Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Έτσι είπες για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ μας, ρε Κυριάκο; "Δικαίως η Θεσσαλονίκη ονομαζόταν 'ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ' των Βαλκανίων";;;

Μά είναι δυνατόν;
Τί του δίνουν και ...πίνει;
Μόνος του τα γράφει, ή του τα γράφουν;

Σχετική εικόνα


Σχετική εικόνα
ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ...'ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ'; ΤΕΛΕΙΩΣ ;;;

Σχετική εικόνα




Περιφέρεια Μακεδονίας: Πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης




ΚΥΡ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : "Κυρίες και κύριοι, θέλω κατ' αρχάς, να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή που μου κάνετε να μοιρασθείτε μαζί μου την σημερινή ημέρα μνήμης των δολοφονημένων απο τους ναζί Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Της πόλεως που κάποτε έφερε το προσωνύμιο 'Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων'.

Και δικαίως, καθώς αποτελούσε την έδρα της μεγαλυτέρας εβραϊκής κοινότητος της διασποράς, μιάς κοινότητος απο τις αρχαιότερες στην Ευρώπη και επίκεντρο του Σεφαραδίτικου εβραϊσμού!
Δυστυχώς, η παγκόσμια ιστορία είναι βαμμένη με το αίμα των πολέμων και τις σφαγές αθώων ανθρώπων.

Αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγριότητα της συλλήψεως και της εκτελέσεως του σχεδίου αφανισμού των Εβραίων στην Ευρώπη απο την Ναζιστική Γερμανία.
Βεβαίως και έχουν γίνει και άλλες Γενοκτονίες και το Ελληνικό Έθνος έχει υποστεί πολλές. Το Ολοκαύτωμα όμως, είναι ένα γεγονός μοναδικό στην Ιστορία του κόσμου!

Στήν Ελλάδα, με καθυστέρηση δεκαετιών, θεσπίσαμε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος. Γι' αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθεί το συντομώτερο δυνατόν το (5 ορόφων στην παραλία!) Μουσείο του Ολοκαυτώματος εδώ στην Θεσσαλονίκη, το ιστορικό κέντρο του ελληνικού Εβραϊσμού. [από ποιόν ...'μπεζαχτά' mister Koulis, θα γίνει το μουσείο αυτό;;; Έ;]

Διότι η ιστορία του ολοκαυτώματος, δεν αφορά μόνο Εβραίους, ή μόνο Γερμανούς. Αφορά ανθρώπους. Αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα"!

Ολοκληρώνοντας κατέληξε : "Σήμερα, η συρρικνωμένη Εβραϊκή κοινότητα δεν κουβαλά μόνο τις δικές της οδυνηρές μνήμες. Βρίσκεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα ενός αυξανομένου αντισημιτισμού.
Δεν με φοβίζει μόνο το γεγονός, ότι αρνητές του Ολοκαυτώματος κάθονται με αυταρέσκεια στα βουλευτικά έδρανα. Αυτούς τουλάχιστον τους ξέρουμε.

Πιό πολύ με φοβίζει η απαξιωτική ματιά απέναντι σε όποιον επιλέγει να κυκλοφορεί με 'κιπά'! Οι ασυνάρτητες θεωρίες συνομωσίας που διακινούνται στα 'chat rooms' του διαδικτύου. Η αφοριστική εξίσωση μιάς θεμιτής πιθανώς διαφωνίας με την εξωτερική πολιτική του Ισραήλ με έναν ισοπεδωτικό αντισημιτισμό.
Σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα, πρέπει να καταδεικνύουμε, να απομονώνουμε και να καταδικάζουμε έμπρακτα κάθε φαινόμενο ρατσισμού, σεξισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα, πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι στην μνήμη των Εβραίων αδελφών μας, που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Και η σκέψη μας να κυριαρχείται απο δύο λέξεις: Ποτέ ξανά!"

Αποτέλεσμα εικόνας για κούλης αστεία



"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. H επικυριαρχία της Θεσσαλονίκης από το εβραϊκό στοιχείο υπήρξε η διαχρονική διεκδίκηση του ιουδαιοσιωνισμού γ'αυτό και τα τελευταία χρόνια διαδίδεται η ανιστορική τοποθέτηση περί πλειοψηφίας του εβραϊκού πληθυσμού έναντι του ελληνικού στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να μη μιλήσουμε για την σθεναρή αντίσταση του εν λόγω πληθυσμού (δηλ. του εβραϊκού) στην ένταξη της Θεσσαλονίκης στον ελλαδικό κορμό. Γι'αυτό και ο εβραιοτουρκόφιλος δήμαρχός της συνδράμει όποια προσπάθεια ανάδειξης της θρησκείας του ολοκαυτώματος, καθώς το έχουν αναγάγει σε θρησκεία, δημιουργώντας ταυτόχρονα μουσείο για τον σφαγέα του ελληνισμού κεμάλ. Δε θα ήθελα να προβώ σε δυσοίωνες εικασίες και σενάρια αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο Ερντογάν θα μας έρθει εκ Βορρά και όχι από το Αιγαίο, σύμφωνα με την γεωπολιτική ανάλυση του Νίκου Λυγερού και επομένως δεν είναι τυχαίο που αναφέρεται ο Μητσοτάκης περί κοσμοπολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Μάλλον έτσι θέλουν να την καταστήσουν πάλι, να διαβρωθεί πληθυσμιακά και να υπαχθεί σε μια ενδεχόμενη μελλοντική αυτόνομη οντότητα ''βαλκανοποιώντας'' την Μακεδονία όπως ακριβώς έπραξαν και με την Σερβία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!