Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκοποι ....ι χ θ ύ ο ς α φ ω ν ό τ ε ρ ο ι. Ἡ σιωπὴ ἐξασφαλίζει τὴν ν ο μ ὴ ν τῆς ἐξουσίας....

 



Ορθόδοξος Τύπος

https://tasthyras.wordpress.com/2024/09/15/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%cf%87%ce%b8%cf%8d%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%86%cf%89%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9-%e1%bc%a1-%cf%83%ce%b9%cf%89%cf%80%e1%bd%b4/

1 σχόλιο:

  1. Με δυο λόγια, διπλό το χτύπημα προς την Εκκλησία της Ελλάδος, με την ανοχή της Ιεραρχίας. Καισαροπαπισμός, από την ελληνική Πολιτεία και παποκαισαρισμός από το Φανάρι. Και για τους λόγους που αναφέρονται και αναλύονται στο κείμενο, εδώ και πολύ καιρό, με τα όσα κάνουν οι δεσποτάδες, παραδόξως, δεν αποκλίνουν ούτε "ιώτα έν" από τον νόμο του Θεού. Και ενώ συγχρωτίζονται με πολλή άνεση με τα κοσμικά δρώμενα και έχουν γνώμη για όλα τα θέματα, φιλόχριστα και αντίχριστα, δογματικά και ιατρικά, κοινωνικά και θεολογικά, ηθικά και ανήθικα, ευσεβή και ασεβή, κατά φύσιν και παρά φύσιν, φιλάνθρωπα και αφιλάνθρωπα, πουθενά δεν πέφτουν έξω! Πουθενά δεν βάζουν τον δάκτυλο "εις τον τύπον των ήλων". Διεξέρχονται εκ πάντων "αλώβητοι", "καθαροί".Πουθενά ο Σταυρός! Όλα τα βολεύουν και είναι "ευλογημένα" γι' αυτούς και πολλοί από αυτούς δίνουν την ευχή τους, δηλαδή την ευχή του Χριστού, με πολλή άνεση, ακόμη και σε έργα και εργάτες του Εξαποδώ! Άλλοι δε σιωπούν ενόχως ή αδιαφόρως. Εύγε τους! Αφού ξέρουν να εφαρμόζουν το Ευαγγέλιο και να το διδάσκουν λόγω και έργω, σύμφωνα με την υπόσχεση που έδωσαν κατά την χειροτονία τους αλλά και σύμφωνα με την παράδοση των αγίων και αφού φαίνεται στα δικά τους μάτια το σώμα της Εκκλησίας να λάμπει μέσα σ' αυτόν τον "όμορφο κόσμο" ως "ο λύχνος επί την λυχνίαν" και να δίνει το μήνυμα της σωτηρίας, λοιπόν, "απόκειται αυτοίς ο της δικαιοσύνης στέφανος"! Δεν πιάνονται! Δεν παίζονται! Και οι αιτιάσεις ατελείωτες και επουδενί αμφισβητήσιμες! Αντίγραφα των αρχόντων "του κόσμου τούτου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!