Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Τζάνετ Τζάκσον προς Καμάλα Χάρρις: ΔΕΝ είσαι ΜΑΥΡΗ!





Η ποπ σταρ Τζάνετ Τζάκσον αμφισβήτησε πρόσφατα την αυτοαποκαλούμενη φυλετική ταυτότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρρις, δηλώνοντας σε συνέντευξή της ότι η Χάρρις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ.

Μιλώντας στον Guardian, η Τζάκσον απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να εκλέξουν την πρώτη μαύρη γυναίκα πρόεδρό τους. «Δεν είναι μαύρη, αυτό άκουσα, ότι ΕΙΝΑΙ ΙΝΔΗ», παρατήρησε η Τζάκσον. Ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκε ότι ο πατέρας της Harris είναι λευκός. «Θέλω να πω, δεν έχω παρακολουθήσει τις ειδήσεις εδώ και λίγες ημέρες», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το έθνος είναι έτοιμο για μια έγχρωμη γυναίκα, η Τζάκσον εξέφρασε αβεβαιότητα. «Ειλικρινά, δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό γιατί πραγματικά ειλικρινά δεν ξέρω», είπε. «Νομίζω ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, θα γίνει χαμός».


Τα σχόλιά της απηχούν παρόμοια συναισθήματα που εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων τον Ιούλιο. 

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι η Χάρρις αρχικά έδωσε έμφαση στην ινδική κληρονομιά της στην αρχή της καριέρας της, αλλά τώρα αυτοπροσδιορίζεται ως μαύρη. «Ήταν ανέκαθεν ινδικής καταγωγής και προωθούσε μόνο την ινδική κληρονομιά», δήλωσε ο Τραμπ. «Δεν ήξερα ότι ήταν μαύρη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει μαύρη και τώρα θέλει να γίνει γνωστή ως μαύρη».

Ο Τραμπ συνέχισε: «Σέβομαι και τα δύο, αλλά προφανώς δεν το κάνει επειδή ήταν Ινδή σε όλη τη διαδρομή, και ξαφνικά, έκανε μια στροφή και έφυγε – έγινε μαύρη».

Η αντιπρόεδρος Χάρρις είναι κόρη του Donald J. Harris, ενός Τζαμαϊκανού-Αμερικανού καθηγητή στο Στάνφορντ, και της μητέρας της, η οποία είναι ινδικής καταγωγής. Η Χάρρις έχει αντιμετωπίσει εξονυχιστικό έλεγχο από ορισμένα άτομα που ισχυρίζονται ότι ταυτίζεται με διαφορετικές πτυχές της καταγωγής της ανάλογα με την περίσταση

Πρόσφατα, οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι υιοθέτησε μια περιφερειακή προφορά ενώ μιλούσε στο Ντητρόιτ, η οποία στη συνέχεια φάνηκε να ξεθωριάζει σε μια επόμενη εκδήλωση στο Πίτσμπουργκ την ίδια μέρα.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!