Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Το περιοδικό 'Atlantic' ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι η «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΑΠΕΤΥΧΕ να κάνει ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ στους ανθρώπους ώστε να ...«ενωθούν»!!!!!!!!!



Catte Black


Αυτό το άρθρο στo 'Atlantic' από τον διευθυντή του Establishment Drone των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Francis S. Collins, θα πρέπει να μας ενδιαφέρει.

Όχι για τις εντελώς προβλέψιμες και εύκολα καταρριφθείσες προσπάθειές του να εξαπατήσει για το πώς ήταν «πραγματικά» οι πρώτες μέρες του «covid» (ο τρόμος! οι θάνατοι! τα νοσοκομεία σαν εμπόλεμες ζώνες! ω η ανθρωπότητα!).

Όχι, αυτό που το κάνει ενδιαφέρον είναι το ερώτημα στον τίτλο του-

Γιατί η αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού δεν μας έφερε κοντά;

Αυτή είναι μια σεβαστή mainstream αρχή drone σε ένα περιοδικό του κατεστημένου που κάνει δύο σημαντικές παραδοχές.

1 – Ότι ο «COVID» αναμενόταν να μας ενώσει

2 – ότι δεν το έπραξε.

Το πρώτο είναι προφανές - εννοώ, με τα δικά του λόγια, ο "covid" αναμενόταν να μας "φέρει κοντά" - να είναι μια μεγάλη παγκόσμια στιγμή ένωσης. Αναμενόταν να είναι το έναυσμα για την ανθρωπότητα να παραμερίσει τις διαφορές της μπροστά σε έναν τρομακτικό «κοινό εχθρό».

Ναι, αναμενόταν να κλάψουμε με μια φωνή, – θα κλειδωθούμε! Ναι, θα φοράμε μάσκες προσώπου! Ναι, θα μας κάνουν ένεση με μη δοκιμασμένες πειραματικές ενώσεις και θα υπομείνουμε άδειες αποθήκες τροφίμων και επεμβατικές δοκιμές, κωδικούς QR και επιβεβλημένες ιατρικές παρεμβάσεις - για να μας σώσουν όλους από κάτι πολύ, πολύ χειρότερο!

Αυτό, από μόνο του, δεν είναι πραγματικά νέα πληροφορία φυσικά. Τα σημάδια ήταν όλα εκεί πολύ νωρίς ότι εκεί ήταν που προοριζόταν να πάει. Θυμάται κανείς τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν τον Μάρτιο του 2020 να λέει δυνατά αυτό που αποσιωπούταν πολύ νωρίς και να λέει στους ανθρώπους ότι ο «covid» ανεξήγητα απαιτούσε μια παγκόσμια κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει; (η υπογράμμιση δική μας)

Ο Γκόρντον Μπράουν προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να δημιουργήσουν μια προσωρινή μορφή παγκόσμιας κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των δίδυμων ιατρικών και οικονομικών κρίσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία Covid-19.

Ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών, ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παρ' ολίγον κατάρρευσης των τραπεζών το 2008, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ομάδα εργασίας που θα περιλαμβάνει παγκόσμιους ηγέτες, εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και τους επικεφαλής των διεθνών οργανισμών που θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες για να συντονίσουν την απάντηση.

«Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια χώρα», είπε. «Πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη παγκόσμια απάντηση».

Μάλιστα, λίγο προδόθηκε, σωστά; Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα μετά από αυτό λέγοντας "πολύ νωρίς Γκόρντον, πολύ νωρίς!".

Λίγο πιο επιφυλακτικά, τον ίδιο μήνα, το Γερμανικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης είδε...

Ο κορωνοϊός ως ευκαιρία για διεθνή συνεργασία

Ο Brookings συμφώνησε με το GDI και διεύρυνε τη συζήτηση για να συμπεριλάβει τον παλιό μας φίλο «κλιματική αλλαγή», υποστηρίζοντας ότι η «παγκόσμια συνεργασία» ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση και των δύο.

Τον Ιούλιο του 2020, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Guterres στην ετήσια διάλεξή του είπε στον κόσμο (η υπογράμμιση δική μας)...

Η νόσος COVID-19 είναι μια ανθρώπινη τραγωδία. Αλλά έχει επίσης δημιουργήσει μια ευκαιρία γενεών.

Μη μου πείτε...

Μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε ξανά έναν πιο ισότιμο και βιώσιμο κόσμο.

Η απάντηση στην πανδημία και στη διάχυτη δυσαρέσκεια που προηγήθηκε πρέπει να βασίζεται σε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο και μια Νέα Παγκόσμια Συμφωνία που δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για όλους και σέβονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε τους στόχους της Ατζέντας του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, της Συμφωνίας του Παρισιού και της Ατζέντας Δράσης της Αντίς Αμπέμπα, συμφωνίες που αντιμετωπίζουν ακριβώς τις αποτυχίες που εκτίθενται και εκμεταλλεύονται από την πανδημία.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ήταν το επιλεγμένο φερέφωνο για μια παρόμοια έκκληση για «παγκόσμια ενότητα» ως τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός.

Και επίσης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ο ΟΗΕ (και πάλι) ένωσε τη φωνή του στη χορωδία, υποστηρίζοντας την «πολυμερή συνεργασία» για την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφικής μάστιγας της εντελώς ασήμαντης εποχικής ασθένειας που μοιάζει με γρίπη (η υπογράμμιση δική μας)...

Η πανδημία COVID-19 αποτέλεσε δοκιμασία, αποδεικνύοντας ότι η πολυμερής συνεργασία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης στο τέλος της άνευ προηγουμένου γενικής συζήτησης της εβδομηκοστής πέμπτης συνόδου... Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης Βολκάν Μποζκίρ (Τουρκία) δήλωσε ότι τα κράτη μέλη εξέφρασαν την ισχυρή υποστήριξή τους στην πολυμέρεια, παρόλο που, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν μπόρεσαν να παραστούν στη γενική συζήτηση λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19 στην έδρα. Πράγματι, το γεγονός ότι οι ηγέτες επέλεξαν να απευθυνθούν στη Γενική Συνέλευση αντικατοπτρίζει τον ρόλο αυτού του παγκόσμιου οργανισμού, είπε, με τη συντριπτική πλειοψηφία να επιβεβαιώνει ότι η πολυμέρεια είναι το πιο αποτελεσματικό σύστημα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών.

Ακόμη και η Κίνα και η Ρωσσία - ενώ εξακολουθούν προφανώς να υπόκεινται στη δυτική επιθετικότητα - ήταν 100% στο «τραίνο παγκόσμιας συνεργασίας» κατά τη διάρκεια του covid.

Όπως γνωρίζουμε, το ψέμμα της πανδημίας ξεκίνησε στη Γουχάν με τους ψευδείς ισχυρισμούς ενός «νέου τύπου πνευμονίας» και την επακόλουθη ψευδή αναζήτηση για την «αιτία». Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο σχετικά με τις περιπτώσεις πνευμονίας, αυτό ήταν απλώς το θεμελιώδες ψέμμα για να δώσει έναν λόγο για έναν «νέο ιό» που πρέπει να αναζητηθεί - και φυσικά να «βρεθεί» σε χρόνο ρεκόρ. Ανοίγοντας έτσι το δρόμο για όλα όσα ακολούθησαν τακτοποιημένα.

Τον Μάρτιο του 2020 πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο Contemporary China and World: International Think Tank Webinar on Combating COVID-19».

Και μαντέψτε τι υποστήριζε (η υπογράμμιση δική μας)...

Σημειώνοντας ότι ο COVID-19 έχει γίνει η πιο πιεστική πρόκληση που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, ο Du προέτρεψε τις δεξαμενές σκέψης να καλέσουν όλες τις χώρες να παραμερίσουν τις διαφορές τους, να οικοδομήσουν συναίνεση, να ενισχύσουν τη συνεργασία και να βοηθήσουν η μία την άλλη.

Η Ρωσσία, όπως όλοι δυστυχώς είδαμε, υπήρξε ενθουσιώδης προμηθευτής του ψέμματος του covid και ήταν τόσο αφοσιωμένη στην «παγκόσμια συνεργασία» ως θεραπεία που το 2021 ο Πούτιν εξακολουθούσε να θεωρεί ότι ήταν πιο σημαντική από την οικονομική ανάκαμψη της Ρωσσίας (η υπογράμμιση δική μας)...

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, 4 Ιουνίου (Xinhua) — Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε την Παρασκευή την ανάγκη να ενωθούν οι προσπάθειες παγκοσμίως για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κόσμος δεν έχει ακόμη ανακάμψει από τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που προκάλεσε η COVID-19 και αποτελεσματικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο μέσω συνεργασίας, δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση μέσω βιντεοσύνδεσης με εκπροσώπους παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων.

«Εάν οι πηγές μολύνσεων COVID-19 παραμείνουν κάπου στον κόσμο, τότε μπορούν και πάλι να προκαλέσουν εξάπλωση παγκοσμίως», δήλωσε στη συνάντηση στο περιθώριο του 24ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Ρώσσος ηγέτης πιστεύει ότι τα οικονομικά οφέλη δεν πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σε αυτό το σημείο

«Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα ανθρωπιστικά ζητήματα και στον αγώνα για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Πούτιν.

Έτσι, ο οδικός χάρτης ήταν αρκετά σαφής από την αρχή. Η ψεύτικη πανδημία προοριζόταν ως άλλο ένα «καταλυτικό γεγονός» που θα μας εκτόξευε σε μια άλλη νέα εποχή, όχι διαρκούς πολέμου αυτή τη φορά, αλλά «πολυμερούς συνεργασίας», ενός νέου τύπου «παγκόσμιας διακυβέρνησης», ενωμένης με νέα παγκόσμια νομοθεσία πρόληψης πανδημίας, η οποία μετέτρεψε τα εθνικά κράτη σε απλές περιφερειακές αρχές που τελικά λογοδοτούν σε όλα τα πράγματα σε μια νέα κεντρική παγκόσμια διοίκηση (τον ΟΗΕ και τις θυγατρικές του).

Από αυτή την άποψη, το άρθρο του 'Atlantic' είναι απλώς μια ακόμη επιβεβαίωση αυτής της πρόθεσης.

Αυτό που κάνει το άρθρο πιο αξιοσημείωτο είναι η παραδοχή ότι αυτό που όλοι περίμεναν - δεν συνέβη

Δείτε πώς το θέτει ο συγγραφέας μας στο 'Atlantic'...

Πρέπει επειγόντως να διδαχθούμε από αυτό που συνέβη εδώ. Η χειρότερη πανδημία εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, που προκλήθηκε από τον επικίνδυνο και εξαιρετικά μεταδοτικό ιό SARS-CoV-2, θα έπρεπε να μας είχε ενεργοποιήσει και ενώσει. Ο COVID ήταν ο πραγματικός εχθρός. Αλλά αντ' αυτού, η πανδημία μας διέλυσε.

Αγνοήστε το αναπόφευκτο κραυγαλέο ψέμμα ότι ο «SARS -Cov-2» είναι «επικίνδυνος» (ακόμη και τα δικά τους επίσημα στοιχεία λένε ότι «δεν ήταν πιο επικίνδυνος από τη γρίπη») - κοιτάξτε τι παραδέχεται εδώ.

Η «πανδημία» «θα έπρεπε να μας είχε ενεργοποιήσει και ενώσει» – αλλά δεν το έκανε.

Αυτό είναι κάτι που δεν ακούμε πολύ συχνά. Ο Covid υποτίθεται ότι θα μας «ένωνε», αλλά απέτυχε. Στην κομματική γλώσσα αυτού του τύπου, η φράση «μας διέλυσε» - με το οποίο εννοεί ότι σε κάποιο σημείο απροσδόκητα μεγάλος αριθμός ανθρώπων σταμάτησε να υπακούει τυφλά και άρχισε να σκέφτεται για τον εαυτό του.

Κάτι που προφανώς δεν είχε προβλεφθεί ή προγραμματιστεί.

Άρχισαν να αρνούνται τα εμβόλια. Άρχισαν να αψηφούν τα lockdown.

Το θυμάστε αυτό; Η αντίσταση στα εμβόλια. Οι δικαστικές υποθέσεις; Οι απλοί άνθρωποι πραγματικά ενώνουν τα χέρια και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον αψηφώντας τη νομοθεσία, τις αναγκαστικές φυλακίσεις;

Θυμάστε τους οδηγούς φορτηγών;

Θυμηθείτε πώς, κατά ειρωνικό τρόπο, οι άνθρωποι «ενώθηκαν» ενάντια σε έναν «κοινό εχθρό» - απλά όχι αυτόν που το 'Atlantic' και οι φίλοι του είχαν προγραμματίσει.

Θυμόμαστε όλοι αυτό το κομμάτι;

Επειδή σαφώς οι διαχειριστές αφήγησης το κάνουν - και έτσι μάλλον θα έπρεπε να το κάνουμε και εμείς.

Σαφώς απογοήτευσε τους ομοίους του 'Atlantic', οι οποίοι απλά δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί «50 εκατομμύρια Αμερικανοί» (μια δυνητικά συντηρητική εκτίμηση) αρνήθηκαν το εμβόλιο. Φυσικά, αυτό το drone παραπληροφόρησης, o σεβαστός κυβερνητικός αξιωματούχος το παρουσιάζει ως τραγικό και αναπόφευκτα εκτοξεύει πιο παλιά στατιστικά ψέμματα για «θανάτους covid», τα οποία μπορούν να αποδειχθούν χωρίς νόημα. Αλλά δεν μπορεί να κρύψει τη ρίζα της ανησυχίας του, η οποία είναι απλά – «γιατί ω, γιατί απέτυχε η αφήγησή μας;».

Αυτή είναι μια σημαντική αποκάλυψη στην οποία πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε. Γιατί – θεωρώ – ήταν αυτή η «αποτυχία» που μας οδήγησε εδώ που είμαστε τώρα.

Το σχέδιο της «παγκόσμιας ενότητας» δεν λειτούργησε όπως προβλεπόταν. Στην πραγματικότητα, μέχρι το 2021 κατέρρεε λόγω αφηγηματικών ασυνεπειών και απλής λαϊκής αντίστασης σε ένα επίπεδο που δεν υπολογίστηκε.

Έτσι, έπρεπε να αντικατασταθεί – σε σύντομο χρονικό διάστημα – από κάτι άλλο.

Κάτι άλλο που θα -

💢 Σταματούσε γρήγορα την αυξανόμενη αντίσταση

💢Αποσπούσε την προσοχή από τα συντρίμμια του σχεδίου περί ενότητας

💢 Επέτρεπε στην ατζέντα της παγκοσμιοποίησης να συνεχιστεί, αλλά με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό και από μια διαφορετική διαδρομή, ίσως πολλαπλές διαδρομές, που θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους εκ νέου να την αποδεχτούν

Τι νομίζουμε ότι θα μπορούσε να ήταν «κάτι άλλο»;

Ποιες νέες αφηγήσεις έχουν προκύψει που έχουν πετύχει – εντυπωσιακά – σε κάποια ή σε όλα τα παραπάνω;

Υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξετε, έτσι δεν είναι;

Είναι, άρα γε, αρκετοί άνθρωποι επαρκώς ενήμεροι ότι, ενώ ο «covid» μπορεί να έχει αποσυρθεί απρόθυμα στο παρασκήνιο, η ατζέντα που προοριζόταν να προωθήσει εξακολουθεί να ξεδιπλώνεται, κομμάτι-κομμάτι, κάτω από διαφορετικά πανό, για διαφορετικούς υποτιθέμενους «λόγους»;

Απαντήσεις σε καρτ ποστάλ.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!