Για έναν νέο τρόπο αστυνόμευσης, που έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε «διακοπή» του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών.
Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε. 


Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους».

Το Creta24.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Σιαμέτη, ο οποίος ανέφερε πως άνδρες των ΤΑΕ Μεσαράς και Ηρακλείου αλλά και αστυνομικοί του Α.Τ. Πύργου κλήθηκαν να συνοδεύσουν μηχανικούς της ΔΕΗ, προκειμένου οι τελευταίοι να προβούν σε διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Πύργου.

«Ολόκληρο το καλοκαίρι δεν έχουμε δει μια περιπολία στην περιοχή, και τώρα έρχεστε να κόψετε το ρεύμα» έλεγαν χαρακτηριστικά οι πολίτες στους ειδικούς φρουρούς εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.

Ο κ. Σιαμέτης τόνισε πως δεν μπορεί μια ειδική υπηρεσία η οποία θα έπρεπε να βρίσκεται μονίμως σε περιπολίες στην ύπαιθρο να απασχολείται στη λήψη μέτρων σε δικαστήρια, γήπεδα και τουριστικές περιοχές.

«Ειδικά μετά την τελευταία αναδιάρθρωση», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ειδικών Φρουρών, «και ενώ από 120 άτομα, στην υπηρεσία στο Ηράκλειο, μείναμε 45 -με τη λογική ότι με τα άτομα που μετακινήθηκαν θα καλύπτονταν θέσεις σε άλλες υπηρεσίες προκειμένου οι ειδικοί φρουροί να μπορούμε να κάνουμε αποκλειστικά και μόνο τη δουλειά για την οποία έχει συσταθεί η Υπηρεσία- η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Τις επόμενες ημέρες, όπως και κάθε τέλος του μήνα καλούμαστε να συνοδεύουμε και τη χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ με τις συντάξεις».

Ο κ. Σιαμέτης εξέφρασε την αγανάκτησή του καθώς ενώ η δύναμη της υπηρεσίας μειώθηκε στο μισό και πάλι οι άνδρες των ΤΑΕ καλούνται να καλύπτουν άλλες ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα στη ύπαιθρο για την αντιμετώπιση της οποίας θα έπρεπε να φροντίζουν οι ειδικοί φρουροί, ολοένα και αυξάνεται.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Ένωση αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες της υπαίθρου αισθάνονται απροστάτευτοι, όμως η αρνητική εντύπωση που δημιουργείται στους ανθρώπους αυτούς για τα ΤΑΕ, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση με ευθύνη των ειδικών φρουρών.

ΠΗΓΗ