Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Μεντβέντεφ προτείνει κατάλογο των «εχθρών της Ρωσσίας»




Οι εχθροί της Μόσχας πρέπει να φοβούνται την εκδίκηση που έρχεται, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος

Η Μόσχα θα πρέπει να αρχίσει να δημιουργεί μια βάση δεδομένων για τα «ρωσσοφοβικά αποβράσματα» και να τα προειδοποιήσει για αναπόφευκτα αντίποινα για τα παραπτώματά τους, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 


Ο Μεντβέντεφ είναι εδώ και καιρό σκληροπυρηνικός στη σύγκρουση στην Ουκρανία και ξεκίνησε την τελευταία του ανάρτηση στο Telegram επικρίνοντας τα «άθλια αποβράσματα» στη Δύση που υποστήριξαν ότι πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά στο ρωσσικό έδαφος με όπλα του ΝΑΤΟ. 

«Θέλω να μιλήσω για κάτι άλλο, ωστόσο: για την ανάγκη να θυμόμαστε τις εγκληματικές κλήσεις μεμονωμένων δυτικών φρικιών και να προετοιμαστούμε για αντίποινα», έγραψε ο Μεντβέντεφ.



ΠΗΓΗ: www.rt.com


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Ρωσσίας Σεργκέϊ Σόϊγκου είχε συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του στην Τεχεράνη την Τρίτη, σύμφωνα με ρωσσικά και ιρανικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ.
Η Ρωσσία έχει εμβαθύνει τους δεσμούς με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, οι οποίες είναι εχθρικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον λέει ότι και οι δύο χώρες προμηθεύουν τη Ρωσσία με βαλλιστικούς πυραύλους για χρήση στη σύγκρουση, κάτι που η Μόσχα αρνείται. Το πρακτορείο ειδήσεων Νουρ, που συνδέεται με το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, μετέδωσε ότι ο Σοϊγκού συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του, Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν.



Κατά τη διέλευση της θαλάσσιας συνοριακής γραμμής στην αποκλειστική οικονομική ζώνη των ΗΠΑ, τα σκάφη αποτόλμησαν περίπου 30 μίλια στα ύδατα των ΗΠΑ.
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε μια συνάντηση με τέσσερα σκάφη του ρωσικού ναυτικού 57 μίλια από το Point Hope της Αλάσκας, την Κυριακή. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας ρουτίνας από τον κόφτη της ακτοφυλακής Stratton στη θάλασσα Chukchi, σύμφωνα με δήλωση στις 16 Σεπτεμβρίου. Το πλήρωμα του Stratton ανίχνευσε τα ρωσσικά πλοία, τα οποία περιελάμβαναν ένα υποβρύχιο κατηγορίας Severodvinsk, ένα υποβρύχιο κατηγορίας Dolgorukiy, μια φρεγάτα κατηγορίας Steregushchiy και ένα ρυμουλκό κατηγορίας Seliva, καθώς διέσχιζαν νοτιοανατολικά κατά μήκος της ρωσσικής πλευράς της θαλάσσιας συνοριακής γραμμής (MBL).



Οι απειλές από την «εξαιρετικά εχθρική» Δύση απαιτούν δράση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκώφ
Η απόφαση της Ρωσσίας να επεκτείνει τον στρατό της ελήφθη λόγω του σημερινού εχθρικού περιβάλλοντος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ. Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση του αριθμού του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων σε σχεδόν 2,4 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίων μελών της υπηρεσίας. Η κίνηση υποκινήθηκε «από τον αριθμό των απειλών που υπάρχουν για τη χώρα μας κατά μήκος των συνόρων μας», εξήγησε ο Πεσκώφ την Τρίτη. Το περιβάλλον είναι «εξαιρετικά εχθρικό» για τη Ρωσσία στη Δύση και «ασταθές» στην Ανατολή, μια κατάσταση που «απαιτεί κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε.



Φόβοι ότι τα ίχνη θα μπορούσαν να σχετίζονται με μια ρωσσική τοποθεσία δοκιμών για έναν πυρηνικό πύραυλο
Ίχνη ραδιενεργού καισίου-137 έχουν μετρηθεί κατά μήκος των συνόρων της Νορβηγίας με τη Ρωσσία, αποκαλύφθηκε σήμερα. Τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι «σαφώς» υψηλότερα από το κανονικό, δήλωσαν οι αρχές, και η αιτία της μυστηριώδους ακίδας είναι άγνωστη. Ένας φόβος είναι ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με το πεδίο δοκιμών Pankovo της Ρωσσίας για τον Burevestnik - έναν πυρηνοκίνητο, πυρηνικό πύραυλο κρουζ - στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya.



Οι κάτοικοι της περιοχής κινηματογράφησαν μια ισχυρή έκρηξη και φωτιά. Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την εκκένωση των κατοίκων.



Ο Στόλτενμπεργκ ισχυρίζεται: «Αυτό δεν είναι σωστό όταν ο πρόεδρος Πούτιν λέει ότι θα γίνουμε μέρος της σύγκρουσης».
Ο απερχόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στο ζήτημα της εξέτασης από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από τη Δύση. Ο πρόεδρος Πούτιν την περασμένη εβδομάδα διευκρίνισε σαφώς ότι αν συνέβαινε αυτό, τότε η Μόσχα και το ΝΑΤΟ θα βρίσκονταν σε κατάσταση άμεσου πολέμου. Ο Στόλτενμπεργκ υποβάθμισε αυτή την απειλή μιας νέας μεγάλης κλιμάκωσης σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο LBC, λέγοντας ότι «χαιρέτισε» τη συζήτηση για τους πυραύλους μακράς οργής. Είπε ξεχωριστά στο Foreign Policy ότι είναι υπέρ του να ανάψει η Δύση το πράσινο φως για επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας σε ρωσσικό έδαφος.



Η κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου - το Προεδρείο - ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο πρέπει τώρα να εγκριθεί από τη νομοθετική επιτροπή πριν μεταφερθεί στη Γερουσία.
«Το Προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε τη διαδικασία για την απομάκρυνση του Εμμανουέλ Μακρόν από την εξουσία», ανέφερε η εφημερίδα Le Parisien την Τρίτη. Το Προεδρείο είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο της κάτω βουλής του κοινοβουλίου. Επί του παρόντος, 12 από τα 22 μέλη της είναι εκπρόσωποι της αριστεράς. Η πρόταση για την απομάκρυνση του Μακρόν από την εξουσία υποβλήθηκε από το αριστερό κόμμα La France Insoumise (φωτ. Ανυπότακτη Γαλλία). Σύμφωνα με το κανάλι BFMTV, η πρόταση υποστηρίχθηκε με 12 ψήφους έναντι 10 κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τα μέλη του Προεδρείου.



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόρριψη των προειδοποιήσεων του Ρώσσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία για να επιτεθεί σε ρωσσικό έδαφος είναι τόσο προκλητική όσο και επικίνδυνη.
«Μια τέτοια επιδεικτική επιθυμία να μην ληφθούν σοβαρά υπόψη οι δηλώσεις του Ρώσσου προέδρου είναι ένα απολύτως κοντόφθαλμο και αντιεπαγγελματικό βήμα», δήλωσε ο Πεσκώφ στους δημοσιογράφους. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αρνήθηκε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι το να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσσία θα περάσει την «κόκκινη γραμμή» της χώρας παρά τις προειδοποιήσεις του Ρώσσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Έχουν υπάρξει πολλές κόκκινες γραμμές που έχει δηλώσει ο ίδιος [ο Πούτιν] στο παρελθόν και δεν έχει κλιμακώσει, δηλαδή εμπλέκοντας επίσης άμεσα τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην εφημερίδα The Times.



Ο στρατός των ΗΠΑ έχει μετακινήσει περίπου 130 στρατιώτες μαζί με κινητούς εκτοξευτές πυραύλων σε ένα έρημο νησί στην αλυσίδα των Αλεούτιων της δυτικής Αλάσκας εν μέσω πρόσφατης αύξησης των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών και σκαφών που πλησιάζουν το αμερικανικό έδαφος.
Οκτώ ρωσσικά στρατιωτικά αεροσκάφη και τέσσερα πολεμικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο υποβρυχίων, πλησίασαν την Αλάσκα την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Ρωσσία και η Κίνα διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Κανένα από τα αεροσκάφη δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. «Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τους Ρώσσους και τους Κινέζους να πετούν, ξέρετε, στην περιοχή, και αυτό είναι κάτι που προφανώς παρακολουθούμε στενά και είναι επίσης κάτι στο οποίο είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ, σε συνέντευξη Τύπου.



Το Κίεβο φέρεται να ανησυχεί ότι η χαμηλή συμμετοχή θα έδειχνε έλλειψη υποστήριξης για τον σκοπό του
Η ουκρανική κυβέρνηση ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Ζελένσκι και των ηγετών της Λατινικής Αμερικής από φόβο ότι θα μετατραπεί σε καταστροφή δημοσίων σχέσεων, ανέφερε την Τρίτη η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo. Πολύ λίγοι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να παρευρεθούν σε μια τέτοια εκδήλωση, ωστόσο, έγραψε η εφημερίδα. Το Κίεβο σχεδίαζε αρχικά να πραγματοποιήσει τις συνομιλίες στο περιθώριο της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που έχει προγραμματιστεί να συγκληθεί στις 24 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Folha, η ιδέα πίσω από τη συνάντηση ήταν να επιδείξει συμβολική υποστήριξη για την υπόθεση του Κιέβου στη συνεχιζόμενη σύγκρουσή του με τη Μόσχα.



Οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ρωσσίας έχουν επεκταθεί σημαντικά από την έναρξη της πλήρους κλίμακας στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο νέος πρόεδρος του Ιράν υποσχέθηκε να υπογράψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των BRICS στη Ρωσσία, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2024. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να αντικαταστήσει τη 10ετή συνθήκη συνεργασίας που υπεγράφη το 2001, η οποία παρατείνεται κάθε πέντε χρόνια, πιο πρόσφατα το 2021. Η νέα ρωσσο-ιρανική συμφωνία θα καθιερώσει επίσημα τον «ολοκληρωμένο στρατηγικό χαρακτήρα» της εταιρικής σχέσης μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, αν και δεν θα αποτελέσει επίσημη στρατιωτική συμμαχία.



Το Ιράν θα δώσει συνέχεια σε μια επίθεση με στόχο τον πρεσβευτή του στον Λίβανο, ανέφερε ο Ιρανός απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη σε επιστολή του την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι «επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων του βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για να απαντήσει».



Ενώ το Ιράν χρηματοδοτεί έναν πολυμέτωπο πόλεμο που απειλεί την ύπαρξη του Ισραήλ, το Στέητ Ντηπάρτμεντ παρακάμπτει τις οικονομικές κυρώσεις και αυξάνει το εμπόριο με το ισλαμικό καθεστώς, σε μια εποχή που η οικονομία του Ιράν βρίσκεται σε δεινή θέση.
Το Washington Free Beacon ανέφερε τη Δευτέρα ότι το εμπόριο των ΗΠΑ με το Ιράν αυξήθηκε κατά 43% πέρυσι, φτάνοντας πάνω από 81 εκατομμύρια δολάρια. Ο ισχυρισμός του Free Beacon βασίστηκε σε μια μη απόρρητη, μη δημόσια έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ που παρασχέθηκε στο Κογκρέσο και εξετάστηκε από το Washington Free Beacon. Το άρθρο υπέθετε ότι αυτό επιτεύχθηκε από «την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρρις... παρακάμπτοντας τις σκληρές αμερικανικές κυρώσεις στην Τεχεράνη, προκειμένου να τονωθεί η παραπαίουσα οικονομία της και να παρασχεθεί στο σκληροπυρηνικό καθεστώς μια οικονομική σανίδα σωτηρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!