Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Αμερικανοί φορολογούμενοι χρηματοδοτούν το τρομοκρατικό μνημείο της Χεζμπολάχ στο Dearborn: Τα ισλαμικά μέσα ενημέρωσης και το αφορολόγητο τζαμί «τιμούν» τον μουσουλμάνο «μάρτυρα»




Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στις 3:00 μ.μ., σε μια συγκλονιστική κατάχρηση των χρημάτων των φορολογουμένων, το Ισλαμικό Ινστιτούτο Γνώσης (IIOK), ένα αφορολόγητο τζαμί στο Dearborn του Μίσσιγκαν, θα πραγματοποιήσει μνημόσυνο για τον τζιχαντιστή της Χεζμπολάχ Fadel Abbas Bazzi, που προωθείται ανοιχτά από Dearborn.org, καθώς τιμούν έναν τρομοκράτη που γιορτάζεται ως μάρτυρας από τη Χεζμπολάχ, εγείροντας επικριτικές ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη προώθηση της ισλαμικής τρομοκρατίας στο έδαφος των ΗΠΑ.


Σε μια βαθιά ανησυχητική εξέλιξη, ένας από τους Dearborn, τους μεγαλύτερους ισλαμικούς ειδησεογραφικούς ομίλους του Μίσσιγκαν, Dearborn.org, μαζί με το Ισλαμικό Ινστιτούτο Γνώσης (IIOK) - ένα τζαμί με έδρα το Μίσσιγκαν με γνωστούς δεσμούς με τον εξτρεμισμό - προωθούν τη νεκρολογία και φιλοξενούν μνημόσυνο για τον τζιχαντιστή της Χεζμπολάχ Fadel Abbas Bazzi. 

Ο Bazzi, ένας μαχητής της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στο Λίβανο, θρηνείται δημόσια και γιορτάζεται από την IIOK, μια οργάνωση που απαλλάσσεται από φόρους σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. 

Οι εργοδότες του δημοσίευσαν μια ειδοποίηση θανάτου, την οποία η Χεζμπολάχ επανέλαβε σε επίσημη δήλωση, αναφέροντας τον ως μάρτυρα που «πέθανε στο μονοπάτι της Al-Quds».








Πολλοί συνάδελφοι τζιχαντιστές θρήνησαν τον μαχητή της Χεζμπολάχ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:







Το τέμενος IIOK, το οποίο πραγματοποιεί μνημόσυνο για τον μαχητή της Χεζμπολάχ Fadel Abbas Bazzi, δημοσίευσε με υπερηφάνεια για την επερχόμενη «τελετή μνήμης» στη σελίδα του στο Facebook. Η τρομοκρατική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Τζαμί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στις 3:00 μ.μ.






Αυτό το αμφιλεγόμενο σιιτικό τζαμί έχει μια πολύ ανησυχητική ιστορία. Ιδρύθηκε από τον ιμάμη Abdul Latif Berry το 1981, το Ισλαμικό Ινστιτούτο Γνώσης λειτουργεί υπό το πρόσχημα μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης 501 (c) (3).



Ισχυρίζεται ότι επικεντρώνεται στην προώθηση της ισλαμικής εκπαίδευσης μέσω των παραδόσεων του Ahlulbayt. Ωστόσο, οι δραστηριότητές της υποδηλώνουν κάτι πολύ πιο ανησυχητικό. 

Ο ιμάμης Baqir Berry, ο σημερινός ηγέτης, στο κήρυγμά του την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 (https://www.memri.org/reports/dearborn-michigan-friday-sermon-dr-baqir-berry-zionism-israel-pose-imminent-danger-humanity), έκανε εμπρηστικά σχόλια, συγκρίνοντας τον σιωνισμό με το ISIS και ζητώντας την «επανεκπαίδευση» των Εβραίων, μεταξύ άλλων αντιεβραϊκών και διχαστικών ισλαμικών δηλώσεων. Έχει επίσης δηλώσει ότι ο σιωνισμός είναι «ένα εκατομμύριο φορές χειρότερος από το ISIS», κάτι που έχει προκαλέσει σημαντική κριτική.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Mullah projecting Islamic attributes onto Jews (rumble.com)







Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι οι βαθύτερες συνδέσεις του IIOK με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, μια αναγνωρισμένη τρομοκρατική οργάνωση που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από το Ιράν. 

Η Χεζμπολάχ έχει μια μακρά και βίαιη ιστορία στόχευσης Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων βομβιστικών επιθέσεων στους στρατώνες της Βηρυτού το 1983 που σκότωσαν εκατοντάδες μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών. 

Η σύνδεση του IIOK με άλλα τζαμιά με παρόμοιους εξτρεμιστικούς δεσμούς υπογραμμίζει την ευρύτερη ανησυχία: Γιατί επιτρέπεται σε μια οργάνωση με δεσμούς με μια ισλαμική τρομοκρατική ομάδα που έχει προκαλέσει τέτοια ζημιά στους πολίτες και τα μέλη των υπηρεσιών των ΗΠΑ να συνεχίσει να επωφελείται από το καθεστώς φορολογικής απαλλαγής;

Το Ισλαμικό Ινστιτούτο Γνώσης, μαζί με άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα στο Dearborn, εκμεταλλεύεται τόσο τη θρησκευτική του εξουσία όσο και τους φορολογικούς νόμους των ΗΠΑ για να προωθήσει μια ισλαμική ατζέντα που απειλεί τις δυτικές ελευθερίες. 

Είναι βαθιά ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας τρομοκράτης της Χεζμπολάχ, υπεύθυνος για το θάνατο εκατοντάδων Αμερικανών, τιμάται δημοσίως σε αμερικανικό έδαφος. 

Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει υπό τη νομική προστασία των φορολογικών απαλλαγών των ΗΠΑ - που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη φιλανθρωπικών και κοινοτικών οργανώσεων - θα πρέπει να εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την κατάχρηση αυτών των παροχών για την προώθηση ιδεολογιών εχθρικών προς τη Δύση.

Η χορήγηση αφορολόγητου καθεστώτος σε οργανισμούς όπως το IIOK διευκολύνει την εξάπλωση της ισλαμικής υπεροχής υπό την κάλυψη της θρησκευτικής ελευθερίας. 

Αντί να προωθούν την εκπαίδευση και την κοινότητα, προωθούν πολιτικές και ιδεολογικές δραστηριότητες που υπονομεύουν την ασφάλεια και τις αξίες των ΗΠΑ. 

Αυτό δεν είναι μόνο ένα τοπικό ζήτημα που περιορίζεται στο Dearborn· Είναι ένα σημάδι του τρόπου με τον οποίο το Ισλάμ ενσωματώνεται στην αμερικανική κοινωνία, χρησιμοποιώντας φορολογικά οφέλη για να προωθήσει μια ατζέντα που αποτελεί πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Υπογραμμίζοντας την έκταση της διείσδυσης στην Αμερική, η Dearborn.org, μία από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες ομάδες ειδήσεων στην περιοχή, προωθεί ανοιχτά στην ιστοσελίδα της τη νεκρολογία και την τελετή μνήμης για έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ.




Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπουν ένα μνημόσυνο για ένα μέλος μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης που ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων μελών των αμερικανικών υπηρεσιών; 

Ακόμη πιο ανησυχητικό, γιατί συμβαίνει αυτό στο Ισλαμικό Ινστιτούτο Γνώσης (IIOK), ένα τζαμί που επωφελείται από καθεστώς φορολογικής απαλλαγής; 

Αυτό εγείρει κρίσιμα ερωτήματα: Ερευνούν οι αρχές τους δεσμούς του τζαμιού με τη Χεζμπολάχ; Ελέγχονται εξονυχιστικά τα εμπλεκόμενα μέλη της οικογένειας; Θα είναι οι αρχές επιβολής του νόμου παρούσες στο μνημείο για να παρακολουθούν πιθανές απειλές;

Επιπλέον, γιατί η Dearborn.org, μια μεγάλη ισλαμικά κουρασμένη ομάδα ειδήσεων, προωθεί ανοιχτά τη νεκρολογία ενός τρομοκράτη της Χεζμπολάχ; Αυτοί που διαχειρίζονται τον ιστότοπο ερευνώνται για εξύμνηση μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης; Αυτές είναι πιεστικές ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποφευχθεί η περαιτέρω διείσδυση ισλαμιστών ρατσιστών στις αμερικανικές κοινότητες.

Αυτό το επικίνδυνο προηγούμενο δεν μπορεί να μείνει ανεξέλεγκτο. Η ικανότητα του Ισλαμικού Ινστιτούτου της Γνώσης να διατηρήσει το καθεστώς φορολογικής απαλλαγής ενώ φιλοξενεί ένα μνημείο για έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ είναι μια σαφής εκμετάλλευση της νομικής προστασίας των ΗΠΑ που προορίζεται για νόμιμες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να διερευνήσει και να αναλάβει ταχεία δράση, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης του αφορολόγητου καθεστώτος οποιουδήποτε θεσμού που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε στις παροχές των φορολογουμένων να χρηματοδοτήσουν την εξάπλωση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Η άμεση εποπτεία και λογοδοσία είναι ουσιαστικής σημασίας.

Αναλάβετε δράση

Οι κάτοικοι του Μίσιγκαν που είναι εξοργισμένοι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που διοχετεύει χρήματα σε ένα εξτρεμιστικό τζαμί στην πολιτεία τους που υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν αυτά τα κεφάλαια.

Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε το email και τους αριθμούς τηλεφώνου των νομοθετών του Μίσιγκαν στην Ουάσινγκτον.

Μπορείτε επίσης να βρείτε στοιχεία επικοινωνίας για τους γερουσιαστές της πολιτείας του Μίσιγκαν εδώ, και για τους εκπροσώπους των πολιτειών εδώ.

Για να επικοινωνήσετε με την κυβερνήτη του Μίσιγκαν Gretchen Whitmer, κάντε κλικ εδώ ή καλέστε στο 517-335-7858 για να αφήσετε ένα μήνυμα. Το μήνυμα προς όλους τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής είναι σαφές: Σταματήστε να χρηματοδοτείτε τους εχθρούς της Αμερικής.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!