Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Στήν ΚΥΠΡΟ μας, υπάρχει Κράτος και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !


ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΟΤΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ! 
(Δηλαδή στην Κύπρο μας!)

Εικονίδιο


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου
Αναφορικά με τον εφιάλτη της απαγωγής των δύο 11χρονων Ελλαδιτών μαθητών από το δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας στην Κύπρο, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο γρήγορος εντοπισμός του δράστη και η ανεύρεση των απαχθέντων παιδιών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ταχεία και αποτελεσματική κινητοποίηση της Πολιτείας. 

Άμεσα έγιναν μπλόκα στους αυτοκινητοδρόμους, στα λιμάνια και στα οδοφράγματα στα οποία διενεργούνταν αυστηροί και εξονυχιστικοί έλεγχοι, στήθηκαν δύο κέντρα επιχειρήσεων, ενώ από τις πρώτες κιόλας στιγμές απογειώθηκε ελικόπτερο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Το πλέον σημαντικό είναι ότι στα κέντρα επιχειρήσεων άμεσα έσπευσαν οι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης για να παρακολουθούν την εξέλιξη των επιχειρήσεων, οι οποίες διεξάγονταν κάτω από την εποπτεία του Αρχηγού της Αστυνομίας. Επίσης άμεσα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες των παιδιών, δόθηκαν τηλέφωνα επικοινωνίας και παροτρύνσεις προς τους πολίτες να αναφέρουν οτιδήποτε επέπεσε στην αντίληψή τους ακόμη και το πλέον ασήμαντο. Τέλος ο Δήμος Λάρνακας διέθεσε όλο το προσωπικό, περίπου 100 άτομα στην διεξαγωγή των ερευνών. Με την βοήθεια του Θεού τα παιδάκια βρέθηκαν σώα και υγιή.

Σχετική εικόνα


Και αναρωτιόμαστε, αν κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στην Ελλάδα με ποιόν τρόπο θα κινείτο η ελληνική Πολιτεία. Θεωρούμε ότι πέραν από ένα Silver alert το βράδυ στην τηλεόραση μεταξύ διαφημίσεων, δεν θα λάμβανε χώρα κάτι επιπλέον. Υπήρχε ποτέ περίπτωση η αστυνομία να δημιουργούσε «αντιδημοκρατικά» μπλόκα στους δρόμους ή να προέβαινε σε «κατάχρηση εξουσίας» διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στις εξόδους της πόλης και στα λιμάνια;; 
Υπήρχε περίπτωση ο ίδιος ο αρχηγός της Αστυνομίας να μετείχε προσωπικά στην διεξαγωγή των επιχειρήσεων; Μόνο αν σε περίπτωση άσκησης βίας από αστυνομικά όργανα, σε κάποιον ακροαριστερό βάνδαλο που συνελήφθη την στιγμή που κατέστρεφε και πυρπολούσε, ο αρχηγός θα ξυπνούσε από τον λήθαργο και θα επενέβαινε διατάσσοντας προανακρίσεις και ΕΔΕ. Υπήρχε περίπτωση ο δήμαρχος κύριος Καμίνης να διέθετε το προσωπικό του Δήμου στις έρευνες; Περισσότερο τον ενδιαφέρει η παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων για τριήμερα φεστιβάλ Ινδικής Κάνναβης ή για την διενέργεια gay proud parades. 
Τέλος υπήρχε περίπτωση οι κύριοι Γιαβρόγλου και Καλογήρου να παρίσταντο στην διεξαγωγή των όποιων επιχειρήσεων;; Ο υπουργός Παιδείας κύριος Γιαβρόγλου είναι τόσο πολύ απασχολημένος με το πώς ν’ απαξιώσει και να υποβαθμίσει το εκπαιδευτικό σύστημα και με το πώς να παραχαράξει τα σχολικά βιβλία, ειδικά των Θρησκευτικών και της Ιστορίας, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Καλογήρου είναι τόσο απασχολημένος με το να επισκέπτεται τον Κορυδαλλό για να διαπιστώσει εάν οι φυλακισμένοι, ληστές, διαρρήκτες, δολοφόνοι κλπ είναι ευχαριστημένοι από την εκεί «διαμονή» τους. 
Αν επρόκειτο για την απαλλαγή καμίας Ηριάννας, ή για την επόμενη 48ωρη άδεια του τρομοκράτη Κουφοντίνα θα είχε ξεσηκωθεί και θα είχε ενεργοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός. Ή τέλος αν ο κύριος πρωθυπουργός επιθυμούσε να μεταβεί στο περίπτερο της γειτονιάς για ν’ αγοράσει τσίχλες θα είχε τεθεί σε επιφυλακή η μισή αστυνομική δύναμη πρωτευούσης. Τώρα θα πει κάποιος ότι η Κύπρος είναι μια μικρή κοινωνία, επομένως τα πάντα είναι πιο εύκολα και πιο ευέλικτα. Κουραφέξαλα θα απαντούσαμε. 
Σημασία δεν έχει το μέγεθος της κοινωνίας, αλλά η ευθιξία, η υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η ικανότητα της Πολιτείας και των θεσμών. Άμεσα η Λάρνακα τέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας, κάτι που σε ανάλογη περίπτωση δεν θα συνέβαινε σε καμία ελληνική πόλη μικρή και μεγάλη, κυρίως για να μην θιχτούν οι όποιες ξεχειλωμένες δημοκρατικές ελευθερίες και ενοχληθούν με τους εξονυχιστικούς ελέγχους τίποτα εναλλακτικοί νομομαθείς και διανοούμενοι οι οποίοι διαβιώνουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, φυσικά με τις ευλογίες της τωρινής κυβέρνησης. 
Οι ίδιοι νομομαθείς και διανοούμενοι που κάθε φορά συγκεντρώνονται κάτω από την ΓΑΔΑ, πριν ακόμη προσαχθούν οι ακροαριστεροί βάνδαλοι και καταστροφείς που συλλαμβάνονται στα συλλαλητήρια. Αυτό όμως που είχε την μεγαλύτερη σημασία ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση του απλού κόσμου, των πολιτών. 
Μια ολόκληρη πόλη, μια ολόκληρη κοινωνία συνέπασχε μαζί με τους γονείς των απαχθέντων παιδιών. Τα ΜΜΕ σε όλα τα κανάλια επικεντρώθηκαν σε αυτό το συμβάν αναμεταδίδοντας συνεχώς πληροφορίες και περιγραφές του δράστη και το αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε, με αποτέλεσμα κάποιος να συνδυάσει αυτές τις πληροφορίες που ταίριαζαν απόλυτα με κάποιον γείτονα του, να πληροφορήσει την αστυνομία και να επακολουθήσει η σύλληψη του απαγωγέα και η απελευθέρωση των παιδιών. 
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε ότι στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι αυτοί που θα έμπαιναν στον κόπο να ενδιαφερθούν για την απαγωγή, για να μην αποσπάσουν την προσοχή τους από τις διάφορες Μενεγάκη των πρωινάδικων.
Εν κατακλείδι αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα 11χρονα αγοράκια βρέθηκαν σώα και αβλαβή.
[Πηγή:'εθνικισμός']

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!