ως in vitro γαμετογένεση ή IVG, σε ένα μοντέλο ποντικού μέσω προκαταρκτικών βημάτων που βασίζονται στη μεταφορά του πυρήνα ενός κυττάρου του δέρματος σε ένα δωρεά ωαρίων στο οποίο ο πυρήνας έχει αφαιρεθεί", αναφέρει το OHSU News. 

«Χρησιμοποιώντας ποντίκια, οι ερευνητές έπεισαν τον πυρήνα του κυττάρου του δέρματος να μειώσει τα χρωμοσώματά του κατά το ήμισυ, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να γονιμοποιηθεί από ένα σπερματοζωάριο για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο έμβρυο».

Οι ερευνητές ισχυρίζονται: «Η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες προχωρημένης μητρικής ηλικίας ή από εκείνες που δεν είναι σε θέση να παράγουν βιώσιμα ωάρια λόγω προηγούμενης θεραπείας για καρκίνο ή άλλες αιτίες. Αυξάνει επίσης την πιθανότητα οι άνδρες σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις να έχουν παιδιά που σχετίζονται γενετικά και με τους δύο γονείς.

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι παρόμοια με αυτή που έγινε το 1996 για την κλωνοποίηση του προβάτου Ντόλλυ.

«Αυτό μας δίνει πολλές πληροφορίες», δήλωσε η Paula Amato, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του OHSU. «Αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να κατανοήσουμε πώς αυτά τα χρωμοσώματα ζευγαρώνουν και πώς διαιρούνται πιστά για να αναπαράγουν πραγματικά αυτό που συμβαίνει στη φύση».


ΠΗΓΗ: Scientists Working to Create Human Embryos with DNA from Two Men | The Gateway Pundit | by Cassandra MacDonald


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κορυφαίος γιατρός εξέδωσε κόκκινο συναγερμό: «Οι έγκυες Αμερικανίδες μητέρες πεθαίνουν τώρα με ανησυχητικούς ρυθμούς»

1 σχόλιο:

  1. Είναι απίστευτο θέλουν να μας πείσουν ότι δύο άντρες σε ένα δωμάτιο κάνουν παιδί, να πάνε δηλαδή κόντρα στην φύση και τους φυσικούς νόμους.
    Ρε παιδιά, τελικά τι κάνανε δύο άντρες μέσα στο δωμάτιο και βγήκε παιδί αλχημεία, πυρηνική φυσική, τι κάνανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!