Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΑ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" μέ τίς Χ λ α μ ύ δ ε ς, με τα 'σπορτέξ', με τίς περικεφαλαίες και τίς δάδες, ΠΟΙΟΣ τα Χ Α Ρ Τ Ζ Ι Λ Ι Κ Ω Ν Ε Ι ; ; ;

ΤΩΡΑ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2017, ΕΙΝΑΙ 'ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ, Ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ' ; ; ;

ΟΛΑ ΤΑ 'ΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, ΤΑ ...ΔΟΡΑΤΑ ΚΙ ΟΙ ΔΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΑΝ!

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ (ΛΕΤΕ) Η ..."ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥΣ";(ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ, ΠΟΙΟΣ ..."ΛΑΔΩΝΕΙ" ΤΟΝ "ΒΑΡΚΑΡΗ"; 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΛΑΜΠΑΔΟΚΡΑΤΟΥΝ 'ΤΣΟΥΡΜΟ', ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΕΙ...
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ;
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ;)
Τα διεθνή 'μίντια', για έναν παράδοξο ξανά (...) λόγο, απασχόλησε και πάλι η Ελλάδα. Ο λόγος; Η σύναξη των δωδεκαθεϊστών στο Λιτόχωρο Πιερίας....
Το χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου γέμισε πριν από μερικές ημέρες με άνδρες και γυναίκες, ντυμένους με ...χλαμύδες (συνδυασμένες με αθλητικά παπούτσια!) και περικεφαλαίες, ή φύλλα κισσού, ενώ κρατούσαν δάδες, ασπίδες και δόρατα!!! 

Ο λόγος ήταν τα φετινά «Προμήθεια», συνάντηση των δωδεκαθεϊστών και αρχαιολατρών. Η περίεργη πομπή στους δρόμους του Λιτοχώρου, που κατέληξε στο αμφιθέατρο του χωριού ξένισε, παραξένεψε, έκανε πολλούς να απορούν, είχε πάντως ένα ενδιαφέρον. 
Μεταξύ άλλων και για το 'Associated Press' το οποίο κάλυψε το θέμα...


Το δημοσίευμα αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα της ομάδας των αρχαιολατρών, όπως σε αυτό του Τζορτζ Κλωνής, πρώην οδηγού λεωφορείου, ο οποίος αφοσιώθηκε στους… αρχαίους θεούς. 
Στα δρώμενα συμμετέχει τα τελευταία 14 χρόνια, έχει δικό του σπίτι στον Ολυμπο και δηλώνει ότι για εκείνον «άνοιξε μια πόρτα». 

Άλλος δωδεκαθεϊστής ο συνταξιούχος υπάλληλος Τηλεπικοινωνίων και Πληροφορικής, Δημήτρης Καλατζής που κουβαλά μαζί του πάντα τον ...εξοπλισμό του, όλη την στολή του.

«Τι σημασία έχει, αν δεν ντυθείς; Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα», απαντά.Κάθε καλοκαίρι, μήνα Ιούλιο, εκατοντάδες «δωδεκαθεϊστές» μαζεύονται για να υμνήσουν τα "θεία τους". 
Το ετήσιο "προσκύνημα" έχει ξεκινήσει από το 1996, με πλήθος δραστηριοτήτων. 

Στα όρη και τα βουνά κρατώντας παραμάσχαλα χλαμύδες, σανδάλια, στάρι, ξηρούς καρπούς και «ανθόσπαρτα» στεφάνια για να εκφράσουν την πίστη τους στους αρχαίους Ελληνες θεούς, επιδίδονται σε προσευχές, παιχνίδια φαντασίας, οργανώνουν ακόμη και μαραθωνίους, γράφει.


ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;...
'ΚΑΛΑ ...ΜΥΑΛΑ';

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!