Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η KATE;;;;;;;;;; - Γιατί δέν μπορεί τό ΠΑΛΑΤΙ του Κένσινγκτον νά παράγει μία ΠΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία της Catherine;



Έχω εξετάσει την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, και ανιχνεύσιμα "ops" μέσα στις ροές, σχετικά με αυτό που το Salon έχει τώρα ονομάσει "The Kate Middleton Mystery", σε ίσως το πιο ολοκληρωμένο άρθρο χρονοδιαγράμματος μέχρι στιγμής, διαθέσιμο εδώ.

Ελπίζω να είναι αυτονόητο ότι αυτή δεν είναι μια ιστορία "Royal Watcher", αλλά κάτι μοναδικά παράξενο στη ζωή μας.




Πριν από λίγες εβδομάδες, το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε δήλωση ότι η Kate Middleton αναφέρθηκε ότι ήταν στο νοσοκομείο με «προγραμματισμένη» χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα που θα την κρατούσε εκεί για δύο ανεξήγητες εβδομάδες. 

Από τότε, (δείτε το άρθρο του Salon) υπήρξε μια ιλιγγιώδης επίδειξη φωτογραφιών που εκδόθηκαν ή / και εγκρίθηκαν από το παλάτι που κυμαίνονται από πιθανώς να πρόκειται για την αδελφή της, στην καλύτερη περίπτωση, σε μια οικογενειακή λήψη που τώρα λέγεται ότι είναι μια σύνθεση πολλών παλιών φωτογραφιών - δηλαδή μια εντελώς ψεύτικη.

Ακόμη και το BBC το παραδέχεται.

Ένα παιδί δεν έχει καρπό, λένε ιδιωτικοί ερευνητές, τα μαλλιά τους σταματούν απότομα ή θολώνουν, τα δάχτυλα σταυρώνονται, (τι σημαίνει αυτό;) και ούτω καθεξής. 

Πολλοί λένε ότι η φωτογραφία χρονολογείται πριν από ένα χρόνο. 

Οι ιδιωτικοί ερευνήτες και οι Tik Tokers κοιτάζουν τα φύλλα των δένδρων και αναρωτιούνται αν θα ήταν αυτή η απόχρωση του πράσινου που θα περίμενε κανείς αυτήν την εποχή του χρόνου. Η διαδικτυακή κερδοσκοπία έχει μετατραπεί σε φρενίτιδα, την οποία το παλάτι θα μπορούσε εύκολα να σταματήσει, αλλά δεν το έκανε.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι το BBC, και οι περισσότερες από τις αμέτρητες εφημερίδες τους, αναφέρουν ανοιχτά ότι μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων των AP και Reuters, έβγαλαν ακόμη και μια ειδοποίηση "Picture Kill" για την παραποιημένη φωτογραφία που λέγεται ότι είναι η Kate μετά την επέμβαση, με τα παιδιά της, να φαίνονται τέλεια. 

Τόσο τέλεια, που οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι ήταν στην πραγματικότητα μια φωτογραφία δανεισμένη από ένα παλιό εξώφυλλο της Vogue.

Ακόμη χειρότερα,  ισχυρίστηκαν ότι ο πρίγκιπας William τράβηξε τη φωτογραφία και ότι η ίδια η Kate επιμελήθηκε το photo-shop. 

Μετά την αποκάλυψη και τον σάλο, κάποιος που φέρεται να είναι η Kate δημοσίευσε μια συγγνώμη, καμμία από τις οποίες δεν φαίνεται δυνάτή ή πιθανή.

Μια σύντομη, λακωνική ανάρτηση που ευχαριστούσε τους ανθρώπους για την υποστήριξή τους, ακόυστηκε κούφια.




Απλώς τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.

Στην παραποιημένη φωτογραφία, η Kate δεν φορούσε τη βέρα της. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; 

Για όλους τους αμέτρητους ανθρώπους που καλύπτουν το λεγόμενο Kate-Gate, από τους πολίτες δημοσιογράφους της «θεωρίας συνωμοσίας» μέχρι το BBC, δεν υπάρχει σχεδόν καμμία θεωρία ότι αυτό είναι ένα «τίποτε», αν και μερικά βρετανικά ταμπλόϊντς έχουν πάρει την επιπόλαιη θέση, ότι η Kate πρέπει να αφεθεί μόνη της να ανακάμψει και όλα αυτά είναι απρεπή και αγενή. 

«Τι απέγιναν οι τρόποι, η χάρη και η ευαισθησία;» ρώτησε μία Βρετανίδα δημοσιογράφος, παντρεμένος με τον Piers Morgan, από όλους τους ανθρώπους.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τα μεγάλα μέσα, όπως το Sky News και το BBC. Δεν καλύπτουν καθόλου το παλάτι. 

Δίνουν ένα σώου κρίσης, μελετώντας ξανά και ξανά όλους τους τρόπους με τους οποίους η φωτογραφία είναι ψεύτικη και λένε πράγματα όπως: «Πώς θα μπορέσουμε ποτέ να εμπιστευτούμε ξανά το Παλάτι;».

Η Kate φαίνεται πραγματικά να έχει εξαφανιστεί, μόνο και μόνο για να επιστραφεί σε ηλεκτρονικά θραύσματα που είναι τόσο απρόθυμα και μισοστημένα, που αναρωτιέστε αν το ίδιο το προσωπικό του παλατιού θα μπορούσε να έχει καταστραφεί από το εμβόλιο.

Φέρνει πίσω συνειρμούς για την Tiffany Dover (για την οποία έγραψα εδώ, όταν έφεραν πίσω μια εντελώς διαφορετική γυναίκα) και φυσικά, τον Damar Hamlin.

Ανατριχιαστικό.

Μοιάζει με το The Truman Show - σαν η πρόσοψη των μέσων ενημέρωσης να έχει τρύπες που μπορείτε να αναγνωρίσετε αμέσως.

Πριν από μερικές εβδομάδες, μια Ισπανίδα δημοσιογράφος ονόματι Concha Calleja δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση, ότι είχε μια πολύ καλή πηγή που της είπε ότι η Kate βρισκόταν σε κώμα και είχε πέσει γύρω στα Χριστούγεννα και νοσηλεύτηκε ήδη από τις 28 Δεκεμβρίου. 

Φωτογραφίες μιας βασιλικής αυτοκινητοπομπής που πήγαινε στο νοσοκομείο φαίνεται να το επιβεβαιώνουν. Τις τελευταίες ημέρες, η Calleja έχει επανέλθει με περισσότερα, ενώ τα μέσα ενημέρωσης από όλες τις πλευρές έχουν σταματήσει να αναφέρουν το ρεπορτάζ της

Η Calleja είναι μια αξιοσέβαστη δημοσιογράφος και συγγραφέας που έχει γράψει μερικά βιβλία για τη βρετανική βασιλική οικογένεια και έχει υπόβαθρο στην εγκληματολογία.




Αυτό είπε αρχικά στην ισπανική τηλεόραση: (Μετάφραση από το Google.)

«Η Concha Calleja έχει αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Concha Calleja: «Η βασιλική οικογένεια πρόκειται να εκδώσει νέα δήλωση»

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton, παραμένει στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση που υποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη και πυροδότησε κάθε είδους φήμες. 

Την ίδια στιγμή που ο βρετανικός τύπος ανέφερε ότι ο Κάρολος Γ' επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προστάτη, η Kate Middleton υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Αν και η εγχείρηση της πριγκίπισσας είχε προγραμματιστεί, μια δήλωση από τη βρετανική βασιλική οικογένεια εξήγησε αργότερα ότι η Kate θα νοσηλευτεί για τουλάχιστον 14 ημέρες: «Είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα εκτελέσει δημόσια καθήκοντα μέχρι μετά το Πάσχα».

Το  ισπανικό τηλεοπτικό περιοδικό «Fiesta» έλαβε την τελευταία ώρα νεώτερα για την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας με τη βοήθεια της Concha Calleja. 

Η δημοσιογράφος διαβεβαιώνει ότι η Kate είχε ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο: «Μίλησα με έναν βοηθό από τήν βασιλική οικογένεια και με διαβεβαιώνουν ότι κάτι πήγε στραβά στην μετεγχειρητική περίοδο. 

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε γι' αυτό αποφάσισαν να αποστείλουν τις δύο αυτές δηλώσεις ( ...) 

Την τελευταία φορά που την είδαμε ήταν στο χριστουγεννιάτικο γεύμα και από τότε άρχισε να αισθάνεται άσχημα, η Kate εισήχθη στις 28 Δεκεμβρίου και ήταν στα χέρια των γιατρών για αρκετές ημέρες».

«Η συνάδελφός μας διαβεβαιώνει ότι, παρά την ασάφεια των δηλώσεων, η κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας ανησυχεί πολύ τα μέλη του βρετανικού βασιλικού οίκου

«Πιστεύω ότι το παλάτι θα εκδώσει νέα δήλωση τις επόμενες ημέρες εξηγώντας καλύτερα τι συμβαίνει, η εγχείρηση ήταν σοβαρή από μόνη της, διήρκεσε αρκετές ώρες και με κάποιο κίνδυνο, ένας κίνδυνος που δεν εμφανίστηκε ωστόσο στο ιατρικό τραπέζι, αλλά εμφανίστηκε στην μετεγχειρητική περίοδο», εξήγησε η Concha.

—Μετάφραση από τα ισπανικά, όπως αναφέρθηκε στο Fiesta, ένα ισπανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα



Υπήρχε επίσης ένα Tweet που έδειχνε έναν τοίχο από ομπρέλλες που κάλυπταν εξ ολοκλήρου την είσοδο του νοσοκομείου, όπου υποθέτει κανείς ότι οι παπαράτσι βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Το Παλάτι αντέκρουσε έντονα τους ισχυρισμούς της Calleja ως «παράλογους», ενώ η Calleja είπε αυτό, σε ένα άρθρο στις 2 Μαρτίου στο TeleCinco.es:

«Επιβεβαιώνω αυτό που είπα, έτσι το είπα, διατηρώ αυτό που είπα παρά τις τύψεις, αυτό συμβαίνει όταν αγγίζεις ένα ευαίσθητο θέμα, ενοχλεί, εμπιστεύομαι πλήρως την πηγή μου και αυτό που συμβαίνει είναι ότι αισθάνονται αναστατωμένοι επειδή ανακαλύψαμε την αλήθεια».

Στα γενέθλια της Middleton, στις 9 Ιανουαρίου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παλατιού του Κένσινγκτον δεν εξέδωσαν ευχές γενεθλίων, αλλά αυτό δεν είναι ανήκουστο και έχει συμβεί στο παρελθόν. 

Ευχήθηκαν όμως χρόνια πολλά στον Δούκα του Εδιμβούργου. (Ποιος είναι;)

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν αντιβασιλικές διαμαρτυρίες έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με κίτρινες πινακίδες που έχουν τα σημάδια των αγορασμένων διαμαρτυριών, στυλ Σόρος. Ο,τιδήποτε εκτός από αυτοσχέδιες πινακίδες είναι μια οργανωμένη και αγορασμένη διαμαρτυρία.

Πρόκειται, άρα γε, για μια αργή, ενορχηστρωμένη κατάρρευση της βρετανικής μοναρχίας, που ξεκίνησε με τον Harry και την Meghan;

Η κατάργηση των μοναρχιών θα ήταν ένας από τους στόχους της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, εκτός αν κάνω λάθος.

Αυτό που είναι τόσο περίεργο είναι ότι το παλάτι έδωσε μια ψεύτικη φωτογραφία στις υπηρεσίες ειδήσεων, μόνο και μόνο για να στραφούν ανοιχτά οι υπηρεσίες καλωδίων εναντίον τους και να δηλώσουν ότι οι φωτογραφίες ήταν πλαστές. 

Αυτό υποδηλώνει τόσο απελπισία όσο και τη χειρότερη στρατηγική δημοσίων σχέσεων του παλατιού από τότε που άφησαν τον πρίγκιπα Άντριου να δώσει συνέντευξη για τον Τζέφρι Επστάιν.

Το παλάτι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, έχοντας όλους εναντίον του, ενώ αιτήματα για απαντήσεις ηχούν από όλες τις γωνίες, ακόμη και από «αξιοσέβαστα» μέσα ενημέρωσης.

Ποιο είναι το σχέδιό τους; Γιατί το κάνουν αυτό;

Ο William, από την πλευρά του, έφυγε απότομα από ένα μνημόσυνο τις τελευταίες ημέρες, για τον νονό του, πριν δώσει έναν προγραμματισμένο επικήδειο. Πιο δυσοίωνες λεπτομέρειες.

Αν η Kate τραυματιστεί από το εμβόλιο ή χειρότερα, δεν μπορούν να το κρύψουν.

Γιατί ένας πρώην φίλος της αδελφής της Kate, Pippa, ένας άνδρας που ονομάζεται Thomas Kingston, βρέθηκε πρόσφατα ΝΕΚΡΟΣ από έναν υποτιθέμενο πυροβολισμό που προήλθε από αυτοτραυματισμό και γιατί η ιστορία ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ τόσο γρήγορα;




Όλα τα πράγματα φαίνεται να καταρρέουν και αυτό είναι το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα και μπορούμε να υπολογίζουμε: 

Ο,τιδήποτε κάποτε θεωρούνταν στερεό θα καταρρεύσει και κανείς δεν θα εμφανιστεί ποτέ με μια εξήγηση. 

Αντ' αυτού, μένουμε να στροβίλιζόμαστε σαν φύλλα στον αέρα  σκεπτόμενοι ό, τι περνάει από τον νου μας, μαντεύοντας, κάνοντας εικασίες μέσα από αυτό το γνωστό ανήσυχο συναίσθημα της εποχής του Covid. Αυτό το κρύο συναίσθημα. 

Μένοντας με την επιθυμία για μια σωστή φιγούρα εξουσίας να αναλάβει την ευθύνη και να μας πει ότι φανταζόμαστε τα πράγματα, μία φιγούρα που θα διορθώσει ξανά τα πράγματα. Ακόμη και η βρετανική βασιλική οικογένεια. 

Νομίζω ότι θα χαιρόμαστε να βλέπαμε ο,τιδήποτε που να μην καταρρέει.

Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά αν η Kate "έφυγε" λόγω βλάβης από τα εμβόλια, για μένα αυτό μου φέρνει στο μυαλό τη ρωσική αυτοκρατορική οικογένεια των Romanov που εκτελέστηκε στο Εκατερίνμπουργκ τον Ιούλιο του 1918.

Είναι αυτή η αίσθηση ότι η επανάσταση μπορεί να φτάσει και να καταστρέψει οποιονδήποτε.

Ο Toby Rodgers έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η Kate «είναι τραυματισμένη από εμβόλιο».




"... αν ΔΕΝ ήταν τραυματισμός από εμβόλιο, θα είχαν ήδη πει τι ήταν».

Η μόνη που φαίνεται να έχει «το δαχτυλίδι της αλήθειας» είναι η Concha Calleja.

Η Kate απλά αισθάνεται πραγματικά άρρωστη και δεν υπάρχει άλλη γνωστή κατάσταση που μπορεί να ονομάσει κάποιος που να ταιρίαζει, παρά ο όλεθρος του εμβολίου mRNA.

Ένα προφανές ερώτημα όμως, φαίνεται να ξετυλίγει αυτή τη θεωρία: Θα επέτρεπαν πραγματικά στη μελλοντική βασίλισσα της Αγγλίας να εγχυθεί με αυτό το μη δοκιμασμένο δηλητήριο καταστροφής DNA;

Κάτω και πέρα από αυτή τη «θεωρία συνωμοσίας», μένει κανείς με ένα θλιβερό συναίσθημα.

Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία με την οποία μερικά μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου ξεγέλασαν το κοινό, καθώς η Kate κάνει μια εμφάνιση. 

Αυτή τη φορά δεν κάνει καμμία προσπάθεια να δείξει το πρόσωπό της, αλλά μάλλον, μέρος του κεφαλιού της, μέσα σε ένα αυτοκίνητο, κοιτάζοντας μακριά.

Αν αυτή είναι η Catherine στη φωτογραφία, (και της μοιάζει) γιατί φαίνεται τόσο λυπημένη; Γιατί ο William φαίνεται τόσο αδιάφορος;

Η φωτογραφία πριν από λίγες ημέρες που είπαν ότι η Kate οδηγούσε το αυτοκίνητο, (το οποίο οι ερευνητές λένε ότι είναι η αδελφή της Pippa) είναι επίσης φορτισμένη από θλίψη.




Ίσως αναρωτιέστε γιατί το έγραψα αυτό. Ναι.

Δεν μου αρέσουν οι εικασίες, γενικά, ή τα "trending" θέματα, πόσο μάλλον τα κουτσομπολιά.

Έχω ένα κακό προαίσθημα γι' αυτό, και σήμερα αυτό το αίσθημα με ξεπέρασε.

Αλλά βασίζομαι στη βρετανική μοναρχία για να μας αποδείξει όλους λάθος, να παρουσιάσει μια χαμογελαστή Catherine, που χαιρετάει και είναι πάλι περιτριγυρισμένη από τα παιδιά της, περπατώντας σε κάποια τελετουργική εκδήλωση που εμείς δεν καταλαβαίνουμε.

Ωστόσο, ακόμη και αν συνέβαινε αυτό, παραμένει μια σκιά που θα έπρεπε δικαίως να ονομαστεί τραγωδία, για οποιονδήποτε εξ αποστάσεως ευαίσθητο. Τραύμα σε επική κλίμακα. Ένα ρήγμα που προκάλεσε μια θανατηφόρα έκρηξη. 

Τα αδέρφια αποκόπηκαν, η οικογένεια δέχθηκε πλήγμα, τα ταμπλόϊντς ξεφάντωσαν, οι περισσότεροι άνθρωποι είπαν ότι δεν τους ένοιαζε, αλλά ήταν, παρ' όλα αυτά, ένας θάνατος.

Και ίσως αυτό είναι που σκέφτομαι άνοιξε όλα αυτά, με κάποιο τρόπο. Μια πύλη προς το απόλυτο χάος. Και οι άνθρωποι που αγαπούν τη μοναρχία την αγαπούν ακριβώς επειδή τους κάνει να αισθάνονται ότι υπάρχει κάποιο είδος άθραυστης τάξης στον κόσμο, στην οποία μπορούν να κυματίζουν φορητές σημαίες της Ένωσης στην παγωμένη βροχή, ζητωκραυγάζοντας και χειροκροτώντας. Ως Αμερικανός, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη βασιλική αφοσίωση, αλλά πρέπει να είναι κάτι παρόμοιο:

Όσο αυτά είναι εντάξει, είμαστε κι εμείς.


— Celia Farber




(αύριο την ίδια ώρα περισσότερα από την Οδύσσεια)



ΠΗΓΗ: Why Can't Kensington Palace Produce A Convincing Photo Of Catherine? (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!