Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Χαρά Ν ι κ ο π ο ύ λ ο υ: «Η Θ Ρ Α Κ Η μας, είναι ένα βήμα πριν από την εξόντωση. Ο Θ ε ό ς να βάλει το χέρι του!»


(ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΙΣΩΣ ΤΟ ΥΠΕΞ; ΙΣΩΣ; ΜΠΑΑΑΑ....)
Τον κώδωνα του κινδύνου στην Αθήνα που... κοιμάται (!) κρούει η (πάντοτε ΗΡΩΪΚΗ!) δασκάλα (καί) των Πομάκων Χαρά Νικοπούλου, μιλώντας για επικείμενες εξτρεμιστικές ενέργειες, αλλά και γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης! 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Στην Θράκη συντελούνται και τα οκτώ στάδια γενοκτονίας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο έκτο στάδιο». Στην δραματική αυτή επισήμανση-προειδοποίηση προβαίνει η κυρία Χαρά Νικοπούλου, η ηρωϊκή δασκάλα, που από το 2002 έχει ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ την ζωή της, διδάσκοντας στους Πομάκους μαθητές την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Τους Πομάκους που «καταδιώκει» το τουρκικό κράτος και η Ελλάδα, τους έχει γυρίσει την πλάτη  ε π ι δ ε ι κ τ ι κ ά. Σήμερα διδάσκει σε μεικτό δημοτικό σχολείο -με χριστιανούς και μουσουλμάνους μαθητές - στην περιοχή της Ροδόπης και κατοικεί σε ένα πομακοχώρι, την Κάτω Βυρσίνη. 


Διαμένει μαζί με την οικογένειά της σε χώρο που της έχει παραχωρήσει ο Στρατός και χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως φυλάκιο. 
Μέσα στον χώρο αυτό έχουν δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγό της, ένα πνευματικό κέντρο με την επωνυμία «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη». Αυτό το πρώην στρατόπεδο μετατράπηκε σε μια στέγη φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών, όπου ζουν όλοι μαζί σαν μια οικογένεια! 

Εχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα η δράση διάφορων κύκλων από πλευράς Τουρκίας στην Θράκη, εξυπηρετώντας έτσι «σκοτεινά» σχέδια; 

Επειτα από σχετικές μελέτες που έχει κάνει η επιστημονική ομάδα της «Κιβωτού» - και έχουν δημοσιευθεί -, έχουμε διαπιστώσει, ότι στη Θράκη συντελούνται πλέον και τα οκτώ στάδια γενοκτονίας - και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης! 

Με βάση τον σχετικό ορισμό του καθηγητή κ. Στάνφορντ στις ΗΠΑ, σε κάθε γενοκτονία έχει παρατηρηθεί, ότι υπάρχουν επτά στάδια πριν από το τελικό στάδιο, της εξολοθρεύσεως. Αυτή την στιγμή στη Θράκη είμαστε στο έκτο στάδιο. Δηλαδή, στην προετοιμασία της εξολοθρέυσεως του ελληνικού-χριστιανικού πληθυσμού και όλων όσοι έχουν καλές σχέσεις με το χριστιανικό στοιχείο. 
Δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας! 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και εάν κάτι τέτοιο είχα αρχίσει να διαβλέπω ότι είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια, τώρα οφείλω απέναντι στους ήρωες που γέννησε αυτή η θρακική γη, αλλά και στους 9.000 μοναχούς που είχαμε στην Ροδόπη, να πούμε την αλήθεια! 

Η Θράκη βρίσκεται αυτή την στιγμή σε πολύ κομβικό σημείο. Οι πάντες γνωρίζουν, ότι έχουν προετοιμαστεί διάφορες εξτρεμιστικές ενέργειες από ορισμένους ακραίους κύκλους της μειονότητος. Πραγματικά, εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του, αφού το κράτος των Αθηνών κοιμάται, ως συνήθως.... Οπως υπάρχουν και ορθόδοξοι στρουθοκάμηλοι, που στρουθοκαμηλίζουν!

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί από την πλευρά σας ώστε να επιστήσετε την προσοχή των αρμοδίων; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Άπειρες φορές έχω προειδοποιήσει στέλνοντας σχετικές εκθέσεις, ενώ έχω καταθέσει μέσω της Ακαδημίας Αθηνών συγκεκριμένες προτάσεις για τη μειονοτική εκπαίδευση, οι οποίες, δυστυχώς, δεν έχουν εισακουστεί. 
Από εκεί και πέρα, καθένας φέρει την ευθύνη έναντι της Ιστορίας. Το τελευταίο διάστημα έχω αφιερωθεί στα θέματα της οικογένειάς μου και δεν μπορώ πλέον να χρησιμοποιήσω άλλο από τον πολύτιμο χρόνο. Επί της ουσίας, πρέπει να γεννήσουμε ξανά Ελληνόπουλα! 

Σχετική εικόνα

Αυτή την στιγμή σε ποιές ενέργειες θα έπρεπε να προχωρήσει το ελληνικό κράτος;
Να γίνει ελληνικό! 
Οταν θα γίνει ελληνικό, τότε θα περιμένω. Τώρα δεν προσδοκώ ΤΙΠΟΤΑ! 
Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει ούτε για ...δείγμα (!) ελληνόφωνο σχολείο στην ορεινή Θράκη! Αφαιρούμε την πολυτέλεια από έναν Πομάκο να παρακολουθήσει το παιδί του μαθήματα σε δημόσιο ελληνικό σχολείο. 

Σε ποια συμπεράσματα έχετε καταλήξει όλα αυτά τα χρόνια που ζείτε και προσφέρετε σημαντικό έργο στην περιοχή; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με τους απλούς ανθρώπους δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Από τους πολιτικούς και το τουρκικό ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ προέρχονται τα προβλήματα. Οι αλεβίτες όπως και οι σουνίτες στο Δέρειο, με αγκάλιασαν με αγάπη από την πρώτη στιγμή. 

Εξ άλλου, οι αλεβίτες είναι βιωματικά και ως προς τους τρόπους λατρείας πιο κοντά στους χριστιανούς. Ακόμη και σήμερα επισκέπτομαι το χωριό αυτό στον Εβρο, όπου έχω διατηρήσει ουσιαστικούς δεσμούς φιλίας. 
Δεν έχει αλλάξει τίποτα μεταξύ μας. 
Δύο φορές την εβδομάδα επικοινωνώ με κατοίκους του Δερείου. Σε όλη την πεδινή Ροδόπη όπου καθημερινώς κάνουμε διανομή συσσιτίου, μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο μας περιμένουν πάντα. Αρκεί όμως αυτή η διάθεση του κόσμου να μη γίνει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από κάποιους πολιτικούς. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι όλη η Ελλάδα έχει - δυστυχώς - μετατραπεί σε ένα μεγάλο Δέρειο. Το τουρκικό προξενείο κάποτε είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτό το χωριό. 
Σήμερα άλλοι παράγοντες, συναφείς, έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα. 

Σχετική εικόνα

Πλέον καθένας πρέπει με μεγάλη αυτοθυσία και κυρίως σύνεση και ψυχραιμία να μπορεί μεν να βοηθά τον συνάνθρωπο, αλλά συγχρόνως να διαφυλάττει την πίστη στην πατρίδα και στον Χριστό. 
Το Προσφυγικό έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος και εάν βρισκόμαστε. 
Πιστεύω ότι έχει χτυπήσει μέσα μας ένα ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ και έχουμε αφυπνισθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα. 

Το πνευματικό κέντρο τι είδους βοήθεια παρέχει; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το πνευματικό αυτό κέντρο, που δημιουργήθηκε το 2012, προσφέρει τόσο υλική όσο και πνευματική τροφή, σε όσους το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας. 
Εκτός από την παροχή συσσιτίου σε άπορες οικογένειες, γίνονται δωρεάν Σεμινάρια σε ανηλίκους, μεταξύ άλλων πατριδογνωσίας, αρχαίων ελληνικών κ.ά. 
Στον χώρο έρχονται άστεγοι ακόμη και για να πλυθούν, ή να πλύνουν τα ρούχα τους οι εθελόντριες στα ειδικά πλυντήρια. Οσοι θέλουν μπορούν, φυσικά, να παρακολουθήσουν και τα μαθήματά μας. Δυστυχώς, είναι αρκετοί οι άστεγοι που αναγκάζονται να επιβιώσουν στα παγκάκια... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εμείς, ως χριστιανοί, έχουμε ανοιχτή την καρδιά μας και την πόρτα του ιδρύματος, χωρίς διακρίσεις, τόσο για τους Ελληνες ορθόδοξους χριστιανούς όσο και για τους Ελληνες μουσουλμάνους. 
Με την προϋπόθεση όμως ότι θα σέβονται τον  Ι η σ ο ύ   Χ ρ ι σ τ ό   και την Ε λ λ ά δ α! Από το 2012 έως σήμερα συνυπάρχουμε ανθρώπινα. Το στομάχι και το πνεύμα όταν πεινάνε, δεν κάνουν διάκριση σε ποια φυλή ανήκουν. 

Οι πολιτικοί και οι πολιτικές είναι που κάνουν τα προβλήματα σύνθετα. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας συν Θεώ και από εκεί και πέρα καθένας που έχει ανάγκη, ανακουφίζεται μέσα από την προσφορά των εθελοντών. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΔΩ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΛΑΛΑ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ "ΚΑΡΦΩΣΕ" Η ΙΔΙΑ Η ...ΕΛΛΗΝΙΚΗ(;) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!
ΕΝΩ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ, ΤΟΝ "ΔΩΣΑΜΕ"!!!ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;
Ο ΛΑΛΑΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΠΟΥ
ΠΕΙΝΑΣΕ ΑΝΕΙΠΩΤΑ!
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
Η ΕΛΛΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ 'ΜΑΝΑ',
ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΓΝΗ & ΣΚΛΗΡΗ  Μ Η Τ Ρ Ι Α !
["ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Είναι άδικο να πούμε ότι μόνο ένα, ή δύο άτομα προσφέρουμε βοήθεια. Είμαστε 83 απλοί άνθρωποι από την Κομοτηνή, που καθημερινά δίνουμε τον αγώνα. 
Υπάρχουν γυναίκες μουσουλμάνες που μαγειρεύουν, ή κάνουν άλλες δουλειές και καθένας συνεισφέρει με τον τρόπο του. 

Πώς μπορούμε να γίνουμε πιο συνεπείς Χριστιανοί στην πράξη; 

Ο απόλυτος παρονομαστής και το απόλυτο θεμέλιο είναι να απαρνηθούμε οτιδήποτε κοσμικό και υλικό. Αλλά δεν έχουμε την διάθεση να απαρνηθούμε κυρίως καθετί υλικό. Από την δεκαετία του '80 και του '90 έχει ξεκινήσει η πνευματική κρίση. Δεν μας απασχολούσε τότε, επειδή ήταν γεμάτη η τσέπη μας. 

Σχετική εικόνα

Εάν αρχίσουμε να βιώνουμε πραγματικά τον συνάνθρωπο ως τον εαυτό μας, τότε θα καταλήξουμε να του δίνουμε όχι ό,τι μας περισσεύει, αλλά αυτό που πραγματικά μας αρέσει. 
Ερχονται άνθρωποι στην «Κιβωτό» και μας λένε ότι έχουν, για παράδειγμα, κάποια βιβλία που δεν τα χρειάζονται. Προσωπικά, θα με γοήτευε εάν έλεγε κάποιος, ότι έχει πάρει κάτι καινούργιο, άφθαρτο και όμορφο, και μας το στέλνει. 

Το χρησιμοποιημένο αντικείμενο σημαίνει, ότι το έχουμε βαρεθεί και δεν το χρειαζόμαστε πια. Νόημα έχει να χαρίσω στον συνάνθρωπο τα παπούτσια που με έχουν ενθουσιάσει και ας περπατήσεω εγώ ξυπόλυτος. 
Αυτή είναι η έννοια της αυτοθυσίας χωρίς όρια, στην πράξη! Ετσι βιώνουμε το παράδειγμα του Χριστού και δεν την ακούμε παρά μόνο ως ένα απλό αφήγημα. 

Από πού αντλείτε δύναμη και έμπνευση; 

Οπως κάθε ορθόδοξος χριστιανός, εξομολογούμαι, προστρέχω στον πνευματικό μου για οτιδήποτε με προβληματίζει. Είναι ο πατέρας Ιωάννης και αυτός μου έχει συμπαρασταθεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες. 

Σε αυτό το λιμάνι της εξομολογήσεως προσπαθώ να βρω διέξοδο στα προβλήματα που έχω. Προσπαθώ να είμαι μια βιωματική χριστιανή. 
Επίσης, ανατρέχω συχνά στα κείμενα του Ιωσήφ Βρυέννιου, λόγιου μοναχού του 15ου αιώνα, που έζησε λίγα χρόνια πριν από την Αλωση, ο οποίος ορίζει στα κείμενά του τα πνευματικά αίτια που οδήγησαν στην πτώση της Κωνσταντινουπόλεως. Στην ουσία, είναι σαν να σκιαγραφεί τον σημερινό Ελληνα. 

Απευθύνεστε στη σημερινή ηγεσία της Ελληνικής Εκκλησίας ζητώντας βοήθεια;
Πώς ανταποκρίνεται; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σαφώς και δεν είμαι σε θέση να κρίνω εγώ την Ελληνική Εκκλησία. Εχουν γνώση των προβλημάτων και στην Εκκλησία και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. 
Από εκεί και πέρα επαφίεται στη θέληση και στο θάρρος καθενός να πράξει αυτό που πρέπει. 
Ας μην ξεχνάμε ότι η επανάσταση ξεκίνησε από έναν Παπαφλέσσα, έναν Γρηγόριο Ε΄ και όχι από ανθρώπους που στέκονταν πάνω από ένα ψαλτήρι! Θα ήταν καλό και οι σημερινοί ιερωμένοι να έχουν σαν παράδειγμα έναν Παπαφλέσσα ή έναν  (πρ.Μητροπ.) Γερμανό  Κ α ρ α β α γ γ έ λ η. 

Τι κρατάτε πιο έντονο από την επαφή σας με τα παιδιά; 

Η μεγαλύτερη χαρά είναι, ότι τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να διακρίνουν σε ποια κοινότητα ανήκουν, επειδή απλώς ανήκουν στην κοινότητα του Χριστού και της αγάπης. Με σπαστά ελληνικά γυρίζουν και μου λένε: «Εσύ είσαι καλύτερη από τη μαμά μου». Αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Είναι θείο δώρο να σε αγαπάνε ανιδιοτελώς. Προσεύχομαι στον Θεό να είμαι αντάξια όσων πιστεύουν αυτά τα παιδιά για μένα.

Οι μουσουλμανικής καταγωγής Έλληνες σάς ανοίγονται πιο εύκολα; Νιώθουν ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν; 

Λέω συχνά, χαριτολογώντας, ότι, εάν συμβεί κάτι στη Θράκη, θα προστρέξω για βοήθεια σε μουσουλμάνους και όχι σε χριστιανούς! 
Νιώθω ότι είναι πιο βιωματικοί χριστιανοί οι μουσουλμάνοι τους οποίους συναναστρέφομαι. 
Το λέω ίσως επειδή αυτό βιώνεται μόνο από κάποιες ομάδες και όχι από όλες τις μειονότητες. Ως θρησκευτική μειονότητα, κάποιες φορές μάς βγάζουν κάποια συναισθήματα αγάπης. 

Για παράδειγμα, εάν θυμηθώ τους προγόνους μας στη Βόρειο Ήπειρο, εκείνοι ήταν πιο ενεργοί και βιωματικοί χριστιανοί, επειδή υπήρχε αυτό το μειονοτικό στοιχείο ως ίδιον του ανθρώπου. 
Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστοι βιωματικοί χριστιανοί. 
Οι περισσότεροι είμαστε χριστιανοί κατ' όνομα και όχι επί της ουσίας. Και αυτό το βιώνω καθημερινά. Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πράξη την αποστολική ρήση «Χριστώ συνεσταύρωμαι». 

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πώς αντιλαμβάνονται και πώς εγκολπώνονται την αυτοθυσία του Χριστού;

Υπάρχουν άνθρωποι από την μουσουλμανική μειονότητα που στερούνται προκειμένου να έχουν οι συνάνθρωποί τους. Εδώ και 10 χρόνια δέχομαι τηλεφωνήματα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι μου λένε: «Μην ξεχάσεις να ανάψεις ένα κεράκι και για εμάς όταν πας στην εκκλησία, αφού εμείς δεν μπορούμε». 
Όταν με συναντήσουν, μάλιστα, δεν θα διστάσουν να μου δώσουν το κέρμα των πενήντα λεπτών, προκειμένου να νιώσουν ακόμη πιο έντονα ότι η πράξη αυτή ήταν δική τους. 

Μέσα από την επικοινωνία που έχετε με το μουσουλμανικό στοιχείο στη Θράκη διαπιστώνετε, ότι κάποιοι από αυτούς έρχονται ολοένα και πιο κοντά στις αρχές της Ορθοδοξίας; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εγώ δεν είμαι εδώ, στην Θράκη, για να προσηλυτίσω κόσμο. Μεγαλύτερο νόημα δεν έχει να κηρύξω ως κατήχηση τον Χριστό, αλλά η στάση ζωής μου να είναι μάθημα για το τι πρέπει να είναι ο χριστιανός! 

Οταν διάφοροι κύκλοι στην περιοχή κηρύττουν πως οι χριστιανοί είναι κακοί, εγώ οφείλω απέναντι στη θρησκεία και την πίστη μου να αποδείξω με πράξεις,
 ότι δεν είμαι αυτό που κάποιοι άλλοι εκφράζουν με λόγια.

Από την Εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια"μέσω 'rafail.org'(H ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΧΑΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ  Α Σ Υ Δ Ο Τ Ο Υ τουρκικού ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ! 
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΑΣ! 
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ  'Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω' ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΤΑΝΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ...)

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

3 σχόλια:

 1. Η κ. Νικοπούλου στη συνείδησή μου είναι μία όντως Ελεύθερη Ελληνίδα Ορθόδοξη Αγωνίστρια!Είναι πραγματικά ελεύθερη γιατί βιώνει την Ορθοδοξία και τον Χριστό όχι ως ιδεολόγημα αλλά ως πράξη και στάση ζωής.Είναι πραγματικά φιλόπατρις γιατί αποκηρύσσει το κοσμικό και υλιστικό πνεύμα και άρα είναι ακηδεμόνευτη, δεν μπορεί να εξαγοραστεί και μπορεί να παραμένει γνήσια πιστή στα ιδανικά της πατρίδος και στην Ορθοδοξία μας και θα τολμήσω να πω ότι ομοιάζει στο φρόνημα με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο Κυβερνήτης μας μεταξύ άλλων το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που είχε και το οποίο ήταν ο θεμέλιος λίθος της όλης βιοτής και δράσης του ήταν η έμπρακτη ένταξη στον προσωπικό και πολιτικό του βίο των Ευαγγελικών και Αγιοπατερικών αρχών γι'αυτό και οι πράξεις του ήταν ευλογημένες και καθάριες.Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας του γένους μας!Είθε εμείς οι Ελληνίδες να ομοιάσουμε στο φρόνημα της κ. Νικοπούλου και να μας φωτίζει ο Θεός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι ακριβώς όπως τα περιγράφετε.
  Επειδή έχουμε (όπως μπορούν όσοι μας διαβάζουν να αντιληφθούν) μία ιδιαιτέρα "αδυναμία" στον άνθρωπο πρωτίστως και πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, θα ήταν παράλειψη να μήν αναφέρουμε, πώς απο βιογράφους του, χαρακτηρίζεται και ως ...κοσμοκαλόγηρος!
  Νά λάβουμε υπ΄όψιν μας, πώς ως υπουργός Εξωτερικών του Τσάρου, όταν στο γεμάτο χλιδή Παλάτι εκαλείτο σε επισήμους χορούς, δεν παρουσιαζόταν, ενώ προτιμούσε να παραμείνει μόνος ...μελετώντας!
  Γράφεται επίσης, πώς μία φορά ερωτεύθηκε στην ζωή του και αυτή ήταν εξ ...αποστάσεως!
  Ήτοι είχε έναν αθώο 'πλατωνικό έρωτα' με την Λωξάνδρα Στούρτζα, με την οποία διετήρησε μόνον ...αλληλογραφία.
  Δυστυχώς στην χώρα μας, ενώ θα ήταν "φυσικό" να δίδονται πλήθος διδακτορικές διατριβές στις Πανεπιστημιακές μας Σχολές, για το πολυσχιδέστατο ΕΡΓΟ του και εντός Ελλάδος, αλλά και εκτός, όπως λ.χ. τί του οφείλει η Ελβετία με το σύστημα των Καντονίων της, που ήταν δική του ιδέα, ή πόσο έβαζε με μαεστρία 'τρικλοποδιές' στα καταχθόνια σχέδια του ΔΙΑΒΟΗΤΟΥ Μέτερνιχ, αυτά παραμένουν εν πολλοίς ΑΓΝΩΣΤΑ ...
  Πρόκειται μάλλον για το ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟ παράδειγμα Έλληνος πολιτικού, όλων των ΕΠΟΧΩΝ!
  Ναί!
  Γι' αυτό και οι Άγγλοι, δηλαδή μία απο τις χειρότερες ΚΑΤΑΡΕΣ του Ελληνισμού, "φρόντισαν" και τον έβγαλλαν απο τήν μέση, τοποθετώντας ΔΙΠΛΑ του, έναν σκοτεινό μονόχειρα ως σωματοφύλακα!
  ΑΥΤΟΣ, τον πυροβόλησε ΠΡΩΤΟΣ εκ των όπισθεν, όπως π ι σ τ ο π ο ι ε ί τ α ι μέ το έως "χθές" εξαφανισμένο - σε ιδιωτική συλλογή στην Πελοπόννησο - ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου του!
  Επειδή αγαπητοί αναγνώστες, ο Ιωάννης Καποδίστριας σκοτώθηκε αμέσως μετά τον πρώτο πυροβολισμό, αφού εβλήθη απο πίσω και η βολίδα τον βρήκε στην μεγάλη αρτηρία κάτω απο τον λοβό του αυτιού του!
  Ο σωματοφύλακας ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ εξαφανίσθηκε απο προσώπου γής!
  Ερωτήστε όποιον επώνυμο θέλετε!
  Θα προσελάμβανε για την ασφάλειά του έναν ...μονόχειρα;
  Ο μοιραίος αυτός τύπος, ονόματι Κοζώνης, στην συνέχεια ..."εξαϋλώθηκε"!
  Τέλος, επειδή το ζήτημα είναι ΑΧΑΝΕΣ, 186 χρόνια μετά την δολοφονία του, ΔΕΝ τολμά το τ ρ ι σ ά θ λ ι ο 'Φόρεϊν Όφις', ήτοι το αγγλικό ΥΠΕΞ, να βγάλλει τον σχετικό φάκελλο στην δημοσιότητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ ''ευλαβούμαι'' πολύ τον Άγιο της πολιτικής όπως επάξια αποκαλείται από τους γνώστες του πολιτικού και πνευματικού του βίου.Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία σχετικά με τον εγκάθετο πράκτορα των Άγγλων. Ακόμα κι εδώ φαίνεται ότι για προστάτη του είχε τον Τριαδικό Θεό Τον οποίο εμπιστευόταν και στο θέλημα του Οποίου είχε αφεθεί, δεν επαφίετο σε κοσμικού τύπου προστασία εν αντιθέσει με τους συγχρόνους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ταγούς που είναι λογικό να φοβούνται γιατί είναι βρώμικοι και αθεόφοβοι.

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!