Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟ ...ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΗΓΕΤΕΣ, τον είδε ΜΟΝΟ ο ...'Εβο Μοράλες της Βολιβίας! (Οι άλλοι καθόλου ΔΕΝ τον πλησιάζουν;)

ΘΑ ...ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ !

Αποτέλεσμα εικόνας για επισκεψη Τσίπρα στην Νέα Υόρκη Σεπτέμβριος 2018


Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στην Νέα Υόρκη και συμφώνησαν, ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός ανάμεσα στις ...αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο.
Αναφέρθηκαν στις μεγάλες προκλήσεις της περιόδου για το «στρατόπεδο» της ...Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, συμφωνώντας ότι «η πυξίδα θα πρέπει πάντα να είναι η στήριξη των ασθενέστερων, των φτωχών, των εργαζομένων, της νεολαίας» και τονίζοντας ότι χρειάζεται συντονισμένη απάντηση απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. (ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ! ΜΕ ΓΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ!)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Βολιβίας στην Ελλάδα και εκείνος προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στη χώρα του. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να στηρίξει την προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών και τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, με την πρωτοβουλία που θα λάβει η Βολιβία για τη διενέργεια Συνόδου CELAC (Community of Latin American and Caribbean States)-EU το επόμενο έτος. Πρωτοβουλία την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε, ώστε να εργαστεί και αυτός για τη διεξαγωγή και την επιτυχία της Συνόδου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά «στη μεγάλη προσπάθεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, ο οποίος μετά από μια σκληρή περίοδο λιτότητας πλέον, έχει ξανά τη δύναμη και το όραμα να σχεδιάσει το μέλλον της χώρας». 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ
Αναφέρθηκε επίσης και στις μεγάλες προκλήσεις, «στις οποίες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οφείλουν να αντιμετωπίσουν προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μπουν ξανά στο προσκήνιο τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, κάνοντας αναφορά στις μεταρρυθμίσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη επαναθεμελίωσης των βασικών πυλώνων του κοινωνικού κράτους και ιδιαιτέρως στο κομμάτι που αφορά την προστασία των πλέον αδυνάμων, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην Υγεία, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση οικονομικής ανάκαμψης και προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης με προστασία των δικαιωμάτων, στήριξη της εργασίας και ουσιαστικό προσανατολισμό σε παραγωγικές επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ
Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συντονισμένης απάντησης απέναντι στις δυνάμεις του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που τα τελευταία χρόνια κυρίως στην Ευρώπη βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο, τονίζουν οι ίδιες πηγές. 
Και σημείωσε, όπως αναφέρουν, ότι «η Αριστερά οφείλει να δώσει ξανά πειστικές απαντήσεις και όραμα στα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί και να μην επιτρέπει στην ακροδεξιά να έχει πρόσβαση σε λαϊκά στρώματα προς όφελος του μισαλλόδοξου και βάρβαρου σχεδίου της». 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ιστορία των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και η δυναμική των κοινωνικών κινημάτων στη Λατινική Αμερική, συνιστούν μια ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της Αριστεράς ανά τον κόσμο. Τόνισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αναληφθεί δράση για τη δημιουργία ενός φόρουμ διαλόγου ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στον Έβο Μοράλες να επισκεφθεί τη χώρα.

Σχετική εικόνα
Όπως αναφέρουν οι πηγές της κυβέρνησης, ο Έβο Μοράλες αφού κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα του, «έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την ...μεγάλη μάχη (!!!) που έδωσε και δίνει, απέναντι στους ισχυρούς (!) και τις ελίτ»!!!!!!!!!
[ΜΑ, ΚΑΛΑ, ΤΙ ...ΠΙΝΕΙ ΑΡΑ ΓΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΟΡΑΛΕΣ; 
ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΤΑ ΕΙΔΕ ΑΥΤΑ;
 ΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΤΕΚΙΛΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΗΓΜΕΝΗ;]
Συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού για την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Τόνισε δε ότι «είναι μεγάλο λάθος να αναπαράγουμε διαχωρισμούς εντός της αριστεράς και τη στιγμή μάλιστα που οι αντίπαλοι της συσπειρώνονται, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μοράλες αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναμένεται να λάβει η Βολιβία ως η Προεδρεύουσα για το 2019 χώρα των CELAC (Community of Latin American and Caribbean States), για τη διοργάνωση κοινής Συνόδου CELAC-Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιθανότατα την άνοιξη του ερχόμενου έτους στη Λα Παζ. 
Συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκονται σε επαφή ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εκείνες τις μέρες να γίνει μια συνάντηση ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Σε κάθε περίπτωση, κάλεσε μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τη βολιβιανή πρωτεύουσα και να στηρίξει την προσπάθεια σύσφιξης των δεσμών και τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, με τη Σύνοδο CELAC-EU. 
Μια σύνοδος, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βολιβίας, την οποία αναμένεται να στηρίξουν και άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης, όπως η Ισπανία. Στα τέλη Αυγούστου, ο Ισπανός Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, κατά την επίσκεψη του στη Βολιβία, δήλωσε τη στήριξη στην πρωτοβουλία Μοράλες για τη σύνοδο CELAC-EU του επόμενου έτους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε ώστε να εργαστεί και αυτός για τη διεξαγωγή και την επιτυχία της Συνόδου.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ
Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν επίσης ότι και ο Έβο Μοράλες στάθηκε εκτενώς στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών για το στρατόπεδο της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων και συμφώνησε ότι «η πυξίδα θα πρέπει πάντα να είναι η στήριξη των ασθενέστερων, των φτωχών, των εργαζομένων, της νεολαίας». Αναφέρθηκε στο ξεχωριστό παράδειγμα των ιθαγενών ακτημόνων, που έδωσε πολύ μεγάλη πνοή στη μεγάλη πολιτική ανατροπή στη Βολιβία, που έφερε τον Μοράλες στην εξουσία το 2006. Ανέφερε ακόμη, κατά τις ίδιες πηγές, ότι η Βολιβία αντιστάθηκε σθεναρά απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, με αποτέλεσμα 12 χρόνια μετά την πρώτη εκλογή του Μοράλες, το ΑΕΠ να έχει αυξηθεί από τα 9 δις στα 37 δις δολάρια, το ποσοστό της φτώχειας έχει μειωθεί σημαντικά ενώ πλέον στη χώρα δεν υπάρχει αναλφαβητισμός.
http://www.nooz.gr/greece/1512421/ti-syzitisan-tsipras-morales-sti-nea-yorki

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!