Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΒΟΥΛΗ, να τιμήσει την μνήμη, ενός ...ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ; Πού μάλιστα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ και εξετελέσθηκε;;;




ΤΟ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ (πώς έτσι;) η «Καθημερινή» της Κυριακής , η οποία η υπό τον τίτλο «Αξίζει την τιμή;» έγραφε τα εξής:

«Η Βουλή, πληροφορούμαι, ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη. Μάλλον από λεπτότητα στη μνήμη του νεκρού (διότι ο Μπελογιάννης αγωνιζόταν να καταργήσει την Βουλή…), η εκδήλωση δεν θα γίνει στο γνωστό κτίριο που δεσπόζει της πλατείας Συντάγματος, αλλά... στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής του Μπελογιάννη.

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος μπελογιάννης

Ωστόσο, ο Μπελογιάννης καταδικάσθηκε για κατασκοπεία εις βάρος της πατρίδος του και εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει υπάρξει ποτέ αναθεώρηση της δίκης. 

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος μπελογιάννης

Μπορεί, λοιπόν, η θανατική ποινή που του επιβλήθηκε τότε να ήταν σκληρή και, ενδεχομένως, άδικη∙ όμως η καταδίκη του ήταν δίκαια και εξακολουθεί να ισχύει. Δεν είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ η Βουλή, να τιμά έναν καταδικασθέντα για   κ α τ α σ κ ο π ε ί α   εις βάρος της χώρας του; 

Μου φαίνεται ότι αρχίζω να καταλαβαίνω, τι εννοεί ο ...'Πρωτάνθρωπος των Σφακίων' (Πολάκης) όταν λέει «προσπαθούμε να πάρουμε την πραγματική εξουσία.»

Ο συγγραφέας του ανωτέρω κειμένου είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφ. Κασιμάτης, ο οποίος μόνο ως Εθνικιστής δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς είναι γνωστές οι (νεο)φιλελεύθερες απόψεις του. 
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως, λέει τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αυ-το-νό-η-τα. Υπάρχει μια ξεκάθαρη ΚΑΤΑΔΙΚΗ του Μπελογιάννη, για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος, η οποία ισχύει μέχρι και σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μελιγαλάς 1944 – το χρονικό της μεγάλης σφαγής

Αφήνοντας στην άκρη την φυσική παρουσία (του) στις ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ και   γ υ ν α ι κ ό π α ι δ ω ν    στον  Μ ε λ ι γ α λ ά    τον ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ Σεπτέμβριο του 1944, ας επικεντρωθούμε στην θανατική του καταδίκη για την ανθελληνική του δράση ως κατάσκοπος της Σοβιετικής Ενώσεως. 
Και καλό θα ήταν να αναρωτηθεί ο Κασιμάτης, για την στάση που θα κρατήσει η 'Ν.Δ.' στην εκδήλωση τίμησης προς το πρόσωπο του Μπελογιάννη.

Αποτέλεσμα εικόνας για μελιγαλάς 1944 – το χρονικό της μεγάλης σφαγής

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία, καταλήγει ο γνωστός αρθρογράφος Γ.Μάστορας, ότι για μια ακόμη φορά, η 'Ν.Δ.' θα δείξει το «πολιτικά ορθό» πρόσωπό της και θα συμμετάσχει «τιμώντας τους αγώνες της αριστεράς», τους οποίους ως γνωστόν πάντοτε «σέβεται»...

Αποτέλεσμα εικόνας για νίκος μπελογιάννης

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!