Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Τό Μουσείο 'Fitzwilliam' που ανήκει στό Πανεπιστήμιο 'Cambridge', θεωρεί ....«εθνικιστικούς» τούς πίνακες με φυσικά τοπία! ( Όταν η ΠΟΛΥ @α@ακία χτυπάει ΤΑΒΑΝΙ ! )

 ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ (ΚΑΤΩΤΕΡΩ) ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΩΣ ....ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ;

ΠΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ ΘΕΛΟΥΝ;



Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

   To Μουσείο Fitzwilliam, το οποίο ανήκει στο ξακουστό Πανεπιστήμιο του Cambridge, θεωρεί ότι οι εκτιθέμενοι στους χώρους του ζωγραφικοί πίνακες με φυσικά τοπία από την ύπαιθρο προκαλούν ....«σκοτεινά εθνικιστικά αισθήματα»!


Με ειδική σήμανση η διοίκηση του Μουσείου προειδοποιεί (!) τους επισκέπτες, ότι οι πίνακες που εικονίζουν τα χαρακτηριστικά βρετανικά τοπία με τους λόφους, ή τα καταπράσινα γαλλικά λιβάδια, μπορούν να πυροδοτήσουν το αποτρόπαιο αίσθημα «υπερηφάνειας για την πατρίδα»!

Σε άλλα καλλιτεχνήματα υπάρχει η υποσημείωση από το Μουσείο, ότι οι τοπιογράφοι είναι στενά συνδεδεμένοι με την εθνική τους ταυτότητα και ότι η ύπαιθρος οράται από τους καλλιτέχνες ως ένας άμεσος σύνδεσμος με το παρελθόν και ως αληθινή αντανάκλαση της ουσίας του έθνους. 

Και συνεχίζει η σχετική σήμανση ότι «η πιο σκοτεινή πλευρά της πρόκλησης αυτού του ....εθνικιστικού συναισθήματος (!!!!!) είναι ο υπαινιγμός, ότι μόνο όσοι έχουν ιστορικό δεσμό με τη γη έχουν δικαίωμα να ανήκουν (σε αυτή)».

To άκρον άωτον του ανωτέρου woke παραλογισμού αποτελεί ο ισχυρισμός οργάνωσης δικαιωματιστών, που ισχυρίζονται σε σχετική έκθεση της προς τους βουλευτές, ότι η βρετανική ύπαιθρος αποτελεί έναν «ρατσιστικό αποικιακό χώρο για λευκούς»!!!!!


Τελικά, δεν υπάρχουν όρια στην ανοησία επενδυμένη μάλιστα με την ακαδημαϊκή αίγλη του Πανεπιστημίου του Cambridge…

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/03/14/fitzwilliam-museum-cambridge-university-not-woke-displays/

Καλλιντέρης Νικόδημος

https://aktines.blogspot.com/2024/03/fitzwilliam-cambridge.html

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!