Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μπά; Ώστε να ΜΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ πόσα ξοδεύουν, έ;(...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ 'Σ Ο Κ' !)
Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε, ότι οι δαπάνες των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να παραμείνουν ...μυστικές, μετά από μία προσπάθεια από ακτιβιστές και δημοσιογράφους για διαφάνεια στην νομοθεσία των Βρυξελλών, μεταδίδει η Βρετανική Independent
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαίως αρνήθηκε τις αιτήσεις παροχής πληροφοριών με το επιχείρημα, ότι η αποδέσμευση των πληροφοριών θα υπονόμευε “την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ακεραιότητα του ατόμου”.

Αποτέλεσμα εικόνας για εΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Το δικαστήριο δήλωσε επίσης ότι οι πληροφορίες δεν πρέπει να διανέμονται με ανώνυμη μορφή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, διότι θα αποτελούσε “υπερβολικό διοικητικό φόρτο” να διαγραφούν ονόματα και ότι δεν θα ήταν χρήσιμο χωρίς συνημμένα ονόματα.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απορρίψει επανειλημμένα αιτήματα για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα έξοδα ταξιδιών, διαμονής και άλλους ισχυρισμούς σχετικά με έξοδα γραφείου των 751 ευρωβουλευτών.
Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου, θεωρείται ότι πληρώνουν τους μισθούς, τα έξοδα ταξιδιών και τα έξοδα γραφείου, με επιπλέον έξοδα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετική εικόνα

Η ομάδα δημοσιογράφων που υπέβαλαν το αίτημα παροχής πληροφοριών, που προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, είχε ζητήσει από το κοινοβούλιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρχείων.

Τα συγκεκριμένα έγγραφα που ζητήθηκαν περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με χρήματα που έλαβαν οι ευρωβουλευτές επιπλέον των μισθών τους, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος γενικών εξόδων, του ταξιδιωτικού επιδόματος, της ημερήσιας συντήρησης και του επιδόματος κόστους προσωπικού.
Μετά την απόρριψη του αρχικού αιτήματος του 2015, υπέβαλαν το αίτημα τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ωστόσο, το δικαστήριο δήλωσε: “Το 2015, αρκετοί δημοσιογράφοι και δημοσιογραφικές οργανώσεις ζήτησαν πρόσβαση από το Κοινοβούλιο σε έγγραφα σχετικά με τα επιδόματα συντήρησης, τα έξοδα ταξιδιών και τα επιδόματα κοινοβουλευτικής βοήθειας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αποτέλεσμα εικόνας για εΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
“Όλα αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν από το Κοινοβούλιο, όπως και οι επιβεβαιωτικές αιτήσεις που τα ακολούθησαν.
“Οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου προσφυγή ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του Κοινοβουλίου.
“Με τη σημερινή απόφαση, το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει τις προσφυγές και επιβεβαιώνει τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου που αρνούνται την πρόσβαση στα αιτούμενα έγγραφα.”
Τον Ιούλιο, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την προσπάθεια προσθήκης ενός επιπλέον βαθμού υπευθυνότητας στο σύστημα του «επιδόματος γενικών εξόδων». 
Οι ευρωβουλευτές δεν είναι υποχρεωμένοι (!) να κρατούν τις αποδείξεις τους, ούτε να αποκαλύπτουν στους ψηφοφόρους τους, που δαπανώνται τα χρήματα αυτά! 
Αυτές οι μηνιαίες πληρωμές των 4.416 ευρώ καταβάλλονται στους βουλευτές, εκτός από τον κανονικό τους μηνιαίο μισθό των 8.611 ευρώ...
http://www.offtherecord.net.gr/2018/09/25/%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF/

=======================================

"Αναλόγως", θα είχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον, άν οι Έλληνες ψηφοφόροι, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σε όλο τους το ΕΥΡΟΣ, τί 'έξτρα' και τί απερίγραπτα προνόμια απολαμβάνουν ΕΠΙΣΗΣ οι "εθνοπατέρες μας" στην "δική μας" Βουλή...

Και ο 'λαουτζίκος' όχι απλώς δεν έχει ιδέα, αλλά συχνότατα στερείται ακόμα και τα βασικά...

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!