Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ από το 2000 λόγω περισσότερου ήλιου και λιγώτερων νεφών αλλά ΟΧΙ λόγω CO2




Μια ολοκαίνουργια μελέτη δείχνει και πάλι ότι ενώ το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι φυτικό λίπασμα, δεν κάνει το κλίμα θερμότερο.

Αντίθετα, είναι η αλληλεπίδραση του ήλιου που παρέχει την ενέργεια με τα σύννεφα που ρυθμίζουν την ισορροπία της θερμοκρασίας.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η μείωση της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός από τα σύννεφα σε αυτή τη χιλιετία έχει παράσχει περισσότερη θερμότητα στη Γη.



23 Σεπτεμβρίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 5,1 λεπτά




Τα μοντέλλα της οργάνωσης IPCC των Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε από τον Rockefeller το 1989, ισχυρίζονται ότι το ανθρωπογενές CO2 είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την υπερθέρμανση. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνουν μια σειρά από εντελώς μη ρεαλιστικές υποθέσεις, όπως ότι τα σύννεφα και ο ήλιος δεν αλλάζουν. 

Παρ' όλα αυτά, τα μοντέλα δεν μπορούν να εξηγήσουν τις αλλαγές στη θερμοκρασία στην τρέχουσα μεσοπαγετώδη περίοδο, η οποία τώρα διαρκεί περίπου 11.000 χρόνια, και πολύ λιγώτερο τις ισχυρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας των τελευταίων 500 εκατομμυρίων ετών με σταθερά μειούμενη περιεκτικότητα σε CO2 στην ατμόσφαιρα.

Τα στοιχεία είναι πλέον συντριπτικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναζητούνται τώρα λύσεις με επιχειρήματα. Για παράδειγμα, μια «Πρωτοβουλία Helmholtz για το κλίμα» ισχυρίζεται κάτι παράξενο:

Το γεγονός είναι ότι το CO2 είναι η κύρια αιτία της τρέχουσας κλιματικής αλλαγής, ακόμη και αν μπορεί να ήταν διαφορετικά με άλλες κλιματικές αλλαγές στην ιστορία της Γης



Το γεγονός είναι: Το CO2 είναι η κύρια αιτία της τρέχουσας κλιματικής αλλαγής, ακόμη κι αν μπορεί να ήταν διαφορετικά με άλλες κλιματικές αλλαγές στην ιστορία της Γης


Είθε ο εξαιρετικός φυσικός Hermann Helmholtz, ο οποίος μεταξύ άλλων συνέβαλε σημαντικά στο νόμο της διατήρησης της ενέργειας, να απαγόρευε αμέσως σε αυτούς τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το όνομά του και θα εξηγούσε στους απολογητές της «ανανεώσιμης» ενέργειας, της θερμότητας κ.λπ. ότι αυτό είναι περίπου τόσο έξυπνο όσο η σκέψη ότι η γη είναι επίπεδη.

Αλλά τώρα πίσω στη μελέτη. Το θέμα του ήλιου και της λευκαύγειας έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες, με πιο πρόσφατο τον θεωρητικό φυσικό και κάτοχο του βραβείου Νόμπελ 2022 John Clauser, όπως στη διάλεξη για τον θερμοστάτη σύννεφων που ρυθμίζει το κλίμα της Γης.

Η μελέτη των Nikolov και Zeller, που δημοσιεύθηκε στο Geomagnets στις 20 Αυγούστου 2024, με τίτλο "Roles of Earth's Albedo Variations and Top-of-the-Atmosphere Energy Imbalance in Recent Warming: New Insights from Satellite and Surface Observations", βασίζεται σε μετρήσεις: το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι ο χρυσός κανόνας στις φυσικές επιστήμες.

Η μελέτη κάνει εκτεταμένη χρήση δορυφορικών δεδομένων (Clouds and the Earth's Radiant Energy System – CERES) για την ποσοτικοποίηση του μηχανισμού πρόωσηςπίσω από την υπερθέρμανση της παγκόσμιας θερμοκρασίας του επιφανειακού αέρα (GSAT) τα πρώτα 24 χρόνια του 21ου αιώνα.

Αντί να συμφωνούν με την επικρατούσα αφήγηση της IPCC, του ΟΗΕ, της Ε.Ε., των Rockefeller, Gates, Soros και Σία, οι συγγραφείς απορρίπτουν την υπόθεση ότι η συσσωρευμένη «αποθήκευση θερμότητας» από τις αυξανόμενες συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου (GHG) τις τελευταίες δεκαετίες είναι η κινητήρια δύναμη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Αντ' αυτού, οι δορυφορικές παρατηρήσεις δείχνουν σαφώς ότι «το 100% της τάσης υπερθέρμανσης του πλανήτη και το 83% της διαετήσιας μεταβλητότητας του GSAT» εξηγούνται από την αυξανόμενη τάση απορρόφησης ακτινοβολίας βραχέων κυμάτων λόγω της πτωτικής τάσης της πλανητικής λευκαύγειας, η οποία προκαλείται κυρίως από αλλαγές στη νεφοκάλυψη.

«Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του CERES, η λευκαύγεια ολόκληρου του ουρανού της Γης έχει μειωθεί κατά περίπου 0,79% από το 2000, με αποτέλεσμα την αύξηση της απορρόφησης της πλανητικής ακτινοβολίας βραχέων κυμάτων κατά ≈2,7 W/m²».

Επισημαίνουν ότι η επικρατούσα αφήγηση ότι η αύξηση της προς τα κάτω ακτινοβολίας αερίων του θερμοκηπίου μεγάλου μήκους κύματος οδηγεί σε θέρμανση στα ανώτερα 100 μέτρα του ωκεανού βασίζεται σε υποθέσεις. 

Ο προτεινόμενος αλλά ποτέ παρατηρούμενος μηχανισμός (χρησιμοποιώντας τα αέρια θερμοκηπίου ως αιτιώδη μεταβλητή) περιλαμβάνει μια υποθετική εξήγηση βαθμίδωσης θερμοκρασίας «θερμικής στιβάδας δέρματος» για το πώς θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει η θέρμανση νερού που προκαλείται από αέρια θερμοκηπίου (βλ. Wong and Minnett, 2018). 

Στην πραγματικότητα, η θερμική ακτινοβολία διεισδύει λιγώτερο από ένα χιλιοστό του μέτρου και «δεν μπορεί να θερμάνει άμεσα τον βαθύ ωκεανό». Το TKP έχει αναφέρει αυτές τις μετρήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι το όριο του φαινομένου ακτινοβολίας μεγάλου μήκους κύματος που προκαλείται από τα αέρια του θερμοκηπίου εκτείνεται μόνο στο ~ 10 μm (0,01 mm) παχύ στρώμα του δέρματος - τη διεπαφή μεταξύ ωκεανού και αέρα - και όχι βαθύτερα.

Αντίθετα, η αύξηση της απορροφούμενης ηλιακής ακτινοβολίας που παρατηρείται από δορυφόρο – η οποία διεισδύει στα 100 μέτρα και στην πραγματικότητα θερμαίνει απευθείας το νερό των ωκεανών – εξηγεί όχι μόνο την τάση της θέρμανσης των ωκεανών από το 2000, αλλά και το 80% της μεταβλητότητας της θερμοκρασίας μεταξύ των ετών.

"Τα δεδομένα του CERES δεν υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η παρατηρούμενη EEI [ενεργειακή ανισορροπία της Γης] είναι το αποτέλεσμα της αποθήκευσης θερμότητας λόγω της αύξησης των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Αντ 'αυτού, αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι το σύστημα της Γης έχει κερδίσει ενέργεια από την αυξημένη απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας.



«Η ανάλυσή μας για τις ροές βραχέων κυμάτων CERES EBAF 4.2 έδειξε ότι η παρατηρούμενη θέρμανση των επιφανειακών και υπόγειων ωκεανών από το 2000 (συμπεριλαμβανομένης της ανωμαλίας ακραίας θερμότητας του 2023) προκλήθηκε αποκλειστικά από την αυξημένη πρόσληψη ηλιακής ενέργειας λόγω της μείωσης της πλανητικής λευκαύγειας».

Οι Δρ Nikolov και Zeller εξηγούν περαιτέρω: «Η ατμοσφαιρική ακτινοβολία μακρών κυμάτων είναι απλώς ένα υποπροϊόν (δηλαδή ένα αποτέλεσμα) των θερμοκρασιών του αέρα και όχι ένας παράγοντας του κλίματος».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ενεργειακή ανισορροπία της Γης (EEI) - ο ενεργειακός προϋπολογισμός που πιθανώς καθορίζει τη θέρμανση (θετική ανισορροπία) ή την ψύξη (αρνητική) της ατμόσφαιρας και των ωκεανών - "δεν προκαλείται από την αποθήκευση θερμότητας (δηλαδή την αντίσταση ψύξης) λόγω της αύξησης των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και επομένως δεν περιλαμβάνει περίσσεια ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί στους ωκεανούς και αργότερα να απελευθερωθεί, για να προκαλέσει περαιτέρω θέρμανση».

Με άλλα λόγια, η εννοιολόγηση της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν είναι πραγματικό φαινόμενο. Δεν υπάρχει.

«Μια παγκόσμια δύναμη ακτινοβολίας μακρών κυμάτων που προβλέπεται από τα κλιματικά μοντέλλα και αποδίδεται στις αυξανόμενες συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ιχνοαερίων δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».


«Ως εκ τούτου, τα διαθέσιμα εμπειρικά στοιχεία δεν υποστηρίζουν την ύπαρξη μιας ανθρωπογενούς δύναμης ακτινοβολίας που διαταράσσει τη ροή της ενέργειας μέσα στο κλιματικό σύστημα της Γης».

Η Danit θεωρεί επίσης περιττά όλα τα μέτρα για την αποφυγή του CO2, εκτός από το γεγονός ότι αποφέρουν κέρδη για τους Rockefeller και Co, καθώς και προωθούν τη συγκέντρωση εξουσίας παγκοσμιοποιημένων οργανισμών όπως το WEF, ο ΟΗΕ, ο Π.Ο.Υ. ή η Ε.Ε..

Εικόνα: Robert Simmon, NASA, Δημόσιος τομέας, μέσω Wikimedia Commons





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:


Μελέτη: Αιολικά και ηλιακά πάρκα αυξάνουν τη βροχή και τη βλάστηση

Η κλιματική αλλαγή δεν προκαλεί περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα από ό,τι στο παρελθόν

Ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ξηρασία και έντονες βροχοπτώσεις, προφανώς ανεξάρτητα από την περιεκτικότητα του αέρα σε CO2

«Αιολική μανία» – για την επέκταση των αιολικών πάρκων και τις κλιματικές συνέπειες

Mainstream Media και «Ειδικοί: Περισσότερες χιονοπτώσεις ένα σημάδι της κλιματικής αλλαγής

Μελέτη: Οι ισχυρισμοί του ΟΗΕ για την κλιματική κρίση είναι φάρσα

Κλιματική αλλαγή και ακραία καιρικά φαινόμενα στο Weinviertel από το 1271

Ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται από την «κλιματική αλλαγή»;

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα. Διάβασα κάπου ότι η κλιματική αλλαγή είναι τεχνητή και οφείλεται στους ψεκασμούς που κάνουν όλη μέρα πάνω κάτω τα αεροπλάνα της ελίτ χωρίς διακριτικά. Ψεκάζουν αλουμίνιο και τα μόρια του αλουμινίου λειτουργούν σαν συγκεντρωτικοί φακοί και όταν περνάει το φως του ήλιου από μέσα δυναμώνει η ένταση του γι΄αυτό ο ήλιος είναι τόσο καυτός. Είναι σαν τα γυαλιά στο δάσος που όταν περνάει το φως του ήλιου από μέσα δυναμώνει η ένταση του και πιάνει φωτιά το χορτάρι κάτω από το γυαλί. Τόσα χρόνια που ψεκάζουν έχει σχηματιστεί ένα στρώμα γύρω από την ατμόσφαιρα που εγώ το λέω κοροϊδευτικά αλουμινόσφαιρα και το φως του ήλιου περνώντας μέσα από την αλουμινόσφαιρα γίνεται πολύ έντονο και κατακαίει τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο που ο ήλιος άρχισε να γίνεται πολύ καυτός μετά την έναρξη των ψεκασμών. Επίτηδες ψεκάζουν για να κάψουν τα πάντα, να καταστρέψουν την γεωργική παραγωγή, να ερημοποιήσουν τις χώρες του ισημερινού, να φύγουν οι άνθρωποι από εκεί και να μεταναστεύσουν σε πιο βόρεια μέρη και να φτιάξουν τερατουπόλεις πολυπολιτισμικές που οι άνθρωποι θα τρώνε συνθετικό κρέας συνθετικά φαγητά και τα αγαπημένα του Σβαμπ κατσαρίδες γρύλους και σκουλήκια. Επίσης όταν ο ήλιος γίνεται πιο καυτός λιώνουν οι πάγοι ανεβαίνει η στάθμη των θαλασσών και σύντομα τα παράλια μέρη θα πλημμυρίσουν και θα είναι ακατοίκητα. Και ρίχνουν το φταίξιμο στους ανθρώπους ότι δήθεν αυτοί φταίνε για την κλιματική αλλαγή. Και όσο συνεχίζουν να ψεκάζουν τόσο θα γίνεται πιο καυτός ο ήλιος. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν βιντεάκια στο Γιουτιούμπ που δείχνουν τα ηλιοτρόπια που τα λένε ηλιοτρόπια γιατί έχουν ηλιοτροπισμό δηλαδή γυρνάνε το λουλούδι με τους ηλιόσπορους προς τον ήλιο και τώρα τα δείχνει να γυρνάνε το λουλούδι αντίθετα από τον ήλιο γιατί δεν αντέχουν το κάψιμο του ήλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!