Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Τα αθώα θύματα ενός κτηνώδους καθεστώτος - Ξεχασμένα & χωρίς αγάπη - Τα παιδιά της ντροπής της Κίνας | Ντοκυμανταίρ ENDEVR (ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!)

ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΕΓΕΡΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ


Τα παιδιά της ντροπής είναι απόγονοι ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στην Κίνα. Αυτό το ντοκυμανταίρ δείχνει τις ζωές αυτών των αθώων παιδιών που η κοινωνία περιφρονεί και την ευεργέτιδα αυτών των ταλαίπωρων παιδιών κατά τη διάρκεια δύο ετών.Ελπίζουμε να δώσουμε συνέχεια σε μερικά από αυτά τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει τώρα. Θα σας κρατάμε ενήμερους.

Η Miao  Miao, ο αδελφός της Xiaolong και ο Xin Liao είναι μερικά από τα πιο τυχερά παιδιά που ζουν στα "Sun Villages" που δημιούργησε η κυρία Zhang Shuqin. Αλλά στην πραγματικότητα, έχουν ένα βαρύ παρελθόν και παρόν να αντιμετωπίσουν. Όπως και οι άλλοι νέοι κάτοικοι εκεί, είναι απόγονοι ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε θάνατο. Αυτό το ντοκυμανταίρ παρουσιάζει τη ζωή και την καθημερινή ρουτίνα αυτών των παιδιών και των ευεργετών τους για δύο χρόνια. 

Πολλοί από τους ανθρώπους που καταδικάζονται σε θάνατο αφήνουν πίσω τους νεαρά ορφανά που δεν φροντίζονται καθόλου από τις κοινωνικές υπηρεσίες, ακόμη και όταν οι οικογένειες ή οι συγγενείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. 

Επίσης, αυτά τα ευάλωτα παιδιά γενικά περιφρονούνται και απορρίπτονται από την υπόλοιπη κοινότητα – και δεν είναι επιλέξιμα για υιοθεσία. Γιατί όπως λέει μια διάσημη κινεζική παροιμία: «οι τίγρεις δεν φέρουν κουτάβια». 

Όπως και η Florence Nightingale (*), μια γυναίκα, η κυρία Zhang Shuqin, (πρώην δεσμοφύλακας σε κινεζική φυλακή) αποφάσισε να μετατρέψει το πεπρωμένο των παιδιών σε αγώνα της ζωής της. Έχει δημιουργήσει δέκα ορφανοτροφεία για να τα μεγαλώσει. Σε αυτά τα ορφανοτροφεία, που ονομάζονται «Sun Villages», όλοι εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν στα «παιδιά της ντροπής» ένα πιο θετικό μέλλον.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!