Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ(!) ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ !!! (Και απεχώρησε...)

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικά περιπολικά σκάφη

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ κλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας σημειώθηκε, γύρω στις 07:30 την Παρασκευή χθές, όταν τουρκικό παράκτιο περιπολικό, εκτέλεσε βολές με πραγματικά πυρά (!!!) εντός των εθνικών χωρικών υδάτων, κοντά στο Φαρμακονήσι...
[ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ;] 

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικά περιπολικά σκάφη

Όπως μεταδίδει η 'Καθημερινή', χθες το βράδυ εκδόθηκε τουρκική 'NAVTEX', η οποία γνωστοποιούσε, ότι θα γίνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην περιοχή, ενώ ακολούθησε η ελληνική 'NAVTEX', η οποία ακύρωνε την τουρκική!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολύ σπάνια σε περίπτωση που εκδίδονται τέτοιες 'NAVTEX' (οδηγίες προς ναυτιλομένους) πραγματοποιούνται αυτές οι απειλές. Ωστόσο, αυτή τη φορά, το τουρκικό παράκτιο περιπολικό (μικρού μεγέθους πλοίου), προχώρησε σε βολές εντός ελληνικών χωρικών υδάτων(!) και σταμάτησε έπειτα από ειδοποιήσεις, που απευθύνθηκαν από την ελληνική κανονιοφόρο «Νικηφόρος», η οποία έσπευσε στην περιοχή. 

Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικά περιπολικά σκάφη

Έπειτα από τις ελληνικές προειδοποιήσεις το τουρκικό σκάφος, έστριψε προς τα βόρεια με κατεύθυνση προς το Κουσάντασι. Το τουρκικό περιπολικό εκτέλεσε τις βολές με την πλώρη στραμμένη προς την Τουρκία... 

Σημειώνεται πως στο Φαρμακονήσι είναι εγκατεστημένη μόνιμη φουρά του ελληνικού στρατού, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού. 

Στο ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ προκλήθηκε αναστάτωση και σήμανε συναγερμός, έπειτα από την αυτή πολύ σοβαρή παραβίαση που δεν συνηθίζεται από την τουρκική πλευρά. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά το συμβάν το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει τα εξής: «Γνωρίζεται ότι βραδυνές ώρες 16 Φεβρουαρίου 2017, τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2017 από τις 07:00Β έως τις 09:00Β. Μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την ως άνω τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. 

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με αποστολή της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή. 
Από ώρας 0740Β έως 0755Β 17 Φεβρουαρίου 2017, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά. 

Το εν λόγω περιπολικό καθ’όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθούνταν από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ΕΧΥ καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών. 
Ακολούθως το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής.»

[ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ Ο Λ Α ! 
ΟΧΙ ΟΜΩΣ 'ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ', ΟΥΤΕ Ο ...ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ...]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!