Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΜΠΑ; ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΑ 500.000.000 ΕΥΡΩ η ...μαμάκα σου Γιωργάκη; Ναί, ή ού;

ΓΙΑΤΙ Ε Θ Α Ψ Α Ν ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ, ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ;

(ΑΝ ΕΧΕΤΕ ..."ΑΝΤΕΡΑ", ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ....)

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργάκης και μάργκαρετ

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, ΑΠΕΡΡΙΨΕ την αγωγή του πρ. πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά του πρώην υπαλλήλου της 'HSBC', διασήμου πανευρωπαϊκώς Ερβέ Φαλτσιανί και στην ουσία δέχθηκε την θέση του Φαλτσιανί, ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόϊκα στην Ελλάδα  ε κ β ι α ζ ό μ ε ν ο ς,  ώστε να ΜΗΝ αποκαλυφθεί, ότι η μητέρα του (Η ΜΑΓΚΥ...) είχε βγάλει παράνομα 500.000.000 ευρώ στο εξωτερικό»!

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργάκης και μάργκαρετ
Σχετική εικόνα

Η απόφαση-'σόκ' για την οικογένεια Παπανδρέου που επιχειρεί να «ξεπλυθεί» από την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα το 2010, ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ στην 'HSBC'! 

Σχετική εικόνα

Το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού εις βάρος του πρώην υπαλλήλου της 'HSBC', Ερβέ Φαλτσιανί, όπου ζητούσε να του εκδικαστούν 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, εξ αιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του, στο βιβλίο του Φαλτσιανί. 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργάκης και μάργκαρετ

Ο Ερβέ Φαλσιανί σε βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 2015 αποκάλυψε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα. Το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», ανέφερε ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πιεστεί ο Γ.Παπανδρέου και να αποδεχθεί να παραιτηθεί για να έρθει μια κυβέρνηση (Παπαδήμου) που θα περνούσε το νομοθετικό έργο των Μνημονίων.

Σχετική εικόνα

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για τη διάσωση της Ελλάδος, είχε ανατεθεί στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αυτή την λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλτσιανί.

Αποτέλεσμα εικόνας για ερβέ φαλτσιανί

Στο βιβλίο του, με τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), 

Αποτέλεσμα εικόνας για la cassaforte degli evasori


το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το 'Banco Santander', ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ερβέ φαλτσιανί

Ο 44χρονος Γαλλοϊταλός Φαλτσιανί, που καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών σε εκεί υποκατάστημα της 'HSBC' το 2000. 
Έξι χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην 'HSBC' Γενεύης όπου την διετία 2006-7 συγκέντρωσε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες (!) της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες (!!!) που διατηρούσαν 300.000 και πλέον ιδιωτικούς λογαριασμούς!

Αποτέλεσμα εικόνας για la cassaforte degli evasori

Όταν τον Δεκέμβριο του 2008 οι ελβετικές αρχές τον κάλεσαν για να τον ανακρίνουν, ο Φαλτσιανί κατέφυγε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους στην Γαλλία. 

Εκεί κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της 'HSBC' σε πέντε δισκέτες τις οποίες παρέδωσε στις γαλλικές αρχές που ΔΕΝ μπορούν να τον εκδώσουν στην Ελβετία, διότι ο νόμος  α π α γ ο ρ ε ύ ε ι την έκδοση γάλλων πολιτών.

Σχετική εικόνα

Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ (και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων η ελληνική, εξ ου και η μετονομασία της «λίστας Φαλτσιανί» σε «λίστα Λαγκάρντ».

Αποτέλεσμα εικόνας για ερβέ φαλτσιανί

Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου απάντησε στις αποκαλύψεις που έκανε το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί σε βιβλίο του, για τον πρώην πρωθυπουργό και την λίστα Λαγκάρντ.

Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βιβλίου Φαλτσιανί, που ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έφερε την Τρόϊκα στην Ελλάδα, για να μην του βγάλουν στην φόρα τα 500.000.000 ευρώ της μητέρας του Μαργαρίτας, ανακοινώθηκε ότι, «προς το παρόν δεν πρόκειται να δώσουμε καμμία δημόσια απάντηση στο θέμα», αφού το θεωρούν λήξαν, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη. Εκαναν αγωγή στον Φαλτσιανί και την... πάτησαν!

Η ανακοίνωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ αναφέρει τα εξής:

«Γνωρίζαμε εξ’ αρχής, ότι η μάχη κατά του παρακρατικού συστήματος στο οποίο συμμετείχε ο Ερβέ Φαλτσιανί, που σκοπό είχε να δυσφημίσει τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και να διαμορφώσει μια ψευδή εικόνα για τον βίο και την πολιτεία του, δεν θα είναι εύκολη.

Και το γνωρίζαμε παρά το ότι, η Δικαιοσύνη, για την ίδια υπόθεση, έχει ήδη κρίνει και έχει καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμιση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, τους διακινητές των ψευδών, στα οποία αναφέρεται με το βιβλίο του και ο Ερβέ Φαλτσιανί.

Ανεξάρτητα λοιπόν, από την όποια πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, η μάχη θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό. 

Μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΣΤΕΙΑ

Εν πάση περιπτώσει από την στιγμή, που δικαιώθηκε ο Ερβέ Φαλτσιανί, δημιουργείται τεράστιο πολιτικό θέμα.

Σχετική εικόνα

Και για τους Παπανδρέου και για αυτούς που τους εναγκαλίζονται και τους σφίγγουν το χέρι...


Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!